Svatební oběd, je nutný?

Profilova fotka
Ahoj holky, je svatební oběd nutný? Máme omezený rozpočet a vzhledem k tomu, samozřejmě i k dalším věcem, bychom rádi mněli oslavu jen jako zahradní gril party. Jen bych tim nechtela svatbní hosty nějak urazit. Jaký je váš názor?
Odpovědět
Jediná nutnost je přijít slušně oblečený se dvěma svědky na úřad, říct ve správnou chvíli ano a podepsat se. Vše ostatní dle vkusu každého soudruha ;-)
Odpovědět
@dadagas rozhodně to není žádná povinnost ;-) navíc, když uspořádáte obřad až po obědě, tak je to i lepší řešení, dát si vlastně jen takový "pozdní" obědový raut, nebo rovnou večeři ve formě grilování...
Odpovědět
Profilova fotka
UFFF docela se mi ulevilo, mnokokrát děkuji :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nemáme v plánu hostinu. Bude pouze grilovačka a raut. Pokud bude dost jídla a pití, myslím, že si nikdo na hostinu ani nevzpomene. Svatba není o hostině.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli se někdo urazí, jeho problém, ne? Děláš tu svatbu pro sebe, nebo pro tetičky z druhého kolene, které budou pomlouzvat i odstín kytek na stole? Mě by nenapadlo, kdyby mě někdo zval na večeři, si stěžovat, jaktože jsem nedostala ještě i oběd...vám to přijde normální? V USA je úplně normální (už jsem tam na svatbě byla), že je obřad odpoledne a pak následuje večeře a po ní spousta tance a zábavy. Někdo mívá obřad dopoledne a pak jen oběd, takové svatby jsou levnější, ale úplně se do nich lidi nehrnou, protože největší zábava se stejně rozjíždí večer, v poledne to prostě není "ono" Stejně tak na Slovensku jsou obřady až odpoledne a pak následuje večeře. Hádej, jak to máme my :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my bychom ho chtěli taky odpoledne.... ale ne moc pozdě, nejlepší by pro nás bylo kolem 13 hod. Pak presun na zahradu a nic ofiko, spíš prostě jen pravá oslava...
Odpovědět
My máme svatbu od 15h. a jelikož část hostů jede z větší dálky, pochvalují si, že se stihnou i v pohodě ubytovat a dát do gala;) I mně příjde jednodušší, že se ráno budu moci dospat a ne vstávat kvůli kadeřnici. Navíc jsme nechtěli řešit, koho pozvat na oběd a koho až pak večer. A hlavně jsme nechtěli nutit všechny hosty do vegetariánského oběda;)
Odpovědět
Profilova fotka
Máš pravdu, odpoledne je to praktičtější z mnoha důvodů...
Odpovědět
my třeba budeme mít hostinu jen pro rodinu + babičky + svědci apod:) a večer bude raut:) a jestli se to někomu nelíbí, tak je to jeho problém a nemusí tam vůbec chodit :D zvládneme to i bez něho :D
Odpovědět
Profilova fotka
@macetka přesně takhle to budeme mít my, ale opravdu to bude jen gril party a dort aby se něřeklo... Selátko, maso do udírny na gril a hotovo...
Odpovědět
Profilova fotka
@dadagas Tak my máme obřad ve 12,30 a od dvou hodin máme místo hostiny rovnou raut. My nejsme na žádné oficiality, takže nechceme žádnou polévku a děravou lžíci a všichni svíčkovou (já navíc jím jen kuřecí maso), takže to máme takhle. Raut bude složený z miniřízečků kůřecí, vepřové, losos, noky se špenátek, smetanové brambory, grilovaná zelenina, později guláš s chlebem, minidezertíky atak. A pak teda máme svatební dort. Já si prostě myslim, že není třeba dodržovat nějaké zajeté šablony, je to svatba vás dvou, tak si to udělejte jak chcete vy a pokud se to někomu nebude líbit....všichni hosté by měli být rádi, že jste si na ně vzpomněli a pozvali je, aby s vámi tento den strávili. Komu se to nelíbí, může jít. Mimochodem já už mám našich všech pozvaných hostů, kterých bude jen 20 stejně plný zuby...nic se po nich nechce, jen aby se dostavili a každej má na něco nějaký názor a ..tomu se člověk prostě nevyhne. Ale nenecháme se otrávit, že? Užívej si přípravy!
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulej souhlasím s tebou. Tobě už se to kvapem blíží že? Já mám sice ještě čas, ale snažím se průběžně sledovat aby mě pak nic nezaskočila, dělám si návrhy oznámení atd....
Odpovědět
Článek se načítá
Já slýchávám zpětně spíš opak: proč jste dělali ten oběd na náměstí, nebylo by lepší jet hned grilovat na chalupu? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dadagas ano blíží. Já jsem to tady taky sledovala dlouho dopředu, člověk nasbírá inspiraci...ne že by ostatní nevěsty kopíroval, ale inspiruje se pro vlastní nápady. A jak jsem psala, nejsem pro dodržování něčeho zajetého nebo že něco prostě musí být tak a tak. Ale na druhou stranu třeba hudbu budeme mít vyloženě tradiční...prostě svatební pochod. Tím chci říct, že je to vážně na každém, jak si to udělá a jestli se to nebude někomu líbit, to je jeho problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Je fajn, že má někdo stejnej názor jako já...
Odpovědět
Oběd určitě nutný není. Ale pokud plánujete obřad už ve 13 hod, tak se toho jídla na té gril párty asi taky nesní málo.
Odpovědět
Profilova fotka
to mozná ne, ale bude tam prase, masi na gril, maso do udírny, myslim že to bude ok..
Odpovědět
Profilova fotka
@dadagas je to tvoje svatba a komu se to nelibi, at ti pr*** polibi:-) nee, ted vazne:-) nemyslim si, ze obed je nutnost, taky jsem premyslela, ze ho vypustime, ale uzemnila me draha polovicka, ze obed teda bude:-) Ale jestli se na tom shodnete, nevidela bych v tom zadny problem:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rozzaarka Shodneme se v tom na 100% spíš mám strach ze strany jeho rodiny, naše rodina grilovačky miluje, máme baráček a bratříček je tak malinko blázen do grilování, uzení masa atp. postavil si vlastní udírnu i s grilem takže cele leto nic jineho nedělá :-D Ale přítelova rodina tohle nezná... Celý život v paneláku a trošku zpátečnické názory dokáží udělat divy, ale nehodlám si do toho asi nechat kecat....Na to jsem moc tvrdohlavá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dadagas udelejte si to po svem. je to vas den, ne jejich den:-) a jestli se jim to nelibi, tak at si jdou a vy si to uzijte s prateli a tvoji rodkou:-) nenechte si to od nikoho zkazit:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?