Svatební "nezbytnosti". Jaké jsou?

co vše je pro vás na svatbě nezbytné? bez čeho si svou svatbu nedokážete představit? musíte mít svatební čokoládičky, čokofontánky, bublifuky, svatební vína, espézetky, toaleťáky, kapesníčky? dokážete se bez toho na své vlastní svatbě obejít a nebo vám tyto věci přijdou jako podstatné? vyjádřete se
Odpovědět
Já jsem si nejdřív myslela, že všechno toto budu potřebovat, ale nakonec jsem zjistila, že by to bylo úplně zbytečný a jediný, co jsem opravdu potřebovala, byly jmenovky na stůl. čokolády by se v tom teple roztekly a co se toaleťáků a kapesníčků týče, každýmu bylo úplně jedno do čeho smrká:) Takže mně to přijde jako zbytečné vyhazování peněz .... Protože právě za tyto drobnosti člověk nejvíc utratí.
Odpovědět
Ja uz to tu nekde psala, my nemeli ani oznameni :)
Odpovědět
veronika.benova: mám na to stejný názor. jen mě udivuje, kolik lidí je, podle alb, za takové pičičandičky schopno utratit peníze. přitom efekt je dle mého daleko menší než ty vynaložené prostředky kelisova: tak to už je ale taky extrém :)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím. Kdyby člověk měl kupovat všechny ty serepetky co se na různých stránkách prezentují tak se nedoplatí. Jediná "vymoženost" u nás byly balonky s našimi jmény a datem svatby. Co se týče různých dekoračních věcí, člověk si to může vyrobit sám, podle sebe a za třetinu peněz. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
SPZ nám vyrobil teď už švagr - takže nás nestála nic, jeho taky ne (práce to jistí). Toaleťák a kapesníčky zbytečné - neměli jsme. Jmenovky byly fajn - nikde se nestalo, že by si pár nemohl sednout k sobě. Čokoládičky taky nebyly - sehnala jsem v Makru penízky a ty jsem rozházela po stole - kdo chtěl, vzal si ji (bylo to i proto, aby se nás prý držely peníze :-) ) Bublifuky na focení byly hezký a navíc si užily i děti a nenudily se během focení. Vína dostali jen rodiče a svědci jako poděkování - etikety vyrobeny a nalepeny doma. A niv bych neměnila, bylo to super :-D
Odpovědět
My jsme si zase oznamka udelali sami na nechali je vyvolat jako fotku za 3Kc/ks. Takze taky v pohode:)) Ale abych se priznala, tak v zachvatu vasne jsem si z tech ruznych dekoraci objednala vlizelin na stul, platky ruzi a svicky, stalo to penez jak prase:-(
Odpovědět
gs - to snad ani ne,ono by nam to pokazilo celou svatbu..hoste se sjizdeli slavit narozky, ale odjizdeli ze svatby :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme nic z toho, co píšeš, neměli a taky jsme si svatbu užili a hlavně nám to vůbec nechybělo. Tohle mi fakt přijde zbytečný. Toť můj názor ;-)
Odpovědět
Jedine na co jsem se tesila na svatbu byl prstynek.Ten byl dulezity :-) Maminky vubec nevedely co maj delat s kytkama,vysluzky v podstate nikdo nechtel.Oznameni jsem udelat nechala,ale uplne obycejne.Vyzdoby,jmenovky apod...jsem mela zadarmo z hotelu a nic extra jsem delat nenechavala,uplne to stacilo.Sladke nikdo nejedl...jeste ze nebyla fontana. Tot bylo vse a stejne byla svatba uplne bezvadna.
Odpovědět
To je fakt, maminkam kytky zavazely a stejne je pak nekde nechali v tom zmatku, vysluzky taky byly na obtiz, protoze vsichni utekli bez nich (a to jsem je nechtela, ale babicky byli zasadne proti....:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nemusíš tam mít nic když nehceš podle mě se svatba obejde bez všeho kromě nevěsty a ženicha ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ale zase na druhou stranu je to zábava vyrábět jmenovky, dělat čokoládičky a jiný hovadiny ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak ja som z toho, čo napísala gs, nemala nič a ani mi to nechýbalo, ani žiadne balony, ozdobné kamene, lupene ruží....podla mna zbytočne vyhodené peniaze ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my nemeli nic z toho, co popisuje gs. Ale podlehla jsem a koupila svatebni fotaky na jedno pouziti (viz album priprav). A do vyzdoby jsem teda vseobecne dala dost penez, ruzne masle na vyvazky, masle na auta, jmenovky jsme sice delal sama, takze ty vysly levne, spis ten cas. Na stoly mi mamka sila takove pruhy na stred, tam me latka vysla tak na 600kc. Pak ruzne kaminky, listky ruzi a ja nevim co vsechno. Take jsem dost veci nepouzila.
Odpovědět
Profilova fotka
na svatbe byl dulezity muj zenich a svatebni saty ;-) nic dalsiho nebylo podstatne,.. i kdyz vyzdobu jsme meli bohatou,... jmenovky, menu, svicky, minivina.. atd.. ale vse jsme si delali sami,.. i oznameni,.. tudiz naklady na to byli skoro zanedbatelne,.. ale musim rict, ze to hodne lidi ocenilo,.. jmenovky i vina ma ted.. i rok po svatbe hodne svatebcanu doma vystavene,... z cehoz mame radost ;-) ze nase prace nebyla zbytecna.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla taky radost když někdo řekl jé to je dbrej nápad nebo to se mi líbí polichotí to u srdíčka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, to me take moc tesilo, kdyz jako nam to chvalili a videla jsem, ze si berou nebo foti jmenovky a ptali se, ejstli si smi vzit ty kaminky. Kazdy mel pred sebou tri kaminky, kde bylo, J,M a srdicko.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si taky myslim, že všechny ty čokolády a koupeny vyvazky jsou zbytečné. Když už tak si to vyrobit doma nebo hledat jinou variantu. Vše co je svatební je totiž o 100% dražší ]-( Takže radím zapojit fantazii a vymyslet si něco vlastního, nebudeš mít to co spousta ostatních :-)
Odpovědět
tak já nemluvím třeba o jmenovkách, ty mi třeba u stolu celkem přijdou důležitý, aby nezavládl chaos a nikdo nevěděl, kde sedí. nebo oznámko, na tom osobně taky moc šetřit nechci, protože já sama si je ze svateb shovávám a přijde mi to jako hezká vzpomínka. co se týče bublifuků, na fotce jsou bublinky krásný, sama bych to chtěla, ale nevyhodila bych majlant za pidibublifuky, který ani nejdou šroubovat. pro malé děti, které z toho mají největší radost, naprosto nepoužitelný
Odpovědět
Profilova fotka
tak ja mela bublifuky, kvuli fotkam,...cokoladicky a vinecka ne, misto toho jsme meli do tety upecene pernikova srdicka, pro kazdeho jedno. oznameni jsem mela skoro zadarmo od jednoho dodavatele z prace, vyvazky delala mama po vecerech, aspon se zabavila :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky chceme bublifuky, protože to vypadá hezky na fotkách a rozhodně je to lepší než rýže ;-) Ale jinak už jen oznámení, zvací kartičky a na stůl meníčka a jmenovky nám sami v restauraci nabídli. Zbytek mi přijde jako zbytečnost. Jen za to bohužel budeme muset utrácet, protože nikdo v rodině není dost šikovný na to, aby něco takového zvládl vyrobit :-)
Odpovědět
svatebni nezbytnosti z materialniho hlediska neni nic, mozna prstynek ale bez toho se to v mnoha pripadech uz taky da zaridit...vsechny veci ktery si nevesty kupuji jsou jen o tom jak si to predstavuji pritom to nemusi byt vubec...a takovy kraviny jako toaletak aj.me prijdou vylozene jako ujety, proc bych si mela utirat zadek do neceho tak drahyho? :-|
Odpovědět
my sme sa snazili nic nemat nic typicky svadobne - aby sme si tych 100% prirazky nepriplatili. a tak som kupila "svadobne" pohare v tescu, ozdobila. oznamenie, menovky, etikety, navrh doma a tlac v copycentre, za par korun. svadobne tricka - navrh doma, tlac v tlaciarni. vyzdoba 3000 Sk na stoly a 500 Sk ikebana na obradny stol. pierka - stipce s kvietkom, za smiesny peniaz. baloniky s heliom - od kamosa, fakle - od kamosa. kolaciky sme mali len "pro forma". ziadne menu, ziadne kytice pre mamku, svedkynu, druzicky, vlastne ziadne druzicky a ani saty, ani lupienky ruzi, vobec nam to nechybalo. a napriek tomu to bola romantika "ako svina" :-D :-D :-D jedine, co bola poriadna palka, bola (okrem vymyslennia vsetkych veci a organizovania) v neposlednom rade realizacia v sobotne dopoludnie (a ostatni aj popoludnie) - DAKUJEM :-D bolo to o drzku, ale stalo to za to!
Odpovědět
gs: asi jsem jedna z tech mene vzornych nevest, ale z toho fo jmenujes jsem nemela nic :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mě byla docela důležitá výzdoba stolů a místnosti, kde byl raut, takže květiny, organza, čtyřlístky, jmenovky, svíčky,... chtěla jsem, aby se to líbilo (hlavně mně teda, jsem sobec!). A sama jsem si navrhla i svatební kytici a veškerou květinovou výzdobu. Na tomto jsem se opravdu vyřádila! Sestru jsem pověřila výrobou svatební prezentace (powerpoint), ta nemohla chybět. :-D Svatební čokoládičky, čokofontánky, bublifuky, svatební vína, espézetky, toaleťáky, kapesníčky,... balónky, holoubky a další "nezbytnosti" jsme vynechali. Neprožívala jsem ani výzdobu aut, kolona nebyla. Svatební zvyky, jako chomout, rozbíjení talířů,... a podobné "nezbytené" svatební zvyky jsme taky vypustili.... :-D
Odpovědět
ano, aj my sme vypustili svadobne auto, vyzdobu auta a obydlia zenicha ci nevesty (v tomto pripade jedneho a toho isteho bytu) :-D kazdy sa vyjasil asi na niecom inom - asi na tom, v com sa vyzna a co je jeho srdcu blizke x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak my stále ještě plánujem, co bude a co ne, ale taky si spoustů věcí dělám sama, např. jmenovky, menu na stůl, svatební noviny pro zábavu... a člověk na tom takhle dost ušetří. Koupily jsme zatím jen organzu na stůl a ubrousky a ještě chceme barevná peříčka, protože chceme, ať je to v našich barvičkách a můžeme si říct, že je to naší zásluhou, i když si pak necháme výzdobu necháme udělat, ale bude z našich věciček. A doufám, že to pak aspoň někdo ocení. Fontánky mít určo nebudem, vína taky ne a bublifuky ještě nevím, nebudem tam mít žádné děti. O čokoládkách uvažuju, ale že nějaké koupím třeba penízky nebo berušky a k tomu přilepím nějaký papírek s našimi iniciály.
Odpovědět
ahojda.)) já taky nehodlám dávat miliony za zbytečnosti:)) nejdůležitější je ženich, nevěsta a dobrá nálada.)) oznámení si vyborím sama - nakoupím k tomu jen barevné čtvrtky a text si vytisknu v práci (pssst:)) ) pozvánky ke stolu a na raut taky samovýroba, to samé jmenovky.... košíčky na zvací koláčky jsem koupila od jedné holčiny tady v bazaru a jeden mě vyšel asi na korunu!! a ozdobu na auto sem si taky koupila tady v bazaru - dvojsrdce z aranžovací hmoty a taky mě vyšlo na pár korun.)) čokoládky nebudou - jen by se roztekly....
Odpovědět
mno na auto bych chtěla asi jen nějakou malou kytku nebo mašli, rozhodně nic náročnýho, protože s autem se fotit nechci a je mi to jedno, co tam bude. a doma nějaká výzdoba mi taky přijde k ničemu. nechci tu vypadat jak škrt, ale tohle je podle mě vyhazování peněz, který bych mohla dát do něčeho jinýho. například dát do lepšího fotografa ( pokud se nenajde nějaký hodně šikovný kamarád), abychom měli krásnou vzpomínku. a nebo si třeba připlatit za prstýnky, když je budeme mít na celý život. luphen> nápady na oznámení bychom sice měli, ale ani jedne to vyrábět neumíme, takže tohle necháme odborníkům:) ale obdivuju lidi, který to vážně um
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, tak nejdůležitější je snad ženich, né :-) Jinak jsou důležité prstýnky, šaty, oblek, svědci. To ostatní už zas tak důležité není. A v podstatě už jde o maličkosti.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?