Svatební koláčky - kdy rozvážíte a kdo?

Profilova fotka
ahojky holky, prosím, kdy rozvážíte koláčky před svatbou? Týden, měsíc... Mě každý tvrdí, že to má být tak týden před..
Odpovědět
Profilova fotka
my máme svatbu 8.6. a koláčky rozvážíme v úterý 4.6....;)...myslím,že to to tak nějak dělá... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My třeba žádné koláčky nerozvážíme...každý dostane výslužku, když bude odcházet ze svatby. A kamarádka když se vdávala, tak těm, co byli z okolí, rozváželi výslužku ve čtvrtek před svatbou, aby se na to nemuselo myslet pak na hostině. Ale jiný kraj, jiný mrav, tady na jižní Moravě jsem zatím nikdy nezažila, že by se ještě předtím rozvážely pouze koláčky. Pokud ale někde rozváží, tak je to formou"zvacích" koláčků, tedy spolu s oznámení,.
Odpovědět
Rozváželi jsme spolu s ženichem měsíc před svatbou spolu s oznámením. Chtěli jsme totiž,aby jsme věděli kdo půjde a kdo odmítne. Musíme nahládit počet obědů. Rodina tedy říkala, že to je brzo, ale my jsme to prostě tak chtěli. Nebudu se týden před svatbou stresovat tím, že mám jet pro šaty přes 60 km a ještě pro zákusky, dort, vyzdobit restauraci a ještě koláče rozvážet. A jsme oba rádi, že jsme si to udělali podle sebe, protože nám to zabralo celý den rozvážení!
Odpovědět
čtvrtek před svatbou
Odpovědět
My rozvážíme 3 týdny před svatbou. - myslela jsem, že se standartně rozváží 4 - 3 neděle před svatbou, kratší termíny mě tady dost překvapily, ale asi jako ve všem "jiný kraj, jiný mrav" :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my budeme rozvážet týden před svatbou.Prý se to i tak dělá.Původně jsem chtěla dávát výslužky na hostině,aby si je každý odnesl až půjde domu,ale už vidím jak by to dopadlo když budou opojeni alkoholem. :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
My budeme rozvazet kolacky spolu s oznamenim. Jelikoz planujeme svatbu v srpnu, dala jsem na rady starsich a budeme zacinat uz koncem dubna, aby mel kazdy cas si to promyslet a pocital s tim pri planovani dovolene. Budeme rozvazet i znamym do Prahy, coz mame cca 150 km. Taky jsem mela v planu rozdavat kolacky jako vysluzku, ale nakonec z toho seslo
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to není zvykem :-) ;-) Máme výslužky pro hosty,které si odnesou při odchodu z oslavy
Odpovědět
My jsme rozvezli s ženichem 14 dní před (asi by to mělo být týden před, ale nechci se stresovat a prostě nebude čas). Ale koláčky (s oznámením) dostala pouze vzdálenější rodina (sourozenci prarodičů) + "tety" (kamarádky mamky z dětství, kterou jsou mi skoro tetami a jejich děti jsou pro mě "rodina") - a ti, kteří koláčky dostali nejsou na svatbu zvaní. Ostatní dostanou výslužky na svatbě :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?