Svatební den trochu naopak a obřad jako vrchol dne

Ahoj, jelikož jsme si vymysleli obřad v podvečer okolo 18h., začínáme řešit jak uzpůsobit program pro hosty před samotným obřadem. Počítám, že by se mohli na hotel, kde bude obřad i hostina, sjíždět tak okolo 15.- 16.h. ubytují se, ale co dál? Co by se hodilo za program, než bude samotný obřad a po něm svatební večeře a grilování? Chtěli jsme se vyhnout těm 4 hodinám po obědě, kdy je každý sytý a chce se mu akorát spát, ale nechci aby na sebe hosté jen tak koukali, dost se jich znát nebude. S mou a ženichovou přípravou bychom chtěli právě začít okolo té 16h. (česání, líčení, oblékáni). Děkuji za jakoukoliv inspiraci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@packaf my teda žádný program na dobu, kdy se budeme fotit, nevymýšleli. Mohli se občerstvit, posedět, projít se po okolí... když jsme se odcházeli fotit do hradu, tak dorazil dudák a bavil hosty hraním :-) nebyla by třeba nějaká možnost zábavy v tom hotelu?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jim pripravte nejake male pohosteni, nechte tam hrat hudbu a treba zajistete promitani rodinnych fotek. Muzete jim pripravit svatebni noviny treba s krizovkou, ta docela u nas svatebcany zamestnala behem naseho foceni.
Odpovědět
My taky nechceme ten klasický průběh svatby, kdy se to táhne od oběda, přes celé odpoledne až do noci. Připadá nám to zbytečně únavné a zdlouhavé pro všechny. Takže jsem naplánovali obřad na 16h, hosté dorazí rovnou na místo obřadu, potom přijde na řadu koktejl a kanapky a kolem 19h servírovaná večeře (na stejném místě jako je obřad). Pak nakrojení dortu, tanec a končit budeme o půlnoci. Ve vašem případě bych jim před obřadem určitě připravila nějaké občerstvení, hudbu a ideální by bylo, kdyby tam byl někdo, kdo ty hosty přivítá a třeba je i představí navzájem. Jen mě napadlo, plánujete taky nějaké focení? Jestli chceš začít s přípravami až kolem 16h, asi na to nebude moc času...
Odpovědět
Profilova fotka
Já ti nevím, ale pokud necháš hosty sjíždět se od 15h s tím, že obřad začíná v 18h, hluchému místu se tím stejně nevyhneš.... Naopak to bude ještě horší o to, že se hosté nebudou znát a bude jim chybět jakési oficiální zahájení. Ať na tu dobu vymyslíš křížovku nebo hudbu, představím si akorát bloumající znuděné lidi, kteří čekají, až to tedy konečně začne, a nechápou, proč tam musí tvrdnout tři hodiny předem. Myslím si, že by bylo fajn, kdyby program začínal až obřadem (ať bude začínat, v kolik hodin chce). 18. hodina mi ale přijde docela pozdě, to už si pak z toho dne moc neužiješ. My jsme měli obřad v 15h, začínalo se jím a pak následovalo zahájení, přípitek, dort a drobné občerstvení. Z variant program bez nevěsty a ženicha - obřad - večeře a obřad - program s nevěstou a ženichem - večeře se mi jednoznačně jeví jako lepší ta druhá.....
Odpovědět
@la_lilloise závidím Vám, nám na matrice oznámili, že nejpozdější možnost obřadu je v 14h:(
Odpovědět
@luciapaja my nebudeme mít oddávající z matriky, ten úředně platný obřad budeme mít na matrice v pátek o týden dřív ;-)
Odpovědět
@la_lilloise focení určitě plánujeme (přípravy, obřad a pak skupinové). A v létě už je světlo do 9h. takže obřad okolo 17. - 18h. vyfotíme se a pak večeře a párty třeba až do 4h. rána. Myslím, že se to po obřadu už rozjede, z ženicha spadne nervozita (nemá rád dav lidí kolem sebe), pak si dá něco dobrýho k zakousnutí a budu už mu hej a kamarádi to určitě rozjedou, to oni umí ;-) jen jsem chtěla vědět časově, na kolik by měli přijet. Ale asi to fakt bude lepší na obřad, popř. hodinu předem. 3h. předem je asi moc brzy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?