Svatební den - harmonogram. V kolik, kde a co?

Ahoj nevěsty :) Reším jak časově naložit se svatebním dnem... v kolik, kde a co? Stale si pohravam s myslenkou usporadat vse az odpoledne...napriklad ve tři obřad, focení, obedo-vecere, dorty a tancovacka.:). Je to blbe? JAk toplanujete vy??
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme obřad ve tři...od půl třetí do půl čtvrtý se chceme fotit, ostatní budou mít občerstvení. Pak půjdeme na večeři, ta trvá tak 1,5 h si myslím. No a pak mejdan asi do jedenácti. Celý harmonogram mám celkem podrobně na profilu, tak se kdyžtak mrkni.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme obřad v jednu,chtěla jsem taky ve tři,ale hůř bychom zvládali focení a já chci,aby mě přítel a všichni viděli až v katedrále😄
Odpovědět
Profilova fotka
My taky budem mit obrad v jednu, pak foceni, presun na hostinu.Tam si dame obed,dort a kafe, pocitam, ze tak kolem paty to tam ukoncime a pojedem jeste fotit. A pak dojdem na rozjetej mejdan (doufam, ze uz vsichni nebudou pod stolem :-) )
Odpovědět
Profilova fotka
My máme ve 2 obřad, pak do 16 focení, od 16:20 oběd s rodinou, a na 19 se začnou sjíždět hosté na raut :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petruska_rs my určitě plánujeme, že mě uvidí až na obřadu :-)
Odpovědět
@petrosska ahoj, u nás to býva odpoledne a podla mňa to je lepšie, žiadny zhon ráno. Dopoledne mam kaderničku, líčenie, okolo 13-14 sa pojdeme fotit, o 16.h v kostole sv. omša+obrad, a okolo 17,30 večera, 20h, krájanie torty, od 22h švédske stoly, a o pol noci kapustnica, guláš.. a tak do 4hod .-) je to iné tu v ČR aj sesternica mala obrad o 11hod. a aj tak sme boli do 6hod do rána :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora_b Aha z tvého příspěvku jsem pochopila, že se chcete fotit před obřadem :) To je super mít to takhle pozdě, protože máš klídek, nemusíš se honit a nemusí být ani oběd :)
Odpovědět
Profilova fotka
@petruska_rs no je pravda, že nějaké focení - já, rodina, družičky, proběhne ještě před obřadem, abychom se pak moc nezdržovali :-) Ale ne s nastávajícím. U nás se budu líčit a česat nejen já, ale i družičky, celkově to potrvá tak 3,5 hodiny a kdybych měla mít obřad dopoledne, vstávala bych v pět ráno, což teda ani omylem, já teda nejsem ranní ptáče :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Máme obřad ve 2, do cca 16:00 focení. Pak přejezd na hostinu, která by mohla začít cca v 16:30 hod. a na raut jsou zvaní hosté od 18:30 hod.
Odpovědět
@petrosska ahoj, není to blbé.. my to tak máme.. ve 2 obřad o půl 5 oběd/večeře, kafe, dort a dom.. bude nás 25
Odpovědět
my měli obřad až v 17:00 hod, předtím jsme se s nastávajícím fotili, po obřadu pak byly fotky se svatebčany, pak rozbíjení talíře a v 18:15 servírovaná večeře (přípitky a proslovy, polévka z jednoho talíře) pak jsme se šli ještě na chvilku fotit, asi v 19:30 jsme měli 1.tanec a pak jsme rozkrajovali dort a pak se tančilo, kecalo, jedlo a pilo až do rána ;-). a od 22:hod jsme tam měli raut ještě ;-) . A musím říct, že fakt super. Měli jsme svatbu v listopadu a chtěli jsme ji se svíčkami, takže proto jsme se rozhodli až pro podvečer, kdy už byla krásná tma 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrosska máme to tak...obřad máme ve tři a pak už jen zábava...raut, grilovačka, koncert, tanec a zpěv až do rána...:-) chtěli jsme neformální svatbu a nějaký společný oběd byl něco co nechci, protože máme na svatbě 70 lidí a dělat pro všechny stejný oběd mi přijde hloupost...od rána budem všichni makat a připravovat raut a pití, po obřadu se budem fotit a pak už to nějak dopadne :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ať už to budete mít jakkoli - určitě doporučuju naplánovat všude malou rezervu. Často se hodí :) A když ji "nebudete potřebovat" nevadí - chvilka čekání určitě není na škodu, alespoň si to všechno více užijete. Na focení portétů si vyhraďte určitě minimálně hodinu.
Odpovědět
my mame obrad ve 14hod., po obradu spachame nejake spolecne fotky, pak pocitame s hostinou od 15:30, na konci hostiny zmizime tak na hodinu na foceni jen nas dvou :) Behem naseho foceni mame pro hosty pripravene prekvapko, aby jsme jim nechybeli a v 18:00 zahajime vecerni zabavu prvnim tancem :) Kolem osme rozkrojime dort a zacne se podavat raut. Drive nez ve 14 hod. jsme obrad nechteli, oba nesnasime vstavani :-D Takze muzeme v poklidu vstavat az po 8, dame si spolecne snidani na terasce v dome mych rodicu a pak se presuneme na misto konani, kde se budem i pripravovat :) Snad nam to takhle vyjde :)
Odpovědět
Profilova fotka
My tedy máme obřad 12:30. s tím, že někteří přijedou den před tím. Já budu spát sama doma :-) Tedy bez přítele. jen s kamarádkou a se sestrou..kadeřnici a i vizážistku. se všemi se uvidím až na obřadě, focení bude se svatebčany na zámku v zahradě, pak se přesuneme všichni na hostinu, společný oběd. a pak bude program pro hosty a my se vypaříme na hodku se fotit, pak bude krájení dortu a presso :-) Raut bude někdy od 18:00hod. nebo o půl hodky později a párty bude snad do rána :-) Všichni mají ubytování zajíštění , takže snad zůstanou :o)
Odpovědět
Zatím stále váhám, ale asi takto: přivézt, zavézt, odvézt, učesat, nalíčit 9:30-10:00 zdobení aut družičky, oblékání šatů 10:00-10:30 příjezd k nevěstě/před kostel, rozdání vývazků, malé pohoštění 10:30-11:45 obřad 11:45-12:30 gratulace 12:30-13:00 příjezd na místo hostiny 13:00-14:00 oběd, přípitek 14:00-14:30 společné focení 14:30-15:30 focení novomanželů, hosté káva a zákusky 15:30-16:00 krájení dortu, první manželský tanec 16:00 raut, volná zábava
Odpovědět
@framboise z mé vlastní zkušenosti doporučuju víc času na rozdávání vývazků a malé pohoštění - 30 min je málo, dala bych aspoň 45 min., ale záleží na tom, kolik budete mít na svatbě lidí ;-) ). Ale lidé se chcou mezi sebou i přivítat, představit, tak ať tam nemáte zbytečně časový pres. Nenašla jsem ve tvém harmonogramu nikde přípitek s managerem restaurace, rozbíjení talíře a zametání střepů, což je třeba počítat cca 15 min. mezi příjezdem na hostinu a samotnou hostinou. Hodina na focení novomanželů mi příjde málo - my jsme to tak taky původně plánovali, ale na doporučení všech a hlavně fotografa jsme nakonec vyčlenili víc času (cca 1,5 hodiny před obřadem a 1 hodinu po hostině a před krájením dortu). ono se to nezdá, ale ten čas na focení opravdu rychle uteče a fotky jsou pak památka na celý život ;-)
Odpovědět
Tak to vás holky obdivuji jak to máte rozplánované téměř na minuty.Já nic takového nedělala. Vše se odvinulo podle času na radnici tak nějak samo. ....
Odpovědět
Profilova fotka
@framboise Ještě doplním, že tam není vymezený čas na tové ty zvyky po obřadě - chomout, koule, úkoly atd. od zlomyslných kamarádů ;-) Nevím jestli se to dá stihnout v čase těch gratulací - tahle položka je i pro mě velká neznámá - nikdo mi samozřejmě nechce předem říct, co se chystá a tak nevím, kolik času tomu v harmonogramu dát.
Odpovědět
@janictourek @cobaltino holky já vůbec nevím jestli ty zvyky budeme mít...
Odpovědět
Profilova fotka
@framboise :-D tak to ti docela závidím, že o tom rozhoduješ ty. Já bych nějaké ty legrácky teda chtěla, ale děsím se spolupracovníků, protože už plánují, jak zastaví kolonu aut, směřujících na obřad - nějakym zátarasem či co. (prý je to tady běžné, ale tam odkud pocházíme my, není) Takže trnu hrůzou, že kvůli nim nestihneme vlastní svatbu :-( protože nám hodí před auta kládu a budou chtít výkupné :-S Krom toho já z auta nevylezu (aby mě ženich neviděl) a na zpáteční cestě pojedeme separátně až po focení, takže zase žádná kolona... nevím, co si od toho slibují, akorát z toho budu mít nervy ;-(
Odpovědět
@cobaltino já se spíš bojím únosu, už jsem o něm něco zaslechla od kamarádů a to by narušilo celý časový harmonogram :-D !!
Odpovědět
Profilova fotka
@framboise tak únosu se tolik nebojím - prostě se nedám. Boxuju kdyžtak obstojně :-D A hlavně na hostinu jsou pozvaní jen rozumní lidé, ale na obřad bohužel (?) přijdou i ti méně rozumní....
Odpovědět
Ahoj holky, začínáme sestavovat harmonogram a řeším jeden takový problém. Hned po obřadu plánujeme focení v zámecké zahradě. Jenže co budou dělat zatím ostatní svatebčané? Koukat na nás jak se fotíme bude asi trochu nuda a poslat je napřed na hostinu se mi taky nechce. Přeci jen jde asi o hodinu času. Fotit se před pozdním obědem musíme, aby byla přístupná zámecká zahrada, o fotky v ní nechceme přijít. Jak to řešíte vy, pokud máte focení taky před obědem?
Odpovědět
My hosty odeslaly do restaurace, bylo docela chladno, tak to bylo to nejlepší.Mohli si dát třeba čaj atd.Poklábosili a rychle jim to uteklo...
Odpovědět
@redenka55 děkuji za zkušenost. Svatba je na konci června, nejspíš bude teplo a na svatbě kupa dětí... trošku se bojím jak by snášeli to čekání. Odeslat je do restaurace s občerstvením asi bude lepší řešení.
Odpovědět
Carlinn, zámecká zahrada říkáš, jestli je ten zámek přístupný, tak ať jdou na prohlídku (jako skupina by jste mohli mít i slevu) - taky varianta ;-) .
Odpovědět
nas harmonogram byl: v 7,00 prijezd kadernice + kosmeticka, liceni, cesani, chystani v 10,00 zacina se sjizdet rodina 11,00 odjezd do kostela 12,00-13,00 obrad do 13,30 gratulace 14,00-15,30 obed + káva 15,30 - 17,00 foceni 17,00 prichod kamaradu 18,00 prvni tanec na co nam chybel cas? na foceni - nezda se to, ale 1,5 hod je malo - nez jsme vyjeli kousek do zelene, udelali fotky, pak fotky s rodinou - vsechny sehnat, vyfotit jedna strana, druha strana.... chtelo to vic casu
Odpovědět
@framboise souhlasím, my jsme třeba chomout a kouli na noze taky nechtěli a svědci měli za úkol to zařídit. Byla to přecejen naše svatba, tak proč hrát někomu divadlo, když my jsme to nechtěli, jen proto, že se chcou kamarádi/kolegové z práce pobavit. A pravda je, že opravdu kouli někdo přinesl, ale přes naše svědky se nedostal 8-). Ale třeba zametání střepů, polévka ze společného talíře, krájení dortu a 1.tanec jsme chtěli :-). Ale samozřejmě záleýí na každém ;-). Jen jsem nevěděla, jestli to v harmonogramu nebylo uvedené schválně, nebo jsi jen zapomněla ;-)
Odpovědět
@janictourek Polévka z jednoho talíře, krájení dortu atd. patří mezi takové ty hezčí zvyky a nic proti nim nemám :)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?