Svatba svépomocí pro 45 lidí za 50 000

Ahoj lidi, máme za sebou svatbu dělanou komplet svépomocí. Třeba někomu pomůže následující rozpočet pro vlastní organizaci. Pronajali jsme chatu a tam jsme od pátku od oběda (obřad byl v 15:00) do neděle ráno vegetili a užívali si, v ceně byla vířivka a sauna. Všechno jsme sháněli a nakupovali sami s pomocí rodičů a musím se pochválit, že kromě předimenzovaného alkoholu (vraceli jsme 2 sudy piva) to bylo vše vypočítáno dobře. Jídlo asi 11 000Kč: Grilované prase s dovozem 25kg včetně kostí: 5000 Nákupy cca 6000: Sýry 3kg, Salámy 3 kg, Sekaná 1kg, Zelenina 10 kg, Kuřata do trouby na druhý den 10 ks, Suroviny na 3 plechy koláčků, Omáčky, hořčice, křen, Malo na gril na druhý den (kuře a krkovice) 5kg, 6 chlebů, 80 rohlíků, 6 vek, balík ubrousků, kuchyňských utěrek, gel do myčky, pytle do koše, alobal, vlhčené ubrousky, máslo, pomazánkové máslo a 8kg ovoce. Dort z cukrářského učiliště 5kg 1050kč Pití asi 10 000 Kč: Pivo sudové z pivovaru 2500 Sekt na přípitek 5l Víno 40l (nakonec se vypilo asi 20) Kafe a mlíko 250kč Limonády a džusy 1500kč Jagermaister 8 lahví (1 krabice) Domácí pálenka 2l Metaxa 2 lahve Ostatní asi 30 000: Doplňky obleku ženicha, nová košile: 4 000 Prstýnky z wolframu 3000 za pár Šaty 100% hedvábí na zakázku 5000 kč Obřad mimo obřadní síň 2500 Květina (pivoňky, frézie, tulipány) 600 Svatební oznámení 80ks 600kč Brigádnice na obsluhu, řidič na odvoz (známí nebo kamarádi) 3000 Celkem tedy zhruba 50 000 kč za všechno. Věci, které byly zadarno nebo téměř zadarmo: domácí koláčky, trubičky a věnečky (pekli jsme s babičkou), bramborový salát na chlebíčky a druhý dort (od tchyně), sýrový dort od rodiny ženicha, ženichův oblek (použil jeden, který už měl). Na kapelu jsme se vykašlali, je to zbytečná investice. Nalíčila a učesala jsem se sama podle návodu z youtubu, stačilo to párkrát zkusit. Fotky nám udělali známí a kamarádi úplně zadarmo, stejně stačí mít 2-3 hezké, nemá smysl se otravovat s dvouhodinovým focením. Doufám, že to někomu pomůže při plánování vlastní pohodové akce bez obvyklých oficialit. Zdůrazňuji jen, že bez kamarádky servírky, která se tam o nás postarala, (a občasné výpomoci dívek z rodiny například s naklízením myčky) bychom to určitě nezvládli. Pokud netoužíte po super oficiální akci s obsluhou v restauraci a chcete pohostit hromadu lidí za pár korun, určitě tento druh svatby můžeme doporučit. Kdybychom to zkrátili na jeden den, určitě by to vyšlo ještě levněji. K ubytování v orlických horách doporučuji www.staroceskachalupa.cz a na dort cukrářské učiliště v Novém městě nad Metují.
Odpovědět
@nosfi Ahoj, tak to je super. Tohle je přesně naše svatba! Prosím kolik jste vypili sudů piva? Měli jste ty 50l? Moc díky
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je krásné, super pomoc v přehledu!Moc děkuji, šikovní jste!:-)
Odpovědět
@mikinkacs Snažili jsme se brát spíš menší sudy, ať nenačínáme zbytečně větší, vypilo se 50l světlého a dva menší dvacetilitrové sudy polotmavého, dohromady tedy za víkend asi 180 piv. Zdůrazňuji, že jsme naráželi v pátek kolem oběda a dopíjeli v neděli odpoledne. Pokud máte možnost sudy pak vrátit do pivovaru, vezměte si jednu padesátku a pak menší záložní soudky, dvacítky jsou myslím ideální.
Odpovědět
Super!!! Plánujeme to hodně podobně a jsem velmi ráda, že to takhle opravdu jde! Moc děkuju za rozpisy určitě nám hodně pomůžou. A přesně jak říkáš, díky mnoho za všechny ochotné a pomocné ruce, které se sejdou :)
Odpovědět
@nosfi Ahoj, to je super! Moc jsi mi pomohla :-) Plánujeme podobnou svatbu, se stejným počtem lidí, jen ji budeme mít v sále kulturního domu. Chtěla bych se zeptat jestli stačilo 5l sektu na přípitek? Máme koupený jeden karton, což jsou asi 3l a koukám, že to bude asi málo :-D a stačil vám tvrdý alkohol? Vím, že to závisí na lidech co pijí a v jakém množství, ale chtěla bych to vědět aspoň přibližně. Nemám na to vůbec odhad. Moc děkuji :-)
Odpovědět
@nikol921 Na přípitek jsem počítala 1dl na osobu a stačilo to. Pro děti tam byla jedna Vinea. Co se týče tvrdého, čekala jsem, že budou nasávat o dost víc. Nakonec nám krabice Metaxy a Jagermaistera zbyla, ale tu do celkové kalkulace nezapočítávám. Časem se to určitě rozdá nebo dopije. My jsme to měli venku na slunci, takže nikdo moc neměl chuť se zbořit. Navíc ani moje rodina ani ženichova nejsou ten typ, co byl jel v panácích. Večer to pili hlavně kamarádi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?