Svatba. S čím a kde začít? Pomůžete mi to rozjet?

Profilova fotka
Ahoj holky, jsem zasnoubená přes měsíc, vím, kde by se to mělo konat, chtěli bychom svatbu příští rok v červnu, ale nějak nevím, odkud začít.. Všechny moje kamarádky jsou zatím svobodné a tudíž mám rad spoustu, ale nic konkrétního nebo zažitého. Prosím, poraďte mi, kde začít.. Díky, Míša
Odpovědět
já začínala šatama :-D pak sme zašli do agentury,která dělá obřady na místě který sem si vybrala,pak sem si vykoukala pozvánky,prstýnky atd.a postupne, kazdej mesic neco, ted uz to mam snad uz vsechno, jen doplati zalohy a modlit se aby to bylo vse ok :-) hodne stesti,pokud zacnes za vcas da se vyhnout temeř veškerymu stresu ja na to měla 9 měsíců :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem taky začala šatama, ale to je myslím tím, že to každou holku na ty šaty prostě táhne:) Nakonec jsem je vybírala asi 2 měsíce a zkusila jich asi 80, pač jsem si nemohla vybrat :-) Pokud chcete nějakého exponovaného fotografa a kameramana, je dobré je určitě zamluvit včaš, mají plno rok dopředu i víc. Pak bych objela místa, která se vám líbí na obřad a na hostinu a vcolila bych něco, aby to nebylo příliš vzdálené od sebe. Až budete mít tyhle věci zamluvené, další už bych klidně nechala až na příští rok :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus svatební plánovač, mně hodně pomáhá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na hlavní stránce máš plánovač svatby na 1 rok dopředu. Začni tam. je to tam hezky popsané, co kdy zařizovat - něco je přehnaně brzy, něco pozdě (třeba fotografa bych začla zařizovat co nejdřív). Ale na odpíchnutí je to dobré.
Odpovědět
Fotografa! Ty nejlepsi jsou zabookovany dlouho dopredu....
Odpovědět
Profilova fotka
Moje zkušenost je taková, že je dobré začít místem na obřad a na hostinu a oslavu, a pak si můžeš dát tak půl roku klídek. :-) Já jsem místa zamluvila 9 měsíců dopředu (bylo by lepší dřív, protože kostel, který jsem chtěla, už měl plno) a pak jsem několik měsíců brouzdala po netu a stahovala obrázky. :-) Reálné zařizování začalo znovu až dva tři měsíce před svatbou.
Odpovědět
Nedoporučuji ti začít šatami,když tak jen okouknout,ale nic napevno nezamlouvat.Začátkem roku budou do salónů chodit nové kolekce a to pak nevěsty šaty kvapem mění. Taky se během roku může změnit tvá představa.
Odpovědět
začala jsem výběrem místa a zamluvením přesného termínu (datum i hodina) obřadu, protože nemá cenu plánovat co a jak, když se přesně neví kdy a kde to bude, pak zajištěním termínu hostiny v místě obřadu. A pak už se začalo odvíjet oznámení, šaty, počet hostů, prstýnky, výzdoba - na pořadí už moc nezáleží, jen je potřeba si nejprve určit styl a barvy svatby. A jak píše @alisa_, tak je potřeba včas zajištit fotografa, kameramana případně hudby. 8-)
Odpovědět
mortuska: ahojky tak to jsem na tom uplne stejne.Jsem tez zasnoubena a nemam poneti co a jak . Vsechny moje kamaradky jsou svobodny a ja kevsemu ziju mimo cr. Ale dohodli jsem se ze svatba bude v CR. Pak jsme se schodly na dnu a mesici kdy by jsem se chteli zvit. pak jsem koupili letekny a vyrazili do meho mesta a okoli hledat kde by jsem se chteli vzit a kde by byla hostina a kde ubytovat hosty. Ja jsem teda jeste zaplatila zalohu na saty jelikoz vim co jsem chtela. No a ted jsme dostali potvrzene datum svatby. Letenky mame na leden svatba se kona tedy 28.7.2012. Muzem byt v kontaktu a navzajem si radit a pomahat at nanic nezapomenem. :) Ja treba si vse pisu. stahla jsem si tu ze predni strany ten rok plan a udelala jsem si tam ruzne poznamiky.
Odpovědět
Termín, fotograf, kameraman, restaurace.. Zbytek má čas. Já budu ostatní řešit tak půl roku před svatbou. Myslím že to stačí.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem s přítelem šla na "místo činu" hostiny cca 2,5 měsíce předem), napadlo nás že by to tam bylo hezké, nechali jsme si vypsat volné termíny v měsících kdy je ještě teplo.. Jakmile byl termín penzionu, kontaktovala jsem oddávajícího a domluvili jsme přípravu ( církevní snatek), následně jsme dohodli s místo obřadu a začali plánovat kolik lidí pozveme. Dala jsem do tisku oznámení, výber oznámení a textu během jednoho dne s mírnými rodinými dramaty ( viz můj blog) :-) Sešli jsme se asi za týden s vedoucí penzionu a dohodli zhruba představu a rozpočet. Já zašla druhý den do města a měla jsem šaty ( cca za 15 min - láska na první pohled) :-) behem týdne ze zdejšího bazárku boty, šperky a doplnky. Kamarád fotograf měl čas, hurá! Varhaník má čas- hurá! Kamarád co má kapelu si čas udělá - hurá! ...Do toho chodím víc cvičit, dieta,solárko, at něco ještě shodím... Domluva půjčovny pánských obleků, za 30 minut vybráno, rovnou do zlatnictví poměřit a vybrat prstýnky. Pak pár svatebních webů po kterých průbežně brouzdám. Měsíc dopředu jsem se objednala ke kadeřnici, kosmetičce a manikérce, vyzkoušela služby a domluvila předsvatební upravu vlasů a líčení. tentýž den jsem dohodla kytici, dort a koláčky ( cukroví mít nebudeme). Zhruba 1,5měsíce před svatbou jsme domluvili seznámení rodičů a rozeslali oznámení....mám 25 dní do svatby a myslím že máme asi vše :-D ...plánovat to rok, tak se z toho asi zcvoknu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jodně záleží na tom, který den si vyberete pro ten svůj svatební. Nejdříve termín, restaurace, pokud budeš chtít tak potom kameramana, fotografa (neměli jsme a nemrzí mě to), šaty, cukroví, kytice a výzdoba. Oznámení jsme řešili jako jednu z posledních věcí - pozvaným jsme rozesílali 3měsíce dopředu, ostatním při výslužkách. Oblek se šel koupit dva měsíce dopředu s košílí a kravatou najednou.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj, zkus se například kouknout i zde: http://www.beremese.cz/diskuse/tema/k... :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja zacala satama a botama, mame svatbu take v cervnu. Je to sice dost dopredu, ale aspon mam ted klid a nemusim porad brouzdat na netu a vybirat, misto abych se venovala praci. Pote je urcite dulezite zvolit si, kde to chcete mit a na zaklade toho volit pocet hostu. Vzhledem k tomu, ze my to budeme mit na horach u rodicu na horske chate, kam se vejde spousta lidi, nemusime se moc omezovat v tom koho pozveme. Horsi je to pak s hostinou, dohodnout se, koho tam chcete mit. Pomalu si take zaciname vybirat hudbu, ktera je nam blizka, vzdycky neco slysime a reknem si, jo ta by byla na svatbu super, tak si ji hned napisu. Take je dobre se mrknout na svatebni planovac, ktery je tu k dispozici. To je asi nejlepsi pruvodce, aspon na nic nezapomenes. No ja si jdu dnes koupit nejaky pekny zapisnik, abych si mohla vse dukladne zapisovat....:D tak hodne stesti
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?