Svatba jako překvapení pro nevěstu

Ahoj, už jsem našla podobné téma,ale pořád to není o potřebuji, proto zakládám novou diskuzi :-) Jedná se o kamarádku, její přítel mě požádal o pomoc se zásnubama a tak celkově z toho vyšlo, že by jí požádal o ruku v jeden den, přespali by někde v hotelu a druhý den přijeli domů a tam by byla námi připravená svatba. Já bych byla svědkem nevěsty, už jsme tak domluvené pár let, taky mi odsvědčila svatbu, takže v tom by problém nebyl. Jinak vím, že to zní divně a tak, že se to nevěstě nebude líbit, ale situace je taková: Nevěsta by v den svatby byla už na začátku 8mého měsíce těhotenství a svatbu strašně chtěla do porodu. Nejde jí o velkou klasickou svatbu. Bydlí na samotě a o jejích představách o svatbě jsme si už nespočetněkrát povídaly, takže vím tak nějak co chce, koho tam chce pozvat a hlavně jaké šaty. Ty už má totiž vyzkoušené. Znamená to, že by se nemělo stát žádné foax pas,ale člověk nikdy stoprocentně neví. Vás jsem se chtěla zeptat nějaké typy co se týká překvapení. Bylo by to cca tak, že by veselka i obřad byli u jejich baráčku na samotě, takže přírodní téma. Miluje staré věci a vše co se spojené s přírodou. kytku bychom nechali udělat luční, stejně tak podobné šperky. Přijeli by ze zásnub a nevěsta by měla zavázané oči, kvůli "dárku" k zásnubám, kterej jí ženich chce dát až na místě kam dojedou, takže nevěsta nebude vědět kam jede a ženich jí donese až do světnice, kde budu čekat já a kadeřnice a kosmetička. Rodina, kterou chtějí pozvat by byla v zadu za domem na zahradě. Připravily bychom jí s tím, že bude svatba což by jí ženich řekl na místě a ona by tušila že to bude jen malá komorní svatba. No a poté co by vyšla ven by jí svatebčané přivítali. šli bychom společně pár metrů k rybníčku, kde by byla brána a připravený oddávající. Po obřadě by šli novomanžele vyfotit nějaké fotky a my bychom se zatím přemístili na zahradu, kde by byl připravený stan s kapelou a občertvením. k Obědu by byl udělaný guláš pro všechny a pak na večer jen malý catering a grilovačka s prasetem.. Byl by připravený i malý stan na pivo a další pití s obsluhou. Měli bychom připravený i auto na odvoz svatebčanů po párty. Zahrnula jsem do popisu snad vše potřebné a vás jsem se chtěla zeptat na jiné vychytávky, nebo co bychom ještě měli přidat a udělat.,aby to bylo uplně perfektní. Ještě jednou zdůrazňuji, že nevěsta všechno tohle chtěla a už vubec nepočítá s tím, že by se před porodem vzali. Proto si myslím na 99,9% že jí překvapení v podobě stavby nebude vadit! :-) Znám jí už moc dobře :-) Prosím nešetřete nápady :-) Moc děkuji!!!
Odpovědět
Profilova fotka
mazec :-) ... já teda spíš než překvápko přidám nějaký ten zádrhel - pokud oddávající bude na místě, musí mít novomanželé vyřízenou žádost na matrice (no tu musí mít tak jako tak), kterou nevěsta podepisuje (když pominu to, že je třeba její rodný list a občanka)... takže vyřešte nějak ty podpisy, jinak vám to krachne na oddávajícím. Dál - co budete dělat, když nevěsta zásnuby sice uvítá, ale ženichovi řekne, že "je lepší, že počkají až se to malé narodí" - ženich znejistí a co pak? Není lepší udělat to HNED TEN DEN? řekne "ano" a šup tradaaaa :D ... ... jinak mne nic nenapadá a když ji takhle krásně znáš a je vše ve spolupráci se ženichem tak nezbývá než popřát hodně štěstí! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já myslím, že je to super. Když jsem začínala číst, tak jsem si říkala, že jste se zbláznili a já jako nevěsta bych byla naštvaná. ALE 😁 po dotčená si myslím, že je to super☺a že by mi to v tomhle případě vůbec nevadilo☺rozhodně bych zajistila nějakého fotografa, protože si myslím, že vzniknou moc hezké a dojemné fotky☺(myslím, jak budete na ni čekat a bude mít zakázané oči☺ otázka je, co tomu řeknou na matrice, protože přece tam se cosi podepisuje před tím. A bacha ať samým štěstím neporodí😁 ale fakt super, pak jsem zvědavá na fotky☺
Odpovědět
@iviiiii To je pravda Fotograf ten bude hodně důležitý a možná tedy i někoho kdo nám to natočí :-) at to mají zaznamenaný no a @mayinka naštěstí tohle máme vyřešený :-) oddávající je známý, takže papíry si vezme s sebou a sfouknem to tam :-) ale je pravda, že to je asi to nejdůležitější :-) Děkuju!! No a fotky sem pak hodím na stopro :-) mělo by to být cca začátkem července :-) ženich ted zařizuje termín :-)
Odpovědět
@mayinka no a jak to bude na dva dny, tak on to vezme tak že při zasnubách jí řekne, že se na termínu ještě domluví :-) Ale vím na storpo, že nevěsta by ráda měla svatbu do porodu. Celkem jí na tom záleželo, tak na tom by to krachnout nemělo :-) no a my tak budeme mít ten večer na přípravy a druhý den hned od rána :-) jak to bude u nich doma, tak bychom to za jeden den nestíhali a nebo bychom se uhnali :D tak z praktického hlediska :-)
Odpovědět
Já si myslím, že je to super, a osobně bych klidně přítomnost kadeřnice a kosmetičky vysvětlila jen tím, že ženich objednal fotografa na "zásnubní" focení, aby jí to došlo až když uvidí svatebčany... Problém je s tím papírováním, ale třeba by vám vyšli na matrice vstříc. Pak taky, jak to bude s prstýnkama? Ty je lepší vybírat osobně a objednávat se musí dopředu, ale pokud nebude novomanželům vadit, že budou mít na obřad nějaké provizorní a pak si vyberou a koupí "opravdové", tak dobrý. No a už jsem to sem dávala, ale tak znova, svatba, kde o ní nevěsta nevěděla, dokud nevstoupila do kaple: http://greenweddingshoes.com/a-surpri...
Odpovědět
@lysecek no to je bomba!! :) děkuju za odkaz :-) a ano prstýnky budou provizorní z lučních kytiček a pravý si pak koupí :) to je to jediný z čeho mám strach.. jak na ty prstýnky.. to jediný mě celkem straší, že jí bude líto, že ty pravé prstýnky na svatbě mít nebude,ale to jinak asi vyřešit nejde :-|
Odpovědět
@xdajax je to super....určitě se to vydaří a bude se líbit. a co vybrat prstýnky předem a domluvit se ve zlatnictví na případné výměně? pokud tam nebude rytina, určitě by to šlo domluvit? :-)
Odpovědět
@dusicka5 To bych mohla vyzkoušet. Mohli by to vzít, zvlášt kdyby to bylo hned ten týden :-) Děkuju za reakci!! :-) píšu si :-)
Odpovědět
@xdajax myslím, že pokud ženich kupuje zásnubní, tak by i velikost mohl vědět? ženich si svůj vyzkouší. takže by šlo jen o vzhled, případně ještě vybrat typ, který se dá zmenšit.
Odpovědět
Profilova fotka
Tyjo, na to bych asi neměla kuráž. Ale je to hustej nápad. Moc držim palce ať to vyjde!
Odpovědět
@xdajax nezapomente na mokrou varianu,napr.stan :-)
Odpovědět
Téééda... To je nápad! I když... Já bych z toho radost asi neměla. Držím pěsti, ať se všechno vydaří.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@xdajax Máte to skvěle vymyšlené a určitě to klapne. Toto totiž ani nejde, aby neklaplo :-) Jedině, kdyby slečna žádost o ruku odmítla a to si nemyslím. Jo, ty prstýnky bych určitě taky řešila jak píše @dusicka5. Velikost ženich znát bude a myslím si, že nevěstě určitě nebude vadit, když je vybere on sám - přinejhorším se vymění. Já osobně bych budoucí nevěstu a ženicha přivedla přímo před svatebčany a vyzdobenou zahradu, aby ten dojem z celé akce a překvapení byl pro ni a pro ně neopakovatelný. Pokud ji odvedete hned někam do síně, dojetí uvidíš jen ty a kosmetička s kadeřnicí, to prostě není ono. Však hosté potom, až nevěsta zjistí, že je vlastně na své svatbě, tu půlhodinku počkají, až se nevěsta uklidní a nachystá :-)
Odpovědět
Jako jo, pro nekoho urcite pekny a romanticky napad. Akorad bacha na tehotenske hormony, ty jsou svina, at se vam tam "nevesta" nesesype anebo nesprajcne nebo neporodi :-D No, snad ne, zase si rikam, ze ji dobre znate a vite, co chce nebo nechce. Ja bych si tohle ani u nejlepsi kamaradky, jejiz svatbu zrovna planujeme, nelajzla. Me by to treba nepotesilo vubec, byt si pritele chci vzit. Mela bych pocit, ze me do toho mi blizci vmanipulovali a ja nemela vliv na zadne rozhodovani. Hlavne at to vsechno vyjde a nevesta i zenich si den uziji!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@lulu_84 Ale to je přesně to, že kdyby jste si přítele opravdu chtěla vzít, tak by vám ani nepřišlo na rozum, že vás do toho někdo vmanipulovat ;-) Navíc kamarádka, která chystá nevěstě svatbu, ví o každém detailu, který by se nevěstě líbil. A jako ruku na srdce, užít si krásný den bez namáhavých příprav, když je v osmém měsíci, to mi přijde luxusní.
Odpovědět
@mofa81 nechme to byt, osocit nekoho z toho, ze kdyz by nechtel zrovna takovouhle svatbu, tak si vlastne toho druheho ani vzit nechce, je prinejmensim ... nevhodne a sproste. Jen jsem chtela zakladatelku upozornit na to, ze i kdyz se o tom s kamaradkou bavila, tak se kamaradka v 8.mes, nemusi v takoveho emocne vypjate chvili zachovat uplne racionalne. Je to diskuze, tak snad nemusime vsechny hned aaachat.
Odpovědět
@sramkpa Pravda , i když bude červenec zapršet může :-) @mofa81 To přeorganizuju a máš pravdu :-) bude to tak lepší, když jí přivítají všichni a asi si i kosmetička ušetří práci :-D :-D a s tím že v 8. mesici už nebude mít asi ani náladu lítat všude možně a zařizovat máš pravdu taky :) asi to pro ní takhle bude i vic přijatelné, protože ty hezké věci jako jsou šaty atd už má vybrané dopředu :-) @lulu_84 těhotenské hormony jsou sviňa to je pravda tak snad nám to nepokazí,ale vím o její vysněné svatbě opravdu všechno a proto mě ženich požádal at to vyřeším já :-) je nás na to celkem ř tak snad to vyjde :-) určitě vám sem hodím fotky a nějakej souhrn cele svatby :-) až budu vědět termín tak vám ho taky napíšu at víte kdy přijde repost :) @mofa81
Odpovědět
@xdajax drzim palce ;-) jste odvazna (a myslim to opravdu v pozitivnim slova smyslu)!
Odpovědět
@lulu_84 moc děkuju!! palečky jsou potřeba :-)
Odpovědět
Pak mě ještě napadlo, že je možné potkat na svatbě někoho, kdo nejí maso a máme domluvený guláš k obědu, tak nějaká náhrada pro vegetariány?? nenapadá vás něco?? .-)
Odpovědět
@mofa81 nesouhlasím s: "Ale to je přesně to, že kdyby jste si přítele opravdu chtěla vzít, tak by vám ani nepřišlo na rozum, že vás do toho někdo vmanipulovat". Svého muže jsem si chtěla vzít ze všeho nejvíc na světě. Ale tohle by mě tak naštvalo, že bych si ho rozhodně nevzala a s kamarádkou bych se dál nekamarádila. @xdajax Rozhodněte se pochopitelně sami, ale jak píšu výše, já bych tohle nidky nikdy nerozdýchala. Mně to přijde strašné - od manipulace, přes to, že má nejlepší kamarádka se s mým mužem tajně schází a něco řeší, to, že za ní rozhodujete, kdo bude její svědek (jakkoliv to víte už roky, já to třeba s kamarádkou taky měla jasné roky a předs svatbou jsem stejně váhala mezi ní a aktuálně bližší kamarádkou), "okradení" nevěsty o tu hezkou část příprav (volba šatů, dekorací). Fakt se mi udělalo úplně zle z té představy. Ale já jsem šíleně citlivá na manipulaci, tajnosti... Rozumím tomu, že stála moc o svatbu před porodem, domnívám se ale, že úplně stejně by ji mohlo potěšit, kdyby budoucí muž řekl, že to zařídil - místo, čas, oddávajícího, ale neokradl by ji o ty hezké věci.
Odpovědět
Profilova fotka
Chacha, představuju si, jak nevěsta řekne ne a uteče od oltáře. A bude po srandě.
Odpovědět
@pirek To se nestane!!! :-) @zorro4 Chápu tvoje rozhořčení :-) taky bych to nikomu jako ty takhle neudělala, ale já vím a vím to čerstvě protože ta otázka svatby ve vzduchu je, že kamarádku tohle neurazí a možná naopak... má ráda překvapení a věci co by jí mohli dojmout. Co se týká svědka tak už se mnou řeší věci na svatbu jen tak a vím že si mě vybrala za svědka.. jak jsem psala víme o tom už pár let, řekla mi to a dokonce mě o to před necelým měsícem požádala 8-) takže tvé obavy nejsou na místě :-) manipulací bych to rozhodně nenazývala :-)
Odpovědět
@xdajax já chci jen říct, že je to fakt masakr :D prosím po akci o info, jak to dopadlo!! tchyně nám dělá vegeteriánský guláš se sójou místo masa.. chutná to úplně normálně výborně ;-)
Odpovědět
@xdajax Myslíš, že jí pak nebude líto, že byla ochuzená o to " těšení se na svatbu" a o předsvatební vybírání, plánování, nakupování a vlastně o takovou tu pozvolnou psychickou předpřipravu na svatební den ? Mně by to hodně chybělo. :-|
Odpovědět
pokud jde o guláš (ten mě jediný nedráždí :-D ), tak se dá udělat taky výborný z hlívy ústřičné, imho lepší než soja pokud jde o prstýnky, mohl by to ženich narafičit tak, že by mohli jít vybírat na zatím neurčenou svatbu po narození...
Odpovědět
@xdajax Já souhlasím se @zorro4. Já jsem s přítelem 9 let, budeme se brát a stejně občas zjistíme, že o mě některý věci neví, nebo ho něco překvapí. Taky mohla "nevěsta" na některé věci změnit názor. Nikdy bych si netroufla takto důležitou věc rozhodovat za někoho jiného, i kdyby to byl můj nejbližší, kterého dobře znám. Napadá mě jedna věc - když se tedy "nevěsta" chce vzít do porodu, znamená to, že se svatbou počítá? Takže zásnuby vlastně nebudou překvapením? Možná jsem to nějak špatně pochopila, ale vyznělo mi to tak, že svatbu stejně mají v plánu. :-) Snad vám to celé vyjde. :-)
Odpovědět
@xdajax mě jen napadá, jak to uděláte s matrikou ?! Budoucí nevěsta musí podepsat papíry i před sňatkem... máte známého na úřadě, který je ochoten to celé udělat v jednu chvíli ? tj. podpis dokladů k rozhodnutí o uzavření manželství a zároveň oddací listiny ?!
Odpovědět
Profilova fotka
Mně to připadá trochu jako Mnichovská dohoda. Nevěsta vlastně do celé akce bude nevědomky natlačená, a to se pak těžko říká ne, když je kolem padesát lidí, oddávající v plné polní a dort na stole. Tak aby vám to pak opravdu nevyčítala. Spíš bych vše zorganizovala třeba s týdenním odstupem, aby měla šanci se opravdu svobodně rozhodnout.
Odpovědět
Mě osobně přípravy na svatbu nebavily, spíš stresovaly. Kdyby to někdo udělal za mě, byla bych ráda. To má ale každý jinak, někdo se v tom vyžívá, někdo ne. Jediné, co by mě mrzelo je, že bych si nemohla pozvat, koho chci a tak, ale pokud toto je ošéfované, tak si myslím, že to není problém. A že nevěsta na něco změní názor, to se určitě stát může, ale může se to stát i po svatbě. A pak může klidně brečet, že měla mít místo tulipánů růže a zelený dort místo fialového, nebo se na to může vykašlat a neřešit to, vždyť to byl jen jeden den, opět závisí na povaze dotyčné. Každému na těchto detailech opravdu až tak nezáleží a někomu jsou dokonce ukradené. A pro tuto nevěstu je asi důležité, aby se dítě narodilo už do kompletní rodiny, a podle mě ta radost z toho převáží nad "blbě" vybraným odstínem dekorací.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?