Svatba dvakrát

Ahoj :-) Chci se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s následujícím: Tajná svatba jen se svědky a poté klasická svatba s rodinou a přáteli jen tak na oko. Děkuji za Vaše názory :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. My budeme mít taky svatbu dvakrát. Jen trochu jinak. Poprvé oficiálně se svědky a nejbližší rodinou. Druhá neoficiální svatba bude o měsíc později s kamarády.
Odpovědět
@zuzkka88 A i s obřadem, že nebudou vědět, že už jste jednu měli?
Odpovědět
Profilova fotka
Mně to přijde vůči rodině a přátelům trochu nefér. Být na jejich místě, tak se pak cítím jako blbec, až zjistím, že ta "svatba" byla jenom divadlo. Do tohohle bych určitě nešla.
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mít oficiální obřad o 2 dny dříve, ale bude se jednat čistě jen o ano / ano, podepsání papírů a nazdar. Je to z toho důvodu, že náš známý je oddávající, ale svatbu máme mimo trvalé bydliště. Nechceme zbytečně platit tisíce za někoho cizího a místo mimo. Bude o tom vědět jen asi 6 lidí + tady vy diskutující a víc ne. Nechceme, aby o tom někdo ze známých věděl. Pro nás stejně bude nejdůležitější ten obřad pozdější před rodinou a přáteli. A vůbec to nebereme jako "divadýlko" pro ostatní.
Odpovědět
Úplně chápu.. Ono totiž svatbu plánujeme už skoro rok a už jsme s toho takoví mírně otrávení, každý má nějaké požadavky a vylepšení..tak jsme si říkali užít si ten moment jen spolu. I svědci by byli cizí. A potom by to byla klasická svatba. Bojím se totiž, že tím, že se trochu ztrácí takové to intimno a kouzlo vstupu do manželství.
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2272 Je to blbost. Bud se na lidi vykaslete a vezmete se jen ve dvou, nebo udelejte klasickou svatbu, ale se vsim vsudy. Uprimne nechapu, k cemu poradat falesnou svatbu s fake obradem, kdyz uz jste davno svoji.
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2272 I s "obřadem", který bude upravený. Protože ostatní ví, že oficiální svatbu máme jinde a jindy.
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2272 Já tě chápu. U nás všichni ví, jak to bude. A nemám problém s tím to udělat nadvakrát. Nechci svatbu s 80 lidma, abych mezi všema lítala jak hadr na holi, abych si s každým aspoň chvíli popovídala. A přitom bych na nikoho neměla dostatek času a už vůbec ne na novomanžela. Nemám nic proti velkým svatbám. Ale co jsem většinou na svatbách viděla, byl to pro novomanžele docela stres a právě to intimno a kouzli vstupu do manželství jsem tam postrádala. Třeba to novomanželé viděli jinak. Ale já bych se toho bála. Takže budeme mít na oficiální svatbě jen tak 20 lidí. Na druhou stranu jak píšou holky, měla bych obavu, jak to ostatní vezmou, když se třeba nějak dozví, že už jste vlastně svoji. Ale ty znáš své nejbližší, tak to můžeš zhodnotit jen ty (a nastávající).
Odpovědět
Profilova fotka
Predstava falesneho svatebniho obradu s prstynky, polibkem, podpisy... je pro me prinejmensim usmevna. A po odhaleni bych se jako svatebcan citila hloupe, podvedene. Pro posvatebni party jsem vsemi deseti, ale falesny obrad? Proc?
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarádka měla svatbu v americe a o rok později měla druhou "falešnou" svatbu v česku, pro širší rodinu a kamarády. Obě svatby teda byly docela velký a "klasický". Na té druhé všichni věděli že to není skutečný obřad, ale bylo to v kostele a farář to pojal s mírným humorem. Bylo to fajn. Rozhodně bylo důležité že to všichni věděli jak to je. Nic bych netajil. Nebo pak častější varianta bývají tyhle malý "elopement" svatby někde úplně pryč od lidí, což mě osobně taky přijde úžasný. Pak o pár týdnů později už se většinou nedělá druhá falešná svatba, ale rovnou celodenní párty bez obřadu.
Odpovědět
My máme klasický svatební obřad s rautem ve čtvrtek pouze s rodinou a svědky ( cca 25 lidí. A v sobotu potom šermířský obřad na hradě, kam jsme pozvali pouze rodiče a spoustu kamarádů. Bude to taky takový falešný obřad, kdy nás bude oddávat kamarád který ztvárňuje spoustu let postavu mnicha. Po obřadu turnaj a večer hostina ve stejném duchu. Nejdřív jsem měla strach aby to nebylo kyčovité,ale rodině se ten nápad líbil a můj táta se dokonce těší víc na tu středověkou svatbu. Kamarádi neměli jedinou výhradu, protože znají situaci, kdy 150 lidí na jedno místo nedostaneme tak,aby nás to nezruinovalo a nevznikali konflikty mezi generacemi ( prarodiče moc nechápou náš životní styl).
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2272 A z jakého důvodu chcete mít obřady dva? Nějak tomu nerozumím.
Odpovědět
Článek se načítá
@tanulinkaaa Je to i z důvodu, že máme rádi jedno místo na Šumavě, kam bychom samozřejmě jen tak nepřepravili všechny hosty, jelikož je to od nás přes 200 km. Možná tedy bude lepší když už pojmout to opačně. Se všemi oficiálně a nacastky Šumavě jen tak my dva.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my budeme mít taky svatbu nadvakrát. . Karlova Studánka - oficiální obřad, ale jen malý oběd a popř.večer nějaká slezina a o týden později v Ledči nad Sázavou, kde se nachází většina rodina - klasická hostina, jen s rodinou. Budu ve svatebním po oba dny a těším se, že si to užijeme. :-) Pro nás je Karlova Studánka srdeční záležitost, ale vzdálenost 350 km, je strašně moc, navíc, tam není úplné zázemí, tak tohle byl náš důvod.
Odpovědět
Profilova fotka
ano, mám. Presne tak jsme to vloni udelali, protoze jsme proste nas den chteli mit intimni a bez stresu a sami pro sebe a vedeli jsme, ze s 45 lidma to proste nepujde. Takze jsme meli v patek tajny obrad jen se svedky ( ti svedcili teda i pak naoko v sobotu) a celou klasickou svatbu i s falesnym oddavajicim ( herec) a vsema klasickyma vecma jsme meli v sobotu. Netusil to nikdo krome svedku a muzu ti rict, ze to byl mega stres v tu sobotu, fakt nervy :-) Ale stalo to za to, kdyz jsme jim to ve 23h vecer rikali, tak na nas cumeli jak puci,ale vsichni souhlasili, ze jsme to udelali nejlip....
Odpovědět
@mr_falko Upřímně, právě vaše svatba mi vnukla takovouto myšlenku.. Akorát my bychom i ty svědky měli jiný, což mi přijde právě asi tak nejhorší v tomhle směru. Zrovna nám jdou za svědky sourozenci a s největší pravděpodobností by se to neutajilo, kdybychom jim to řekli. Tak tedy nevím.. Ale úplně s tebou souhlasím,jak píšeš..
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2272 ja jsem vedela, ze svedci tajemstvi udrzi a fakt to dodrzeli a celou tu habaduru s nama absolvovali :-) Pro nas to byla pro oba druha svatba, takze jsme vedeli, ceho se chceme vyvarovat a proc chceme opravdu jen intimni obrad,, ale zaroven jsme chteli, aby si to uzili i ostatni. Myslim, ze se to povedlo a opravdu jsme zadny negativni emoce nenaznameli, rozhodne se nikdo necitil blbe, podveden atp. Ma prvni svatba byla uplne tajna, doma se to provalilo az asi po 3 mesicich a zadnou naslednou oslavu jsme nedelali a to musim rict, ze dost dlouho vydychavali...
Odpovědět
@mr_falko Tak to naše je to pro oba první. I v rodinách první. Zároveň ale bylo ze začátku řečeno,ať to klidně uděláme jen se svědky, na což jsme ale říkali,že chceme, aby se sešla celá rodina. Ovšem během takto dlouhých příprav a po rozdání oznámení nás napadla takováhle kulišárna.. No, máme teda nad čím přemýšlet..
Odpovědět
Profilova fotka
@bara2272 tak aspon vidis, ze jsou schopni prekousnout i to, ze by tam nebyli vubec, to je plus :-) my se v tu sobotu od rana nezastavili, pomalu jsme se ani nevideli, protoze kazdej si musi s tebou popovidat atd, dost jsme se mijeli a bylo to spis takovy smutny. Presne tohle jsme cekali, ze to bude pro svatebcany a ne pro nas v patek to bylo skvely, na pohodicku, nechala jsem se ucesat, muz vyzvednul kytku, prijeli jsme na misto, dali si zmrzku, cestou potkali oddavajiciho, povesili jsme zaclony na nejakou jablon v zahrade a az jsme byli ready, tak to zacalo :-) pohoda klidek...a pak cely den spolu, tak jak to ma byt..
Odpovědět
Můj švagr se letos žení, ale s přítelkyní se rozhodli, že udělají jen malou svatbu. Chtějí se vzít na pláži v Itálii, maximálně 8 svatebčanů a chtějí, aby je oddával společný kamarád. Jenže to není žádný oficiální oddávající a v zahraničí by to už asi vůbec nešlo zařídit. Takže si udělají svůj hlavní (přestože neoficiální) obřad v Itálii, jen s těmi nejbližšími a potom tady v Čechách půjdou jen se svědky na radnici, kde budou mít oficiální (ale pro ně vedlejší) obřad. Není to to samé jako u vás, ale jen pro představu, jak to také někdo řeší. :) Chápu, že chcete mít svatbu menší a intimní a neřešit 80 hostů na svatbě a různé výmysly a "povinnosti". Pokud to ale uděláte opravdu na tajno, není podle mě šance, že to nějak nepraskne. Toho bych se bála asi nejvíc. Z pohledu svatebčana bych si přišla divně, kdybych zjistila, že na mě někdo hraje habaďůru. Kdybych to předem věděla, určitě bych měla pochopení. :) Je to ale vždy o lidech. Ale čím víc jich na falešné svatbě mít budete, tím víc stresující to pro vás může být. No promyslete to. :) A držím palce!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?