Svatba bez rodinného obědu. Měli jste to tak?

Profilova fotka
Ahojky, meli jste nektera svatbu bez rodinneho obedu ale rovnou odpoledni raut( oblozene misy, mini rizecky,salat,....) Napada me, ze bysme mohli mit obrad treba v 1h a pak nez se vsechno nafoti atd se presunout do restaurace/penzionu kde mit takovehle obcerstveni a rovnou slavit svatbu s nejblizsima a v podvecer by prijeli kamaradi...nejsme uz moc pocetna rodina( i kdyz ve finale by to udelalo min. 15 lidi) ale za to kamaradu mame pozehnane(cca 80 lidi) tak premyslyme na cem usetrit a schodli jsme se ze tohle by nemuselo byt spatne...co myslite?jaky na to mate nazor?:)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@jaanavys Ahoj, my to tak budeme mít. Obřad ve 13:00, pak tak 45 min. focení a pak přesun na raut. Źádné zasedací pořádky, jen pěkně prostřené stoly. Budeme péct kýtu, kuřata, gril. zeleninu, možná nějaké steaky, na stolech budou nějaké sýry, hodně ovoce (meloun napíchaný Morganem), dort budu mít od tety jen jeden, pak cheesecake od ségry a pár koláčků upeču s budoucí tchýní. Po setmění bude ještě maďarský guláš z kotlíku. Platit budeme jen pivo (koupíme sud), víno a nealko, cigarety a tvrdý ne (jen když někoho pozveme, chceme zvlášť lístek). Myslím, že pokud chceš uvolněnější a levnější svatbu, tak tohle je ta správná volba.
Odpovědět
jj takhle to budeme mít nejspíš my, aspon si každý vybere na co má chut.-)
Odpovědět
Profilova fotka
sarkar : jj takhle to zni fajn :) asi to tak nakonec taky udelame :) ja se furt tak nak drzela toho ze obed musi byt ale je fakt ze neee :) Dort bych mela mit taky od kamarada, mamka pry bude pect kolacky a naky cukrovi tak si myslim ze na tomhle by se to mohlo hodne usterit :) a kolik budete mit lidi?:) a jeste jestli se muzu zeptat- uz mate nejaky cenovy rozpocet toho rautiku??ja vubec nemam tucha kolik toho pro 80 lidi...ale to my asi poradi v ty restauracce ze?:)
Odpovědět
Profilova fotka
@jaanavys jj my to chceme mít přesně jako sarkar, snad jen že meloun bude napíchanej Baccardi .. :D My jsme oběd vynechali z dlvodu, že nám vadí tyhle tradice co se k tomu vážou...takže po obřadu šupky dupky někam na zahradu a už teď se těším na to grilovaný maso :)
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova to zni super :) a to mate nekde u vas na zahradce nebo v naky restauracce?my nemame nic takovyho tak schanim i s penzionkem abych tam mohla dat spat malyho, nasla jsem Kamenny dvur v pisnici tam se da i grilovat atd tak jsem zvedava na cenovy rozpocet co nam nabidnou...ale stejne bych neco pri jednom, nakou peknou restauraci/penzion ze zahradkou a tam mit i obrad, vse pri jednom, ale furt nemuzu nic nak cenove rozumnyho najit :( mam pocit ze je to vsechno tak strasne nerealny az z toho mam hlavu jak patraci balon :))
Odpovědět
@jaanavys plánujeme to mít taky tak, obřad máme v jednu, pak malý zahradní občerstvení a focení, cesta zpátky, raut v restauraci cca od pěti hodin. Taky jsme přemýšleli kde ušetřit a navíc se mi to takhle líbí, že nemusíme dělit hosty na obědvající a neobědvající, vždycky mi to přišlo takový trošku divný, ale zvát všechny na oběd, to bychom se pěkně prohli, platíme všechno sami. Zároveň jsem ráda, že se vyhneme krmení děravou lžící apod. jak už tu nade mnou někdo psal, ta představa mě moc neláká, spíš bych si připadala jak něčí kašpárek... Takže podle mého to má jen samé výhody;o)
Odpovědět
Profilova fotka
Všechny Vás zdravím, plánuji občerstvení v podobě chlebíčků, čokoládové fontány s ovocem, nějaké obložené mísy, pečivo a samozřejmě svatební dort. Protože hostit celým obědem naší celou rodinku je dost náročné. Máme známou majitelku opravdu moc pěkné kavárny a to bude stačit. Pozve se jen nejbližší okruh. Na obřad samozřejmě může přijít kdo chce.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaanavys My ještě nemáme nic vymyšlenýho, jen pár typů okolo Příbrami...ale buď to budeme chtít "all in one" tedy nějaký penzionek, kde jde i obřad, i spát a nebo obřad někde na zámecký zahradě/louce/břehu ryblíka a gril párty buď u kamarádky na velký zahradě nebo v nějakým podniku se zahrádkou no...ale ještě sme pořádně nekoukali, protože přítel mě sice o ruku požádal,ale to je vše a řešit zatím nic nechce :) Sice sme objeli pár míst, který na fotkách vypadaly pohádkově,ale oba sme byli zklamaný jaký to je kýč :(
Odpovědět
Profilova fotka
uprimne u nas byli lide tak plni z obcerstveni, ze pak nikdo nemel moc hlad na svatebni hostinu :-) Takze ja si myslim, ze kdyz se k tomu obcerstveni prida trebas i gulas (pro ty co by radi meli neco "tepleho" v zaludku), tak muzou byt vsichni spokojeni a nikomu nic nebude schazet. Pokud se u jidla lide mohou posadit, tak neni co resit. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@saphire praave takovy to deleni na obedvajici a neobedvajici me taky dost tizilo :)) takze takhle to ve finale bude nejlepci :) mela jsem i divoky sny ze bych chtela vzit na obed pritelkyne a pritele nasich svedku, do toho mam jednu druzicku-hodne dobrou kamaradku a ta by asi na obed taky mela jit a chtela by tam pritele a to uz jsou zasejc lidi na vic..takhle to bude i takovy original :) a zase na druhou stranu kazdy vi ze v dnesni dobe svatba financne neni sranda, takze si myslim ze to vsichni pochopi :) ufff to jsem rada ze nas je vic kdo to tak bude mit :)
Odpovědět
Profilova fotka
@saphire Naprostý souhlas ;) Nejlíp žádný divadlo pro rodinku a všechny okolopřihlížející .. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova jj tak to je muj pritel to sami :))) pozadal me o roku ale ma pocit ze planovat staci az tak 2 mesice pred svatbou :)) typicky chlapi :)) takze jsem vcera rekla ze jako nechci hucet ale ze si myslim ze je toho tolik co musime zvladnout ze bysme meli pomalu zacit a on mi na to rekl ze zacnem, ze sme si rekli od ledna a ze ja uz 2.ledna silim s mistem :)) samozrejme ve srande receno ale ja malem vyskocila z kuze :)))
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj holky, my jsme měli obřad ve 14.00, tak jsme udělali oběd s mamkou doma /polívku a br. salát s řízkama/ bylo nás 20 v bytě 2+1, vklidu jsme se prostřídali a pak jsme měli od 17.00 grilovačku s kamarády, po obřadu jsme příbuzenstvo poslali na zahrádku na pivko vedle radnice a šli jsme se vklidu fotit :-N a pak jsme ještě přejížděli 40km. Dort jsme měli pouze jeden a vzpomněli jsme si na něj až druhý den :-D , pač jsme ho jaksi uklidili do sklepa :-) . Bylo to super a udělali bychom to tak znovu. Nikdo si nestěžoval, anebo se to k nám alespoň nedoneslo.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaanavys :DDD To jsme na tom uplně stejně,ale uplně...mě přítel během listopadu a prosince řikal, že to začneme řešit po novym roce...tak sem tiše trpěla a hned včera na něj vybalila, jestli chce vidět typ šatů co si nakonec asi vyberu a on sice nic neřekl,ale bylo na něj vidět že si myslí co jako blbnu už hend 2. :D
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova Baccardi? Hm, to se zmíním před přítelem :-D Ten Morgan je jeho a svědkův nápad, já na tohle nejsem. @jaanavys Nás bude tak 28, chtěla bych se vejít do 20 tis. vč. pití, ale zatím vůbec nemám tucha jak to dopadne. Tohle je můj nadsazený odhad, řekla bych, že to bude míň, ale uvidíme. Raut nám doporučila i paní hostinská...klasické jsou prý dost upnuté, hlavně, když se lidi neznají, nemají se o čem bavit, jsou nervózní a tak. Navíc máme svatbu na konci července a nechce se mi se ve vedru cpát polívkou a knedlíkama. Svíčkovou se taky spoustě lidí nezavděčíš, každý má rád jinou a to samý platí i o jiném jednotném jídle. Takhle si nemůžou stěžovat, bude tam od všeho trochu :-) A kdyby někdo tu svíčkovou chtěl, tak nám snad jednu porci uvaří, je to taková hospůdka, kde jí mají i na stálém lístku. Každopádně tím, že je nás takhle málo a všechny už znám, tak si jsem jistá, že raut bude to pravé ořechové...
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkar no joooo dalsi vec ze my to planujem v srpnu a to jestli budou naky brutal horka tak by mi sli po obede tak akorad vsichni spat...tak je to vyreseno hned jak dorazi skoromanzilek domu oznamim mu zmeny a ten si bude zase klepat na celo ze cely dopoledne a vlastne uz odpoledne resim svatbu :)) jeste ze mam to dite moje hodny ktery si tu hraje a necha maminku zarizovat svatbu :)) jooo a jeste jsem se chtela zeptat :) ukazujete chlapum saty ktery by se vam libily na svatbu nebo by se to nemelo???
Odpovědět
Profilova fotka
@jaanavys Já myslím, že tohle je fakt to nejlepší řešení. Ségra se mi vdávala v červenci 2011, hic jak v pekle, cpali jsme se předkrmem, polívkou, svíčkovou a ještě dortem a v 10 večer jsme s přítelem odpadli. Měla pak sice taky raut, ale jak jsme byli přecpaní a jak byl hic tak jsme na nic z toho neměli chuť. Akorát jsem ochutnala nějaký miniřízečky a zeleninový salát. Na raut můžete dát lehčí jídla, saláty a tak, pro ty, co drží linii nebo nemají v teple chuť na nic těžkého a pak tam můžete mít třeba guláš pro ty, kterým to nevadí. A spokojení budou všichni. Co se týče šatů - když má přítel náladu, tak mu občas něco ukážu, ale povětšinou ho to vůbec netankuje a mě je to pak akorát líto, že se toho organizování skoro vůbec neúčastní. Nemyslím, že by nemohl vidět šaty na fotce, neměl by je vidět akorát na tobě, ale stejně ti to spokojený manželství nezaručí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jaanavys Ahoj,my mame obrad v 15h a obed urcite mit nebudem a raut bude hned po foceni :-)
Odpovědět
@jaanavys myslím, že je to fuk co by se mělo nebo nemělo... já ho chci překvapit, a vlastně všechny, takže své fotky v šatech neukazuju, vybrala jsem je se sestřenkou a "schválily" mi je tady holky na beremku, měla jsem pocit, že je přecejenom potřebuju ohodnotit od někoho nezaujatýho, tak jsem je vystavila tady;o) Ale slyšela jsem, že spousta holek šaty vybírá s partnerem, aby se mu líbily. Myslím, že to záleží na každym a je škoda nechat se svazovat tím, co by se mělo.
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkar Nj, přítel je milovník rumů, jakože těch fakt kvalitních a Morgan jako rum moc neuznává, ten doma piju jen já s kolou :D
Odpovědět
@phuskova přítel je teda blázen do Božkovu, stejně jako všichni naši kamarádi, zřejmě nejlevnější alkohol:) @jaanavys my máme v plánu hned raut, pouze společnou polévku a pak a´t si každý bere..budeme mít dost malých dětí, tak ať se rodiče v klidu najedí, můžu ti poslat do IP ukázku našeho celodenního rautu
Odpovědět
Profilova fotka
@krizecek Hehe :)) Já třeba do cukroví nemhola dávat žádnej dobrej tum a měl sem na to nějkýho Admirála, a s kolou můžu míchat jen Baccardi a Morgana....El Dorada, Metuzalemy a tak mam zapovězený (stejně sou hnusný :D)
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova Tak to bych Romana asi hnala, už i ten Morgan je docela drahej, natož Baccardi...A obzvlášť do těch melounů, to bysme museli vykrást banku :-D On teda normálně vůbec nepije, občas dvě tři piva v hospodě anebo když už mu někdo nabídne, že ho na něco pozve, tak toho Morgana. Anebo zelenou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkar No my si doma často děláme "kubíčka" jak jsem to nazvala, prostě Cuba libre :) A to já mám moc ráda, a nebo vínečko jinak taky pijeme jen když je nějaká akce:) ale právě on i jeho dva kamarádi dobrý degustujou ty drahý rumy, to je vždycky panáček drahýho a pak dvě kubíčka a tak dokola... :D
Odpovědět
Profilova fotka
@phuskova My jsme teď dostali flašku výborný mandlovice, s kolou je výborná...Jinak já tvrdý vůbec nepiju a ani neocením, spíš jsem taky na víno nebo svařák a tak. Strašně ráda bych se naučila víc o vínech, ale u nás nikde žádnej takovej kurz nebo degustace není, tak mám smůlu :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkar No mandlovici bych zas nemusela já:) Já tvrdej nepiju téměř vůbec, když nepočítám ty kubíčka..sem právě taky spíš na vínko a poslední dobou jsem se zamilovala do brusinkovyho Frisca :) Hm,o takovým kurzu jsem taky neslyšela..bys musela vyjet do Francie asi :)
Odpovědět
Ahojda, přidávám se k diskuzi, protože tímto stylem chceme naší svatbu pořádat také :-) hlavně kvůli počtu lidí. Klasický oběd úplně vynecháme a po obřadu a focení bychom se už asi všichni přesunuli na určené místo. Sehnali jsme prostory bývalé MŠ (je tam kompletní zázemí kuchyně), takže to bude úplně mimo restauraci a vše si budeme muset zařídit sami. Tak snad to nějak zvládneme, hlavně s počtem jídla :-) @krizecek - mohla bych tě poprosit o tu ukázku celodenního rautu?
Odpovědět
@jaanavys Ahojky, my sme mneli obrad o pul 5 pak sme mneli polivku i ryzu hranolky i steaky :) A pak o 8 zacel raut ale klidne ti reknu ze ak by sme vynechali tenhle obed nic by se nestalo protoze z rautu nam hodne ostalo a to sme mneli oslavu do 3 rano :)
Odpovědět
Profilova fotka
tak se sem taky vecpu ;-) budem mít obřad ve 14 hod. a pak asi od 17 hod. beru to s rezervou na přejest atd... je to od obřadu docela dálka...každý se doma převlíkne a pojede tam v pohodlným oblečení....a mi se zatim nafotíme a potom tam pojedem asi rovnou.... budem to mít na statku u tátovo kamaráda, kterej nám tam zatim asi bude hlídat čuníka :-D aby se pěkně pekl :-) atd....
Odpovědět
My jsme měli obřad také až později. V poledne byl oběd s blízkými (já byla akorát učesaná) a potom, po obřadu a večer, raut.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?