Sladění barev, dorty, zasedací pořádek atd..

Profilova fotka
Ahoj holky, mám pár dotazů ohledně svatby, asi je to na každém, jak si to zařídí, ale zajímají mě vaše názory, protože já vůbec nevím, čím se řídit :-D 1) zatím nemáme vybranou barvu na výzdobu hostiny. Přítel to nechá na mně a já se nemůžu rozhodnout. Ladíte do barvy hostinu spolu se svatebním oznámením, kyticí nevěsty, ozdobou na auto atd... Oznámení se mi líbí spíše decentní, stříbrné nebo zlaté, ale dekoraci na hostinu bych spíše volila, zelenobílou, modrobílou nebo se mi líbí i žlutobílá. A svatební kytici, to zatím vůbec nemám představu jaké květiny, natož barvu. 2) pořád se dodržuje tradice dělat více dortů, jako takové ty děkovné rodičům za dceru/syna? My si s přítelem řekli, že to asi tak hrotit nebudeme a uděláme jeden velký dort, jaký se nám bude líbit. 3) stoly na hostině co sem tak viděla, se dělají spíše do tvaru U, že? s tím že uprostřed sedí novomanželé. A jak pak dál to skládat? Rodiče, svědci... Budeme mít menší svatbu cca kolem 35 lidí. 4) četla jsem něco i o dárcích pro svatebčany nebo jen pro svědky či co? 5) a pak prý se dělá kytička i pro maminky snoubenců? Předem moc všem děkuji za vaše zkušenosti a názory :-)
Odpovědět
Ahoj, jak píšeš, je to na každém, tak nevím, zda ti to pomůže, ale my to měli takto: 1) vše sladěno do stejné barvy (stůl, kytka, dekorace na auto, oznámení) 2) měli jsme jen jeden dort, děkovné dorty jsme nechtěli 3) můžete mít do "U", nebo i do "T" třeba, pěkné jsou kulaté stoly... my měli do "U" - v čele novomanželé a rodiče, dál rodina a pak kamarádi 4) co tak čtu poslední dobou, tak se dávájí - třeba marmelády, čokoládky, mýdla, vína apod., pro svědky taky můžete.. pro svědkyni třeba náramek, zrcátko apod. 5) my nedělali, asi se dává My tak nějak celkově spoustu věcí vynechali asi, tak nevím, jestli je to takto pro tebe přínosné...
Odpovědět
Profilova fotka
1) Barva svatby je takový moderní trend. Na fotkách to vypadá krásně, když všechny prkotinky spolu ladí. Ale svět se nezboří, když tomu tak nebude. Pokud jsi tvořivý typ, tak se lze na tom velmi realizovat. V tomto případě je dobré si zvolit "základní" hlavní barvu a k ní barvy doplňkové. Takže klidně můžeš mít zeleno či modro bílou kombinaci, k nim ladí i stříbrná a zlatá. V dnešní době není zásadní problém sehnat i květiny v podstatě jakékoliv barvy. Já osobně jsem vycházela z konceptu tmavě hnědá-smetanová-karmínová-zelená. Jsou to barvy, které se budou opakovat na šatech, kytici, doplňcích a dekoracích. 2) Podle zkušeností zde je to tak půl na půl. V některých rodinách se místo děkovných dortů dávají jiné předměty (perníková srdce, talířky, skleničky,...). My bychom se bez toho obešli, ale maminky si to prosadily, tak budeme mít i tyto dorty. 3) Ano, nejčastěji je tvar U, kde v čele sedí novomanželé s rodiči a svědci (nebo ti sední hned na prvním místě kolmo). Dál už je to podle celkem libovolného klíče. Záleží na složení hostů. 4) Tohle je podle mě úplná pitomost. Často se to tu vidí, ale ruku na srdce. Kdo si schová tužtičku/mýdlo/čokoládku/whatever se jménem novomanželů a datem? Raději investuju do dobrého jídla a pití... :-) Svědkům dárečky taky nebudeme dávat. 5) Ano, maminky mívají také kytičku. Na závěr bych ti dala jednu radu... Řiď se svým srdcem a instinktem a né nějakýma babama na diskusním fóru a udělej si svatbu podle svých představ :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky děkuji za vaše názory :-) Mně se nejvíc zamlouvá žlutobílá barva na dekoraci. A oznámení udělám v nějaké neutrál barvě, vždyť to nikdo na hostině už nebude řešit snad. Já jen co tak vidím z okolí, tak to každej ladí tip ťop :-)
Odpovědět
Asi tady na beremese nejsi dlouho vid? :-D To teprve zjistíš, co se všechno "má dělat" :-D My se vykašlali na to, co a jak má být, dělali jsme jen to, co jsme cítitli a chtěli. Žádné dary pro nikoho jsme neměli (nakonec bych možná něco malého dala svědkyním, byly bezvadné. Ale moje svědkyně navíc měla den před svatbou svátek, takže dáreček stejně byl :-) ) Dorty pro rodiče jsem nikdy moc nepochopila. Je to dárek pro ně, ale co pak jako s tím? Stejně ho pak snědí všichni... Já to děkování rodičům nemusím (přijde mi to takové patetické...), ale kdybych chtěla, dala bych jim něco jiného než dort. Moje maminka měla kytku (přítel už maminku nemá), často se dělá kytka i pro svědkyni. Myslím, že ladit barvu výzdoby s oznámením fakt není nutné, jde hlavně o to, vše vypadalo pěkně vedle sebe, což se oznámení netýká. Kytku bych volila tak, aby se to vyloženě s ostatní výzdobou nebo oblečením netlouklo.
Odpovědět
Profilova fotka
@verap33 No jsem tu tak dva týdny :-D my co jsme se domluvili, že nechceme, jsou ty svatební hry atd. Už nejsme nejmladší :-D a vzhledem k tomu, že tam budeme mít jen rodinu a pár přátel, tak by to asi moc zábavný nebylo. Budeme mít jen připravený fotokoutek s všelijakými rekvizitami a samozřejmě disko. Ten děkovný dort mi taky přijde zvláštní. A svědkyním asi něco vymyslíme, nějakou drobnost.
Odpovědět
@mona1986 tak neni problem udelat oznameni bilo zlate a pak svatebni den bilo zlute :-) 1) my budeme mit vse stejne od oznameni pres vyzdbu, dort apod., saty ciste snehove bile/champagne/sv.bezove a chlap tm.oblek/bezovy/champangne a ostatni bile, ma kytice bude bila s lehkym ruzovym nadechem a to i klopa pro chlapa 2)dort jen jeden, druhy den vysluzka 3)muzes U,T,E, ctverec ale i O stoly, zalezi kolik vas bude a jak velka je mistnst a jak se domluvis v restauraci 4) darky chceme davat na stoly (neco pro dospelaky a neco pro deti podle veku) a na tom budu udelane jmenovky 5) kytky budu davat svedkyni a mamkam v podobe uvazani na ruku napodobenina me kytky
Odpovědět
@mona1986 To jsi mě tedy pobavila" "už nejsme nejmladší" :-D Jestli tedy číslo ve tvé přezdívce je rok narození...Já jsem ročník 1981 a manžel je o deset let starší :-D Kukám, že svatbu máte až v květnu, tak to tě ujišťuju, že do té doby vyladíš detaily, které by tě teď vůbec nenapadly :-D Já měla na zařizování dva měsíce, nechtěla jsem vůbec nic řešit a nakonec jsem taky vylaďovala...ale všeho s mírou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verap33 Jj, je to rok narození :-) a přítel je o 13 let starší. Jasný, že na věku nesejde, ale celkově ani naše rodina na takové to šaškování moc není. My se raději všichni pobavíme tancem a příjemnou atmosférou u něčeho dobrého. Svatba je sice ještě daleko, ale v září se nám narodí mimčo, tak chci teď zajistit co nejvíc věcí, kdo ví, jak to pak budu zvládat.
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme bilej dort, merunkovy kytky, svedkyne merunkovy saty. Manzel modrej oblek a merunkovou kravatu, moje mama modry saty. Vyzdoba bilo zlata, oznameni zlato modry. Zadny specialni dorty ani darky jsme nedavali. Stoly jsme meli kulaty a my meli obdelnikovej v cele. Mama mela naramek s kvetinama, druzicka kvetiny do vlasu. Zadny " spatne a dobre" na svatbe neni, delejte si to jak chcete vy a jak se vam to libi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pajita ten dárek spojený se jmenovkou zní dobře. Viděla sem na netu nějaké malé svatební čokoládky, to by mohlo být pro děti a na to dopsat jména. Pro dospělé nevím co. Tak nějakou malou lahvinku s vínem :-D
Odpovědět
@mona1986 no ja bych rada jim dala vino a pivo jako darek s vlastnimi etiketama a pri deti asi omalovanky s pastelkama, bonbonky apod. kravinky a privazat tem nejmensim na zidlicky balonky apod. mame 11m dceru, takze bych rada zprijemnila i tem detem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to zcela na tobě, pokud se ti něco z toho, co se "dělá", zamlouvá, tak hurá do toho, pokud ne, vyprdni se na to...vyjděte z toho, jací jste vy, jací jsou vaši hosti a udeljte to takové, aby se to všem líbilo...pokud jsou pulka svatebcanu zaryti rockeri, motorkáři nebo echt sportovci, asi je nebude úplně moc bavit sedět v oblecích u tip top vyladene tabule na honosnem zamku... z toho ja bych vyšla, a i jsem to tak dělala u sebe...aby to odpovídalo našemu naturelu....
Odpovědět
Článek se načítá
@mona1986 Vše, na co se ptáš, je vyloženě záležitostí chtění a vkusu. Napíšu, jak jsme to měli my, ale myslím, že nebude žádná ostuda, když to budeš mít jinak. 1) Ano, spousta nevěst vybere barvu, do které ladí všechno. Nejhustší mi přijdou barvy fialové s laciným taftem všude, pak hodně frčí zelené, kde většinou nevěsta doladí k ubrouskům i ženicha svítivě zelenou kravatou. Pak ještě bývají slunečnice a totéž s kravatou. Víc než brava svatby s emi líbí nějaké téma. A barva je fajn taky, ale musí se to fakt umět, nepřehnat a nehonit to lacinými dekoracemi. A se svatební kyticí jsem to měla stejně a nechala jsem to jen na květinářce. 2) Hele, asi dodržuje, ale my se na to vybodli :-D Mi to přijde takové zvláštní všichni jsou po svatbě narvaný, spousta zákusků zbyde a rodiče budou mt doma ještě dort? 3) Svatbu jsme měli podobně velkou jako ty a stůl jsme měli do T (my s rodiči v čele). Uspořádání stolů můžeš mít jakékoliv, jaké ti to místo dovolí. Zasedací pořádek máš popsaný třeba tady http://svatba-mgmagazine.cz/cz/inspir... 4) Ano, dárečky velký hit. Ideálně něco, co nejde sežrat. Třeba zrcátko se jménem nevěsty a ženicha, nebo placatka s tímtéž. Fakt budu tahat hnusnozrcátko. A taky dneska všichni nosíme placatku, že jo. Podle mě Úplně zbytečná blbost. A jen zcela výjimečně to nebývá pracholepka k zahození. 5) Ano, dělává se kytka pro obě maminky a občas i pro svědkyni. My dělali pro maminky, sice mi to tak přijde trochu zbytečné, ale věděla jsem, že je to potěší. Tak měli, Ze stejných květin jako má svatební, jen menší.
Odpovědět
@zorro4 tfuj, mělY
Odpovědět
Svatbu máme taky příští rok. Barvu svatební výzdoby budeme mít bílo- tyrkysovou. Je to moje oblíbená kombinace. Oznámení budeme mít bílé s tyrkysovou stuhou a kytici bílou s tyrkys stuhou.Ženicha do barev ladit nebudu. Dort bude jen jeden, přijde mě to zbytečné a naši na sladké nejsou. Dárky taky dávat nebudeme.....A kytice pro maminky? Moje mamka řezané kytky nemá ráda, tak to taky vypustíme :-D
Odpovědět
@mona1986 Ahoj. Sice jsme měli svatbu už před více jak čtyřmi lety, ale ráda se podělím o zkušenosti ;-) 1. My měli oznámení stříbrné a vše ostatní pak laděné do světle růžové. Dlouho jsme se nemohla rozhodnout jakou barvu, ale pak jsme si vybrala šaty s růžovou stuhou a bylo rozhodnuto :-) Měla jsem do růžova kytici, vývazky, ženich kravatu, šaty svědkyně, vyzdobená auta, stůl na hostině... Prostě mám ráda, když všechno ladí :-) 2. Děkovné dorty jsme neměli. Manžel už v té době neměl rodiče a já mám jen maminku, takže nám přišlo nevhodné dávat děkovný dort jen mojí mámě. Měli jsme jeden svatební dort plus navíc na večerní raut tři klasické dorty, ale ty se nesnědly, takže to bylo celkem zbytečné. Nakonec jsme je druhý den rozdávali hostům. 3. My měli stůl kombinaci do U a do T :-) Prostě by bylo málo míst a tak jsme do klasického účka ještě uprostřed museli udělat jednu řadu. V čele novomanželé, vedle rodiče (v našem případě moje mamka s přítelem a manželova teta, která ho vedla k oltáři místo maminky), svědci seděli právě uprostřed v T, takže mohli být blízko nás. 4. My jsme dárečky nedávali, většina našich hostů byla zvyklá na klasiku a tehle zvyk, by moc nepochopili a nechtěli jsme jim nic vysvětlovat. Takže jsme dávali jen klasickou výslužku. Když se vdávala moje sestra, dávala svatební mandle. A právě se stalo to, čeho jsme se bála já. Téměř nikdo to nepochopil, dívali se na to divně a nakonec si je většina ani neodnesla a nechali je ležet na stole. Takže myslím, že bych se rozhodovala podle toho, jaké máte hosty a jak myslíte, že budou reagovat. 4. Ano, kytička pro maminky se dává, je to poděkování za to, že nás vychovali. U nás jsme dávali kytičku mojí mamce a manželově tetě, která ho vedla k oltáři. Dávali jsme ještě mojí babičce (jinou nemám já ani manžel), máme k sobě hodně blízko a bylo vidět, že jí tohle gesto udělalo velkou radost. A samozřejmě svědkyním.
Odpovědět
Profilova fotka
@mona1986 Brali jsme se ted v cervnu. Manzek je rocnik 86, ja 88. Meli jsme to ladene do prirodna, jak mistem tak dekoracemi. Prirodni juta, bila krajka, drevo, sklo a aby to nebylo tak unyly a protoze cervena je moje srdcovka, tak byly kytky, uvazky, moje boty a cast dekoraci s barvou cervenou. Nabizim album k nahlednuti na svym profilu. Krom toho, ze to dobre vypada a hosti to oceni, se na tom da dobre vyjadrit. A oznameni jsme meli na prirodnim hnedem papire, delali jsme si ho taky sami a pouzili jsme do nej pismo psaciho stroje stejne jako pak vsude na svatbe. Jako darecky jsme meli pripravene pernicky se jmeny, ktere slouzily zaroven jako jmenovky a na nich bylo pripnuty papirek s napisem Dekujeme. Ackoli nechcete hry, doporucuju si udelat aspon sesit, kam by vam hosti mohli neco napsat, je to na chvili zabavi a nas treba pak hrozne bavilo to vist a pro manzele je to hezka vzpominka. A jak napsala @zorro4 o hnusnozrcatka nikdo nestoji, o lapace prachu taky ne. My jsme ale nechali udelat propisky. Je to pouzitelny a az to lidi ztratej, tak to ztratej. Vim, ze treba mama si tu svoji schova a bude si ji opatrovat. Ale ve svatebnich novinach jsme meli krizovku a byl tam ten sesit pamatnicek, takze se mi to i hodilo do kramu. Maminkam kyticku urcite. Celej zivot se staraj, milujou nas, tak si tu kytku kurnik zaslouzej, ne :) Co se darku pro svedky tyce. Od nas nic nedostali. Ale kamaradce, co skutecne pomahala a i rozlucku mi organizovala, jsem dala privesek na krk. To je asi tak vsechno. Ono pokud jsi si jista, ze se vsichni budou dobre bavit samo o sobe, tak neni potreba nic velkyho vymejslet.
Odpovědět
Profilova fotka
@mona1986 Brali jsme se ted v cervnu. Manzel je rocnik 86, ja 88. Meli jsme to ladene do prirodna, jak mistem tak dekoracemi. Prirodni juta, bila krajka, drevo, sklo a aby to nebylo tak unyly a protoze cervena je moje srdcovka, tak byly kytky, uvazky, moje boty a cast dekoraci s barvou cervenou. Nabizim album k nahlednuti na svym profilu. Krom toho, ze to dobre vypada a hosti to oceni, se na tom da dobre vyjadrit. A oznameni jsme meli na prirodnim hnedem papire, delali jsme si ho taky sami a pouzili jsme do nej pismo psaciho stroje stejne jako pak vsude na svatbe. Jako darecky jsme meli pripravene pernicky se jmeny, ktere slouzily zaroven jako jmenovky a na nich bylo pripnuty papirek s napisem Dekujeme. Ackoli nechcete hry, doporucuju si udelat aspon sesit, kam by vam hosti mohli neco napsat, je to na chvili zabavi a nas treba pak hrozne bavilo to vist a pro manzele je to hezka vzpominka. A jak napsala @zorro4 o hnusnozrcatka nikdo nestoji, o lapace prachu taky ne. My jsme ale nechali udelat propisky. Je to pouzitelny a az to lidi ztratej, tak to ztratej. Vim, ze treba mama si tu svoji schova a bude si ji opatrovat. Ale ve svatebnich novinach jsme meli krizovku a byl tam ten sesit pamatnicek, takze se mi to i hodilo do kramu. Maminkam kyticku urcite. Celej zivot se staraj, milujou nas, tak si tu kytku kurnik zaslouzej, ne :) Co se darku pro svedky tyce. Od nas nic nedostali. Ale kamaradce, co skutecne pomahala a i rozlucku mi organizovala, jsem dala privesek na krk. To je asi tak vsechno. Ono pokud jsi si jista, ze se vsichni budou dobre bavit samo o sobe, tak neni potreba nic velkyho vymejslet.
Odpovědět
Profilova fotka
@mona1986 Prosim te, a kdyby ses do toho alba koukla a divila se, ze vsichni jsou taky celkem dost ladeni do cervena, za to ja nemuzu :D ja jsem jen rekla, ze to do cervena bude a ze kdyz budou mit treba neco na sobe, tak to bude prima. No a holky se toho chytly jak hovno kosile, maminky taky a najednou to byla skutecne cervena svatba :D
Odpovědět
@alpinka1 ad 3) to, co popisuješ, je prostě do "E", ne? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, jeste mam jeden dotaz :) Shanime fotografa a kazdy ma nejaky balicek foceni za urcitou cenu. A ze treba foti do krajeni dortu nebo po prvni novomanzelsky tanec.... A to je jako kdy? Kdo to urcuje? :D
Odpovědět
@zorro4 no ano, vidíš, já mám fakt dost :-D
Odpovědět
@mona1986 Většina lidí krájí dort brzy odpoledne, po obědě. A většina lidí má první tanec někdy začátkem večera. Ale fakt mají fotografové balíček definovanými těmihle okamžiky? Není to jen nadpis, kde ej pak podorbně popsaný časvoý rozsah? Já jsem se s tím vůbec nesetkala. Viděla jsem jen 1) jen obřad a pár skupinovek, 2) půldenní (4-5) hodin, 3) celodenní.
Odpovědět
Ahoj, mame svatbu s podobnym poctem lidi (cca 35), k tvym dotazum: 1) oznameni jsme delali jeste pred tim, nez jsme vubec resili nejakou barvu svatby, takze nase oznameni je jednoduche cernobile na stribrnem papire (vymysleli jsme ho sami pri veceri, navrh na papire jsem kreslila ja a prekresloval nam ho kamarad grafik, takze celkem oznameni staly asi 300 :)), dekoraci na hostinu nijak zvlast neresim, krome kvetin a barevnych ubrousku nemame zadnou dekoraci :) lampiony, pompoms atd jsme zavhrli, k historickemu mistu hostiny se to nehodi a ja to v takovem pripade povazuju za vyhozene penize. kytky jsou vsechny bile, jen jsem pozadala o tmave modre stuhy (ladi s temi ubrousky :))) auta ani nic dalsiho nezdobime, zadne masle na kliky apod., ja fakt nemam rada organzu, takze ani zadne behouny na stul, proste ciste bily ubrus, kvetiny a hotovo. Ani jsem nijak netacila hosty nebo druzicky do stejnych barev, napsali jsme jim vsem do info mailu, ze svatbu ladime do zhruba techto barev, ale nechci nikoho nutit, aby si jen kvuli nasi svatbe musel kupovat nove obleceni. 2) taky jsme nehrotili, zasli jsme do oblibene cukrarny, domluvili jsme se, ze nam udelaji dvoupatrovou variantu dortu, ktery jsme si tam oblibili, a je to. Dort vyjde asi na 1700, protacely se mi panenky, kdyz jsem videla ty patrove obrovske dorty za 7-12 000. 3) v nasem poctu delame stul do T, v cele sedime my jen s rodici a pak za sebe skladame svedky, druzbu (tak aby sedeli naproti sobe), pak prostridavame pary podle toho, jak se mezi sebou znaji a neznaji, ale v tomto poctu lidi jsem to taky nijak zvlast nehrotila :) jde jen o ten obed, pak si stejne kazdy sedne kam chce :) 4) vymysleli jsme drobne prevazne jedle darky pro kazdeho hosta, protoze nemame klasicke vysluzky a cukrovi, to budou mit pripravene na svem miste u stolu spolecne s jmenovkou (odpadla mi tim starost co se jmenovkami :))) 5) nechavam delat kytku pro svedkyni, druzicku a maminku zenicha, protoze ho povede k oltari, dalsi kytky jsem neresila (co s nimi?), navic i tyto kytky vcetne te moji pak vyuzijeme na svatebni stul.
Odpovědět
Profilova fotka
@mona1986 Ahoj, podle mě jak si to uděláte tak to budete mít, dneska je to co svatba to jiný přístup a názory. Někdo dodržuje všechna pravidla etiky a ženicha bez obleku si neumí představit, někdo se bere jen v košili a riflích. Takže kašlete na ostatní a udělejte to tak, aby se to líbilo hlavně vám dvěma. My jsme to měli takto: 1) Vše včetně oznámení, kytek, výzdoby a i mých bot jsme ladili do červeno-žluté (mám ráda veselé barvy). Barvy jsme ale měli vybrané už víc jak půl roku před svatbou, tak nebyl problém se tím řídit. Starší generace, ale tohle vůbec neznají a myslím, že se nikdo neurazí pokud prostě barvy řešit nebudete. O tom přece svatba není. 2) Dortů jsme měli více (jeden velký a dva malé), nebylo to ale kvůli děkování rodičů. Více dortů jsme museli mít kvůli počtu hostů. Rodičům jsem jako poděkování dávali dřevěnou malovanou truhličku, kam si můžou dávat třeba čaje nebo cokoli jiného. 3) Stoly jsme měli do U, podle etikety by pak správně měli vedle nevěsty sedět ženichovi rodiče a na straně ženicha rodiče nevěsty. To jsme ale nedodržovali, takže vedle mě seděli moji rodiče a vedle ženicha jeho. Tady se můžeš pokochat jak je to podle etikety správně, ale jak to na naší a ani na žádné jiné, kde jsme byli, nebylo ;) http://www.svatba.cz/magazin/svatebni... 4) My jsme dávali výslužky, takže jsem žádné dárky neřešila, ale např. sestra výslužky nedávala a dávala dárečky (malé víno a mandličky). 5) Malé kytičky maminkám jsme dávali, udělalo jim to radost a i podle etikety by se mělo (viz. videa v odkazu výše). Kytičku jsme dávali i babičce, protože to pro nás byla další důležitá "maminka" na svatbě.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 co sem narazila na popis jejich balicku, je tam uvedeno ze to konci krajenim dortu nebo prvnim tancem.
Odpovědět
Profilova fotka
@aglaja01 tak svatebcany nutit do barev taky urco nebudu. Jen aby nejaka neprisla v bilem :D a mozna ani cerna by nemusela byt.. S tim mailem je to dobry napad. Posleme nejaky hromadny s infem a s predstavou co a jak.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky vsem vam dekuji. Od kazde z vas si vezmu neco :) ty kyticky maminkam asi udelame. A kdy se jim to predava? Ja totiz mam s pritelem domluveno, ze me uvidi az u prichodu k obradu. V patek odjede k mamce, ja budu doma se svedkyni a s kamaradkou, ktera nam pomuze hlidat deti. Ja budu mit 8 mesicni holcicku a svedkyne pulrocni. A v den obradu me vyzvedne tata.
Odpovědět
Někdo pojímá předávání kytek oficiálně, jako třeba poděkování. takže maminkám je může ženich předat v nějakou klidnou chvíli, až je prostě uvidí-svojí mamince až se s kytkou vrátí domů, tvojí mamince až přijedou na obřad. My tohle úplně zazdili :-D Až po svatbě jsem si tady uvědomila, že by se to mělo "nějak předávat" :-D (byli jsme všichni na jednom místě). Takže manžel přivězl kytky, řekl, že už jsou tu a dal je do vázy, já se do odchodu ani nestačila na tu svou dojít podívat, máma si ji taky prostě vzala z vázy, když odcházela :-D Určitě se nic nestačilo, později mě napadlo, jestli to mámu třeba nezamrzelo...ale myslím, že v těch přípravách si to taky ani neuvědomila ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?