Seznámení rodičů svatebčanů. Jaký přinést dárek? Poradíte?

Profilova fotka
Ahojky nevesty, ted o vikendu chystame seznamit nase rodice..nasi pojedou k budoucim tchanovcum na obed (samozrejme i s nami) a ja jenom premejslim, co se k takovymto prilezitostem nosi za darek?..myslim tim,ze asi tam nasi nepujdou s prazdnou, ale nenapada me nic...neporadite mi nektera? mocmoc dekuju a preju pekny den!! :-)
Odpovědět
Maruško....my jsme sice takovéto klasické seznámení nezažili,naši se seznamovali na promocích přítele,ale myslím,že kytičkou a lahví vína se nic nezkazí...
Odpovědět
Marie, taky si to myslím, alkohol pro tátu a kytička pro mámu
Odpovědět
Profilova fotka
Macinko, to me taky napadlo, kytickou nic nezkazi, ale co se tyce te flasky,milackovo otec si dela sve vino, takze nevim, zda by ho uplne potesila flasa vinka :)
Odpovědět
Aha,t ak koupit nějakej jinej alkohol, který má rád.
Odpovědět
a něco jiného je víno domácí a něco třeba lahvové...nebo whisky či bourbon...to se nezkazí...
Odpovědět
souhlasím
Odpovědět
Profilova fotka
holky, asi mate pravdu, no kazdopadne to bude sranda :) diky za pomoc!
Odpovědět
není zač :-) :-)
Odpovědět
dej vědět,jak setkání dopadlo...
Odpovědět
Já jsem bohuzel takové to oficiální setkání také nezazila - rodiny se seznámily na jednom mém tanecním vystoupení, kam se prisli vsichni podívat, ale myslím, ze kytickou nebo bomboniérou a lahvinkou neceho dobrého nikoho neurazís ;-)
Odpovědět
nasi rodice se seznamili asi po roce naseho vztahu, moji rodice pzvali pritelovi rodice na veceri do restaurace, zadne darky se nedavaly a bylo to super ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Naši rodiče se setkali uplnou náhodou na třídní schůzce mýho bráchy a jeho synovce, kde poznali mého budoucího který doprovázel svou maminku. No a bylo to na chodbě školy a uplně to taky stačilo. A od té doby co sme za hranicemi jsme slyšeli že si několikrát volali a dokonce byli i na návštěvě. Takže se to obešlo bez darů i bez iniciativy ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Naši rodiče se taky "museli" před svatbou poznat. Takže manžel přijel s maminkou a se mnou k mým rodičům a bylo. Ale ani mě nenapadlo, že by si navzájem měli dávat nějaký dárky, to slyším poprvé. Oni o tom taky asi nikdy neslyšeli, protože se nic takového nekonalo. Ale pokud se to "u vás tak dělá", tak si myslím, že ta kytička s lahví nějakého alkoholu není špatný nápad. Tím se nedá nic pokazit. Akorát možná bude divný, když si mámy a tátové navzájem vymění ty samý dárky... já nevím, připadá mi to zbytečný. Ale pokud to je u vás zvykem... Každopádně jsem zvědavá, jak se seznámení povede, držím palce! ;-)
Odpovědět
marie_m: my jsme jsme rodiče pozvali na seznamovací večeři do restaurace, aby ani jedna strana neměla výhodu domácího prostředí :-). Né vždy si totiž musí padnout do oka, že? :-| A co se týče toho dárečku, manželovi rodiče donesli lázeňské oplatky a becherovku (Karlovaráci) a naši také něco sladkého a víno (Moraváci) :-D .
Odpovědět
Ahojky, tan naši rodiče se poznali, když jsme mamku vzala k nám na vánoce, aby nebyla doma sama a bylo to vpohodě :-)
Odpovědět
Holky, my právě také chystáme nějaké seznámení obou rodičovských stran. Bydlíme s miláčkem spolu, tak to chceme provést u nás, aby to bylo takové neutrální. Velký strach mám z konverzece, už vidím to trapné ticho. :-( Ani jeden zmých nebo přítelových rodičů totiž není zrovna upovídaný, o mě se to také nedá říct, tak se bojím, že bude nouze o témata. Obě strany jsou totiž povahově i názorově trochu jinde, tak to asi bude těžké. Jestli máte některá také takovou zkušenost, budu moc ráda, když písnete, jak to probíhalo. Jak dlouho před svatbou jste je vlastně seznámili? My se bereme v červnu, tak si myslím, že už je nejvyšší čas.
Odpovědět
Misky, myslím si, že to bude v pohodě, já jsem z toho měla také strach, přece jen vidím rozlišnosti v rodinách, tak jsem se moc a moc bála, ale mile mě to překvapilo, mamka nějak navázala téma na to, jak jsme pohnuli s baráčkem a nějak se to ticho ani neuskutečnilo :-) tak jsem byla ráda, že to takto dopadlo :-D Držím palce a pak dej vědět jak to dopadlo ju?
Odpovědět
U nas to vypada, ze se rodice vzajemne osobne poznaji az na svatbe, driv to tezko pujde, tak jim zatim musi stacit fotky :-D
Odpovědět
tak u našich to probíhalo docela dobře-naši se k nám přihnali nečekaně na návštěvu a zrovna u nás byla tchyninka (je rozvedená tak byla sama) takže se rovnou seznámili, dárky se nepředávaly (ale jima se nic nezkazí, že:-)) taky jsem se bála ticha ale naše mamina upovídaná mé chmury smetla, no a teď se tchyninka nastěhovala k nám do města a shodou okolností chodí nakupovat do krámu, kde dělá moje mamča, tak nás vždycky pěkně zdrbnou:-)
Odpovědět
Profilova fotka
mnauu: moji rodiče poznají přítelovu matku taky až na svatbě. Tchýně mě nemá ráda, takže jsem zvědavá, jak to celé dopadne. To bude mela! :-)
Odpovědět
lastunicorn, držím palce aby to dobře dopadlo, to znám, mě zase neměl v lásce taťka přítele, ale už je to ok, vyříkali jsme si to a je to pohoda :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Lastunicorn, taky držím palce. Ty vztahy v rodině jsou někdy tak zapeklity! Tak ať najdete cestu nejmenšího odporu a ať to dobře dopadne! ;-)
Odpovědět
no,naše jsme seznámily při přítelových promocích...tím,že jsme u našich s přítelem bydleli,tak si přítel myslel,že by bylo vhodné,mé rodiče pozvat také...nechtějte vidět ty bezedné noci....naši jsou každý z jiného soudku...no,klepali jsme se oba jak ratlíci....pozvali jsme je na oběd a víte,jak dopadlo představování?....čekali jsme na rodiče přítele v Olomouci u Alberta....já je šla hledat z jedné strany spolu se sestrou....meztím přítelovi rodiče přišli ze strany druhé a přítel je takový racionální,takže řekl.../teď ve zkráceném/...tohle je moje mamka,taťka,brácha a tohle je mamka,taťka,brácha od Macika....a bylo to...pak telefon,kde jsme se ségrou,já tam přišla,všici se znali a my se ségrou tam stály jak tvrdé "Y".....oběd v rámci možností...zpětně mohu říct,že naprosto v pohodě....
Odpovědět
Pozvala jsem obě maminky na výstavu (ještě se neznaly) a když jsem je začala hledat, stály vedle sebe, aniž by o sobě věděly :-D
Odpovědět
Ahoj holky, tak u nás to proběhlo asi takhle. Naši každoročně dělají víno a loni na podzim naši pozvali přítelovi rodiče na burčák a grilovaný kuřata. Taky jsem z toho málem nespala, ale nakonec to dopadlo dobře :-) Naši jsou hodně společenský tak rozhovor rozhodně nevázl, ale přeci jenom jsou obojí názorově taky trochu jinde takže velké přátelství se nekoná, ale když se někde vidí tak prohodí pár slov a je to v poho :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se seznámení rodičů vůbec nebála, i když je pravda, že mí rocdiče a rodiče Petra jsou také velmi odlišní...ale vše proběhlo úplně v pohodě, žádné trapné ticho nebo tk...v podstatě se většina lidí, co budou na svatbě zná a jsem tomu ráda...zažila jsem nedávno svatbu, kde se skoronikdo nezb¨nal a bylo to dost trapné, zábava se rozjela až kolem půlnoci kdy už měli všichni popito...Takže radši seznámit už před svatbou§a neíkejte, že to nejde 8-) !Naše rodiče i nás dělí 300km a přesto se už znají :-D
Odpovědět
Ahoj Consti :-) , neda mi to, ale musim trochu oponovat :-D Nasi rodice se osobne neznaji, jenom z fotek apod., poprve se uvidi az na svatbe. Nedeli je pro me smesnych 300km, deli je mnohem vetsi vzdalenost a my budeme s pritelem stastni jako blechy, pokud se vubec podari to, ze budou moci byt vsichni najednou na svatbe. (Zatim to vypada, ze jo :-) :-) :-) ) Takze ver tomu, ze nekdy to proste opravdu nejde, ikdyz se obe strany na sebe uz tesi a samotne je to stve. Nemusi to byt jenom pohodlnost nebo neco takoveho. A vubec si nemyslim, ze nam tahle okolnost zkazi svatbu ;-) Teda doufam :-D :-D
Odpovědět
no holky tak si predstavte, ze kdyz se kdysi brali nasi, tak nejenze se jejich rodice videli spolu navzajem na svatbe poprve v zivote, ale moje mamka videla i svou tchyni a tchana poprve v zivote az v den D... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahojki manauu, neboj nezkazí, naši se taky neznali, teda moji rodiče znali mamku - viděli ji asi 2x na nšjákých narozkách, ale tátu nikoli a velmi dobře si rozuměli, bylo fajn vidět jak sedí společně při obředu pomíchaní a pak jak se bavili, i všichni ostatní. nemyslím že jde o to jestli se znají či nikoli ale je to na lidech, zažila jsem svatbu kde se všici znali a zábava nebyla stejně ta nej. ale všem kdo to chce tak či tak fandím, na všem je něco.
Odpovědět
niki, ja se toho nebojim :-D jak je znam, tak maminky by si mohly padnout do oka, uz ted si zprostredkovane pres me posilaji recepty a tatinkove taky nejsou uplne odlisni ;-) a hlavne uz ted se na sebe tesi.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?