Šetrný přípravek proti pocení - ne Driclor. Znáte jiný?

Znáte nějaký šetrný přípravek zabraňující pocení, nejlépe přírodní? Jsem exematik a Diclor mi příjde dosti "agresivní".
Odpovědět
KAMENEC-lze zakoupit v drogerii DM Co to vlastně je? Chemicky: krystalický síran hlinitodraselný. Kamenec má ovšem mnohem širší a univerzálnější použití než je obecně známo. Stačí navhlčit a přiložit na ránu. Dělali to tak už naši prapradědové. Jaké výhody má pro dnešního uspěchaného člověka kamenec? - má silně stahující účinky na kůži, - spolehlivě zastavuje drobná krvácení nejen na obličeji a po holení, - omezuje pocení v podpaží i nohou (mnohonásobně více než dnešní antiperspiranty a deodoranty), - při popálení pokožky (sluncem i ploténkou vařiče) příjemně chladí, - nebrání přirozenému výparu potu, tím fyziologickému ochlazování v období letních veder (termoregulace organismu), - účinek je mnohahodinový, opakovaná aplikace během dne je možná, ale zbytečná, - při pravidelném používání se postupně zúží vývody potních kanálků v kůži a nadbytečné pocení se normalizuje (období puberty), - svým antibakteriálním účinkem rozkladu potu bakteriemi, zabrání nepříjemným tělesným pachům, - neobsahuje alkohol ani dráždivé parfémové složky, - je čistě přírodní krystalickou látkou bez chemických konzervantů, - při dlouhodobém používání nehrozí vznik alergií, - spolehlivě odstraní bolest i otok při bodnutí hmyzem (komárem, včelou i vosou), - zjemní pleť příznivým pH (vhodné pro akné), - po aplikaci na pokožku nepálí ani neštípe, nedráždí, - působí jako spolehlivá prevence zánětům pokožky (působí antibakteriálně), - nezpůsobuje na oděvu nevzhledné skvrny, - kousek kamence nezabere v kabelce téměř žádné místo (výhodný na cesty, do školy i kanceláře), - aplikace je velmi jednoduchá (pouze navhčíme vodou), - životnost 1 kousku kamence při denním použití je mnoholetá, - nemá žádné negativní vedlejší účinky při dlouholetém používání, - cenově nejlevnější Prodává se ve formě kostek a tyčinek, tzv. deokrystal nebo čistý kamenec. Ve vybraných drogeriích nebo lékárnách lze zakoupit mletý zásyp z kamence do obuvi. Výborný prostředek proti nadměrnému pocení a zápachu nohou. Jedná se i o účinnou prevenci plísňových onemocnění kůže chodidel i dlaní rukou. Jaký je rozdíl mezi deodorantem a antiperspirantem? V terminologii se dělají velké chyby a při nákupech denně dochází k nedorozumnění. Deodorant je kosmetický přípravek, který omezuje tělesný pach, vznikající činností mikroorganismů na pokožce. Množství tvořeného potu neomezuje. Antiperspirant je kosmetický přípravek, který omezuje pocení. Jako účinné látky slouží různé sloučeniny kovů, jejichž základní funkcí je zúžení vývodů potních žláz, tím omezit produkci potu a jeho mikrobiální zapáchající rozklad.
Odpovědět
Kup si antiperspirant od Vichy, za nej dam ruku do ohne. Je to kulicka a musis ho nechat zaschnout a pak se teprve oblect, to funguje nejlip.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Zkus Everdry od Evedry.cz - podle mých zkušeností i diskusí na netu je podstatně pohodlnější na použití, než některé drasťáky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Proti pocení jsem toho vyzkoušela opravhu hodně, takže můžu spoustu věcí porovnat a doporučit. V zimě, kdy se méně potím používám čistě přírodní krystal Perpi rock. V létě je však na mě málo účinný. Proto jsem vyzkoušela antiperpirant perspi guard, celkem se osvětčil. Taky jsem vyzkoušela Driclor, a ten me teda štípal jako dˇas, víc už teda nikdy. Pak mi kamarádka přinesla na zkoušku antiperpirant sweatstop aloe vera forte. Je to sprej , ktery je určen na všechny partie, kde se člověk zvýšeně potí, tedy i na obličej. Básnila mi o něm jak je úžasný ........moc jsem ji teda neveřila dokud jsem jej sama nevyzkoušela. Byla jsem j ním tak spokojena, že jsem si ho hned druhý den objednala na netu. Je to sice dražší investice, ale určitě se vyplatí. 100ml lahvičku mám už přes rok, stříkám se totiž dle návodu 1-2x za týden, což bohatě stačí , aby se člověk nepotil. Takže rozhodně doporučuji na vyzkoušení všem, kteří se zvýšeně potí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?