Rýže na házení pro novomanžele, co si o ní myslíte?

Profilova fotka
Ahoj, mohla bych se zeptat? Co si myslíte o rýži na házení pro novomanželé na prahu kostela? Já nevím... kdyby ano? Tak jaký druh je nejlepší? Dlouhozrnná nebo klasika??
Odpovědět
Profilova fotka
:-D A co zkusit ryzi natural, ta je nejzdravejsi... Ma to prinaset stesti novomanzelum a ja chci byt obycejnou proste ryzi zasypana po krk....
Odpovědět
Profilova fotka
Rýži mám ráda - vypadá krásně na fotkách. Hůře to ale pak jde z vlasů. Takže jako náhražku třeba bublifuk :)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě rozhodně rýži ne. Pak se toho nedá zbavit a nechci celý den vyklepávat rýži z účesu, šatů, spodního prádla,... ;-) Taky volím cestu bublifuků (dostanou je ale jen děti, a to bublifuky obyčejné, ne žádné speciální svatební).
Odpovědět
Profilova fotka
My rýži měli a myslím, že pokud to nebudou svatebčani přehánět tak to není taková hrůza....většinu jsem vytřepala a zbytek mi za pět minut vybral manžel po cestě na hostinu. Do šatů ani spodního prádla se mi opravdu nic nedostalo :-D . Je to symbolika (plodnost)....a tradice....bublifuky už mi přijdou zase jenom jako modní vlna....co jako bublifuky symbolizují? Ale každýho věc.....jo...rýže byla obyč kilovka...žádný prach ani špína z toho nebyly...
Odpovědět
Myslím, že je to každého věc, my rozhodně rýži mít nebudeme. Navíc je to poměrně nový a cizí zvyk, tak nám to není ani moc sympatické. Tady v českých zemích, se na novomanžele házel nejčastěji hrách jako symbol plodnosti...rýže tady nikde jaksi nerostla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
S tou rýží si jen zjistěte, jestli ji v místě kde se budete brát můžete házet. Často je to zakázané. Stejně jako bublifuky mají v některých salónech také výslovně zakázány - může se stát že zůstane skvrna na šatech, která nejde vyprat.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli rýži a žádný problém s ní nebyl- z vlasů jsem většinu vytřepala, zbytek vybrali ochotní lidé a co zůstalo ve vlasech, to nebylo vidět. Myslela jsem, že večer ze mě vypadne půl kila- ve výstřihu jsem padající rýži fakt citila, ale asi vypadla během dne, protože večer nebylo ani zrníčko :-) Rýže je klasika a má symboliku a na fotkách je to moc hezké..Náhražky typu konfety, okvětní lístky, bublifuky se mi moc nelíbí a neshledela jsem u rýže žádný problém, takže doporučuji rýži :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maizee no ono se ve finále snoubenců na to neptá.. já ji měla.. bohužel mi ji i pár lidí hodilo přímo do očí což nebylo příjemné, plný účes, výstřih i šaty.. ale nedá se patří to k tomu.. a jaký to bude typ to je ve směs jedno.. prostě rýže :-) ale když tak jsou pěkné i okvětní plátky či bublifuky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maizee jasmínovou :-D :-D z vlasů jsem ji vytřepala, z podprdy ji vytřepal manžel až mě vyslíkal ze šatů :-D
Odpovědět
určitě bych si zjistila, zda je vůbec házení rýže ve "vašem" kostele povoleno. Vím, že spousta míst vůbec házení rýže nepovoluje (asi se jim to nechce potom uklízet). Nám rýži nepovolili, ale stejně jsme ji nechtěli, protože po zkušenostech kamarádek, které rýži nemohly vyčesat z nalakovaných vlasů ještě skoro týden, spousta rýže jim uvízla ve výstřihu či podprsence a škrábala je a v horším případě svatebčané házeli rýži přímo na ně (jako kdyby to byla rýžová bitva) a chudáci oba novomanželé měli potom po obličeji červené skvrnky, protože ta rýže, když ji hodili do obličeje, štípala ... Takže my jsme zvolili elegantně bublifuky a okvětní lístky :-D 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janictourek Většina ji nepovoluje ne proto, že by se jim to nechtělo uklízet, ale proto, že to žerou ptáčkové a potom pochcípají. Zrní by Vám asi povolili :-) A konfety nebo okvětní lístky asi taky a nevadilo by jim, že to musí někdo uklidit 8-)
Odpovědět
@marcelahall tak my měli celou svatbu vevnitř v hotelu, takže tam to bylo jedině o tom uklídu :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@janictourek Tak to jo potom... leda by vevnitř byli jiní ptáčkové :-p
Odpovědět
Profilova fotka
No, nám to dovolili, ale starostka města nám nařídila ať ji po obřadu někdo sklidí... Zatím jsem to viděla akorát na fotkách ze svatby snoubencovi sestry ... byla to zábava, myslím že by mi nevadilo kdybych si ji musela vyklepat alespoň bysme měli nějakou zábavu (kromě jedné) o svatební noci :D ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chci se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s tím že by rýže dělala fleky na obleku? :-| Dík za odpověď :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na kamarádku naházely spoustu rýže, měla to hodně ve vlasech a pak si i stěžovala, že ženich od toho měl špinavý oblek. myslím, že to šlo oprášit, ale když už, tak je dobré rýži předem vyprat. My jsme dali dětem bublifuky a bylo to ok.
Odpovědět
Profilova fotka
Me se ryze libi. je mi fuk, ze to je ve vlasech a v podprde, prijde mi, ze to proste k svatbe patri. Ale mit ji bohuzel nebudeme, protoze na zamku to nepovoluji. Bublifuky me neberou, kamaradka to mela a delalo to fleky na obleceni...
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně se ujistěte, že hosti nebudou vtipálci a rýži předtím neuvaří - to se stalo mojí známé, kdy to hosti nedomysleli a ze srandy jí uvařili a pak ji na ně vesele naházeli. Asi nemusím dodávat, jak pak novomanželé vypadali...To bych je asi zabila:D
Odpovědět
Teď jsem zkoušela dávat do kornoutů rýži a špatně se mi nabírala, tak jsem zkusila ovesné vložky, jdou mnohem líp... :-) sice to není tradiční, ale rýže je na lodnost a my máme už tři děti a chceme už jen jedno... takže bohatě stačí vločky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych rýži nechtěla, pokud se nevypere (kdo by se s tím dělal), tak je špinavá, práší, všude vleze - do vlasů, za oblečení....po takovém útoku to chce svlíknout se a vybírat si to z vlasů jak v pravěku. Podle mě nic moc....všechno ostatní mi přijde lepší - bublifuky, prskavky, konfety a různá mávatka do rukou, plátky růží...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak na nás byla taky naházena rýže, héodně rýže :-D měla jsem ji úplně všude (i v kytce) a manžel na obleku nic neměl :-) asi záleží na rýži ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?