Rychlé účinné hubnutí - rady a tipy

Profilova fotka
Holky poraďte mi prosím jak učině zhubnout. Už jsme měla tablety, drinky na hubnutí, cvičila jsme a přibrala. Jsem v koncích už jsem rok a půl po porodu a mám navíc 17 Kg a nemůžu je za bohu zhubnout. I lynfodrenáž jsem zkusila abych zpevnila tělo a moc to nepomohlo, mám pryč jen 3cm přes lýtka a to jsem měla 12x 50 min. Opravdu pořebuju pomoc jsem v koncích.
Odpovědět
1
2
Nedržet diety, detoxy, hladovky, nevěřit na zázračné pilulky, zázračné univerzální jídelníčky a na to, že to půjde samo a bez práce. Chce to zdravou a dostatečnou stravu 5x-6x, přiměřený a pravidelný pohyb.
Odpovědět
@andie20 nezlob se na mě, ale 17kg nezhubneš lymfodrenáží..to je dobrý jako doplněk. vyprdni se na diety, začni jíst zdravěji, najeď si na stránky STOBklubu do sekce sebekoučink, pro začátky super. taky chci zhubnout, ale vím že pro to musím něco udělat. já třeba cvičím s Jillian-najdi si na youtube. ideální pro maminy na MD, kdy nemáš tolik času, je to denně na půl hoďky a výsledky po 14 dnech? úbytek 1-2 cm všude... jen chtít a začít pro to něco dělat. držím palce!
Odpovědět
Nechala sis vysetrit stitnou zlazu? To obcas pri tehotenstvi muze zacit zlobit a muzes velice lehce pribrat..
Odpovědět
@karlajasmine Podle mě to bude chtít celkovou prohlídku + změřit bazální metabolismus. Po těch pilulkách a drincích na tom její tělo může být jakkoli a nejspíš se jí bude hubnout hodně špatně. Holt za blbost se platí.
Odpovědět
Profilova fotka
@lissandra ja taky nechtela zhubnout lymfou ale jen si zpevnit tělo a zrychlit odvodňování.
Odpovědět
Profilova fotka
Již jsem stejný příspěvek dávala do jiné diskuze, kde nevěsta chtěla zhubnout rychle do šatů. Takže tu napíšu to stejné - v podstatě je to to samé, co píšou holky přede mnou. Nejlepší recept na hubnutí - mnou ozkoušený a s trvalými výsledky: 5-6x denně pravidelně jíst. Spočítat si denní přísun nejen energie, ale i vlákniny, sacharidů, tuků a bílkovin - nejlepší na to je stobklub.cz , takže prostě budeš mít vyvážené jídlo, i kdybys tam měla svíčkovou! Já jím téměř všechno, když je nějaká party, tak si dám i něco co nemám v plánu a nevadí to. K tomu všemu minimálně 2x spalovací a posilovací lekce (aerobic či něco podobného nebo posilovna), nejlépe vyjet i na kolo/brusle a další letní činnosti a výsledky jsou zaručeny. Navíc zdravě s rozumem a pokud budeš udržovat cvičení, tak i když začneš jíst víc, nepřibereš. Jako bonus jsem se díky tomuto zdravějšímu životnímu stylu zbavila drobných zdravotních problémů a cítím se hrozně fajn. Diety jsou na prd (slušně řečeno) a tablety, drinky vyhoď do popelnice - huntuješ si tak jen zdraví. Pokud jsi upravila jídelníček jen podle sebe, cvičila a přibrala jsi, tak si zřejmě měla ten jídelníček špatný - něčeho bylo buď moc nebo málo. Fígl je v tom, že to musí být vyvážené!
Odpovědět
Jde i o to, poslouchat svoje telo.. protoze treba pro me 5-6 jist absolutne nefunguje, takhle jsem prave pribrala.. me naopak vyhovuje si dat rano snidani, pak obed, a pak veceri, a mezi tim si dat maximalne ovoce nebo nejakou tycinku. Ale takove to ''5x denne mensi porce'' mi nesedi. Ale nekomu zase jo, takze je potreba proste poslouchat to, co ti tvoje telo rika a podle toho se prizpusobit. A taky ty porce celkove zmensit, protoze znam holky, ktere se snazily strasne hubnout, porad cvicily a pily nejaky dietni napoje, a pritom si pak na obed davaly porce tak 2x vetsi nez ja, a hrozne se divly, ze nehubnou :) Takze si proste na talir dat vzdycky trosku min nez jsi zvykla, to taky zabere.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Tak ja do tech pilulek atd.. jit nehtela ale donutila me mama.. ta takhle zhubla a vse mi dodala ona.
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine ja toho moc nesnim jim malo
Odpovědět
@andie20 V tom pripade zkus fakt tu stitnou zlazu nechat vysetrit.. ma to moje babicka i mama a ja taky.. a udela to hodne.. kdyz ma clovek hypofunkci, tak muze fakt hodne pribrat i kdyz ji uplne normalne.. a pri tehotenstvi mi prave rikala doktorka, ze to muze hodne holkam zacit.. tak by to stalo za to si na to vysetreni dojit :) Pokud to bude tim, tak az zacnes brat prasky, tak ti ty kila pujdou dolu samy.
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine no ono 5-6x denně znamená přesně to, co říkáš. ty dvě jídla navíc jsou svačiny po snídani a obědě v duchu ve kterém píšeš ty - jogurt, ovoce, zeleninový salát, tyčinka apod. 6. jídlo - svačina po večeři je spíš pro chlapy, kteří potřebují sníst víc nebo pro lidi s fyzicky náročenější prací. A přesně jak píšeš, jde o ty porce. Většina lidí jí víc, než by museli :D Když jsem začala se STOBklubem, tak mi to hrozně pomohlo, protože jsem díky tomu zjistila, že si nakládám víc, než bych potřebovala:) Teď už mám odhad na to, jak by jedna porce - pro mě - měla vypadat. A i když to teď přesně nepočítám, prostě zrhuba vím, co a jak můžu sníst, aby to bylo akorát a ne moc. Spousta lidí tohle právě neví a nemá tucha, jak by "zdravý" jídelníček měl na den vypadat.
Odpovědět
Profilova fotka
@andie20 to je taky špatně!!!!! Spousta lidí se mylně domnívá, že nejíst znamená zhubnout a to je špatně. Paradoxem tak bývá, že člověk který je opravdu tlustý bývá "podviživený".
Odpovědět
Článek se načítá
@andie20 Tak snad jsi zodpovědná sama za sebe, snad jsi svéprávná, ne? Pokud jsi nechtěla, neměla ses nechat překecat.
Odpovědět
@krobinka aha, tak v tom pripade jim 5x denne no :) dam si vzdycky dopoledne a odpoledne malou svacinku, vetsinou ovoce nebo nejakou tu tycinku no. Hmm ja sem napisu svuj jidelnicek, treba to nekomu pomuze :-).. drzim si tak vahu stejnou nejakych 5-6 let: Snidane - Bily yogurt s malou hrstkou ovesnych vlocek, nebo banan Svacina - podle hladu, vetsinou ovoce nebo pripadne muesli tycinku Obed - Testovinovy salat // Sandwich na grillu se salatkem // Rybu s bramborami a s nejakou zeleninou // obcas nejakou svickovou nebo rizek nebo neco tucnejsiho v restauraci, ale ne kazdy den // atd Odpoledni svacina - Treba 2 susenky, nebo mala cokoladova tycinka, obcas i nic, obcas maly jogurt nebo zase ovoce Vecere - Podle toho, co jsem mela k obedu - kdyz jsem mela vareny obed, tak si dam pecivo k veceri.. vzdycky se salatkem // kdyz jsem mela k obedu treba sandwich, tak si dam varenou veceri.. Snazime se snoubencem potraviny stridat, jist treba obcas jatra, obcas rybu, casto bezmasa jidla ale kdyz na maso dostanem chut, tak si ho dame.. nedavam si po veceri dezert ale kdyz mam chut na sklenici bileho vina nebo kousek cokolady tak si to po veceri dam.. a ke kazdemu jidlu jime zeleninu, a porce male. Do toho aspon 2x tydne (spis teda 2x.. snazim se 3x ale to vetsinou nevyjde) se jdu probehnout nebo se projet na kole, pripadne do bazenu nebo do posilovny. A kdyz si dam treba odpoledne zmrzlinu nebo tu nezdravou svacinu, tak si nedavam nic dalsiho a o to vic jim vecer zeleniny a min zbytku :-) Takhle se krasne da drzet vaha a jist zdrave... proste male porce a stridat ruzna jidla, aby clovek dostal vsechny ziviny, ktere potrebuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca já myslím, že každý se někdy nechal k něčemu překecat..ne? Snazší je to pak v situaci kdy člověk neví kudy kam
Odpovědět
@krobinka Jasně, každý se občas nechá přemluvit, ale aby do sebe rval jedy, ačkoli nechce? To je fakt přes čáru. Házet zodpovědnost na někoho jiného je strašně jednoduché, přijmout své chyby je mnohem těžší, ale prospěšnější.
Odpovědět
Jo taky bych jeste dodala hlidat si prisun cukru a kalorii ''navic''.. takovy ty skryty kalorie typu slazene mineralky, cola/fanta atd, cukr v kave.. tohle proste uplne vynechat :)
Odpovědět
Profilova fotka
@krobinka já nedrzim zadny hladovky.. rano si dam krajic chleba k snidani pak k svace ovoce pak malou misku obeda pak svaca zas ovoce nebo zelenina a pak vecere a jim nejpozdeji v 8 hodiny protze chodim spat nejak kolem pulnoci
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca no jsme ale neznas moje rodice, ty takhle nuti i segru.. strasne jim vadi par kylo navic hlavne mame pak nam rika ze jsme tlusky obezni atd... takze to snizi sebevedomi a delame to co ona rekne ze pomaha aby jsme ji ukazali ze fakt na to nekaslem ikdyz ji to tak pripada
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine tyo tyhle napoje vubec nepiju nechutna mi to.. ja max mliko a cistou vodu
Odpovědět
@andie20 Podle mě máš hlavně málo bílkovin, takže si tělo pak energii šetří. Drinky na hubnutí záleží na tom jaké, doplňky max. jen L-Carnitin, ale ten bez cvičení nemá efekt. Každopádně je potřeba fyzická aktivita - aerobní, tzn. rychlá chůze, později běh, lehčí aerobik apod. Doporučuju koupit si sporttester a hlídat tepovou frekvenci (bohužel většina to ze začátku napálí a je mimo spalovací pásmo). Přidat i trochu posilování (svaly spotřebují více energie). A hlavně nezapomeň na jednu věc - svaly jsou těžší než tuk, takže je možné, že na začátku přibereš. Nemá smysl sledovat váhu, ale měřit se a sledovat úbytek centimetrů. Tak doporučuji stobklub.cz, jak už tu bylo zmíněno. PS: Přítel je fitness trenér, tak to mám z první ruky ;-)
Odpovědět
@andie20 neznam tve rodice, ale s podobnym chovanim jsem se setkala mnohokrat. Vim, ze je to tezke, ale za sve telo a zdravi jsi i tak zodpovedna pouze ty sama.
Odpovědět
Profilova fotka
a co třeba zajit za výživovým poradcem ? aby vam udelal jidlenicek a poradil co a jak jist a jak cvicit ? Myslim ze tohle by byla ta spravna volba.. ještě když pises ze jis malo
Odpovědět
Profilova fotka
@xpila ten L ceratin jsme brala, 2x aani jendou nazabrala to jsme chodila denne na prochazky se synem ajelikoz bydlime ve 4 patre bez vytahu tak jsem ho nosila nekolikrat denne po schodech a i vecer jsme trosku cvicila nebo jsme chodila na brigadu do pekarny a pribrala jsme 3 kg
Odpovědět
Profilova fotka
@broccolka jo to mam v planu ale muzu az dalsi mesic az budu mit na nej penize
Odpovědět
Profilova fotka
@andie20 je mozne ale,ze je jídelníček nevyvazeny,takže nemáš něčeho takový přísun,jak bys mela mit. A pokud chodis spat o půlnoci,tak je 8 hodina úplné v pohodě.zkus si na tom STOBu zadat jeden svůj.den,co jsi snedla a hned uvidíš,jestli je to poměru jaky potřebuješ. Mne vážně otevřel oči,co se jídla tyce.
Odpovědět
Profilova fotka
@andie20 tak to je super:) ja jsem taky ted zacala planuju shodit do svatby abych mohla mit sve svysnen saty :D ale zacala jsem uz ted. Svatbu mame az v dubnu pristi rok a do te doby musim shodit min 25 kilo :)
Odpovědět
@andie20 Ahojky, nebudu ti psát rady typu nežer a cvič :-D Sama se můžu jen podívat na rohlík a mám 2kg nahoře, pravidelně jíst u mě nezabírá i kdybych si dala 5x denně jen suchar tak stejně přiberu. Náhodně jsem na netu v lednu narazila na Dr. Staňka a objednala si jeho dietní plán... Od ledna jsem za 4 měsíce zhubla 24 kg. Samozřejmě nejde o zázrak jen to chce hodně pevnou vůli při dodržování:-) tak jukni na jeho stránky (www.drstanek.cz), pročti si diskuze a uvidíš jak se ti to bude zamlouvat. Už přes dva měsíce jím normálně a váha se mi drží :-))
Odpovědět
Profilova fotka
@andie20 Pokud jíš málo a necvičíš, tak když začneš jíst zdravě a cvičit, tak většinou vždycky nabereš... A t jen proto, že že se ti tvoří svalová hmota... Ta by ti při správném jídelníčku neměla ubývat a měl by ti ubývat tuk. Při nesprávném stravování, či dietách a pod dochází k "hubnutí" právě tím, že ti ubývá svalová hmota, ale tuk v sobě stále máš. A samozřejmě, že kilo tuku vypadá úplně jinak, než kilo masa... Tudíž se tuk shazuje hůře... Být tebou, začala bych s dodržováním aspoň, než si zajdeš k nějakému tomu poradci, nějakého jídelníčku. Lehká snídaně (snídaně =základ!!), po 3 hodinách svačinku (typu ovoce a pod..), po dalších 3 hodinách lehčí oběd, po dalších 3 hodinách svačinku (typu zelenina) a po dalších 3 hodinách něco lehkého k večeři. Pokud chodíš pozdě spát, nebo máš nějakou fyzickou aktivitu ještě večer, tak si můžeš dát i druhou večeři, nějakou zeleninu, nebo něco fakt hodně lehkého. Ale nejpozději 2 hodiny před spaním. Důležité je, aby jsi jedla po 3 hodinách, to tělo vstřebává to, co do sebe dáš, po 3 hodinách do sebe ukládá tuky, takže jíst pravidelně a zdravě. Je to náročný takhle jíst, kor s dítětem... Ale sama za sebe ti můžu říct, že to funguje. Do toho teda nějaký to cvičení. Já osobně jsem chodila 4x týdně na hodinku cvičit. A výsledky najednou byli po 1 měsíci. Ale jde to prostě pomalu, hlavně, když chceš účinně a dlouhodobé výsledky. Držím palce, aby se ti to povedlo. My te´d čekáme druhé, takže do sebe "láduju" zase, co se mi zlíbí... Ale po porodu mě čeká najetí na tyto koleje a doufám, že to pak také půjde. :) Tak good luck. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@andie20 Ještě jsem zapomněla dodat, že také dost zásadní je dostatek tekutin, měla by jsi vypít zhruba 0,04l na kilogram váhy. V letních měsících trochu více. Nejlepší je samozřejmě pít čistou vodu, nebo zelené a bylinkové čaje. Ale t by ti pak všechno měl říct nějaký ten poradce... Pokud by jsi chtěla více info, nebo třeba náhledy, jaké snídaně, svačiny a pod... Tak mi napiš, něco ti pošlu. Aby jsi aspoň s něčím mohla začít. ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?