Průběh svatebního dne

Ahoj nevěsty. Prosím o Váš názor na průběh svatebního dne. Jestli se to takhle hodí. Máme s přítelem dvě děti a svůj rodinný dům. Jelikož by to bylo náročné, abych s dětma jela k rodiči, kde by si mě ženich vyzvedl, jak to bývá zvykem, tak jsme se dohodli, že já budu doma s dětmi a ženich u své matky a pak v den svatby dorazí. No a pak mě ještě napadlo, že bychom se všichni mohli vidět až u obřadu, protože stejně chci, aby svatebčané jeli rovnou k obřadu, kde na stejném místě bude i hostina, takže ranní snídaně a vše okolo odpadá. U nás doma bude i tak dost lidí, kadeřnice, vizážistka, sestra s rodinou, moje svědkyně a pak vlastně moji rodiče. Já bych i s dětma dorazila k obřadu, kde by přítel již na nás čekal. Co myslíte, mohlo by to tak být? Nebo je lepší, když si pro nás příjde domů a pak všichni pojedeme k obřadu. Pořád nevím, vždy když jsem rozhodnutá jak to udělat, tak se objeví zádrhel. A kdy se vlastně děkuje rodičům? A já děkuji svým rodičům za sebe? nebo tchýni za přítele. Děkuji moc za pomoc. Snad je to pochopitelné jak jsem to napsala.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, občas se stává, že ženich vidí nevěstu až u oltáře. Hrozně moc se mi to líbí – je to dojemné. Já bych do toho šla, že si Vás nebude doma vyzvedávat a uvidíte se až na svatbě. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Udělejte si to tak, jak vám to vyhovuje, ať potom nestresujete atd....my se uvidíme také až u oltáře...maximálně mě zahlídne v teplákách pobíhat po areálu ;-)
Odpovědět
Budeme to mít podobně :) Uvidíme se až u oltáře :)
Odpovědět
Děkuji holky, jsem ráda, že to některá budete mít stejně. Jsem si nebyla tím jistá, ale teď to udělám tak, že se uvidíme až u oltáře. Děkuji moc. Jak málo stačí, abych byla spokojená:-). Děkuji a přeji pěkný den.
Odpovědět
Profilova fotka
Žijeme spolu, budeme se oba chystat u nás doma každý v jiné místnosti, až pojede pro kytky já se obléknu do šatů, přijdou k nám rodiče, těm předá kytky i mě a svědkyni a půjdeme se fotit, pak půjdu k našim a počkám až bude čas k odjezdu na obřad a ostatní mě uvidí až na obřadě ;-) jinak to nešlo aby to bylo přijatelné pro všechny strany. Naštěstí bydlíme kousek od našich, takže to snad bude ok. ale taky jsem původně chtěla aby mě viděl až u oltáře, ale zase by jsme měli prostoje odpoledne s focením a to jsme nechtěli, už tak máme obřad později. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No, my to měli úplně netradiční a manžel mi dokonce pomáhal se svědkyní šněrovat šaty :-D Akorát nemáme foto. Každopádně vždy se řiď tím, že nezáleží, co se má, nemá, ale hlavně aby to vyhovovalo vám oběma, i kdyby to bylo úplně mimo. Jinak k poslednímu dotazu - děkuješ tchýni za manžela. Ať vám vše vyjde, podle představ !
Odpovědět
Profilova fotka
@mofa81 Když už jsme u toho - a to se musí s tím děkováním?
Odpovědět
Profilova fotka
@manelka88 Jako já jsem veřejně neděkovala a manžel taky neděkoval, ale my jsme prostě neměli tradiční svatbu. "Poděkovali" jsme pak po svatbě. Vím, že se to tady hodně řešilo, že např. na Moravě se maminkám dávají dorty s nějakým textem. Na druhou stranu spousta nevěst o tomto zvyku ani nevěděla ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mofa81 no my máme totál netradiční svatbu nemáme ani sako, ani nebude polívka natož ostatní tradice...tak teda nevím, někde jsem tu viděla, že dávaj na stůl rodičům poděkování psané, což by možná mohla být lepší varianta :-D '?
Odpovědět
@manelka88 Nebyla, je to kyc jak bic. Dalsi z veci, ktere se rozmohly teprve nedavno, na cem by mohl svatebni prumysl vydelavat (mluvim o tech psanych dekovanich).
Odpovědět
Profilova fotka
@zanett aha aha...no my jsme oba s přítelem dost nemluvný a tohle "děkování" je pro nás uplně strašidelný, tak nevím, co s tím... a mluvit ještě k věci o děkování........ mno :-D
Odpovědět
My budeme všichni u nás na chalupě (taky jsme spolu spoustu let a máme dítě). Nejdřív jsem nějaké překvapení neřešila, myslela jsem, že v malé chalupě to ani není možné. Nakonec se mi ale zachtělo vyzkoušet, jestli toho svého milovaného pařeza můžu trošku překvapit a dojmout :-D Takže jelikož mám jednoduché šaty, které obléknu za dvě minuty, počkám až všichni odjedou (asi půl hodiny před obřadem) na místo, aby ho připravili (máme to v přírodě) a já na sebe šaty hodím. Pak přijedu s tátou a rovnou jdeme k "oltáři", kde už na mě bude čekat přítel a uvidí mě poprvé v šatech. Děkování neděláme, přijde mi to takové patetické...Přítel už rodiče nemá a moji rodiče ho zase dobře znají, takže by jim bylo jasné, že něco takového dělá jen proto, že se to teď musí a někdo mu to nadiktoval :-D Myslím, že to není nutné, důležité je, jak se k sobě chováme celý život, příležitostí k projevení úcty a vděku je dost ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
jj, to je pravda s tím poděkováním. Já si to představovala tak, že jenom osobně poděkuji své mamce a předám ji kytičku a přítel dá kytičku své mamce. Naopak bych to asi nedala. Známe se tolik let a takové děkování navzájem je divné. Své mamce jsem už dlouho nic takového neřekla, že jí děkuji za vše, apod. Nějaké dorty a veřejné děkování, tak na to taky nejsme. ;-) Myslím, že kytičkou žádnou ženu neurazíme. jinak mofa81, to je super s tím manželem že pomáhal s těma šatama.
Odpovědět
Profilova fotka
@manelka81 Jako my jsme neměli snad ani jeden zvyk. Jen novomanzelsky tanec, ale až někdy hodně pozdě večer. Hlavní je se z toho ... ;-) a pokud k těmto věcem nemáte vztah, tak to nijak nehrotit. @meginka2010 Jo, ty kytičky jsou dobrý nápad. Dávali jsme je taky. Šaty to byla epizoda. Kupovala jsem je na netu a nemám žádnou moc blízkou kamarádku a malý byt, tak jsme je před svatbou zkoušeli doma s budoucím manželem. No a ve svatební den jsem časově nestihala, na oblékání šatů jsem měla 2 minuty, tak mě snerovali ve dvou :-D Ale to odbocuju z diskuze ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?