Prodani jiz zaplacene svatby jinym novomanzelum kdybychom se nemohli zucastnit..

Ahoj, ocitli jsme se v prekerni situaci. Vsechny pripravy na svatbu dosud probihaly vicemene bez problemu, az do dneska. Vizum pro meho snoubence bylo zamitnuto a i kdyz podame odvolani, dostaneme vyjadreni jen cca 2 tydny pred samotnou svatbou. Zajimalo by me jestli je tu nekdo kdo by si pripadne vzal nas termin 2.8. i se vsemi dodavateli a tak dale. Zalohy dodavatelum po tisicovce a zaloha hotelu za obed, dekoraci a vecerni raut pro 40 lidi (50.000) uz byly zaplaceny. Chapu ze je to je asi prvni pripad na Beremese, ale uz nevim co delat. Sance jsou 50/50 od doby co podame odvolani kvuli jeho vizu.
Odpovědět
@anjelita Tak to me je moc lito :-(.. mate s tim same problemy! Drzim vam moc palce, aby vam to vizum schvalili.. Bohuzel bychom si po vas termin nevzali.. mame svatbu 3 tydny po vas a take uz vse zarizeno, ale drzim palce!! Pripadne nevim, jak to mate s tou restauraci, ale v nasi restauraci mame zaplacenou nevratnou zalohu s tim, ze se s terminem da hybat, tak treba by vam to pripadne vyresili takhle, ze byste termin zmenili a oni by si nechali tu zalohu..
Odpovědět
Profilova fotka
@anjelita ahoj, to me mrzi, ze vam to zatim nevychazi. My take chystame mezinarodni svatbu a nevime, zda priteli vystavi vsechny potrebne dokumenty vcas, proto mam vse od vizazistky az po hostinu zamluvene s tim, ze v pripade nouze by byli ochotni hybnout s datumem (samoze pokud v nahradni den budou volni). Jak to mas nasmlouvane ty?
Odpovědět
Ahoj, kamarádka si asi měsíc před svatbou zlomila nohu a myslím, že nikdo problém neměl, když posunuli termín o půl roku, ale s tím, že všichni dodavatelé zůstali stejní... Hodně štěstí. ;-)
Odpovědět
já bych to nerušila ale pouze jen změnila termín :) a nikdo vám zálohu nemá právo sebrat bez náhrady :) držím pěsti s vízem :) taky mám cizince, ale žije tu už dlouho a naštěstí už tyhle věci měl všechny vyřešené :) takže jsme lítali ale kuli jiným věcem a to stálo za to :D úřady jako fakt luxusní :D na pěst :D :-D
Odpovědět
Taky bych svatbu nerušila jen posunula termín......
Odpovědět
@delayces Většina záloh bohužel propadá, pokud to není dobře ošetřeno smlouvou. Proto zálohy přece jsou. @anjelita Můžeš mi prosím poslat bližší info?
Odpovědět
@xpila záloha : záloha (obchod) – částečná úhrada vyplacená předem jako částečná platba celkových nákladů splatných později :) což neznamená, že když to nebudu mít 30.1 ale 5.1 a včas o tom informuji, není to žádná ztráta a pokud to jsou lidi a né vydřiduši pak by měli s tím to svolit, a další věc je, že záloha se snad platí vždy a je to podepsané obouma stranama ne ? Pokud ne, je ten kdo zálohu platil hloupý :)
Odpovědět
@delayces Jasně, jenže tak, jak jsi to popsala, je ideální situace. Ale v praxi to bohužel funguje jinak.
Odpovědět
@delayces Ono také záleží na tom, jestli všichni dodavatelé budou mít v novém termínu volno... pokud bude nové datum v plné sezoně, tak je pravděpodobné, že budou mít již plno...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?