Přípravy na svatbu v březnu 2012. Pomožte

Jak rozpočítat jídlo, pití pro cca 40 lidi, když nejsou velké finance - chci udělat ve stylu rautů. Jak a kdy dávat koláčky, před a nebo až na výslužku a kolik se jich do výslužky dává?Neponíčí se chir. ocel při vrytí iniciálu? atd. možná najdu více otázek
Odpovědět
A ještě, jaké tradice doporučujete a slyšela jsem, že dobrá je i tombola ...
Odpovědět
Profilova fotka
@modelis ahojky, raut si budete dělat tedy sami? většinou ty nejzákladnější rauty v restauracích vychází na 250,- Kč / os, ale pokud nemáte tolik financí, abyste dali 250,- Kč na hlavu, tak nejlepší řešení je udělat guláš nebo upéct prasátko :) Dále s těma koláčkama...můžeš je dát klidně na stoly (pokud nebudeš mít klasický oběd, ale rautík, tak je na stoly dej klidně hned, ať si lidi zobou nebo jestli máš pocit, že už by byl stůl moc plný, tak je tam nech dát, až uvidíš, že se lidi najedli z rautu.....můžeš jim je dát do i výslužek, pokud budeš výslužky dělat. Co se týče tradic...tak třeba rozbíjení talíře, tombola je fajn (taky plánuju takovou drobnou, vtipnou), společné pojídání polévky, házení kytice, společné krájení dortu, první novomanželský tanec, dražba podvazku, a nebo je ještě pár tipů zde: http://www.salon-prestice.cz/zertiky-... :-) Hodně štěstí :)
Odpovědět
Profilova fotka
@modelis Ahoj, my taky plánujeme raut pro zhruba 35-40 lidí, ale kalkulaci si necháme udělat od několika restaurací a pak si vybereme, taky není extra financí..myslím ale že pokud bude nějaká grilovaná kýta nebo tak, tak že už není potřeba extra bohatý raut, jako další guláš či šlehy nebo takový věci. Zrovna před chvílí jsem psala do 2 penzionů, a napsala sem jim počet osob a představu a ať mi sami navrhnou kalkulaci kolik za co:) Tak uvidím. Jinak myslím, že rytím se chir.ocel neničí, spousta holek tu má prstýnky z tohoto materiálu a nic nepsali, i my plánujeme chir,.ocel, protože přítel má ten materiál rád:) Výslužky ani zvací koláčky dělat nebudeme, příjde nám to zbytečné a zastaralé, stejně jako tradice...jedinou co snad budem mít je něco nového,starého atd pro nevěstu a první novomanželský tanec. Jinak hodně letí ty klasický tradice - talíře, polévka společná, dorty nebo perníky pro maminky, atd...my max. budem mít svatební noviny. Na tombolu nás je asi málo a nebyla by to taková sranda:)
Odpovědět
Profilova fotka
My tombolu chceme a taky nás nebude víc než 40. Ale myslím, že to bude prima zábava :-)
Odpovědět
@janina_sun @phuskova No rauty si hci chystat sama, možná dám na tchýňi a bude i oběd, ale chtěla jsem to jen ve formě pohoštění a už to se mění ... Jinak mě napadla dražba na svatbě, koupit nějaké kravinky, prostě nějakou prču :))
Odpovědět
Profilova fotka
@modelis mně teď babina a pár hostů říkalo, že toho jídla bylo až moc, že jsme se na oběd mohli vyprdnout a jen nechat rauty :-D tak si pak vyber, že?
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 to určitě doporučujeme, také jsme dělali a všem se moc líbila a moc jsme se bavili. Mám ji ve svém článku, tak se můžeš inspirovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?