Příjezd ženicha k nevěstě domů. Měl by něco udělat?

Ahojte.Jak probiha rano pred obradem....ja se budu oblekat u mamky a vsichni prijedou tam.Zenich prijede a? Mel by neco udelat...podekovat nebo co? :-) Z domu do auta me povede taťka, tak mi tam ten zenich prijde tak nejak navic. Jak jste to meli nebo budete mit?
Odpovědět
Ahoj. U nás to bude probíhat tak, že budeme spát každý zvlášť. Kolem 11 přijede ženichova strana k nám domů, tam přítel "požádá" mé rodiče o moji ruku, hosté se společně napijou a kolem 12 pojedeme na obřad :).
Odpovědět
@janie1988 To zadani mi prave nejak nejde do hlavy.....sak uz je zadal pri zasnubach ne.... A pak te z domu povede tatinek a zenich pujde nejak mimo?
Odpovědět
Ahoj, my jsme to měli tak, že ženich přijel, pozdravil se s hosty, s někým popovídal a tak :-) Když jsem byla připravená, předal mi dle tradice kytici, rodiče nám řekli pár slov a jelo se na obřad. Ženich jel první, já poslední, takže když jsem nastupovala do auta, už tam ani nebyl.
Odpovědět
Já spala taky u rodičů, ženich přijel se svou rodinou cca 1h před odjezdem na obřad....tak nějak se "motal" mezi hosty a rodinou, pak si pro mě přišel domů a přinesl kytku mamce a tak roztomile se zeptal, jestli si mě teda může vzít a jestli mu mě dají :-D Nežádal při zásnubách.... No a bylo to ;) Táta si mě pak odvedl do auta a sešli jsme se vlastně až před oltářem....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,u nás to bylo tak:já spala u rodičů. Manžel v našem bytě. Byl domluven s kamarádem,že pro něj dojedou,cestou se stavili pro kytky,pak jel ke svým rodičům,kde se na malé pohoštění sešla jeho strana rodiny/hostů. U mých rodičů se naopak sešli mí hosté..Byli jsme pak domluveni na určitou hodinu,kdy dojede ženich k nám.Dojel pouze s maminkou,fotografem a tuším svědkem. Jejich hosté se mezitím doobčerstvovali a na smluvený čas dojeli do kolony k nám a odtud se jelo na obřad... Manžel tehdy dostal nabídnutu falešnou nevěstu,pak jsem přišla já,byly nám předány kytičky.ještě jsme s manželem udělali pár fotografií na zahradě a jelo se... :) Bylo to fajn...
Odpovědět
@simona007 Ahojky, u nás to probíhalo takhle.. Spali jsme spolu doma, já jsem ráno odjela ke kadeřnici a pak jsem jela k rodičům, kde čekala svědkyně a šlo se na přípravu nevěsty.. Ženich se vyspinkal, jel k mamince, tam se ustrojili, dojeli vyzvednout kytky a pak přijeli k nám.. U nás doma bylo jen pár lidí - rodiče, prarodiče, sourozenci a svědci s partnery. Ženich měl pro rodiče překvapení (ani já jsem o něm nevěděla).. Vymysleli s kamarádem vtipnou smlouvu na nevěstu :-D Ženich se přivítal s příbuznými a maminka ho poslala do pokoje, kde jsem měla čekat.. A tam čekalo překvapení na ženicha - falešná nevěsta (můj brácha).. Pak si mě našel u rodičů v ložnici.. A o tenhle okamžik bych nechtěla přijít, bylo to opravdu hrozně dojemný a fakt krásný.. Tak asi proto si myslím, že je hezký to vyzvedávání nevěsty..
Odpovědět
Profilova fotka
No u nás to probíhalo následovně. Ženich přijel cca hodinu před obřadem, já jsem byla zavřená v ložnici a čekala na něj, všichni ho vítali u vchodu. U nás bývá zvykem, že se vždy někdo ptá, co tam pohledává, a ženich by měl odpovědět, že si jede pro nevěstu. Načež se naše babička přestrojila do záclony a předstírala, že je nevěsta. Tu ženich několikrát odmítl, tak mu pak řekli, ať si jde tu pravou hledat, a vpustili ho dovnitř. Jak mě našel, přivítali jsme se, předal mi kytičku a předal kytičky maminkám. Hosté z jeho strany pak něco malá pojedli, dali kávičku a za půl hodinky se jelo na obřad. Mě vedl k autu taťka, ženicha jeho maminka. Tak to chodí u nás na Moravě , plus teda věřící ještě mají tu chvilku s rodiči, kdy jim dávají požehnání atd., ale u nás toto odpadlo, protože do kostela nechodíme.
Odpovědět
@alyssa18 jo tak nejak by to melo byt i u nas....ze by mohl jit s maminkou me nenapadlo....dekuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@simona007 Není zač. :-) Ani mě to tehdy nenapadlo. Já jsem chtěla jít už automaticky s ženichem, ale taťka mě odchytl se slovy "Tož co je to jako, eště jsi moja!" a ženicha zase maminka a bylo to vyřešeno. :-) A asi je to pravda, ještě jsme měli jít každý se svými rodiči. :-) Snad vám to klapne podle představ. Bude to určitě fajn. :-)
Odpovědět
Moc vam holky dekuju....ono s tema vsema pripravama se mi mozek vzdycky na takovych "prkotinach" zastavi a vymysli co a jak....kdyz to jde vlaste jednoduse :-)
Odpovědět
@simona007 Jenže naše ještě nikdo o ruku nežádal, prostě jsme si řekli, že se vezmeme, takže je to vlastně poprvé. Pak by měl jít ženich se svojí maminkou, já s tátou. Samozřejmě že je to jen tak ze srandy, aby byly fotky :D
Odpovědět
U nás to plánuju tak, že já budu s našimi dětmi spát u mých rodičů on u nás doma. Ráno vyzvedne kytky, zajede ke svým rodičům a s nimi dorazí k našim, kde předá kytky mi a oběma matkám a požádá o mou ruku nějak oficiálně :-D a pak nasedneme do aut a pojedeme na místo svatby. Žádné zásnuby s rodiči nebyly, žijeme spolu dlouho a máme děti, takže prstýnek jsem jednoho dne dostala a jen jsme to okolo rodině oznámili, tenkrát nic víc. Všechny hosty posíláme rovnou na místo obřadu (bude na jednom místě obřad, hostina, zábava i ubytování).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak mi to budeme mít tak, že den před svatbou k nám přijedou moje rodiče a sourozenci + moje babička s dědou (mají to cca 170 km, tak proto o den dříve). :) Druhý den na náš den D, k nám přijedou všichni ostatní. Já budu nahoře s maminkou, sestrou, svědkyní, kadeřnicí a paní, co mě bude líčit. Přítel dole se všemi ostatními. :) Budou se zdobit auta, podávat nějaké občerstvení a pod... Pak se půjde přítel k rodičům obléknout (bydlí hned vedle nás) a pak si pro mne půjde. On pak nasedne do auta a pojede první, já nasednu s taťkou a pojedeme poslední. Ale jak to bude přesně, kdy co bude následovat, to se dle mého uvidí až podle situace. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
My to třeba plánujeme úplně jinak, protože bych chtěla, aby mě ženich viděl až u oltáře. On bude spát u svojí mamky, já s kámoškou, která mi bude ráno pomáhat do šatů apod u nás. Jeho rodina přijede k jeho mamce, moje rodina přijede k nám. Zatímco se budeme chystat, tak se nazdobí auta, připnou vývazky, nějaké občerstvení a tak. Pak přítel pojede se svým svědkem pro kytky. Na místo obřadu pojedeme zvlášť jeho rodina a moje rodina. Kytky předá maminkám před kostelem a mě ji dá asi taťka.
Odpovědět
Profilova fotka
@simona007 my sme třeba tohle vynechali, snoubenec k nám vůbec nešel setkali sme se až na místě obřadu, přišlo mi to zbytečný, já sem odcházela z domu sama pouze s kamarádkou a řidičem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já říkám pořád, že celá svatba je o tom: "Jaký si to uděláš, takový to máš!" A ne o tom, co se musí, co by bylo vhodné apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@monunkaaa zajímala by mě ta smlouva na nevěstu, jestli ji máš uchovanou, dej sem prosím foto pro inspiraci ;) Falešnou nevěstu chystám na svého také, tak jsem zvědavá jestli mě nevymění ;) Jinak u nás to bude tak, že se obě rodiny sejdou u nás, já se budu oblékat nahoře u nás v bytě a on dole u svých rodičů.
Odpovědět
@marciik Určitě ji mají naši, až k nim půjdu, tak ji vyfotím a dám do alba.. Byl to zajímavý nápad a rodiče pobavil :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monunkaa kdyby jsi byla tak moc hodná a poslala mi ji ve zprávě, nevím jestli to tady pak ještě dohledám. Děkujuuuu ;)
Odpovědět
U nás, když si přijede ženich pro nevěstu, měl by za ni poděkovat rodičům. (za výchovu atd..) A nevěsta zase děkuje za ženicha. Přitom děkování se rodičům předává malý dáreček. My měli dortíky ve stejném stylu jako velký svatební a nápisem "děkuji za dceru" "děkuji za syna". Někdy taky dělají falešnou nevěstu, kterou se rodiče nevěsty snaži vnutit místo té pravé. Bývá to převlečený chlap. - Je to sranda.
Odpovědět
@peetul tak já znám zase to poděkování s dortem až na hostině, přičemž při příjezdu ženicha se dělá odprošování - poděkování oboum rodičům za výchovu - ale já to nechci, protože by se mi rozmazali šminky :-D
Odpovědět
To chápu, taky mi slza ukápla. I podruhé když jsem to viděla na videu. Ale bylo to hezké. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michalusenka Přesně to byl aji můj důvod :-D
Odpovědět
Profilova fotka
-teda holky, teď ste mi nasadily brouka do hlavy...vůbec netušim jak to udělám já. - svatbu máme na statku,dál od města,kde společně s přítelem žijeme, poslední noc strávíme spolu, pak ráno vstanu a jedu ke kadeřnici a kosmetičce, co bude dělat on-nevim, od kadeřnice zpátky domu, vzít šaty atd a jet na statek obléknout se tam nebo rovnou doma??? - kytičku si vyrábím sama, takže další věc odpadá(předání kytice). Obřad máme až odpoledne ve 3 a před tím asi budeme ještě dodělávat výzdobu a věci kolem pohoštění... tak vůbec nevim... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, ženich po příjezdu k nevěstě domů, může přede všemi například požádat tatínka o svolení zda mu dceru dá za nevěstu. @kristynabathory dobrý den já bych si na vašem místě vše v klidu nachystala, oblékla se do šatů doma a už jen v klidu se nechala odvézt na statek a užívala si to:-) Pokud bude ženich po celou dobu s vámi tak bude už rovnou Váš doprovod...nebo ho můžete poslat napřed a přijet na statek po něm, variant je hodně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@leontynka1 děkuji :-) jsem bohužel taková povaha, že budu ještě lítat a dodělávat. :-D jsem v tomhle strašná :-) uvidíme, třeba po tomhle plánovacím několika měsíčním maratonu budu mít ráda klid. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@monunkaaa Mohu poprosit, zda byste zaslala foto té smlouvy na nevěstu? :-)
Odpovědět
@marciik Mohu poprosit, máte-li k dispozici foto té smlouvy na nevěstu, o sdílení? ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?