Převléct se hned po obřadu do jiných šatů?

Profilova fotka
Ahoj, nevěsty. Nevím, jestli některá řešíte stejný problém jako já. Můj nastávající nemusí moc elegantní oblečení, takže se chce hned po obřadu, focení a svatebním tanci převléknou do volnějšího oblečení (svatbu máme 2. srpna). Já jsem měla v plánu vydržet v šatech až do večerních hodin a teprve poté se převléknout, pokud bych tedy našla vhodné šaty. Co byste mi poradili? Mám se převléknout zároveň s ženichem? Nebude hloupé, když nevěsta bude v šatech až do večera a ženich bude po sále běhat převlečený?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
podle mě to vůbec nevadí, já se taky převléknu hned po obědě do pohodlných riflí a ženich bude běhat asi celý den v tom, v čem se žení... Je to jen na vás apokud si chceš šaty užít, tak si je užij i přes to, že ženich bude převlečený
Odpovědět
@ejosefikova Udělej to tak jak sama cítíš. Pak bys třeba litovala, že sis šaty více neužila.
Odpovědět
Podle mě to také není hloupé. Jestli si chceš šaty užít a budeš se v nich cítit dobře, tak by přeci byla škoda, kdybys je měla na sobě jenom chvíli jenom proto, že by ti přišlo hloupé mít svatební oproti ženichovi v normálním oblečení. Já např. chtěla v šatech vydržet až do konce s tím, že budu mít ,,popůlnočky" jenom jako zálohu. Nakonec jsem si šaty na převlečení koupila tak hezké, že by mi bylo líto si je ten den neobléct, takže se k večeru asi převlékat budu. A jak to bude mít ženich? To vůbec neřeším :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ mavenzi @ radkaja No děvčata ono jde možná i trochu o víc. Jestli to napsat i svatebním hostům (zvlášť těm z ženichovy strany) že odpoledne bude volnější, nebo ne. Já bych to snad ani neřešila, ale vzhledem k připomínkám tchýně ke všemu, co udělám nebo neudělám si nejsem jistá vůbec ničím a hledám radu, co dělat... Já mého milého chápu, ono mít na sobě oblek po celý den, tak se asi taky zblázním, na druhou stranu si chci šaty užít, tak proto se ptám...
Odpovědět
Profilova fotka
@ karol2014: Díky za podporu, šaty ještě nemám, zítra jdu zarezervovat ty svatební (stále se rozhoduju, jestli s vlečkou, nebo ne) a teprve se začnu poohlížet po popůlnočních, což na mou postavu je docela kumšt...
Odpovědět
já osobně bych se teda nepřevlékala (ani po půlnoci), přijde mi líto se vzdát těch vysněných šatů :-) Přítel přece nemusí být celý den v obleku. Může sundat sako, kravatu, případně vestičku a zůstat jenom v košili a kalhotách.
Odpovědět
Já jsem měla taky v záloze volnější, ale vydržela jsem ve svatebkách :) asi 15 hodin :D
Odpovědět
Profilova fotka
@svetlovlaska: Já bych se taky nejraději nepřevlékala (a když tak už jen kdybych nevydržela v šatech), ale když vidím, jak má přítel nejraději ryfle a tričko s mikinou (dokonce si ani nechce přídit nový oblek - což je zase proti srsti mým rodičům), tka se obávám, že nakonec skončí hned po tanci v kraťasích a tričku, což vedle něho ve svatebním budu asi vypadat blbě, na druhou stranu ho do ničeho nechci nutit... no a hosté, co přijedou na svatbu, tak ti z mojí strany počítají s tím, že zůstanou ve společenském (chlapi sundají saka a a zůstanout jen v košillích a holky půjdou v letních šatech, tka těm to bude jedno) a ti z jeho si ani netroufám domýšlet..
Odpovědět
budu si pořizovat na převlečení.svatební budou moje,takže,jak píšou holky,že si je tím pádem moc neužiju,budu aspon na ně doma koukat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@xkaculex no já si svatební právě půjčuju a tak je mi trošku líto se hned po tanci s ženichem a tatínky převléknout, raději bych to nechala až na pozdější dobu, abych si šqaty trochu užila (třeba po 20.00 hod).
Odpovědět
My jsme měli odpolední a večerní zábavu formou zahradní grilovačky, takže všichni hosté i rodina se po focení převlékali do hodně neformálního oblečení, ale já zůstala v šatech až do 4 do rána. Byla jsem tam trošku jako pěst na oko, ale co, víckrát je (doufám) na sebe nevezmu :-D Měla jsem v záloze i letní šaty, hlavně z toho důvodu, že bylo opravdu dost teplo a měla jsem strach, abych se neupekla, ale bylo to úplně v pohodě a jsem ráda, že jsem si šatky užila na maximum :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zoufala_nevesta tak to jsem ráda, že to nenapadá jen mě, že tam budu jak pěst na oko. na druhou stranu si říkám, to co ty, víckrát si je na sebe už nevezmu, tak proč si je neužít?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ejosefikova ahoj :) já myslím, že taky záleží hodně na tom, kde budete mít a jak jste pojali svatební hostinu. Pokud v restaouraci, tak bych se asi přikláněla k tomu, aby si nechal společenské kalhoty (pokud opravdu nebdude nějaké příšerné vedro) a pořídila bych volnou košili s krátkým rukávem... pokud se převlékne do karatasů a trička, tak se obávám, že vetšina hostů, pokud s tím nebudou obeznámeni dopředu si bude připadat trapně... Pokud byste měli hostinu forou zahradní párty s grilovačkou, tak by se to asi dalo akceptovat, ale nabídla bych tuto možnost převeleční se i hostům... jinak co se týká nového obleku, tak pokud ho neužije, tak opravdu je škoda vyhazovat peníze za nákup obleku, pokud mu ten, který má ení malý :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lalam Ahoj, moc děkuji za názor. Svatbu máme tak, že po obřadu je nejprve oběd s rodinou, s tím, že ti co nejsou pozvaní na tento oběd, mají zajištěné občerstvení přímo na sále formou guláše, aby si nemuseli sami hledat restauraci (ono by nás totiž jinak bylo okolo 100 už na oběd). No a po obědě rodina přijede na tento sál, my se vyfotíme, přijedeme a pak si s nimi připijeme a dáme kávu a dort a navečer tam budeme mít raut a slavit až do rána. Ohledně oblečení, právě proto mám také strach z reakce hostů, jestli jim třeba neříct, vemte si s sebou oblečení na převlečení ( i když se to podle mne do toho sálu moc nehodí), ale tak když už by se převlékl ženich, bylo by mi trapné, kdby se neohli převléct i ti ostatní No a k obleku - jednoduše řečeno. můj přítel jak jsem psala na obleky moc není, tudíž sice doma něco má, ale bohužel kalhoty a sako, mají trošku jinou barvu. Ale tchýně řekla, že jsou to zbytečné peníze, že stejně oblek nosí jen na začátek a konec školního roku (je učitel), popř. když spolu půjdeme na ples, tak je to zbytečná investice, s čímž on souhlasí...
Odpovědět
Profilova fotka
@ejosefikova tak pokud občas jdete na ples a jako učitel ho také využije, tak bych ten nový oblek koupila :) vždyt to nemusí být kdoví jaká značka, dnes se dají koupit slušné obleky i za cenu kolem 4 - 5tis kč... a to si myslím, že zase není tak strašná investice na to, že ho bude pár let 3x za rok používat :) a jinak jak pěst na oko bys tamnebyla ty, ale tvůl manžel.. zkus mu trošku zahrát na city ;o) případně se společně domluvit, do čeho ce může převléknout a do čeho už ne.. ale kratasy s tričkem mi přijdou šílený :( případně mu zabal převlečení sama a zkus mu tam podstrčit něco slušnějšího... no a aby sis nemyslela, že seš v tom sama - tchán si nehodlá koupit ani novou košili s kravatou :D oblek má slušný, ten kupovali na promoci, ale ta investice do té košile by nebyla snad tak velká, aby nemohl mít jednu novou, vzlášť když letos žení oba syny... no tak asi tak :D
Odpovědět
Profilova fotka
@lalam No u nás je to právě tchyně, kdyby ti bylo na n.Tak by ani nebyla svatba potřeba.Jsou to jen vyhozené peníze a tak není třeba utrácet.Ale tak snad toho mého nějak přesvědčím,že oblek unosí a v dlouhých kalhotách vydrží. Teda taky to nemáš lehké a nedal by se tchán přesvědčit pres tchýni?
Odpovědět
Profilova fotka
@ejosefikova zkusím to, ale když řekne, že ne, nebudu to řešit :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lalam tak doufám, že uspěješ líp než já, já jsem taktně upozornila ženicha na možnost zakoupení, popř. zapůjčení obleku a on mě odbyl, že má a v jiném se ženit nebude... tak nevím, moje maminka je zase zásadně proti tomu, aby se ženil v dvoubarevném obleku...
Odpovědět
@ejosefikova Jaj, tak koukam, ze to se snoubencem vazne nemas jednoduche :) Nastesti je v tomhle ten muj rozumny a novy oblek jdeme tento vikend vyzvednout. Pritom doma ma jeden moc hezky, ale chtela jsem, aby mu to sluselo v novem jeste nenosenem :) Zkus ho jeste premluvit na nejaky v obchodnim retezci. Daji se tam koupit za 2-3 tisice. Zvlast pred vasi svatbou uz budou slevy. Vim, ze kvalita techto obleku je desna, ale zase aspon kalhoty a sako patri k sobe ;-) Jinak abych se vratila k tem tvym satum. Ja si porad rikam, ze takove saty uz na sebe nikdy neobleknu. I kdybych se nedej boze vdavala znovu, tak ty krasne bile princeznovske saty uz mit nebudu. Prijde mi pak skoda si je doopravdy neuzit a jenom proto, ze se ti zenich kousne, se prevlekat. Konec koncu nevesta o svatebnim dni ma preci vynikat nad ostatnimi, tak co :) A hosty proste predem upozorni, ze obleceni nemusi tak resit a muzou se napr. po obede prevleknout, jestli budou chtit. Uvidis, ze spoustu lidi stejne zustane ve spolecenskem. Napriklad ja si na svatbach rada uzivam to, ze mam hezke saty a jsem nacancla :), takze se neprevlekam.
Odpovědět
ja myslim, ze byste oba meli zustat v tom cem se budete brat ... max, ty se prevlect do "populnocek" , ale prijde mi to nevkusne a blbe aby se zenich hned prevlikal, nevrim tomu, ze je oblek tak hrozne nepohodlnej .
Odpovědět
@ejosefikova maminky mívají pravdu :-) já bych také dvoubarevný oblek nechtěla :-( to si raději půjčte, a s tím převlékáním , nevím jestli je to dobrý nápad, bude tam prostor pro lidi kde se převlečou, kam se věci uloží přeci si šaty a obleky nenacpou do igelitek pod stůl?
Odpovědět
Profilova fotka
@karol2014 Díky za tip, ale ona v tom, že si nechce kupovat nový oblek hraje velkou roli tchýně, do všeho mluví a chce mít nad vším kontrolu a nechápe, že to chci mít po svém, když většina nákladů jde ze strany mojí rodiny... Ale stále naivně doufám, že se přítel rozmyslí a koupí pěkný tmavý oblek, nebo mu ho snad koupím já k narozeninám, co bude mít dva měsíce před svatbou... Díky za ten nápad s upozorněním hostů. Taky si myslím, že většina zůstane ve společenském, ale bude tam nabídka se převléknout a mohou s ní počítat...
Odpovědět
Profilova fotka
@sani91 díky za názor, problém je v tom, že přítel vysloveně společenské oblečení nesnáší, nejraději má to své mikinu a tričko, pro něj je prostě oblek nepohodlný a nerad ho nosí, i když si poté může sako a kravatu sundat, tak se v tom necítí... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax jj, maminky mají pravdu, ale žít budu s přítelem a ne s maminkou a vstupovat do manželství s hádkou ohledně obleku se mi taky zrovna moc nechce, ale čím dál tím víc zvažuji, že mu k narozeninám, co má 2 měsíce před svatbou koupím oblek a bude ho mít na svatbu... ohledně oblečení - sál má vlastní malou šatnu a nad sálem je i galerka, takže místa na uložení šatů a převlečení je dost, spíš ale vím, jak jsem na tom já, když už se načančám, tak bych se nechtěla převlékat a nikdy jsem nebyla na svatbě, kde by to dělali, proto mi to přijde trošku proti srsti
Odpovědět
@svetlovlaska naprosto souhlas..:-)
Odpovědět
@ejosefikova když se neumí přizpůsobit v tak triviální věci jako mít oblek pár hodin na sobě, tak nevím co bude v životě dělat.. :-| to se nemůže přemoct?? :-o já taky nesnáším plno věcí, ale přežiju všechno.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sonickaaaa no řekněme, že je to stejně moje, jako jeho svatba a nechci aby na náš svatební den vzpomínal s tím, že se musel omezit a pod. Ale říkám si, že když to vydržel v obleku a později jen v košili a kalhotách na plese, tak snad to vydrží i na svatbě, že je snad jen nervózní a nechce se mu nic řešit ale ve finále, když zjistí, že by byl jedinný, kdo se takto převléká, tak že by snad byl rozumný a nešel do toho extremně proti všem...
Odpovědět
Profilova fotka
@ejosefikova to chápu, moje maminka má problém úplně se vším, co a jak na svatbě máme ohledně oblečení a převlečení obzvlášť... ale už to neřeším. Do pokynů jsme napsali že oblečení hlavně pohodlné a uvidíme. Vím o lidech, co dorazí v riflích už na obřad, bude to asi hustá směska a su zvědavá, jak to bude působit celkově, no. Vím, že moji rodiče vůbec nevzali v potaz méně formální stránku naší svatby a půjdou vyfiknutí jako na velkou společenskou akci prostě a k tomu tam budu já v obyčejný sukni, muž v kalhotech a košili, žádnou vestičku, kamarádky tak společensko neformálně pohodlně... to bude ještě divadlo:-D tak doufám,ž e to vybalancuješ ke spokojenosti všech:) a oblek asi neřeš, jestli má dobrý? můj muž se bude ženit v obleku, ve kterým se ženil jeho otec. Proč dávat peníze za něco, co slouží, je to v dobrém stavu a člověk to potřebuje jednou za uherskej rok? Bych fakt přítele nenutila. Já společenský oblečení taky nesnáším a nevidím třeba důvod, proč zrovna na svatbě, co má být hlavně den o mě a mém nastávajícím se necítít dobře a pohodlně... nemůže být třeba kompromis dobré společenské kalhoty a košile? bez sáčka? s tchýní držím palce, ať nervy drží. Moje maminka je v tomto úplně stejná:(
Odpovědět
Profilova fotka
@ejosefikova Řešili jsme podobné dilema. Já jsem v šatech byla rozhodnutá zůstat a manžel se nakonec taky nepřevlékal. Já jsem se pak převlékla až kolem 9. večer :-)
Odpovědět
@ejosefikova a co nějaké lepší kalhoty (které nejsou od obleku, ale zároveň to nejsou ani džíny ani tepláky :-D ) + nějaká košile? to by mohl snoubenec přežít ne? :) pokud chceš být v šatech (já si teda ani neumím představit variantu, že bych se převlékla třeba do džínů :-) ), tak si to užij, přeci je to jen jednou ;-) mě se každopádně líbí, když jsou všichni na svatbě v nějakém trošku slavnostnějším oblečení, je to přeci významná událost.. my máme všechno venku a do informací pro hosty budeme psát, že se vzhledem ke stylu svatby nemusí oblékat jako do opery, ale na druhou stranu by bylo fajn si den užít v trochu lepším oblečení, než třeba na grilovačce :-) holky přece nezabijou letní šaty nebo sukně a kluky aspoň kalhoty a košile (třeba i s krátkým rukávem) :-) já jsem zažila u kamarádky na svatbě, že se někteří svatebčani chodili převlékat opravdu do oblečení jako někam "na zahradu".. a to mi přišlo hodně neslušné, když nevěsta, ženich a ostatní hosté zůstávali ve slavnostním (kdyby řekli "všichni se klidně převlékněte do kraťasů", tak ok)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?