Před svatbou - co vše je potřeba zařídit?

Profilova fotka
Ahoj holky, budeme mít svatbu 24.5.2014 a přijde mi to jako docela dlouhá doba na zařizování a přípravy (zatím :-D ). Potřebovala bych ale poradit, co vše je potřeba vůbec zařídit a které věci přednostně (třeba kdy rezervovat fotografa/kameramana, kdy si jít vyzkoušet šaty, oblek pro ženicha, svatební dort, kytice atd. atd... ) Budeme mít cca 50 hostů a chceme vše udělat na jednom místě (obřad, hostina i večerní zábava). Díky moc za odpovědi. :-)
Odpovědět
Používám zdejší "svatební plánovač". Odstranila jsem povinnosti, které se mě netýkají (jako např. sejít se s farářem), a odklikávám, co už je hotové. Myslím, že je to dobrý pomocník. My máme prozatím termín na matrice, zamluvenou restauraci na hostinu, domluvené předběžné menu. Já mám bloklé šaty (s tím, že mohu jedenkrát výběr změnit) a jsem domluvená s květinářstvím, že se mám zastavit tak v březnu. Na prsteny mi řekli ve svatebním salonu, že budou mít skvělou akci po novém roce, tak čekám, ale vím jaké asi chci. Oznámení jsem řešila teď, nechala jsem si poslat vzorek, počkám, až dojde. Po novém roce ještě určitě budu řešit předmanželskou smlouvu, kontaktovala jsem notářku. Na ženichův oblek je čas, v salonu mají stálou akci, nebo se možná naskytne něco jiného :) a synův oblek budu řešit až těsně před svatbou (jednak to ještě neví, že bude svatba ale hlavně roste jako z vody, mohl by mu být malý). Fotografa mám zamluveného. Cukroví a dort jsem ještě neřešila, až po novém roce. To myslím není tak, že by cukrárna byla obsazena pro jinou svatbu. Kadeřnici, kosmetiku a nehtařku jdu domluvit po neděli - je to v salonu na jednom fleku, což mi vyhovuje. Seznam hostů je velice předběžný, ale mám ho. Jinak jsem si pořídila deníček. Na každou stranu si píšu kontakty, výdaje, zálohy apod ke každé věci, co se má zařídit. Snad to bylo vyčerpávající. :) :) Mmch svatbu mám 10.5. takže o kousek dřív, než ty a ráda bych měla všechno pokud možno tak do konce ledna hotové, neboť státnice volají. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jé, no moc děkuju. :-) Už jsem se taky mrkla na ten plánovač a zkusím jet trochu i podle toho. Jinak my místo už taky máme (zatím jen předběžně, ale během 14 dnů myslím podepíšeme i smlouvu atd.), vše máme na jednom "fleku", takže tím se nám to doufám dost usnadňuje. No, ty jsi na tom o dost lépe, než já, ale snad to i tak stihnu. ;) Šaty už mám vybrané asi půl roku, psala jsem už do salonu a mají je, svatební oznámení ještě hledám, ale mám 2 favority a cukroví napeče babička cukrářka. :) Chceme si jen zajistit svatební dort. Jinak jsem přemýšlela i nad koordinátorkou, ale snad bych to měla zvládnout sama a s pomocí sestry a kamarádek, zas tak velkou svatbu mít nebudeme. :) Tak držím pěsti, aby ti to vyšlo všecko dle plánu a já se o to budu snažit také.. :-D
Odpovědět
ahoj, prvně bych zašla na místo, kde se budete brát a blokla si termín tam..pak určitě fotograf (pokud chceš dobrého, tak objednej co nejdřív)...dále jsem zařídila místo hostiny a pak už můžeš pokukovat po šatech..oblek ženicha, dorty, výzdoba, to ti stačí tak 2 měsíce před svatbou..:)
Odpovědět
Profilova fotka
My zatím máme termín a fotografa :)
Odpovědět
Profilova fotka
@majisska Díky. :-) My máme místo už rezervované a za 14 dní se tam jedeme podívat a případně podepsat už smlouvu atd. Máme tam vše na jednom místě - obřad, oběd, raut, zábavu...udělají nám výzdobu dle přání, takže akorát si tam musíme zajistit matriku a domluvit se s paní majitelkou restaurace co a jak. Fotografa ještě vůbec netuším, jak dopadne, protože přítel by chtěl, aby to fotila nějaká kamarádka, co má prý focení jako velký koníček a to teda fakt nevím.. Chtěla bych mít krásný fotky a když jí za to nic nedáme a nebo dáme jen jak se říká "na kafe", bojím se aby to neodflákla. Myslím, že by to nebrala tak zodpovědně jako nějaký profesionál. :-| Maximálně bych ji tam přizvala jako druhou fotografku k nějakému profíkovi. Můžete mi holky nějakého doporučit (okolí Brno)? Na šaty půjdu asi příští měsíc. :) Už mám rok vyhlídnuté jedny zamilované plus dalších pár tipů, kdyby je neměli.
Odpovědět
@irca_koblizkova Brněnského fotografa si můžeš vybrat tady v sekci profesionálové, je jich tam hodně a mají tam i reference od zdejších nevěst, tak když vybereš podle nich , tak budeš mít celkem jistotu kvality. :-)
Odpovědět
@irca_koblizkova jj jakmile to fotí kámoška, tak bych se trošku bála, že nebudeš moct přesně říct, co a jak chceš..nebo teda mně osobně se požadavky lépe říkají človeku, kterého si na to objednám, neznám ho, zaplatím a konec:) z Brna moc doporučuji Davida Christiana Lichtaga (je ale dražší, nevím, jaký máte rozpočet), pak třeba Zdeňka Michala (fotomichal tečka cz). Ale nesoustřeď se jen na lokalitu Brna, nás fotila absolutně skvělá fotografka z Prahy, byla i levnější než brněnské a fotky super..je to Katka Ševčíková, jukni na můj blog. KOntakt ráda pošlu.:)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc díky! :) Kontakt bych si od tebe určitě vzala, můžeš mi ho prosím písnout do zprávičky? Máte strašně krásný fotky a moc ti to tam slušelo! ;-) Jinak ještě mě zaujaly šatičky, co měly tvé holky - kdes je prosím kupovala nebo půjčovala? Nádherné, sladěné!!! Přemýšlím právě taky o podobném stylu pro mé holčiny a našla jsem na e-bay, ale neumím tam nakupovat. :-( Myslím, že tam to ale vyjde o dost levněji, než kdybych je objednávala z ČR? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@majisska zapomněla jsem tě označit. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?