Poraďte místo, kde předat nevěstu

Profilova fotka
Ahoj holky, řeším problém se kterým jsem se asi ještě nesetkala. Celé je to takhle: bydlíme v Příbrami ( odtud je i ženich) ale já pocházím z města které je 30 km vzdálené a ve třetím městě, tj na Dobříši ,chceme obřad. Hostina by měla být místě č. 1v Příbrami. odtud taky celou akci připravuji.Vyškrtla jsem tedy městečko odkud jsem protože mi přijde zbytečné aby ženich cestoval pro mne cestu tam a zpátky, jinam na obřad a pak zpět na hostinu další cesta. Řeším ale jak nahradit místo předání nevěsty protože u ženicha se tohle rozhodně nedělá a u nás v bytě je na takovou věc málo místa. Uvažuji o pronajmutí nějakého salonku v hotelu nebo restauraci, kde by proběhly takové ty oficiality a pak na obřad. Co vy na to ? já vím asi to bude zase nějaká kačka navíc ale jinak to asi nepůjde... :-o
Odpovědět
my to plánovali tak, že mě ženich vůbec vyzvedávat doma nebude a uvidí mě až v kostele. ani bych nechtěla, aby mě doma vyzvedával, chtěla bych si užít ten jeho překvapenej pohled, jak stojí u oltáře a já vcházím s taťkou dovnitř. nejspíš by se všichni sešli u nás, pak by naskákali do auta, ženich by jel v prvním, až by všichni odjížděli, nasedla bych do auta já a před kostelem by všichni zase vyskákali a já bych v autě čekala, než všichni budou v kostele, ať mě nikdo nevidí. myslím si, že předávání není nutný.
Odpovědět
Profilova fotka
my to máme takto ... bydlíme oba společně v Brně, pocházím z malé vesničky u Letovic a ženichovi rodiče jsou z jiné vesničky od té naší vzdálené asi 30km ---- pojedeme od našich, ale vzhledme k tomu, že mě přítel chce v šatech vidět až u obřadu, tak si mě bude muset jakoby převzít a dát kytičku v nepravých šatech, tj. nějakou sukni nebo něco jiného, no a pak půjde asi ven a já se našňuruju do šatů .... a aby mě neviděl, tak asi půjde napřed se svou matkou do svého auta, které bude úplně vepředu a pak půjdu já s taťkou,aby mě neviděl ,,,, no a na místě obřadu je prý monost,abych jela z boku zámku, aby mě neviděl....
Odpovědět
Profilova fotka
my taky zadne klasicke predavani mit nebudem a jeste presne nevim jak to udelat... s pritelem zijeme v zahranici, svatba bude v mem rodnem meste, ale my budem muset pred svatbou bydlet nekde v penzionu, protoze v mem "rodnem" byte jsou najemnici :-N takze bud me zenich uvidi az na miste obradu nebo taky jeste vymyslime nejakou neutralni pudu, ale spis to vidim na to prekvapeni...
Odpovědět
já si myslím že to není vůbec špatný nápad sejít se někde v salonku v restauraci myslím si že to takhle řeší více lidí co má mnoho hostů a malej byt a nebo druhá varianta že se uvidíte až těsně před obřadem.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky z rady :-)
Odpovědět
Godia - my sice vyjíždeli ze stejné dědiny, ale přišlo mi to takové nic moc předávat kytky někde doma nebo před domem, tak M. vyjel s kolonou, přijeli k nám před barák, my se hned připojili a viděli jsme se až před hradem (on viděl porpvé mě, stejně jak já jsem viděla porpvé ho ve svatebním), kde proběhlo předávání kytičky mě, maminkám, krásně venku, pod stromy před hradem ;-) Byla to rychlovka, neměli jsme žádné požehnání, děkování rodičům, atd..., rychlovka, ale romantika :-D
Odpovědět
Jó, tak tohle taky docela řeším, lépe řečeno řeším, jak to celé zorganizovat. Asi je to blbost, ale já bych chtěla, aby mě úplně všichni viděli až v kostele, tedy všichni kromě táty, který mě povede. Takže představa, že všichni budou u nás doma, a já budu zašitá v pokoji, a nebudu si ani moct dojít na wc, se mi vůbec nelíbí. Kromě toho když vidím fotky, tak všechny nevěsty vždycky nasedají do aut někde v klidné vilové čtvrti města nebo na vesnici, a já bydlím v Praze přímo na jedné hlavní ulici ve Strašnicích, a nějak se mi nechce v těch bílých šatech na tu ulici ani vylézat... Takže fakt netuším :-D
Odpovědět
poppaea:ahojky tak tvojí situaci ti nezávidím i když dojít si na záchod a vylést z domu stejně musíš nevím jak jinak bys to chtěla řešit a vzhledem k tomu že bydlíš na rušné ulici tak asi budete mít problém i se řazením aut a možná zaparkováním vůbec asi je to blbost ale co třeba den před svatbou přespat někde v blízkém hotelu s někým kdo tě pak poveze ke kadeřnici pomůže ti do šatů apod.?Vím že to zní divně ale aspoň si tak splníš svoji představu že tě všichni uvidí až v kostele a aspoň se v klidu připravíš.
Odpovědět
Profilova fotka
poppaea: neni to vubec blbost, ja to chci presne tak jako ty - nikdo krome tatky a pravdepodobne svedkyne, ktera mi bude se vsim pomahat, me pred obradem neuvidi. Prijdu az do kostela, kde uz budou vsichni pripraveny. Asi jsem v minulosti koukala hodne na romanticky fillmy, ale jinak bych to proste nechtela. Navic nebydlime v CR (svatba bude v Praze), takze taky budeme nekde v hotelu (teprve jsem zacala planovat), takze klasika u nas ani v podstate nepripada v uvahu. :-)
Odpovědět
No ještě jsem si říkala, že bych koneckonců mohla zůstat doma, a přítele poslat na tu noc spát k mámě (bydlíme spolu sami), a prostě si domů snad mimo svědkyně nezvat vůbec nikoho. Rodiče jsou kvůli tomu trochu nazlobení, ale co se dá dělat. Jen asi pak nebude vůbec žádná kolona aut (restaurace na svatební oběd je hned vedle kostela), a já se tam dopravím nějak úplně tiše a individuálně, což mi taky připadá trochu divný :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Skoda, ze jsou rodice nazlobeny. Meli by byt stastny, ze si jejich dcera plni svuj sen. Navic, to, ze nekdo nekdy dlouho, dlouho zpatky vymyslel, ze se nevesta vyzvedava z domova, kde se vsichni nejdriv sejdou, prece neznamena, ze tuhle tradici musi vsichni do puntiku nasledovat. Nekomu se to libi, tak proc ne, ale nekdo jiny ma predstavy rozdilne. Kolona nebude, ale v Praze je to mozna dobre. ;-) Odpadne ti spousta starosti - domaci obcerstveni, organizovani hostu do aut, jejich zdobeni... proste prijedou na misto a je to. Muzes naopak zorganizovat maly rautik na miste obradu, kde se hoste budou pomalu schazet, aby ti tam netrpeli hladem. A pokud neco zbyde, tak to muzes prevest do restaurace. Muze to organizovat i ten restaurant, kdyz je hned vedle kostela. No, preju hodne sil do boje s konvencemi. ;-)
Odpovědět
Bibicz, díky za všechny rady..oni rodiče zas tak moc nazlobení nejsou, asi je jim to jenom trochu líto, ale prosazení mé vůle nebude zas takový problém...vždycky, když mají námitky, říkám "vy už jste se ale jednou brali :-) "
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj holky dost jsem nad tím přemýšlela a myslím si že ranní pohoštění udělám někde v restauraci v salonku vzhledem k tomu že máme malý byt já bych tam pak přijela už oblečená za hosty a tam by mi ženich předal kytku co myslíte není to hloupé?Nebo je lepší kdyby za mnou ženich přijel předal mi kytku a pak bysme jeli společně do salonku kde bude pohoštění a kde budou i naši hosté?
Odpovědět
Rozalie, já myslím, že ta první varianta vůbec není hloupá.
Odpovědět
rozalie: My to budeme mit podobne - ja se rano spakuju do hotelu, tam se pripravim, v hotelu budou bydlet nekteri hoste a cast rodiny a tak se vsichni z toho uzkeho kruhu sejdeme pred odchodem na obrad (bude hned vedle) v restauraci hotelu nebo nevim kde presne, to jeste musim vymyslet, ale bude tma pro vsechny obcerstveni, protoze obrad mame az v 13,00, a tam pak sejdu ja (jako ta tresinka na dortu :-D) a zenich mi preda kytku a spolu pak pujdeme na obrad. mela to tak i kamaradka a bylo to super!
Odpovědět
Ahojky tak mi to plánujeme takto, svatba je v hotelové zahradě. Takže já se ráno odstěhuju do novomanželského apartmánu, ráno budeme ještě chystat výzdobu a tak a potom kolem 12:00 se tam už zavřu, přijede kosmetička, kadeřník a pustím tam akorát svědkyni.Obřad je v 15:00 takže mám v plánu že všichni se přesunou do zahrady včetně zěnicha a budou čekat zůstane tam akorát můj otec který mě povede na zahradu a po koberci a u stolečku předá ženichovi.
Odpovědět
ja-fi:Tak to jsem ráda a už se na to těším nejsem moc stavěná na ty "schovávačky před obřadem"jelikož si budeme zvát jen ty nejbližší tak i na ně se moc těším až vejdu do salonku jako poslední s ženichem myslím si že je lepší předání kytice v soukromí ženich si pro mě přijede až se ustrojím ráda se se všemi přivítám nakonec jsem to přeci já a ženich kdo je pozve a pak všichni vyjedeme na obřad.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozalie: určitě je to dobrá volba, trochu jsem taky uvažovala nad nějakým malým rautíkem někde v salonku ale nakonec jsem se rozhodla jinak. Na zámku kde se budem brát je i hotel, takže se ráno nechám učesat a oblékat a líčit se budu až v hotelu, odtud mě jen přes dvůr do obřadní síně povede táta. Jinak si tam pustím jen minimum lidí.. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit že takové to vítání a doorganizace je děsná a jsou z toho jen nervy o čas- připravovala jsem takhle kamarádku nevěstu a bylo to dost zmatečný. ( s každou pitomostí se chodilo za nevěstou a akorát se pak nestíhalo.) Uvidíme se tedy až na obřadu kde dostanu kytičku, a zdobení aut rozdám do kompetence příbuzným podle toho kdo jak pojede, tak abychom na hostinu odjížděli všichni nazdobenými auty... :-D
Odpovědět
godiamont:Tak to máš tedy pravdu něco podobného jsem si zažila na své první svatbě po kadeřnici jsem vešla do dveří tam spousta lidí než jsem stačila každého "odbýt"aspoň pozdravem tlačil mě čas na přavlíknutí sotva jsem se dostala na záchod a část rodiny stála na chodbě všude kolem lidi a zmatek a za mnou pořád někdo lítal co a jak proto jsem se to napodruhé rozhodla udělat takto už se těším příjdu od kadeřnice v bytě na mě bude čekat má nej kamarádka co mi pomůže do šatů pojíme pokecáme pak zavoláme ženichovi co přijede autem pro nás i s kyticí a odveze nás do salonku kde se se všemi ráda přivítám :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?