Poradíte? Vysadit antikoncepci už teď?

Profilova fotka
Ahojte, chtěla bych se zeptat, plánujeme se začít pomalu snažit o miminko. Ale nejsem si jistá, zda už vysadit antikoncepci teď a nebo počkat až po svatbě (svatba bude v červnu). Už dřív když jsem asi na rok (nebo rok a něco) antikoncepci vysadila, tak si nevybavuji, že bych měla nějaké problémy.. ať už zhoršení pleti nebo nepravidelnou menstruaci.. Děkuji :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@maky91 Těžko radit, každá to má jinak... Já jsem vysadila před rokem na jaře s tím, že jsme se ještě snažit nechtěli (teda spíš manžel zatím nechtěl) a cyklus mi naběhl krásně hned a žádné problémy jsem neměla. No a jakmile jsme tomu nechali v listopadu volný průběh, zadařilo se hned na první pokus :) Na druhou stranu jsou holky, které mají s cyklem problém i dlouho po vysazení. Ale musím říct, že když je člověk zvyklý na HAK, jsou ostatní antikoncepční metody strašnej vopruz a/nebo nejsou úplně spolehlivé... Takže budu mít po porodu velké nutkání se k HAK vrátit, i když vím, že to je humáč... Tím spíš, když jsem v souvislosti s tím žádné problémy nezaznamenala...
Odpovědět
Nějak se tady s vámi poslední dobou roztrhl pytel. Záleží asi hlavně na tom, jestli chceš být na svatbě těhotná? (já bych nechtěla).
Odpovědět
"plánujeme se začít pomalu snažit o miminko" - promiň, ale není žádné pomalu nebo rychle. Když vysadíš antikoncepci, tak můžeš otěhotnět ihned, takže počítej i s variantou, že budeš na svatbě těhotná. A nebo taky ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží, jestli ti nebude vadit, že bys byla na svatbě eventuelně těhotná. Pokud ne, tak klidne vysadit, ono se průměrně zadaří 3. cyklus po vysazení HA... nicméně se do toho průměru počítají i takoví exoti jako já, kteří otěhotnět nemohou a když už se podaří tak po několika letech. Takže u vás se to může povést hned 1. cyklus, to nikdo neví. Já bych ale po svých zkušenostech radila vysadit před svatbou a pokud nechceš být " v tom" na svatbě, eventuelně se chránit jinak. U mě to bylo tak, že jsem bývala hodně unavená, teď mám mnohem víc energie než předtím a druhá věc je, že jsem díky ní bývala hodně oteklá a jak se vysadilo mi padá snubák :-/. Takže ideálně snubák vybírat po vysazení :-D.
Odpovědět
Tadle diskuze tu nedávno byla..Není jednodušší řešení než si říct, chci být těhotná na svatbě? Chci, vysadím a uvidím. Nechci? Nevysazuju...Já osobně se taky nechci vdávat těhotná, člověk neví, jak mu bude, jestli nebude strašně unavený nebo nebude mít nějaké zdravotní komplikace, třeba si to pak neužije a přijde mi, že počkat 4 měsíce už nic neřeší. Musela jsem antikoncepci vysadit kvůli trombóze, takže si teď dáváme pozor, protože ať klidně otěhotním o svatební noci, ale svatbu si chci prostě užít ;-) A kdybych antinu ještě brala, vysadila bych až po svatbě..předtím jsem měla cyklus tak slabý, že jsem pomalu ani nevěděla, že mám menstruaci. Po vysazení to mám úplně jinak a děsím se, že ten "nejlepší" den mi vyjde právě na svatbu, do května si to ještě nemůžu spočítat, protože 28 dnů u mě fakt ne :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no v dnešní době to není žádná sranda.. podle toho co čtu a nebo slyším, tak se dá otěhotnět hned a nebo taky třeba za rok a víc.. takže těžko říct
Odpovědět
Profilova fotka
Vysadit můžeš,to neznamená,že si nebudete dávat pozor. Já jsem čekala půl roku než jsem začala vůbec menstruovat. Jinak na svatbě bych těhotná nechtěla být,ale taková nespoutaná prvomanželská noc.... btw.naše dítě taky nevzniklo za střízliva a jak se povedl. ;-)
Odpovědět
Řešila jsem to samé. Taky mame svatbu v červnu. Nakonec je vše jinak, nastoupila jsem do nové práce, takže antikoncepci beru dal.. Aspoň se nebudu stresovat nevolnosti z těhotenství a nebo menstruaci.. Antikoncepci budu brát přesně do svatby, takže jako novomanželum, se nam může hned zařadit.. Většinou se otěhotni hned po vysazení, ikdyz je to dost individuální.. Necháme tomu volný průběh.. :-) Hodně štěstí při rozhodování
Odpovědět
@maky91 to se vůbec nedá zobecnit! Každá jsme jiná, problém může být v partnerovi...dnes jsou ty antikoncepce tak nízkohormonální, že by to problémy dělat nemělo, ale zase je bereme každá i skoro 10 let a to naše mamky určitě nebraly, takže kdoví? Mám spoustu kamarádek, které otěhotněly hned po vysazení a taky spoustu, co až za dlouhou dobu. Jak jsem psala, nevysazovala bych a počkala po svatbě. Jestli se to má povést, tak se to povede pak hned, jestli ne, tak si holt nějakou dobu počkáš :-)
Odpovědět
@maky91 Představ si obě krajní varianty: a) zadaří se hned - tj. na svatbě budu ve 3.-4. měsíci b) půjde to špatně a ty 4 měsíce ztratíme a řekni si, která je pro Tebe horší. Netuším, kolik Ti je, ale pokud se neblížíš 40 tak ty 4 měsíce rozdílu už je vážně jak nic, když bude problém, bude se to táhnout déle..... Naopak být na svatbě v prvním trimestru nemusí být žádná slast, můžeš být hodně unavená, může Ti být špatně (kamarádka jedla dva měsíce skoro jen suché housky) atd. Já za sebe ve své situaci (je mi 29) bych ty 4 měsíce počkala. Vysadila bych HA klidně teď, ale volný průchod bych tomu nechala až po svatbě.
Odpovědět
Profilova fotka
No jako já to asi nenapsala úplně přesně.. o dítěti přemýšlíme, ale asi by jsme se začali snažit o miminko až po svatbě a do té doby se chránili jinak, ale spíš mi šlo o to, jestli ty prášky vysadit už teď a nebo až po svatbě.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám právě spíše kolem sebe kamarádky, co mají problém s otěhotněním.. ať už je to problém v ní nebo v něm.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@maky91 tak tím pádem si spíš rozmysli, jestli ti bude vadit chránit se nějak jinak. Jak jsem psala - nám ostatní antikoncepční metody nevyhovovaly (moc nepohodlné nebo málo spolehlivé), ale přežít se to dalo :)
Odpovědět
@maky91 ahoj, jsem na tom stejně jen tu svatbu plánujeme až na září. Po zvážení všech pro a proti jsem se rozhodla vysadit a zatím se chránit jinak. Po 10 letech na antikoncepci mě dost překvapují přirozeně reakce mého tela :-D a jen se modlim aby všecko naskočilo jak má. Přečetla jsem o tom hodně diskuzí na Modrém konikovi, třeba ti to taky pomůže osvětlit situaci.
Odpovědět
Profilova fotka
Pan doktor mi řekl toto: A kdy máte svatbu, v srpnu? Tak si to nechte až po svatbě nebo líbánkách, každý tělo na vysazení reaguje jinak a mohlo by se Vám stát, že i když to budete mít vypočítaný, tak budete mít na svatbě nebo líbánkách měsíčky. Tělo 1- 2 měsíce po vysazení je 2x plodnější, takže se nebojte. A skutečně před svatbou nemusíte vysazovat půl roku, protože plodná budete...
Odpovědět
Profilova fotka
@maky91 ahoj, já vysadila po 10 letech antikoncepci už vloni na jaře a musím říct, že pokud bych měla pár měsíců před svatbou tak bych to neudělala. Měla jsem půl roku pleť jako puberťák a vlasy mi padali takovym způsobem, že jsem myslela, že mi žádný nezbydou. Teď už se vše jakžtakž srovnalo. Je pravda, že každý to snáší jinak, ale být tebou počkám po svatbě. My se teď chráníme jinak a po svatbě začneme zkoušet. Ale jak tu holky píšou kolikrát ti ms ani nemusí hned naskočit. Mám známou, které naskočili až po dvou letech a to chodila po všech možných i nemožných doktorech :(
Odpovědět
@maky91 Jak bylo řečeno, zvaž, zda Ti nevadí se chránit jinak, zvaž, zda nebudeš mít moc silnou MS, která by Ti mohla vyjít na svatební den, zda bude ok pleť atd. Pokud už jsi jednou vysazovala tak máš představu jak asi tělo zareaguje..... Jinak já naopak kolem sebe mám vyloženě lidi, kterým se daří velmi rychle ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Počkej už těch pár měsíců, užij si svatbu a pak se můžete v klidu začít snažit, aniž by tě tížil stres z předsvatebních příprav. Mám to tak naplánované, i mi vychází do té doby antikoncepce a myslim, že svatební noc už bude..... ? x-)
Odpovědět
Profilova fotka
podařilo se vám některé otěhotnět i s užíváním antikoncepce?
Odpovědět
Profilova fotka
Kvůli neočekávaným mesickum na libankach nebo nedej bože svatbě a nebo hur, zhoršení pleti, nebo dekoltu, což se děje u me, bych raději pockala.
Odpovědět
Asi je to hodně individuální, já jsem ale vysadila a "čistím" tělo...doktorka mi sice tvrdila, že práškama se tělo nijak "nezanáší", ale jednou je to prostě chemie tak co. Souhlasím, že s jinou ochranou to není tak pohodlné, ale myslím, že se to dá zvládnout ;) po vysazení se mi na chvíli mírně zhoršila pleť a mastili se vlasy, ale ted už je to úplně OK ;)
Odpovědět
Profilova fotka
bych vydrzela do svatby...spouste z nas vysazeni rozhodilo cely telo, zhorsila se plet, vlasy, pribraly...ja vysadila pred 3 rokama po 11 letech nepretrzityho brani a naprosto zadny problemy - cyklus mam +- 2dny pravidlenej (jen mam krece prvni dva dny a silne krvaceni, ale nic, co by se nedalo prezit)..pouzivame kondom a nevadi nam
Odpovědět
Já když jsem vysadila už před mnoha lety antikoncepci, tak jsem tak půl roku vypadala jak puberťák. Strašné akné, lupy, mastná pleť a padající vlasy. Takhle bych na svatbě vypadat fakt nechtěla. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Já jsem si vysazení antikoncepce nechala až po svatbě. Ale vůbec jsem na to nemusela čekat. Pleť mám nyní mnohem lepší než když jsem antikoncepci brala.
Odpovědět
Ta pleť je velice individuální. Mám plno kamarádek, co vysadilo HA a pleť jim zůstala hezká.. Tak jsem jí v listopadu 2015 vysadila taky. Chtěla jsem, aby si tělo odpočinulo... Ale kdybych to věděla, tak jí beru dál. Pleť jedna velká katastrofa (takovou jsem jí neměla ani v 15 letech), vlasů jsem měla vždycky dost, dokonce byly mojí chloubou a teď? Vlasů málo, neustále mastné... Tahle stav trvá skoro rok a nevidím žádné zlepšení. Nakoupila jsem si všechny možné přípravy, jak na pleť tak na vlasy, ale vůbec nic nepomáhá.... Doufam, že se mi to nějakým způsobem do svatby srovná, jinak půjdu asi s pytlem na hlavě :-D
Odpovědět
Já teda musím zaklepat, ale HA jsem vysadila v červnu a kromě nafouklého břicha se u mě nic nezměnilo. Ale cítím se mnohem líp. Je to fakt hodně individuální, moje sestřenka přibrala 10 kg, pleť katastrofa....
Odpovědět
Já bych do svatby nevysazovala. U mě po vysazení cca půl roku hrozná pleť, nějaký kilo navíc, mastící se vlasy.... Zpětně si děkuju, že jsem prášky vysadila až po svatební cestě. Cyklus se mi obnovil hned, víceméně pravidelně. Takže zpětně jsem ráda za to, jak jsem se rozhodla.
Odpovědět
Já bych zase vysadila, ať se tělo pročistí. My máme svatbu až příští rok v květnu, ale v lednu jsem vysadila, je pravda že mám víc bedarů, ale žádná hrůza, pleť se mi zmastila, stejně tak i vlasy, nafouklo břicho ale cítím se líp....v lednu se přestaneme i hlídat a necháme tomu volný průběh, rok budu pročištěná a uvidíme. První jsem si říkala že taky nechci být těhotná na svatbu, ale na druhou stranu už to teď neřeším....může to přijít hned ale taky až za rok....to si musíte rozhodnout jen vy dva...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jako pleť atd je jedna věc, ale pokud snad chce někdo vysadit antikoncepci, tak chce otěhotnět, ne? Pokud by se to povedlo ihned po vysazení, tak dotyčná tazatelka by ve svůj svatební den byla ve 4 měsíci.
Odpovědět
@mofa81 nemusí mít každý jako důvod vysazení zrovna těhotenství....
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?