Poplatek faráři za obřad, kolik se dává?

Ahoj, potřebovala bych poradit, kolik se dává faráři za obřad. Budeme mít na svatbě evangelického faráře (jsem členkou jiné církve, takže nevím, jaké jsou u evangelíků zvyky) a na obřad venku za námi dojede (nebo mu zajistíme dopravu), takže přímo v kostele svatba nebude. Kolik je zvykem dávat za obřad? A dávají se peníze předem, nebo až po obřadu?
Odpovědět
Ahoj, my budeme dávat faráři 1000 Kč každý 500 Kč za sebe + potom výslužka s cukrovím. Platit budeme předem.
Odpovědět
@2veronika Takže před svatbou ponesete koláčky a cukroví a k tomu obálku, jo?
Odpovědět
@mikhael Ano, den před svatbou, jak se půjde zdobit kostel.
Odpovědět
my jsme dávali kostelníkovi příspěvek na kostel 2.000,-, a varhaníkovi 500,- a oběma i cukroví. platili jsme až v neděli po svatbě. jsme všichni z jedné vesnice,takže nebylo potřeba to platit hned. ale co týká výše příspěvku, tak to bylo naše rozhodnutí..
Odpovědět
Profilova fotka
My dávali 500,- faráři a 500,- varhaníkovi + obou výslužku. Pověřili jsme jednoho z příbuzných, který jim to zanesl hned po obřadu , když jsme vycházeli z kostela
Odpovědět
My dali pár stovek na provoz kostelíka faráři + aby nemuseli vybírat na mši (přijde nám divné při svatební mši aby šel ministrant s košíkem a vybíral od svatebčanů) http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
my dali 3.000 faráři a na kostel, 500 varhaníkovi, 500 kostelníkovi (ministroval a chystal výzdobu) a faráře jsme ještě pozvali na oběd.
Odpovědět
Profilova fotka
My dali farari 3000,-
Odpovědět
@pezotka206 A to jen jemu, nebo v tom byla zahrnuta i výzdoba a hudba? My jsme mysleli, tak 1000 nebo 1500, pokud se bude na místo dopravovat sám, ale nevím, jestli to není málo.
Odpovědět
Profilova fotka
jen jemu, prijel vlastnim autem docela z daleka ..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?