Poděkování - budete dávat rodičům na svatbě dárek?

Budete děkovat rodičům a dávat jim nějaký dárek? Jak to chcete provést? Určitě nechci dávat dorty, perníková srdce a ani textově k tomu nechci žádnou básničku nebo rýmovačku, ale inspirace by se mi hodila. Já mám jen mamku, přítel má rodiče rozvedené, takže o to hůř se něco vymýšlí. A ještě připojím dotaz ohledně svědků. Těm dáváte nějakou maličkost? Jakou? Celkově by mě zajímaly i všechny názory na to dávat/nedávat, děkovat/neděkovat.
Odpovědět
Budeme davat perniky....ale jeste nevime co tam bude presne napsane :-)
Odpovědět
@kacenkakaca Ahoj Kačko, my taky uvažujeme nad poděkováním rodičů a dárečky nám osobně přijdou takové trochu kýčovité. Ale to si musíte zvážit vy, jestli by to vašim rodičům udělalo radost. V některých rodinách by nesli špatně, kdyby dort pro maminky nedostaly ;-) My budeme mít církevní svatbu a uvažujeme o tom, že poprosíme reverenda, aby chvíli hovořil o našich rodičích a co pro nás znamenají. Ne nic dlouhého, tak dvě tři věty, ale přijde nám to takové hlubší než dávat perníková srdce nebo další dorty. Co se týče svědků, tak těm my nic dávat nebudeme, ale chceme jim vyjádřit náš vděk jakoby větší péčí a tím, je že do všeho zahrnujeme. Budou sedět vedle nás na hostině (to je asi samozřejmost), i když oba pocházejí ze stejného města, tak jim zařizujeme i ubytování a veškerý servis a já budu dělat extra fotky se svou svědkyní a chci jí to pak dát jako dárek a poděkování (doufám, že si to tady nepřečte :-D ). No a pak jsou to takové drobnosti, jako že dostanou svatební oznámení mezi prvními, podílejí se na přípravách a tak. Ono se to nezdá, ale právě tyhle "maličkosti" fungují jako poděkování víc než hmotný dárek :-)
Odpovědět
@simone5 No u nás by dorty ani perníky rozhodně úspěch neměly, zrovna tak při obřadu bych to nechtěla. Co se týče dárků, tak částečně souhlasím, nemám ráda takové ty dárky pro dárky nebo mejdlíčka, svíčky, to je katastrofa. Ale mám představu něčeho osobního, ale vkusného, něco, co pak neskončí s prachem na polici
Odpovědět
@kacenkakaca http://www.fler.cz/zbozi/privesek-na-... Já se naprosto zamilovala do tady tohohle přívěšku, že bych ho dala mamce, ale protože jak mamka, tak já, jsme dost praktičtí lidi a nenašla jsem jiné uplatnění než na klíče, a to mi přišlo škoda za tu cenu, tak jsem z toho nápadu ustoupila. Řekla jsem si, že kdyby to šlo vytisknout jako obrázek, bylo by to trošku nadčasovější a lepší, a to mě podnítilo k tomu, že jsem začla uvažovat nad zarámováním naší společné fotky (moje a mamčina, moje a taťkova - jsou rozvedení) a k tomu text: "Vždycky budu Tvá malá holčička" u taťky: "Vždycky budu Tvá malá ovečeka" (tak mi říká) . Tak uvidím...
Odpovědět
@kacenkakaca Rozumím, no tak v tom případě popřemýšlejte nad něčím osobním. Něco, co třeba víte jen vy, že by toho daného člověka potěšilo. Kamarádka třeba teď dělala své mamince k narozeninám takové video, kde jí každý z rodiny či přátel popřál, bylo to podbarvené vkusnou hudbou, velmi dojemné. Můžete udělat něco podobného...třeba video, kde jim vyjádříte, co pro vás znamenají. Na mě by to zapůsobilo :) Ale jak říkám, my vás neznáme, nejvíc budete vědět vy se snoubencem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca - my jsme jim nechali udělat kresbu podle fotek, oni na takovyhle věci jsou, takže jim to určitě udělá radost. Tady hrozně záleží, jaký máte vztah, jak to u vás doma funguje. Ty je znáš nejvíc, tak musíš vědět, jestli je potěší spíš dort/perník, nebo nějaká sklínka, nebo prostě něco osobního... nebo jestli na to nejsou, pak stačí poděkovat osobně... možností je spousta:) Jestli chceš něco osobního, tak to musíš vymyslet sama a ne se ptát lidí, co ty obdarované vůbec neznají...
Odpovědět
@olsett @simone5 Jasně, že my bychom to nakonec měli vědět nejlépe, ale když člověk tápe, rád hledá inspiraci u jiných, i kdyby ho to nakonec podnítilo k něčemu úplně jinému.
Odpovědět
@kacenkakaca No jasně, však ano, proto jsem napsala, jak to uděláme my a jak třeba kamarádka a třeba tě nakonec něco inspiruje :)
Odpovědět
@kacenkakaca ahojky, my budeme svedkynim davat zaviraci zrcadko kde bude latinsky napis (vzkaz), ktery jsme si kazdy s pritelem vymysleli pro svou svedkyni sam, jsou to zaroven i nase sestry:-) . A pro rodice mame bud, andelicky s kristalovym srdickem a osobnim dopisem, nebo jeste uvazujeme nad nasi spolecnou fotografii, kterou bysme nechali udelat jako puzzle. Tchynka s tchanem puzzle zboznuji. No a ja budu v den svatby davat snoubencovi hodinky ktere si dlouho preje a s dopisem:-) .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?