Platíte za úpravu účesu svým svědkyním a kamarádkám?

Ahojky, moje kamarádka kadeřnice mi jde za svědka a zároveň mě bude doma před obřadem česat. Chci se zeptat, zda nevěsta také platí za úpravu účesu pár svým blízkým, kteří jdou na svatbu, nebo si toto už každý hradí sám??? Díky za všechny odpovědi a názory :)) Katka ;-)
Odpovědět
Myslím,že záleží jak na tom jsi finančně. Pokud na to máš,tak jim to zaplatit můžeš . Na to žádné pravidlo neexistuje. :-)
Odpovědět
Já si nedovedu představit, že bych se jako nevěsta ještě starala co bude mít na hlavě svědkyně nebo kdokoliv jiný natož, abych to někomu platila:-D .
Odpovědět
Taky si neumím představit starat se o hlavy ostatních
Odpovědět
taky si myslím, že za to v čem a jak každý příjde si zodpovídá sám, ať už jde o účes nebo oblečení.
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu platit učesání sestře (svědkyně) a přítelově mamince. Myslím, že v konečné částce se to už nějak ztratí. každopádně to ale není povinnost (spíše pozornost, která potěší) a každá nevěsta si to má zařídit, jak sama chce :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak třeba ke mě příjde kadeřnice domů a protože tam se mnou bude moje sestra - moje svědkyně, tak jsem domluvená, že učeše i ji a taky to zaplatím. Těch max pár stovek už v nákladech na svatbu nic neznamená... Ale kdybych se snažila ušetřit a musela se dívat na každou korunu, tak jí řeknu, ať se nezlobí a zaplatí si to sama. Určitě by se podle mě nikdo neurazil... A širší rodina, ti ať si to řeší sami...
Odpovědět
Profilova fotka
Platila jsem účes svědkyni - svojí nejlepší kamarádce. Po svatbě mi i nabídla že mi to zaplatí, ale těch pár stovek mě nezabilo, chtěla jsem jí to zaplatit a těšilo mě jak jí to slušelo :-)
Odpovědět
My jsme měli dva svědky a ti se naštěstí bez kadeřnice obešli :-D Ale co vím ze svateb v mém okolí, tak si to většinou svatebčanky platily samy, nakonec já bych to na jiné svatbě taky od nikoho nečekala.
Odpovědět
a co dospělé družičky? Měla bych jim platit líčení a kadeřnici, když je mám pozvané k sobě domů a družičky se budou u mě vypravovat? :)
Odpovědět
tak já jsem měla jako svědkyni ségru a mamce a ségře jsem kadeřnici zaplatila (nejdřív učesala mě, a pak ségru, když mě mamka oblékala do šatů a nakonec i mamku). Když nás ségra pozve na nějakou slavnostní akci nebo galavečer, který organizovala v práci, tak nám taky zaplatila kadeřnici, takže mi to přišlo automatické. Kamarádkám, dokonce ani té nejlepší, kterou jsem tam měla a byla "jako druhá svědkyně" jsem nic neplatila, resp. mě to ani nenapadlo ... Ale určitě záleží na každém, povinnost to ale určitě není ;-)
Odpovědět
Když jsem byla za svědka kamarádce já, taky mi kadeřnici neplatila, teď když mi jde za svědkyni ona, taky neuvažuji o tom, že bych jí to platila. Předpokládám, že ví co se sluší a patří a přijde pěkně upravená i bez toho, aniž bych já něco financovala.
Odpovědět
já platila líčení a účes maminkám a svojí svědkyni. manžel měl svědka,tak jsem spoléhala na to, že se doma učeše :-)
Odpovědět
Článek se načítá
já jsem platila za líčení i účes svědkyně, přišlo mi to vhodné, protože ona připravovala zábavu na svatbu a taky jí to něco stálo...
Odpovědět
Každý to má jinak, spíš je to pozornost než povinnost. Ale nechápu, co to máš za kamarádky, že si tohle normálně na rovinu nevyřešíte, kdo si co platí? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já byla jako svědek dvěma svým kamarádkám, ani jedna z nich neřešila, kdo mne učeše :D.... ani jsme se o tomhle nebavily:)... teď se vdávám já a ani mne nenapadlo se ptát své svědkyně, kdo či jak se bude česat :D.... Takže bych očekávala, že si to svědkyně vyřeší sama:)....
Odpovědět
Profilova fotka
Me prijde kadernice a vizazistka v jednom domu a budu platit i za moji mamu a svedkyni.
Odpovědět
Ve vlastní režii každého, předpokládám nějakou společenskou etiketu pozvaných a každá sranda něco stojí, max. bych nabídla možnost, jestli by ta kadeřnice dělala blízké za zvýhodněnou cenu. Možná bych to pak zaplatila najednou, ale každý kdo by o to stál by se se mnou pak soukromě vyrovnal. Mamka by mě to rozhodně zpátky šupla, ať nedělám haura, že peníze potřebuju víc než ona... =-) ...
Odpovědět
Profilova fotka
moje svědkyne(kadeřnice) česala jen mojí sestru a nic jsem neplatila ani sestra.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No, to záleží na domluvě a nemyslím si, že je na to pravidlo...já mám tři družičky, které si kvůli mojí svatbě nechávají šít šaty a neplatím je, a nestarám se o jejich účesy...oni by si ode mne ani nic platit nenechali, spíš mi pomáhají než abych se já starala o ně...budu mít na svatbě kamarádku kadeřnici, tak počítám, že pomůže i jim, když budou potřebovat, ale říkalaa jsem jim na rovinu, že na to asi nebude čas, aby nás česala všechny... Ale myslím, že je to o domluvě...jsou to moje nejlepší kamarádky, domluvili jsme se už na začátku, v těhle věcech mám ráda jasno :)
Odpovědět
Profilova fotka
má kadeřnice bude česat jen mne. Svědkyni( mou sestru ) nakonec ne.. sestra mi oznámila, e to má ještě ratší, take s tím nebude moci nikdo nic udělat, ale vizížistka, která mne bude líčit na líčí i jí, a to ji zaplatím. Nemám s tím problém. ale abych přemýšlela kdo další nebo ntak něco..ne-eee :-)))
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?