Platíte na svatbě veškeré pití?

Profilova fotka
Ahoj všem! Prosím poraďte! Platíte na svatbě veškeré pití? Nealko, alko jako i panáky?
Odpovědět
My jsme platili vše včetně tvrdého, protože jsme měli svoje koupené v makru, ale platit v restauraci, kde panák stojí pomalu co lahev bych si asi hodně rozmyslela... Vím , že mají holky např limity, nebo na panáky zve ženich, zkrátka aby to bylo trochu pod kontrolou
Odpovědět
Profilova fotka
My asi tvrdý platit nebudeme ... budeme mít na svatbě víceméně jenom rodinu, takže si myslím, že pivo a víno bude stačit, alespoň tedy doufám...
Odpovědět
Profilova fotka
My to budeme dělat tak, že pití nakoupíme ve velkém v jednom z místních obchodů a to co by se popřípadě nevypilo a nebylo načnuté dí se vrátit. Určitě budemem nekupovat jen to na co máme. Nechceme riskovat to, že se vypije víc než budeme očekávat. Takhle máme jisté že co se vypije je zaplaceno ;-) na druhou stranu až se vše vypije půjde se dom :D
Odpovědět
My zajistili hostům pivo, víno a slivovici, pivo roznášel personál, víno a slivka byla k dispozici na stolech. A kdo by chtěl něco jiného, mohl jít za vlastní peníze na bar. Snažili jsme se ale aby to co budeme zajišťovat bylo hodně kvalitní, můj drahý je na víno i slivovici hodně náročný, takže hostům opravdu chutnalo a nic dalšího nechtěli.
Odpovědět
Já bych měla taky takovou představu, že zajistíme jen pivo,víno, slivovici a nealko, a kdo by chtěl něco jiného tak ať si to sám objedná na baru - ALE jak to hostům taktně naznačit??? Je nám to na jednu stranu blbé, protože bývá zvykem že se to všechno platí.. Ale to bysme se opravdu nedoplatili, už i tak nás hostina vyjde na hodně draho..
Odpovědět
@yankees i kdyz jsme meli cca 50 hostu, vse byli nasi pratele a blizci pribuzni, takze nebyl problem jim to normalne rict. Po rodine to rekla mamka jak to bude, a kamosum jsme to rekli my.Vsichni chapali ze svatba je draha zalezitost, tak to brali v pohode. Na svatbe pak zaznelo neco ve stylu ze at se vsichni dobre bavi, ze je pro ne nachystane jidlo a piti a kdo by mel zajem o neco jineho nez najdou na rautovych stolech, tak ze si muze objednat na baru, ale uz na vlastni naklady.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít pro hosty hrazené veškeré nealko, pivo, víno (to máme vlastní, ale musíme platit korkovné). Tvrdé pouze na naše pozvání, jinak si bude panáky hradit každý sám. Nenaznačovali jsme, rodina to chápe a kamarádům jsme to prostě oznámili a reakce byla taková, že ani nic jiného nečekali, že to tak bylo na všech svatbách, co byli (pokud teda nebyly svatby "homemade").
Odpovědět
Profilova fotka
My měli víno (vlastní), nějaké domácí tvrdé, pivo, nealko, kafe, čaj a mochito na baru (s limitem)....Nikomu to nevadilo, všichni byli spokojení a neměli problém si případně jiné pití platit... U nás jim to myslím oznamoval družba (člověk co se nám staral o zábavu a nějakou tu organizaci svatby)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli víno a vlastní slivovici a nakoupili sme alkohol za cca 3tis. Kč - klasika, jelzin, rum, fernet...dalo se to na stůl a každý se obsloužil sám. Zpětně bych už do tvrdého nešla vůbec, jen do slivovice a vína, sme z Moravy, takže sme to měli nechat jen na vínu, takhle ho hodně zbylo.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám v plánu jít do restaurace jen na oběd, a pak budeme mít pronajatý sál kde bude pití nakoupeno z obchodu od každého co vím že někomu chutná lahev od něčeho co se pije víc tak víc lahví. Co bude bude až se to vypije tak se to vypije.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám v plánu jen pivo a nealko z restaurace, víno a slivovice vlastní a tvrdý alkohol kdo bude chtít ať si zaplatí sám, moc lidí ho u nás nepije,ale na večer chceme pozvat i kamarády a to se bojím, že bychom se nedoplatili
Odpovědět
My máme v plánu platit pivo, víno nějaké nealko a vybraný druh tvrdého asi vodka, slivovice, rum a něco sladkého. když bude chtít někdo něco jiného tak si to koupí.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahojky holky, taky resim tuto otazku, jelikoz budeme mit hostinu v restauraci, rozhodly jsme se ,ze dame urcity bank piti ( pivo, slivovice, vino, nealko) a pak pokud nekdo bude chtit neco jineho, budou si muset bohuzel zaplatit. Budeme mit 25, kteri budou moci pit alkohol. Holky muzete mi poradit kolik tak objednat, aby byla dost? ( nechci aby to byly nejake zavody s opijenim) tak nejak aby nebylo malo, ale ani neprebyvalo. Rekla bych, ze tak 1-2 flasky slivovice by stacily, ne vsichni ji pijou.vubec nevim kolik piva ci flasek vin. ( nemuzu to nejak odhadnout, jelikoz alkohol nejak s pritelem nepijeme, pily ale kdysi davno).pomozte mi prosim prosim
Odpovědět
Profilova fotka
My pití platili komplet. Měli dva sudy piva (pivko u nás frčí nejvíc), 6 flašek červenýho vína, 6 flašek bílýho, 4 kartony nějakejch limonád pro abstinenty a těhotné a co se tvdrýho alkoholu týče, v tom nemám přehled, neb táta přivezl přebytky z jeho oslavy narozenin (byla toho asi tak přepravka na zeleninu:-)) Původně se teda na panáka mělo chodit do hospody, aby hospodská z toho taky měla nějakej kšeft, ale nakonec jsme si vystačili. Jo a pro řidiče eště dva kartony Birellu...Stačilo bohatě a eště zbylo a to se nám pak do sálu nakvartýrovala půlka vesnice :-)
Odpovědět
Zaplatit hostum vsechno piti mi prijde jako samozrejmost - my jsme meli 125 hostu a krom domaci slivovice jsme meli vse z restaurace a meli jsme otevreny bar. Samotne by mi prislo hloupe, kdybych byla pozvana na svatbu jako host a musela si za piti na hostine platit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@stist.ko - tak se na to podívej jinak. Máš jako host poměrně slušný výběr placeného, proč by měl platit hostitel všechny hostovy choutky (např. oblibu v drahé whiskey)? Neříkám, kdyby bylo hrazené jen nealko, to už divný je. Ale když je určitý výběr a jen se nehradí vše, tak to naprosto chápu.
Odpovědět
@ zmrz_lina - My jsme to proste brali tak, ze na hostech nechceme setrit. Kazdy si proste mohl objednat co chtel. A ani si pri nasem poctu hostu neumim moc predstavit, jak by fungovalo 'zvani na panaky' - to bychom nedelali nic jineho :-) takhle se kazdy 'pozval' sam a bylo. Rikam jen svuj nazor, samozrejme a chapu, ze to nekdo muze vnimat jinak ;-)
Odpovědět
no me to bude taky trapne rici hostum,ale bohuzel neni tolik penizku.budou mit bohaty vyber alka a nealka na stolech,ale jestli budou opravdu chtit neco co tam nebude,budou si muset koupit :(
Odpovědět
budeme platit to, co budeme mít v "nápojovém lístku". To znamená pivo, nealko pivo, minerálky, džusy, kávu a z tvrdého samozdřejmě rum, slivovici, puschkina, červené a bílé víno..Budeme tam mít většinu kamarádu, za ta léta už víme kdo co pije, pokud bude někdo chtít pít něco jiného než co je na výběr, zaplatí si to sám..Myslím že na výběr je toho dost a obsahuje všechno, co míváme na každé akci
Odpovědět
Profilova fotka
my máme svoje víno, platíme špuntovné, pivo, veškeré nealko a vybraný tvrdý alkohol omezený limitem, který dle situace kdyžtak navýšíme. Vzhledem k tomu, že v nápojovém lístku restaurace je i třictiletá whisky a hostů je přes 80 musíme to trochu omezit. Na kamarádově svatbě restaurace nedodržela domluvené omezení na tvrdé a ve finále platili jen za tvrdý alkohol přes 40 tis. korun... a to neměli tolik lidí, co my.
Odpovědět
vyrobit 'napojovy listek' je super napad ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky no moc vám děkuju za rady... :) my se právě rozmýšlíme, že budeme platit nealko, pivo, víno.. jelikož si myslíme, že bychom se nedoplatili, když tam budeme mít kamarády... počítali jsme předběžně kolem asi 50 lidí no... tak ještě jednou díky ;)
Odpovědět
@mon_88017 kolik jsi mela lidi?
Odpovědět
určitě budeme platit všechno. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dasha210912 pozvaný (rodiny a kamarádi) dohromady tak 40 lidí a ta půlka vsi, to sem ani nepočítala, kdo všechno se tam ukázal :-)
Odpovědět
tak mi jsme to měli takhle - - v restauraci jsme se domluvili na ceně za sud / pivo +kofola / , slivovici jsme si dovezli svoji , ale ostatni tvrde si každy paltil sam / nikdo si nastěžoval :) / mi jsme platili alkohl jenom světkum a rodičum
Odpovědět
všechno.... naši známí jsou normální a nechodí si kupovat drahý panáky, když ví, že to celý zatáhneme my, většinou chodí na panáky s nevěstou, ženichem a jejich rodiči, samotné je to ani nenapadne, je to tak vžité ze všech svateb...
Odpovědět
Platili jsme všechno, byla to pro nás samozřejmost. Svoje jsme měli víno, slivovici a pak myslím becherovku. Když někdo chtěl něco jiného, měl možnost, ale pokud vím, nikdo toho nezneužíval. Každý na ty panáky taky není, nejvíc se stejně vypilo vína a piva ;-)
Odpovědět
My taky všechno.
Odpovědět
My alkohol platit nebudeme. A doufám, že od dvou studentů, co si svatbu platí sami, to ani nikdo neočekává.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?