Plánujete svatbu společně?

Plánujete svatbu společně a nebo jste v tom sami jako ja? Na jakoukoliv otázku, ať se to týká datumu, místa obřadu, hostiny nebo něčeho jiného, je odpověď - "jak chceš, mě je to celkem jedno, něco vyber". Asi si myslí, že žádostí jeho úkol skončil. Trochu mě to dohání k šílenství ten "nezájem" :-( Zajímalo by mě, zda je to normální či nikoliv :-D
Odpovědět
My tedy plánujeme společně (datum, místo, fotograf, kapela, dort), ale třeba dekorace a další drobnosti si zajistím sama :-) Ale mám kamarádku, která si celou svatbu naplánovala sama - manželovi pak jen řekla kdy a kde :-D Oboje má své výhody i nevýhody :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja planuji s pritelem vse spolecne....hodne se zajima..coz me tesi...:)
Odpovědět
Záleží co, např. termín, místo a místo hostiny, menu a oznámení dohromady. Přítel zajistil dopravu, fotografa. Zbytek si zajistím sama- domluva s restaurací, květiny a další organizační věci.
Odpovědět
No mě to trochu mrzí že jsem na to "sama", ten zájem z jeho strany mi tam trochu chybí. Vím že na to není ale nevím jestli je to tak správný, proto zjišťuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kopretinkaa183 jestli se nezajima o nic..tak to asik moc spravne neni
Odpovědět
@nikolatumova no sám od sebe ne, spíš se ptám já, tak kdy, jak, kde atd. Čekám kdy mě pošle někam :-D
Odpovědět
A řekla jsi mu to? Že potřebuješ slyšet zájem? Možná si to ani neuvědomuje, třeba můj přítel vůbec nevěděl že je tolik zařizování..
Odpovědět
Částečně řekla ale problém je hlavně i v tom, že já chodím do práce na ráno a on má jen odpolední a noční takže buď v době kdy se dá něco zařídit spí a nebo je v práci kde moc času na komunikaci není
Odpovědět
Tak chlapi na to někdy jednoduše nejsou. Ten můj to taky ani nešlukuje. Spíš reaguje na to, co plánuju. Vlastně pokud k tomu přistupuje, dělej si, jak chceš, dá se toho využít. Záleží, jak máš volnou ruku, co chceš a kdo to platí, tedy, kdo vlastně rozhoduje? Taky si myslím, že pokud k tomu přistupuje takto, není to určitě poprvé, má asi podobné postoje k dalším společným věcem. Když si ho bereš, určitě ho dobře znáš a víš, co se jemu líbí, co ne a co s ním ;-)
Odpovědět
@pap13 platit to snad budem napůl, aspoň v to doufám :-D z finančních důvodů to nebude nic velkýho ale je pravda že v některých věcech je strašnej flegmoš a tahle vypadá, že se k nim přidá
Odpovědět
Profilova fotka
@kopretinkaa183 Ahoj, ujišťuju tě, že tohle je úplně normální :-) není to, že by na tom chlapům nezáleželo, oni prostě na to nemaj buňky. Já jsem si taky napřed myslela, že to je mýmu chlapovi jedno, ale pak jsem pochopila, že se do toho nechce míchat, protože ví, že to zařídím všechno dobře. Takže jsem mu řekla akorát, že to všechno ráda zařídím, ale že pokud bude mít jakýkoli návrhy nebo připomínky, ať mi to neváhá říct a je to v pohodě... občas se zeptá, občas si řekne, ale většinou to jde všechno mimo něj, takže se neboj a nic v tom nehledej :-)
Odpovědět
@kopretinkaa183 Plánujeme všechno společně, spíš naopak jsme se chytli, když jsem to začala všechno hezky plánovat a vymýšlet a nějak jsem nepočítala, že se bude chtít taky angažovat v detailech:) já s tím mám sice práce daleko víc, protože drahého už se v této fázi týká jen schvalování - já to všechno hledám, vymýšlím, předkládám mu varianty a vysvětluju...ale vlastně tím pádem vybírám většinu podle sebe, když hledám já;) on už pak jen rozhodne, a nebo se další týden dohadujem a říkáme si pro a proti, než se rozhodneme pro kompromis..:) nicméně jsem ráda, že se aspoň nějak zapojuje, bylo by mi líto, kdyby ho to nezajímalo a bylo mu to jedno...na druhou stranu už jsem jednou fakt soptila, když nemohlo být po mém :D ale to je tak u spousty věcí, on mi taky ustoupil ...a aspoň mě uklidňuje, a když už se moc rozjedu a stresuju, tak funguje jako brzda ..což je fajn:)
Odpovědět
Článek se načítá
@kopretinkaa183 a abych ti ještě napsala něco k tvému příteli - já si vždycky myslela, že svatba je spíš v rukou nevěsty;) můj chlap mě přesvědčil, že to neplatí vždycky....ale to nic neznamená, většina z nich na to fakt není a je jim u zadku, jestli bude na stole 6, nebo 10 svíček:) ve výsledku si drobných detailů stejně všimnou málokdy..nicméně u těch důležitých věcí (místo, termín, kolik lidí...) by být měl a měli byste to řešit a zařizovat oba dva
Odpovědět
Profilova fotka
Něco spolu,ale spíš já, já hledám,vymýšlím pak přetlumočím a on odsouhlasí a nebo mi to tak zkritizuje, že sem tak vytočená a vžy nadávám, že sem něco zařizovala, že si to ma udělat sám :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme tak napůl, místo a datum jsme vybrali spolu. Pokud jde o jídlo, pití a hudbu, to řeší partner (prý neriskne, že bysme týrali hosty Haničkou Zagorovou nebo 80's :-) a jídlo je celkem jedno mně a jeho to strašně baví (taky doma vaří výhradně on). Zbytek je na mně a má velice v oblibě mé dotazy typu: který typ oznámení nebo do jaké barvy dělat dekorace, květinu atd...(prý nevidí rozdíl) :-)
Odpovědět
Jsem ráda, že je to částečně normální. Dost mě to uklidnilo :-) je pravda že on na takový to vyřizování, zařizování atd. moc není. Když jsme opravovali byt tak to bylo taky z větší částí na mě, ale vybrat kachličky a zařídit svatbu je přece jen trošku rozdíl že :-D Moc všem děkuji za názory :-)
Odpovědět
@evmino no tak já začít s barvou dekorací tak by byl také velmi nadšen :-) Mně stačí když se zapojí do výběru termínu, místa a času obřadu a hostiny a hlavně dojde :-D zbytek si už zvládnu zařídit sama :-)
Odpovědět
Já vybírám a hlásím a čekám na souhlasné ano :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kopretinkaa183 "Správný" je to jenom tak, jak to vyhovuje vám dvěma, ne tak jak tu někdo napíše..Možná by bylo lepší sem žádný takový dotaz nedávat a neřešit to, pak Vás nebude mít co mrzet..Buďte ráda, že může být vše tak jak chcete, kdyby se zapojoval a chtěl něco jiného tak by se Vám zase nelíbilo, že se do toho moc plete a třeba neustoupí..Asi sama dost dobře tušíte, že je to u chlapů úplně normální..Nebo by jste snad chtěla, aby za Vámi přítel běhal a ptal se: Jakou teda budeme mít barvičku svatby? a Co nám bude hrát při nástupu? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kopretinkaa183 to jsou prostě chlapci :-D mě přítel akorát souhlasil s oznámením,prstýnky jsme vybírali spolu doma pak hudbu při obřadu ,pak mi pomohl vystříhat a nalepit pár věci vytisknout TOT vše ;-)co koupim mu jen ukazu a on kyvne ;-)v úterý jedeme ohledně rautu tam se snad trochu zapojí jinak aranzerka se taky bude řešit a myslím ,že výzdoba bude opet na mě;-) tak nejsi sama určité :-)
Odpovědět
Můj muž poskytoval podporu tam, kde jsem jí potřebovala. Že by se sám aktivně zajímal o barvu ubrousků fakt ne, upřímně by mě přílišné zasahování vadilo, jsem prostě organizující typ. Vybírali jsme společně místo, čas a fotografa (ale ta první aktivita, obepisování dodavatelů, cenová selekce byla na mně), zbytek byl hodně na mě, ale když jsem si nebyla jistá, řešila jsem to s ním. Nikdy mi neřekl, že jak chci a že je mu to jedno, ale asi to tak v podstatě bylo, jen mně to vyhovovalo. :-D Jelikož v té době byl v zahraničí a já mu v nějakém kontextu prozradila, že se dá oženit i v zastoupení, dělali jsem si srandu, že v nejhoším nemusí ani přiletět a může mi poslat svého sexy kámoše, co bude na fotkách vypadat taky dobře. :-D :-D
Odpovědět
My plánovali opravdu docela společně. Společně jsme vybrali téma, místo obřadu a restauraci, fotografa a tyto zásadní položky. Organizační věci jsme spolu probírali, plánovali, ale většinu detailů nechal na mě nebo sám přispěl nějakým nápadem. Já celkově výzdobu moc neresila, vybrali jsme krásnou restauraci a perfektní kvetinarku, tak nebylo moc co vymyslet. Každopádně já se více věnovala ten pripravam předem, manžel převzal otěže asi dva dny před svatbou, kdy už bylo vše zařízené a bylo potřeba to provést. Hodně jsem ocenila opravdu schopné a samostatné dodavatele, takže spousta starostí, třeba s dortem, naprosto odpadla. Celkově si myslím, že manžel se podílel přibližně stejně jako já, každý jsme si našli to svoje. Upřímně by mě mrzelo, kdyby zájem neprojevoval.
Odpovědět
Ahoj, my také plánujeme společně, přítel měl i pár dobrých nápadů, které by mě nenapadly, je celkem aktivní :) Někdy až moc :-D
Odpovědět
@zorro4 taky varianta :-D :-D
Odpovědět
Vypadá to že je to tak víceméně všude stejné, a asi je opravdu lepší se jen ptat na názor a mít volnou ruku :-)
Odpovědět
My plánovali spolu skoro všechno, ale nutno říct, že já nejsem typ, co by vysedával na Pinterestu a hodiny vybíral styl líčení a květiny. Jinak ale místo svatby, hostiny, téma i barvy jsme vybírali spolu, ale blbůstky typu jaké šperky či boty jsem si samozřejmě řešila sama. ;) Pokud to snoubence nebaví a ty bys to chtěla s někým řešit, navrhuji kamarádku. :-) Holt ne všichni na to jsou.
Odpovědět
To je pravda :-) a když už tak řešíme ty přípravy - mám ještě jeden poddotaz. Jedná se o svatbu v Brně ale mimo radnici. Dnes jsem zjistila, že většina agentur přijde na matriku a rezervuje si termíny dopředu a pak je "prodáva". Jak mám postupovat když chci nějaké místo ale nemám ješte objednaný termín na matrice? Tam jej vypisují až od dubna. Jít napřed rezervovat místo a doufat že se mi to na matrice podaří rezervovat a nebo napřed matrika, stát od rána ve frontě, doufat ze mi to agentury nevyfouknou a pak doufat ze to místo bude ještě volné? Nevím jestli je to srozumitelné :-)
Odpovědět
@kopretinkaa183 až od dubna? Jsi si jistá? Vím že v Praze byli na rok 2016 vypsané už od listopadu a ve městě kde se bereme my někdy od začátku prosince.
Odpovědět
@kopretinkaa183 Je to srozumitelne - osobne bych domluvila misto s tim, ze finalne potvrdim do urciteho data. Meli jsme to tak se dvema misty - mesic nam je drzeli a ten jsme meli na rozhodnuti, teprve pak jsme udelali finalni a zavaznou rezervaci.
Odpovědět
@kopretinkaa183 Rozhodně nejdřív matrika. Pokud ještě termíny nemají, tak se tam zkus poptat, jak to mívají obvykle (někde třeba vědí, že si všichni berou volno první dva týdny v červenci a tak). V žádném případě nezamlouvej závazně místo bez termínu na matrice. Nemyslím, že by byl takový problém s vykupováním termínu, dokonce si myslím, že je to blbost, že matrika rezervuje termíny jen pro konkrétní páry, ale už tu byly desítky nevěst, co měly velké problémy, že měly zamluvené vše a pak se děsně divily, že je nemá kdo oddat.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?