Placení záloh na svatbu. Jak jste platili?

Ráda bych se vás zeptala na to, jak to máte či jste měli s placením záloh? Platili jste je firmám či ostatním zprostředkovatelům na svatbě vždy osobně a oproti nějakému dokladu a nebo jste zálohu poslali na účet bez toho, aniž byste měli nějaký doklad od protistrany? A jaké s tím máte případně zkušenosti.
Odpovědět
1
2
my vetsinou platili vsechno na ucet, kdyz jsme platili v hotovosti tak namvzdycky dali doklad o zaplaceni zalohy, urcite doklad chtej,namse stalo ze sme zaplatili zalohu na dort a pani namto napsala jen tak na kus papiru, a kdyz sem ji par mesicu pozdeji volala ,ze bych chtela udelat malou zmenu,tak na me vyhrkla ze sme ji ani zalohu nezaplatili,nepoznacila si to a ten muj trouba,ten mapir vyhodil asi jak vybiral veci z kapes. no uvidime jak to na konec dopadle, ale vsechno ted schranuju...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme snad platili zálohu jen na šaty a na prstýnky - oboje v hotovosti proti řádnému dokladu. Jinak nikdo ostatní žádnou zálohu nechtěl. Příteli se to moc nelíbí, protože pak ve svatební den bude muset mít cca 60tis po kapsách a jen rozdávat tu 5tis, tu 6, tu 4...
Odpovědět
Mě fotograf řekl , ať mu na účet zaplatím zálohu. Což beru, ale nelíbí se mi, že od toho nebudu mít doklad, on není žádný můj známý, abych mu věřila a navíc mi přijde, že tohle většinou fotografové nechtějí. Stát se mlůže cokoliv - onemocní, cestou se porouchá auto a svatbu nestihnou....Nebo jaké máte s nima zkušenosti?
Odpovědět
ahoj, my jsme platili zálohu na šaty, fotografa a kameramana a taky na restauraci a všude jsme dostali řádný doklad o zaplacení zálohy. Všechno jsme ale platili v hotovosti, je to tak jednodušší a bez dokladu bych to asi neplatila, jistota je prostě jistota. Všechny doklady mám schované a v případě nouze je můžu použít.
Odpovědět
Profilova fotka
salomme, já myslím, že v tomhle případě ti jako doklad poslouží výpis z účtu. Toho bych se nebála.
Odpovědět
ja bych si vsude vyzadala nejakej doklad protoze pak se s nekym dohaduj ze :-| jak pise vladiplzen bez dokladu v dnesni dobe ani ranu...jinak to doplaceni o svatebnim dni - ja bych se domluvila ze to doplatim napr.den po, nebo bych tim poverila napr.rodice at maji ty prachy u sebe prece je nebude tahat zenich navic si myslim ze je to o svatbe dost rizikovy na ztraceni :-N
Odpovědět
Salome,taky jsem se s tím setkala(nakonec budeme mít někoho jiného),ale vím,že mi pak pošle smlouvu.JE jasný,že ji pak poslat nemusí.Tak si třeba tady najdi nevěstu,která ho taky měla a můžeš se jí zeptat,jak to probíhalo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky u nás chtěly jen zálohu v restauraci,u učňů s koláčkama a v květinařstvi a všude dali doklad. Fotografka chce penízky až po předání fotek. Už jsme měly předsvatebni focení a byla spolehlivá tak ji důvěřují.
Odpovědět
salomme:jak rika efkasl, kdyz to budes platit na ucet, tak to je normalne prokazatelny, takze to je stejny, jako kdyz platis hotove a dostanes doklad :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja u fotografky dostala zalohu, na svat. saty smlouvu, na prstynky nejdrive zalohovou fakturu, pak konecnou fakturu, ted budeme platit i na fakturu za cast hostiny, jn na sv. dort a zakusky pani nechtela nic.ale kazdopadne vzdy chtej doklad...fotografce zbytek penez doplatime az budeme mit fotky.
Odpovědět
Profilova fotka
My meli na vsechny zalohy papir, i kdyz s fotogrfakou jsme si to nacaraly ke mne do bloku s rodnymi cisly a adresami nasimi. Ve svatebni den jsem mela nekolik obalek, tam predem pripravene doplatky a nadepsano - kytky, dort, vlasy, fotky ... Meli jsem to vse na jednom msite, takze jsem si jen v hotelu chodila do pokoje pro konkretni obalky.
Odpovědět
ahojky no mi akorát platili zálohu na šaty na nic jinýho ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
but: No ale taky může říct, že je to hezké, že jsem peníze poslala, ale on neví proč, páč žádnou smlouvu nemáme, nic. Vím, že je to nepravděpodobné, ale jak jsem psala - stát se může cokoliv a jak mi to pak bude vracet? Na základě čeho? Výpisu z účtu? jako důkaz, proč jsem tam ty peníze poslala, je to nic moc.
Odpovědět
salomme: Tak se s fotogrfem sejdi. Zovna naše fotografka zálohu nechce. Platili jsme zatim zálohu za šaty a prstýnky a mám to napsaný přímo na tý objenávce. Plus budem platit zálohu určitě v restauraci a učňům v cukrárně. Platim to v hotovosti, protože většinou zařuzuju tyhle věci osobně. A nechám si na to vystavit papír - třeba tu objednávku, nebo cokoliv, ale aby na tom bylo jejich razítko nebo tak.
Odpovědět
krtek: To mám v plánu, ale není odsud, takže si na to setkání budu muset vzít dovoleou ;-) Jinak téma se týká jakéhokoliv placení záloh :) Za co je nejčastěji chtějí a v jaké výši.
Odpovědět
salomme: :-D :-D :-D :-D tak jsou dve moznosti, bud budes mit pisemnou smlouvu, nebo jinak budes moct prokazat, ze jste smlouvu uzavreli a bude teda jasny, ze to byla zaloha no a pokud on bude tvrdit, ze jste nic neuzavreli a ty nebudes schopna dokazat, ze uzavreli, tak si ty penize prece taky nemuze nechat ;-) vracet ti bude jen na zakladet toho, ze tys mu poslala penize "jen tak" (bezduvodne obohaceni)
Odpovědět
butt: ted mě napadl problém, nad kterým jsme už nekolikrát přemýšleli - pokud pošleš peníze z účtu na účet, ale omylem na jiný, než jsi chtěla, musí ti je ten omylem obdarovaný vrátit a nebo je to jen na jeho vůli?
Odpovědět
salomme- banka ho vyzve, aby danou castku vratil, ale to se vlece, pokud to nevrati, muzes ho dat k soudu...
Odpovědět
salomme:praveze to vratit musi :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
nosturno: Tak je to určitě nejlepší ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
mám dotaz ohledně zaplacené zálohy fotografovi. Už mám zaplacenou zálohu, ale asi ho budu muset zrušit kvůli tomu, že asi musíme posunout hodinu obřadu až tak na 14 h. a to vím určitě, že nemůže, protože na 14 h. má druhou svatbu :-( :-( je to hrozný, hrozně mě to štve ale co se dá dělat. Doufám, že bude v pohodě a zálohu vrátí. Jelikož ani nenapsal, do kdy je potřeba zaplatit tak doufám, že mi ji vrátí, protože vlastně jsem ji ani do teď nemusela mít zaplacenou.....
Odpovědět
Profilova fotka
@smallinka Tak to se obávám že jestliže jsi už zaplatila zálohu, tak ji ani už neuvidíš. Ale jestli je slušný tak snad bez problémů jo :) Víš jak to dnes chodí :)
Odpovědět
já vím, ale on byl hrozně právě v pohodě ani na tu nespíchal, spíš jsem se ho zeptala já jak je to ze zálohou, zaplatila jsem 1500 Kč tak aspoň tu tisícovku kdyby vrátil. Jako věřím, že mi ji snad vrátí, protože byl opravdu v pohodě, ale mám taky obavy, že ne. No když nevráti tak asi nic nenadělám, naštěstí jsem nezaplatila 4000 Kč. Měla jsem to hned odvolat, když jsem věděla, že má po nás svatbu :-( Jenže ty fotky jeho!!!! ty mě dostaly
Odpovědět
@ivet1987 Tak zálohu mi nevrátil :-( no jo za blbost se platí si říkám. Ale na druhou stranu jsem si říkala, že když má po nás ještě jednu svatbu, takže by mi mohl tu tisícovku vrátit (je to 1000 Kč ne 1500 jak jsem psala), psal mi, že odmítal lidi, ale nevim že zrovna někdo chtěl focení jen na dopoledne jako my? a ve 14 hodin už musí být jinde. Nevim prostě jsem doufala, že mi to vrátí, ikdyž vím, jak to dneska chodí...... Je to známej fotograf o zakázky nemá nouzi, taky nepatří mezi nejlevnější, takže mu spíš než o slušnost jde asi fakt o ty prachy :-( Vím, jak je to ze zálohama, ale jelikož mi ani nedal vědět, že záloha je nevratná a ani mi nenapsal datum do kdy mám uhradit (třeba jsem do dneška nemusela mít zaplaceno že?) tak jsem doufala, že mi to vrátí :-( No nic za blbost se platí. Teď už s tím nic nenadělám. Ale štve mě to, snad to brzo přejde..........ehehehe :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@smallinka No aspoň vidíš co je zač. Škoda no. Ale houby že za blbost se platí, prostě v tomto státě to jinak nejde. Všude se takoví najdou. A nového fotografa máte? :)
Odpovědět
:-) jeee ty si tady :-) Jo mám zamluvenýho p. Vláčila, akorát nebude fotit přímo on, bude fotky pouze upravovat. Je obsazený, ale jeho nějaký asistent bude fotit. Je dražší teda než p. Ležatka, ale fotka má nádherný. Jelikož máme focení jen obřadu tak to nebude tolik.... ale sehnat fotografat teď dalo fušku!! jako nějaké co má trochu zajímavý fotky, tak jsem za toto ráda. Před několika rokama jsem našla na jednom fesťáku na zemi tisícovku tak si říkám že to bylo na toto ;-) No nějak se uklidnit musím....
Odpovědět
Profilova fotka
@smallinka No jasný, někam se uklidnit musíš :-)) No tak hlavně aby to dobře dopadlo a měly jste krásné fotečky :) Nám bude fotit kamarádka, dělá pěkné fotečky, tak snad nebudu litovat že nedám spoustu peněz za nějakého známého fotografa :)
Odpovědět
@ivet1987 Já myslím že je taky důležitý jak se při focení cítíš a kamarádka je kamarádka takže si myslím, že fotky můžou být ještě vydařenější než od nějaké extra profesionála. Jsem ráda, že jsem někoho vůbec sehnala......... už se těším :-)
Odpovědět
Já zálohy platit chci, jsem asi divná,ale bude to pro mě lepší domluvit se na záloze a zbytek dát až den po svatbě nebo tak...hlavně o svatební den, ještě řešit peníze, to ne?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?