Pes v kostele

Profilova fotka
Dámy, sme s pani farárkou dohodnutí, že naša vlkodavka bude s nami v kostole, ale po dnešnej skúške si vôbec nie sme istí, ako to vymyslieť. Pri nás asi tú polhodinu neobsedí a bojíme sa, že keď bude u niekoho z rodiny/známych sedieť, tak bude kňučať. Nemáte nieto podobnú skúúsenosť a nejaké rady a tipy? Premýšľame na poslednú chvíľu, že ju necháme doma, bývame kúsok od kostola, a po obrade po ňu pošleme aby s nami strávila zbytok dňa.
Odpovědět
Profilova fotka
V kostele se dělá zkouška??? :O Zkušenost rozhodně nemám, ale nechala bych jí doma! Bude lepší jak pro ni ( nebude vědět, kam se vrtnout, co se děje, proč nesmí být tu a má být tam atd..) tak i pro vás, představ si, že budeš nervozní co je se psem, budeš se ošívat, kde je...Pokud to máte kousek, nech jí v klidu doma a po obřadě si jí nechte přivést, bude to myslím lepší:)
Odpovědět
Pokud to máte kousek, určitě bych ji nechala doma. U nás jsem viděla na bohoslužbách malinkého psíka schovaného v tašce, ale vlkodava si v kostele nějak neumím představit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luccieta jj, vcera sme si s pani fararkou trenovali slub a ako bude prebiehat sobas aby sme mali predstavu. :)
Odpovědět
My měli psa na obřadě, venku. A trochu pokňourával, ale naopak to bylo hezký, byli tam i pávi a ti hodně řvali... Byla to taková hezká kulisa...záleží jestli chceš hrobový ticho, nebo jestli ti nevadí trochu šum... Je to na tobě
Odpovědět
@myjusiatko Ahojky, já měla na obřadu i na hostině svojí vlkodavku a bylo to bez problému. Moje mamča jí držela na vodítku a psina byla moc hodná, klidnější než by byla na volno. Svatbu jsme neměli v kostele, ale v kočárovně, oddávající byl předem upozorněn, že tam bude pes (nakonec nám řekl, že jeho sestra má chovnou stanici vlkodavů, tak byl alespoň zvyklý :-) ). Jen ostatní řikali, že když byly chvilky ticha, že bylo slyšet jak dýchá, ale že to bylo vtipné a nikomu to nevadilo. :-) Ještě pro vysvětlení, naše psina není zvyklá být doma sama, je hodně smečková - což snad asi každý vlkouš, takže nechat ji doma by bylo pro ní více stresující než být s námi. A 120 lidí zvládla levou zadní. Plus bratr mého muže měl sebou svoje dvě psiny, které jsou zvyklé být doma samy, ale jsou zase hodně kontaktní, tak proč je nevzít mezi lidi. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anianka Ahoj, tak to určite vieš aká je to povaha. :) Ani som nedúfala, že sa tu nájde nevesta s vlkodavkou a mám radosť. :)))) Naša je teda zvyknutá byť doma aj sama, ale stále je to závisláčik. Je naopak kľudnejšia, keď je na voľno a s hromadou ľudí nemá problém, bežne s ňou chodíme napr na náplavku, kde býva navečer ľudí miliarda, tak to by tiež nemal byť problém. Len mám strach z toho kňučania, aby sa nebála, čo sa deje a nechcela sa k nám dostať. Od stredy pred svadbou u nas bude maminka, tak by ju mohla držať, aspoň bude mať nejakú úlohu a baruška na ňu za tých pár dní bude zvyknutá a bude ju brať ako svoju. Maminka s ňou sedela úplne vpredu? takže blízko vás? A aká je stará (vlkodavka)? :)
Odpovědět
@myjusiatko Ahojky, ono se těžko radí vlkodaváři, když má někdo jiné plemeno. Ti vlkodávci jsou prostě specifičtí. ;-) Mamka s ní seděla vepředu, takže opravdu relativně blízko, akorát aby jí v klidu udržela bez přetahování (kdyby náhodou začala blbnout, že chce k nám) tak jsme jí dali jako pojstku Halti ohlávku, je s ní zvyklá chodit ve městě v rušných částech, takže opravdu nebyl problém. :-) Tak naší Berrče je teď 7 let, loni kdy jsme se brali jí bylo 6 let, takže už je klidnější ( i když ona byla klidnější tak od cca 2 let). Jinak venku, když to jde, jí taky nechávám na volno, ale ta svatba je dost jiná. Ti psi cítí strašně moc emocí a mnohdy si s tím nedokážou poradit, tak jsme ji na tom vodítku měli. Večer ti kdyžtak pošlu fotku z obřadu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anianka Dekuju! Naše je ešte 10 mesicni stene, tak to sni mozna bude cloumat o to vic. No pockam az pride mamka a probereme to s ni. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@anianka Jinak naše je Baruška. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?