Péče o sebe před svatbou

Ahoj, mám měsíc do svatby a říkám si, že bych o sebe měla začít více pečovat. Našla jsem zde diskuse spíše jen o hubnutí. Mám na mysli péči celkovou - o tělo, vlasy, nehty, bělení zubů, lépe se stravovat... a samozřejmě i trochu pohyb. Prostě aby se člověk cítil lépe a vůbec krásněji. Jaké jste měly/máte předsvatební předsevzetí či výzvy na čem zapracovat? Díky za tipy ;-)
Odpovědět
Udělat státnice, to byla výzva :-D Ne, dělám si legraci..já jsem tohle asi vůbec neřešila..vlasy jsem měla na svatbě už hrozně špatné (suché konečky), na střihání došlo až po ní..kvůli svatbě jsem rozhodně nic navíc nedělala. Vlastně jednu věc ano - zašla jsem si na masáž :)
Odpovědět
chtěla jsem zhubnout, no a nic :) a stejně jsem si připadala krásně :D
Odpovědět
Profilova fotka
začala jsem víc pečovat o vlasy, koupila jsem si balzám a arganový olej na konečky. A den před svatbou si nalakovala nehty na ruce, jinak nic :-)
Odpovědět
@anpave no, jestli chces celkove se citit zdrave a krasne,tak pak je to jednoduche. Teda je jednoduche si rict,co delat. Neni jednoduche to vydrzet:) jist hodne zeleniny a ovoce,zredukovat cukry a alkohol. Vic se hybat a travit cas na zduchu. Zajit si na masaz a kosmetiku. A mit dost spanku...;)
Odpovědět
Profilova fotka
@anpave Dobrý den, někdo třeba zajde párkrát do solárka, aby vyrovnal opálení, zlepšit jídelníček, vyvarovat se pokrmům, které mohou být alergení kvůli pleti a tak. Hlavně kdybyste se měla stresovat, tak třeba už dva týdny před svatbou, poslední týden už hoďte všechno za hlavu, choďte dřív spát, ať jste odpočatá, věřte, že to udělá hodně;)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja som začala chodit dvakrát měsíčně na ošetření pleti, aby se i větší nedokonalosti stihli do svatby odstránit, tak třikrát půjdu i na ošetření vlasů, aby byly lesklé (mne totiž arganový nebo jiný olej jenom škodí) a jednou jsem čítala rozhovor se svatebním fotografem, kde se ho ptali, na co nevěsty v oblasti krásy zapomínají a on hned řekl, že žádná se pořádně nestará o pokožku rúk, i když každý fotograf fotí detail rukou, když si novomanželé nasazujou prstýnky a tak, takže chodím dvakrát měsíčně aj na masáž a zábaly rukou. Zhubnout už moc nepotřebuju, to jsem už stihla ještě před plánovaním svatby díky bohu. Jo, a chodím dřív spát, tak se cítim víc odpočatá. :-D
Odpovědět
Ve stravování teda vůbec.. jíme stále hodně dietně a zdravě. Akorát to bělení zubů a nehty -nechala jsem si udělat shelac, ty měly úspěch, takže si je začnu nechat dělat i dál.. chodila jsem běhat, ale 2 týdny před svatbou jsem skončila s přetíženýma vazama v koleni, takže jsem měla od pohybu utrum :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jim a hejbu se furt stejne pred i po svatbě...pred svatbou jsem akorat párkrát zasla do solarka abych nebyla bílá...tot vse :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měsíc před svatbou poctivě každý den čistila pleť kvalitní kosmetikou, odličovala se poctivě a důkladně každý večer, krémovala si několikrát denně ruce a párkrát jsem si udělala zábal na vlasy a vybělila zoubky sodou a den před svatbou šla na pedikůru.
Odpovědět
Profilova fotka
Já zhubla (asi 9kg), absolvovala domaci měsíční kůru bělení zubů, nechala pořádně dorůst vlasy a začala chodit na manikůru... ;) Jo a těsně před svatbou jsem trávila víc času na slunci, abych dostala pěknou barvu ;) Svatba byla koncem srpna, takže před tím byly ty týdny horka a já se opaluju fakt rychle, takže žádný solárko nakonec nebylo nutný ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Abych se cítila "lépe a krásněji" o sebe pečuju tak nějak průběžně a myslím, že i celkem nadstandardně, takže před svatbou jsem navíc "nad svůj limit" neudělala vlastně nic:) Jo...nechala jsem si udělalat shellac na nehtech a líbí se mi to (jakože se nemusím mrcasit s lakováním a udržováním délky a stavu nehtů především), tak v tom pokračuju i po svatbě :-)
Odpovědět
Taky se o sebe starám dost už teď, takže asi nic moc dělat nemusim, hlavně teda teď podpořit imunitu, abych na svatbu nenastydla (máme v prosinci). Takže teď začnu chodit do sauny. Ještě plánuji i nějaký 14denní detox, abych se cítila lépe. A nějaké ty masáže apod. Takže spíš se snažím to zvládnout po psychické stránce než po fyzické :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kristynar to ja stejne byla zavrena v kancelari cely leto takze vedra nevedra solarka bylo treba :-/
Odpovědět
Profilova fotka
Já sem si koupila v lékárně lepší šampon na vlasy a drogerii pudr na bělení zubů. S jídlem se hlídám už tak asi rok(nepřežírám se na noc :-D ) a na gelovky chodim u léta. Ale přijde jako by před svatbou se mi všechhno kazilo. Nikdy jsem neměla tak suché ruce jako teď a musim si je něčim občas máznout :-D Snas si do programu týdne před svatbou stihnu zajít na masáž a chtěla sem do solárka jenomže když sem se ptala známých jeden mě posílá sem druhej tam takže asi nikam nepudu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky já jsem jako asi skoro každá chtěla něco shodit , u mě to byly 2 nabrané kila, které se mi drží od té doby co pracuji (přes rok), ale to se nepovedle :-D Jinak vlasy si barvím sama a zůstala jsem u toho, protože si říkám, co kdyby mi to někdo zmrvil a nebyla bych spokojená a k tomu jak to mám už x let bych se jen tak nevrátila. Jediné navíc co jsem pro sebe udělala byla 2x kosmetika, přibarvení obočí, řas a umělé nehty, a pár návštěv solárka.
Odpovědět
Vedle hubnutí jsem si nechala nějaký čas růst vlasy bez zkracování (z čehož kadeřnice nakonec stejně nebyla odvařená, že prej jich je moc), asi 3 týdny jsem si bělila zuby, byla jsem na kosmetickém ošetření a na manikůře dvakrát před tou svatební (gellak, aby mi dorostly nehty).
Odpovědět
Profilova fotka
@laka_lacenda :D Jo, to chápu, já teda taky neměla žádnou dovolenou, celý léto jsem taky strávila ve špitále, ale víkendy )když nebyla služba) jsem trávila u našich na zahradě a chytala bronz... :D No upřímně, stačily asi 4 odpoledne a byla jsem zas jak cigáně, takže ke konci jsem to už zase omezovala, aby to nevypadalo blbě, protože manžel je hodně světlý typ :D Ale já měla čistě bílé šaty, takže byla potřeba mít aspoň nějakou barvu, abych nebyla jak Sněhurka ;)
Odpovědět
jsem líná, nedělala jsem nic :-D
Odpovědět
Děkuji všem za reakce a inspiraci. Mě o hubnutí ani naštěstí nejde (i když zaposilovat by neuškodilo). Na vlasy používám občas kokosový olej a zkouším ho teď i na bělení zubů . Na ty "alergeny" co se týče pokožky si chci právě začít dávat pozor, jsem ekzematik a když si dám něco, co bych neměla, tak je to znát. S tím souvisí i péče o ruce (a pleť), aby vypadaly víc k světu. A masáž a dostatek spánku je skvělý nápad. ;-) Né, že bych se normálně zanedbávala, ale trošku péče navíc by mi prospělo.
Odpovědět
Profilova fotka
Tři dny přes svatbou jsme byli oba na klasické masáži (žádná romantika, pořádně prokřupat :-D), dva měsíce před svatbou jsem si nechala lehounce zastřihnout konečky vlasů, chodila na shellac, používala krém na ruce a koupila bělící pastu na zuby. Dostatek spánku moc nevyšel, ale alespoň jsem se každý večer poctivě odličovala, na což jinak občas zapomínám. Vlasovou masku jsem si udělala týden před svatbou. Víc nic, nemám na to potřebou disciplínu :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Tyy jo, to já jsem předsvatební přípravy zaměřila hlavně na sebe...cca dva týdny do svatby jsem opravdu hlídala pitný režim, pravidelný a kvalitní spánek, nějaké to solárko taky proběhlo, ale jen decentně, zastřihla jsem si vlasy, hodně jsem si hlídala stravu...pečuju o sebě běžně, ale před svatbou jsem si to fakt všecko hlídala, abych byla na svatbě svěží, bez pupínků, jemných vrásek pod očima, abych měla hezké vlasy, neměla nafouklé břicho...a vyplatilo se, ve svatební den jsem si opravdu připadala nádherně i bez kadeřnice, vizážistky a princeznovských šatů. Byla jsem to já, ale krásná a svěží :) alespon jsem se tak cítila :)
Odpovědět
co jsem dělala cíleně a dlouhodobě kvůli svatbě byla každé 3 týdny návštěva kadeřnice po dobu půl roku - při každé této návštěvě mi dala i olaplex , takže vlasy jsem měla nádherné, konečně fakt kvalitní:) jinak jen pravidelný pitný režim...Taky jsem si říkala před svatbou, že se budu šetřit, budu kvalitně spát..namísto toho jsem absolutně nedokázala usnout - dva dny před svatbou (jakože jsem spala asi hodinu), takže kruhy pod očima, zombie look, krása veliká :D rodina za mnou chodila, jestli nejsem nějak vážně nemocná:D ještě že jsem měla supr vizážistku, nakonex nikdo nic nepoznal, rodiče čučeli, jak jsem se dokázala přes noc tak hezky změnit:D takové to cílené hubnutí a cvičení jsem si odpustila, nejsem to já..nač se takto stresovat jen kvůli svatbě, to by měl člověk dělat dlouhodobě:) stravuju se kvalitně už 6 let, sport mi blízký není, jediné co, tak chodím na dlouhé procházky se psem...přemýšlela jsem o nástřiku, ale vyprdla jsem se na to...aspon jsem bíle zářila do dálky :D a nakonec to bylo moc hezké, mám rezavé vlasy (ne přírodně, ale kromě rodiny to ani nikdo neví, jsem bledule, vlasy přírodně taková ta myší hněď ) toť vše:) zůstala jsem jaká jsem, jakou mně poznal a jaká plánuju být ;) jen se mu za ty roky asi drobátko zvrásním a zešedivím:D
Odpovědět
Měsíc před svatbou - šla jsem na kosmetiku, nechala si depilovat "knírek". Týden před svatbou - nechala jsem si zastřihnout konečky vlasů a dobarvit odrosty. 2 dny před svatbou - šla jsem na nehty a na masáž. 1 den před svatbou - oholila jsem vše potřebné :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?