"Osobní" volno po svatební hostině. Máte zkušenost?

Ahoj nevěsty, zajímalo by mě, jestli máte některá zkušenosti s tím, že by se po obědě dalo "osobní volno". Přišel s tím přítel, že nechce mít celý svatební den honem, honem, ale že si mě chce taky trochu užít. Původní plán totiž byl, že po obědě se pojedeme max. na dvě hodiny fotit a svatebčanům se vymyslí nějaký program (nějaké vystoupení třeba), aby se nenudili. Jenže to by bylo honem, už musíme jet, ať tam na nás dlouho nečekají, atd. A pak bychom se vlastně vrátili a začali by přijíždět i hosté, co jsou zvaní až na odpoledne na raut. To byl původní plán, ale teď je to naplánované tedy tak, že po obědě budou mít volno, můžou si zajít na procházku, či si zajet domů, převléct se do riflí a náš řidič by je pak doma vyzvedl a tím pádem by se i vyřešil problém s tím, že by museli u restaurace nechávat v noci auto (protože by autem přijeli, ale odvezl by je náš řidič, protože s alkoholem v krvi by asi nikdo neřídil:) ). No a pak tedy odpoledne bychom se všichni sešli na raut, po asi 3 hodinách volna. My bychom se v klidu nafotili, trochu si sebe užili a hlavně bychom se nemuseli nijak honit kvůli ostatním, vždyť je to přece náš den, ne? :) No a zkrátka a dobře, abych ukončila své povídání :D, tak máte s tím některá zkušenost? Jak to u Vás probíhalo, co na to hosté? Ti asi moc nadšení nebyli, že? Nebo plánujete to některé? A jak to máte vymyšlené?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, zažila jsem něco podobného na svatbě přátel v Praze - sešli jsme se na obřad a pak jsme šli s přáteli do hospody a sešli jsme se asi po 4 hodinách na bowlingu, kde se popíjelo. A vzali jsme to v pohodě. Bylo to v Praze a my nepražáci jsme si vymysleli prostě svůj program :-) no problem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
sestřenice takhle byla na svatbě své kamarádky a taky měli asi 2-3 hodiny volno. Říkala, že to bylo fajn, protože si zašli domů, převlékli se, osprchovali (bylo léto a docela horko) a odpočinuli. Takže na pokračování přišli svěží a zase natěšení ;-)
Odpovědět
@zoriazz @marrpa Holky, tak to jste mě potěšily :) Já mám právě strach, aby všichni hosté nebyli nabručení, ale je to přece jen naše svatba a děláme to pro sebe a ne pro ostatní :) Já jen aby pak z toho všichni pak nebyli znechucení a nabručení po zbytek dne :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lacime mladí lidi to pochopí a starší ocení. Možná budou bručet, ale potom zjistí, že jsou čerstvější :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že v pohodě, jen je potřeba na to všechny upozornit předem. Někteří hosté jsou ne zcela soudní, takže aby nečekali, že se o nš někdo bude celý den starat!
Odpovědět
@lacime Zkušenost s tím nemám, ale ten váš plán se mi moc líbí. Aspoň byste se tak vyhnuli tomu hluchému místu, co na svatbách bývá právě mezi obědem a momentem, než začne hrát hudba a začne se něco dít. Spousta hostů sedí a nudí se, někteří se jdou projít, odvézt auta, převlíct se a tak. Takže do toho určitě jděte, je to super nápad a věřím, že nikdo nebude proti! ;-)
Odpovědět
Pokud budou na svatbě i starší lidé,je třeba zvážit podle jejich zdravotního stavu ,jestli to pro ně nebude zátěž jezdit tam a zpátky. ;-)
Odpovědět
@lck79 Právě, že naše koordinátorka tam chtěla vecpat nějaký program pro hosty, když my se budeme fotit (třeba vtipálka kouzelníka, karikaturistu, barmana na míchané koktejly,..) a my bychom se mohli mezitím fotit. Ale to už nám připadlo opravdu až moc, skoro jako bychom se chtěli ukazovat, že na to máme a navíc, děláme tu svatbu přece kvůli sobě, tak proč tam cpát nějaké takové blbiny, když je nechceme. Samozřejmě proti gustu,.. :) Myslím, že každý pár by si měl udělat svatbu podle sebe a nemyslet jen na to, co řeknou ostatní, jak se jim to bude líbit. Kvůli nim tu svatbu přece nedělají. Ale musím říct, že jsem taky po delší době zpozorovala, že se víc ohlížím na host, než na sebe, ale s tím je už konec :)
Odpovědět
@radkaja Naštěstí s tímhle problém nevidím. Bude tam akorát moje bábina, které je sice 80, ale můžu říct, že je čipernější víc jak já :D Takže ta půjde asi s maminou do zoo, jak je tak znám. A pak druhá bábina, která na 98% stejně nepřijde a pokud ano, tak se po obědě sveze s otcem domů, ale na rozdíl od něj se už vracet nebude. No a pak teta, ale ta pojede ještě s druhou domů zavést auto a buď je řidič pak vyzvedne, nebo si možná i myslím, že na raut už nedojedou. Jinak ale pokud někdo bude chtít počkat, tak na vlastní nebezpečí (zřejmě by se dost nudil :)), vždyť tam bude otevřená restaurace (my to máme na salonku). A převlečení si může vzít už předtím sebou do auta, budeme tam mít "erární pokoj" na převlékaní a odložení věcí. Jo a skoro půlka lidí, co budou na oběd, budou mít přímo u restaurace ubytování, takže můžou jít na pokoj si dát šlofíka, nebo taky zahučet do naší zoo, ve které ještě nikdy nebyli :) Tak nejdřív jsem chtěla od Vás radu, jestli si myslíte, že to dobrý nápad, byla jsem z toho trochu nesvá a teď to spíš vypadá, že tu přesvědčuji já Vás :D Ale je to fajn, spoustu věcí si vždycky uvědomím, když se takhle rozepíšu, nebo rozpovídám o tom. Jenže povídat tomu nemám komu domu, nikoho moje problémy nezajímají, prý bych měla myslet i na něo jiného než na svatbu, ale když to nejdeeeeee :(
Odpovědět
Profilova fotka
@lacime Moje řeč :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lacime Tak, jak to popisujete výše, je to naprosto v poho a jděte do toho. Zvláště jsou li tam hosté ubytováni.
Odpovědět
Tak přesně takto to budeme mít i my. Volno cca 3 hodiny. Komu se to nelíbí, ať na raut prostě nechodí. Přátelé to snad pochopí. Chci hezké fotky a svatební den v klidu, takže žádné stresování ....i když tomu se stejně nevyhnu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lacime Taky bych tam žádnej program necpala a nechala to volný. Aspoň ta svatba nebude taková sešněrovaná a bude pohoda. Já bych teda tu vaši verzi rozhodně jako host na svatbě uvítala! ;-)
Odpovědět
Mě docela udivuje, že mě tahle verze nikdy nenapadla (ač svatbu teda ještě neplánuji) a přitom je tak úžasně jednoduchá. Přesně, jak tu už bylo řečeno, po obědě bývají hluchá místa, kdy nikdo neví, co bude, je nuda, čeká se pořád na něco, až se něco odveze, přiveze, nechce se odcházet, aby se o něco nepřišlo.. takže tohle mi přijde jako ideální varianta, jak pro vás, tak pro svatebčany, kteří jistě rádi o to hluché místo přijdou, nebude se muset na nic čekat a nudit se, když se dá přesný čas, kdy se zase všichni sejdou :-) Za mě jasný plus ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?