Oslava až druhý den po svatbě. Je to dobrý nápad?

Ahojki holki. Potřebuji poradit. Máme v plánu se vzít 120 km od domova. Proto jsme naplánovali obřad v úzkém kruhu rodinném (rodiče a sourozenci-popř. jejich partneři) jako malý výlet(bereme se v ZOO Lešná) a velkou oslavu až druhý den už doma. S tetičkama, strýčkama, kamarády a známými. Připadalo nám to jako dobrý nápad. Ale pak přišla rána od nej kamarádky, že když nepůjde na svatební obřad, tak nepůjde ani na oslavu. Tak jsme to vyřešili tak, že když se tam dostane, tak ať tedy přijede. A nakonec přijedou i ostatní kamarádi. A teď začala babička. Mámu už nemám a jsem její jediná vnučka. Tak se jí dotklo, že mě nemůže vidět na obřadu. Přece nemůžu nechat babičku, aby jela 120 km na obřad a po obřadě ji nechat stát, zatímco my s rodinou půjdem na oběd. Už z toho mám hlavu v pejru. Myslíte, že oslava až druhý den je dobrý nápad nebo je to průšvih?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Svatební den je prostě jen jeden a jen jeden den jsi nevěsta Já bych to raději udělala najednou. Průšvih to určitě není, pokud to bere rodina a přátelé, jestli se k tomu ale staví tradičněji asi bych jim vyhověla. Je to sice jen Váš den, ale na druhou stranu jsi taky dcera a vnučka a z toho určité povinnosti vyplývají. jde jen o to, jak se k nim postavíš.
Odpovědět
Ahoj, promin, ale me to prijde zbytecne komplikovany. Proc se chcete brat tak daleko? Ony jinak babicky vic prozivaj obrad nez hostinu, takze se ji moc nedivim, ze je babicka trochu urazena a nedalo by se to nejak udelat, aby tam taky mohla byt? Ale jinak te tve kamaradce nerozumim. Kdyz je tvoje nejlepsi kamaradka, tak by te mela chapat a byt rada, ze to budes mit tak, jak si to prejes.
Odpovědět
no tak jse zjistila, že všichni okolo mají pravdu, jen my dva jsme blbečkové co si mysleli, že svatba je o těch dvou snoubencích. Vážně jsem myslela, že svatba by měla být nejkrásnější pro nevěstu a ženicha a ostatní dělají všechno pro to, aby jim vyhověli a udělali jim radost. Já to jako svědkyně kamarádce takhle dělala. No asi se budu muset smířit s tím, že je to "jen" svatba a nebrat to tak vážně. Ale pořád se mi nechce všechno měnit a podřizovat se druhým. Prostě jsem asi moc umanutá.
Odpovědět
lucko, ja te chapu, taky mam podobny problemy..ja nebudu mit na svatbe zadnou rodinu a pritel uplne vsecky..oslavu jsme chteli o tyden pozdeji pro kamarady a obrad v par lidech a tak to dopadlo, ze to bude uplna klasika- obed velka rodina, vecer kamosi..je pravda, ze nevesta budu jen ten jeden den, ale taky me to mrzi...bohuzel moje predstavy o oslave se neslucuji s predstavami pritele, takze to bude kompromis- hura akce hlavne kvuli rodine a znamym a hlavne pro ne...o tom asi svatba je, skoda
Odpovědět
jajaa: ale kdyz i pritel to videl jinak nez ty, tak je super, ze jste nasli kompromys ne? Tak by to melo byt. Ale zase by se nemelo az moc ustupovat. Prece jen je to vase svatba. lucko: pokud uz ted se netesis na svoji svatbu, tak bys to mela vsem rict a taky udelat nejakej kompromis, je to tvoje svatba a kdyz ju i ty i tvuj pritel chcete mit jinak nez si to predstavujou ostatni, tak to tak proste udelejte a hotovo.
Odpovědět
daragaga: No to je právě to, že už to nejde tak, jak jsme původně plánovali. Přítelova máma by to asi nerozchodila, že nebyla na jeho svatbě. A já bych pak měla do konce života z tchyně nemylosrdnou bestii. Budu to muset babičce nějak vysvětlit. Že pro nás znamená víc oslava svatby s lidma, kteří nás znají a mají nás rádi, než slib věrnosti před cizím člověkem, který nás uvidí poprvé v životě. Byli jsme loni 2x na svatbě a byla to strašná otrava. Pochybuju, že na své svatbě zachovám kamennou tvář. Jen bych se radši smála, než abych brečela ze zoufalství z toho, jak je svatba jenom o svatebčanech a ne o snoubencích.
Odpovědět
No my na svatbe taky nebudeme mit prarodice, protoze bydlijou v zahranici a jsou dost stari. Vim, ze jim to bude trochu lito, ale dohodli jsme se na tom, ze pak pro ne usporadame mensi oslavu a ukazeme jim fotky atd. Treba by byla babicka rada, kdybyste meli kameramana a ona se pak mohla na vsechno v pohode podivat? to je skoro stejne jako kdyby tam byla. A proc jste to puvodne planovali tak daleko?
Odpovědět
Profilova fotka
lucka: Proč se tak zbytečně rozčiluješ? Nikdo ti tady přece nenapsal, že jste blbečkové... A proč taky ? Je to opravdu váš den a vy si ho udělejte takový, aby se líbil vám. Pro mě jsou třeba součástí pěkné svatby i spokojení příbuzní a známí... Hlavně mi přijde divné, že prvně chceš znát názory ostatních a pak se takhle čertíš, když s tebou všichni nesouhlasí...
Odpovědět
daragaga: ZOO Lešná se nám moc líbí, je to prostě naše oblíbené místo. A navíc jsme si řekli proč ne? Jiní se berou na Karlštejně a taky tam nebydlí. katchen: Když já jsem ztrašně zklamaná, že se nenašel nikdo, komu by se zdálo fajn mít obřad víc v soukromí a druhý den to pořádně oslavit. Bez nervozity, upnutých košilích, botech na jehlových podpadcích. Prostě garden party, opékačka, griling, pivíčko, vínečko a tak. Romantika při obřadě a supr nálada při oslavě. A hlavně- opravdová svatební noc se vším všudy. Ale nezlobím se na vás, jen na sebe, že jsem to asi neměla brát tak soukromě, když to jiní chtějí jinak.
Odpovědět
No na zacatku jsi psala, ze to chcete udelat v rodinnem kruhu, s rodici a sourozenci, tak to tak udelejte. Komu to vadi? babicce a kamosce? Tem to nejak vysvetlis a je to? nebo je tady nekdo dalsi, komu se to nelibi? Me to prijde stejne, jako kdyz se nekdo bere tajne a nebo v Las Vegas a pak prijede a udela oslavu. Proc ne? kdyz vam se to tak libi.
Odpovědět
No když my jsme se původně chtěli vzít sami dva a pak to se všemi oslavit. Jenže to nezkousla partnerova mamča. Poté měla svůj názor i má kámoška. Tak jsme to kvůli mamče přehodnotili a vezmeme s sebou rodiče a sourozence (ti nám budou svědčit). A nakonec se ozve babička. Jen se bojím, že do svatby jsou 4 měsíce a během nic se můžou ozvat ještě tetičky, strýčkové, bratránci a sestřenice a kamarádi a a a. A už jsem z toho unavená pořád před někým obhajovat svou vlastní svatbu. Potřebovali bychom zase nabít přesvědčení, že to co děláme je správné a máme se toho držet. Ale v našem okolí nikoho takového nemáme.
Odpovědět
Profilova fotka
lucko, my jsme taky puvodne chteli svatbu 180 km od Prahy a ja vubec nechtela klasicke svatebni saty a vsechno to cesani a liceni .... ale chteli jsme tam vsechny rodice, prarodice a kamarady, jenze vsichni zacali stavkovat, ze je to daleko, tak jsme se rozhodli to mit bliz. Bylo to trochu o nervy hledat misto u Prahy pul roku pred svatbou, ale nakonec jsme byli spokojeni vsichni. Svatba je sice o snoubencich, ale aby se ti libila, tak holt musis udelat prostredi takove, aby se libilo i vetsine hostu, pokud je tedy chces. Popravde by mi prislo logictejsi, kdybyste meli svatbu sami dva jen se svedky a druhy den party pro vsechny ostatni Kdyz si predstavim, ze by se bracha zenil a pozval na obrad nase, ale me uz ne nebo treba meho muze, tak bych se nastvala - tak se musi citit ta tvoje babicka, je to preci take jeden z tvych nejblizsich pribuznych ... navic, proc bys ji mela nechat stat a nepozvat ji na obed? Jednou jsi dcera a vnucka a tihle lide ten den s tebou prozivaji a jak tady nekdo psal, babicky a rodice jsou rozhodne dojatejsi obradem nez oslavou (na nasi oslave babicky treba vubec nebyly).... Byt vami, asi bych se na tim jeste poradne zamyslela - pokud si to chces uzit, tak musis dobre zabavit hosty, bez nich si to ty sama neuzijes - to hoste delaji na svatbach atmosferu.
Odpovědět
Článek se načítá
Tak co to udelat tak, ze pozves rodice, sourozence a babicky a tim to hasne. Ostatni se s tim budou muset smirit. Ja jsem taky odmitla mit na svatbe tety, stryce, bratrance a sestrenice. Nechtela jsem mit svatbu o 100 lidech, ale jen malou. Takhle by to neslo udelat? To bys mohla uspokojit vsechny a ta tvoje kamoska me prijde dost divna, ze dava takovy ultimatum. Nebo potom fakt najit misto nekde bliz, ktere se vam bude taky libit, ale rozhodne nedelat neco, z ceho bys nemela vubec radost a netesila se.
Odpovědět
Ale když vezeme babičku, tak musíme vzít i druhou. A dědy taky. A taky dědu od snoubence a jeho přítelkyni. A taky snoubencovu druhou babičku. Aby jí to nebylo líto. To je 7 lidí navíc. Potřebujeme sehnat auta a řidiče, kteří je tam odvezou a zaplatit jim oběd a odvoz zpátky. A co když budou chtít dědové tancovat po obědě s nevěstou? To jim přece nemůžu upřít. Takže se zdržíme ještě na kafíčko a pak ještě na zákusek. A druhý den je všechny zase pozveme. To už se přeci jen trochu prodraží. Jelikož stavíme dům, nemáme narozhazování. Co se týče mě, já bych byla klidně pro svatbu s dvěma svědky. Ale s přítelem víme, co by to udělalo s jeho máti. A právě to dilema mě ničí. Na jednu stranu chápu babičku i tchýňku, ale na druhou stranu mám pocit, že ony nechtějí chápat nás. Mám strach, že když se podřídím u tak zásadní věci, jako je svatba, budu podřízená příbuzným už úplně ve všem.
Odpovědět
A co takhle udelat svatbu nekde bliz, pozvat rodice, babicky, dedecky a sourozence na obed a pak se jit prevlict a vecer udelat normalne oslavu, tak jak jsi chtela. To by taky neslo?
Odpovědět
Profilova fotka
To si Lucko nemyslim, svatba je takova specialni zalezitost, vsichni rodice a babicky a dedeckove se na ni proste tesi. Asi by i pro klid doma bylo nejlepsi to uddelat nekde bliz, udelat oslavu s rodicema, sourozenci a babickama a vecer pak pozvat kamarady na nejakou zahradni party.... myslim si, ze zrealizovanim te tve predstavy si to bohuzel trochu doma zkomplikujes :-(
Odpovědět
No nic holky. Dík za názory, trošku jsem si udělala jasno. Asi se na to musím vyspat. Moc se mi nechce obětovat místo(moc se nám líbí), ale zkusím to pořádně probrat s přítelem. Myslím, že ten jediný do toho může mluvit. Zdravý chlapský názor zasvědceného mi myslím pomůže. Ale díky, že jste se mi věnovali, alespoň jsem to ze sebe mohla dostat a s někým pokecat. Tak ještě jednou dík a dobrou
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Lucko, taky jsme chteli svatbu s pritelem udelat podobne jako ty (chceme se brat az pristi rok, takze casu na planovani je jeste dost). Chteli jsme se vzit nekde daleko, na nasem oblibenem miste, jen s uzkym kruhem rodinnym (rodice a sourozenci), kde si rekneme ano a pujdeme pak na obed a teprve druhy den udelame parbu pro nase zname (a treba i ty babicky, sestrenky, bratrance, teticky, strejcky, sousedy, nesousedy, kamarady..) Nase predstava o party byla, ze pro ne usporadame koncert nejake zname kapelky a bude to veelkaa parba. Jenze jsme narazili (tedy vlastne stale narazime) na problem, jak dostat treba babicky na rockovy koncert? nehlede na to, ze by to asi bylo babickam lito, kdyby nebyly na obradu. takze stale premitame, hledame vhodnou formu a prostor... kazdopadne ti tim chci jen rict, ze vas ve vasem napadu vzit se na vasem oblibenem miste jen v doprovodu lidi, ktere si tam prejete, naprosto podporuju! ja si stale myslim, ze svatba je hlavne o tech snoubencich a o tom, jak to chteji zazit ti dva. a chteji-li u toho mit rodinu a pratele, pak je asi vse snazsi... mozna by bylo resenim, kdybyste o vasi planovane svatbe nikomu ani nerekli, udelali byste si to, jak sami chcete a pak vsechny rovnou pozvali az na party. to uz ale asi nejde, co? hodne stesti v presvedcovani sebe i ostatnich ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme třeba jenom tu grilovačku, před kterou bude obřad - na tomtéž místě. - klasický svatební oběd jsme ihned škrtli - sedět a 3 hodiny čučet do polívky a řízků by nás nebavilo. Nejsem proti oficiálním svatbám, my máme ale jiné představy. Chceme se hlavně bavit a tancovat a ne se škrtit v kravatách a lodičkách a modlit se kdy už konečně odjedou tetičky abychom to mohli pořádně rozjet. Klasická svatba prostě nic pro nás. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky Lucko, my jsme siće měli klasickou svatbu - oběd s rodinou a babičkama a večer oslavu pro kamarády a další příbuzný, ale ségra to měli taky ve dvou dnech. V pátek obřad s hostinou a v sobotu oslavu pro kamarády a bratrance atd. Ja a moje tchýně je z 8 dětí, ale naštěstí je rozumná, takže na hostinu místo příbuzenstva pozvala svojí nejlepší kamarádku. ;-)
Odpovědět
Ahojky, řešili jsme podobný problém, s babičkou a oslavou ve 2 dnech a dopadlo to tak, že pro babičku je Praha daleko, tak jsem se s ní domluvila, že jí pošlu koláče a dortíky a pak jí přijdu ukázat fotky a video. Sama nakonec uznala, že to bude lepší, že by stejně nechtěla jezdit daleko od domova ( je jí 78). Tak budem mít svatbu 17.4. 08 v Praze s rodiči, sourozenci a svědky ( pak jdem na svatební oběd od 13-17hodi) a oslava s kamarády bude 19.4.08 kousek za Prahou od 17hodin do rána. (v Praze v kapli se berem, ale oslavu jsme v Praze dělat nechtěli. Svatba je ve čtvrtek, tak by tam spousta lidí večer nepřišla a navíc v Praze bysme se nedoplatili.) Oslava ve dvou dnech mi nepříjde vůbec špatná, alespoň si ten čtvrtek užijem a užijem si i svatební noc. Původně to mělo být od čtvrtka do soboty: čtvrtek s částí obou rodin, pátek s širším příbuzenstvem od přítele a v sobotu s mými příbuznými a našimi kamadády, ale nakonec to bude jen dva dny. Víš, je to Váš den, tak si to udělejte podle toho, jak Vám to bude vyhovovat a nenechte si do toho od nikoho mluvit!
Odpovědět
Tak holky, dohodli jsme se s přítelem, že trváme na svatbě 120 km od domova za podpory rodičů a sourozenců. Druhý den budeme oslavovat už doma s širším příbzenstvem a kamarády. A dáme každému jasně najevo, že je to náš den D a když jim to takhle nevyhovuje, ať nechodí. Tečka. Bude to jejich ostuda, že přijali koláče, oznámení, pozvánky a pak nepřijdou. Takže takhle. Hned je mi líp, že s mazlíkem držíme při sobě a nechceme si do takové zásadní věci jako je svatba mluvit. Ostatní můžou mít svůj názor, ale nás už v zásadě neovlivní. To jen abyste věděli, jak to dopadlo.
Odpovědět
luckam ja myslim, ze je len na vas ako bude svadobny den/dni vyzerat...presne ako si napisala, komu sa nepaci, nech nechodi...aspon si urobis obraz o tom, komu naozaj zalezi na vas a komu len na sebe ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím,taky bych to udělala v jeden den,ale neřeknu třeba ty kamarády,ale bybičku nepozvat na svatbu jen kvůli tomu,že je to dálka???To si nedovedu představit... :-N
Odpovědět
ale vsak ako som pochopila, hostina bude na druhy den a tam uz vsetci budu....myslim, ze svadba je raz za zivot tak preco si ju neurobit podla svojich predstav....
Odpovědět
luckam80: ja mam jiny nezor nez luko (a to se teda casto nestava :-D :-D :-D ) Svatbu v soukromi akceptuji pouze v pripade, ze mas otce alkoholika, nesnasis snoubencovu matku, nebo jsou v rodine jine problemy. Pokud s pribuznymi vychazite, mate se radi a vztahy jsou v pohode, tak od Vas je to vcelku sobecky krok. Maji vas radi a chteji byt u toho, ne kvuli jidlu, nebo oslave, ale chteji si to prozit s vami. Ja jsem taky nechtela jit na promoci, protoze jsem si myslela ze je to blbost a nakonec jsem sla, kvuli nasim. Jsem prvni dite ktere dokoncilo VS. Byli na me hrdi a chteli to se mnou oslavit. A nakonec to bylo fajn a byla jsem rada, ze jsme to spolu prozili. Vztahy v rodine i mezi prateli musis budovat a pracovat na nich. Tento Vas krok 90% lidi pochopi tak, ze Vám na nich nezalezi. I kdyz to treba neni pravda. Svatbu delate castecne i pro rodinu a pro pratele.
Odpovědět
terak vies ja som taky liberal :-D
Odpovědět
...az sa niekedy musim krotit :-D
Odpovědět
Ja jsem si taky rikala ze chci malou svatbu a malou oslavu a pak to s deckama postupne oslavime nekde po hospodach. Je to ale jeden den v zivote, ktery se doufam nebude nikdy opakovat. Nerikam, ze je to nutnost zvat teticky a bratrance z desateho kolena. Ja zvu vsechny nase pratele a zname, ktere mame radi a chceme je tam. Proste mi prijde, ze se to hodi, protoze ja bych taky chtela byt u toho jejich dne... Byt po mem, vezmeme se v zari v benatkach.
Odpovědět
ja som velmi chcel aobrad len o dvoch svedkoch niekde na Konopisti alebo inom krasnom zamku v CR, aj to bolo dlho realne ale potom zrazu drahy ze koli rodicom urobime normalnu klasikus svadbu...aj som ho prehovarala, ale nakoniec som suhlasila...teraz vysvitlo, ze rodicom je uplne jedno, ci svadba bude, otec keby mohol, tak sa ani nezucastni...a co soms a rozpravala s mojou mamou a starymi rodicmi, tak tiez mi povedali, ze sme mali urobit maly obrad a peniaze investovat inak....takze je to velmi individualne, nasa rodina by s tym problem nemala, keby sme to urobili ako napr. lucka, tym som si ista....ale teraz uz je vsetko zajednane, tak uz to neriesim 8-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?