Obyčejná svatba, měla jste některá takovou?

Dobrý den, Na své svatbě nechystám žádné zvláštní překvapení jako je ohňostroj, barmanská show, nebo předávání darů rodičům za výchovu, miničokoládky, bublifuky, výslužku. Dokonce ani svatební strom, nebo lampiony přání. Chtěla bych pouze pár tradic a dobrou zábavu. Měla jste některá takto "chudou" svatbu? Máte pocit, že jste se nějak ošidili a litujete teď?
Odpovědět
Profilova fotka
Neblazni a nenech se tu strhnout megasvatbami! nase svatba se taky obesla bez spousty veci a nikdo si nestezoval ze by mu neco chybelo :-) a ani ja jako nevesta si zpetne nevycitam ani nelituji ze jsem neco nemela
Odpovědět
Profilova fotka
tak to budu mít naprosto stejně.....nic se nemá přehánět a svatby za desítky tisíc jen kvůli tomu abych ukázala že na to mám( a sc hovávala se za to je to můj den chci si ho užít) jsou pěkný, ale když na to nemám..myslím že si to člověk může užít i bez těch serepetiček vedle :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu budeme mít příští týden. Žádnou barmanskou show ani ohňostroj ani strom ani žádný podobný serepetičky mít nebudeme a ani bych to nechtěla, kdybych na to měla :-D Prostě mi to přijde uhozený. Budeme mít tombolu a noviny (s těma se trochu nervuju, ale chci je udělat speciální a perfektní, protože psaní je moje vášeň a všichni z mé strany to vědí). Pak bych ráda vymyslela nějakou hru, aby se u toho bavili všichni, ale nevím, nic mě nenapadá, takže možná nic nebude. Neřeš to, udělejte si svatbu takovou, jaká se bude líbit vám a vykašlete se na to, že tady kolikrát člověk vidí, jak se nevěsta se ženichem předvádějí s ohňostrojema. Navíc co si budeme povídat - obvykle na to ani sami nemají a na svatbu si půjčí, což je podle mě vrchol zvrhlosti :-D Svatba je hlavně o lidech, ti dělají atmosféru, kterou si pak všichni pamatují řadu let. Není to o ohňostroji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No tak ani my nebudeme mít žádnou show, ani ohňostroj, ani holoubky, ani strom přání. Na druhou stranu budeme mít noviny, to mi přijde jako dobrá zábava pro hosty než se my vyfotíme a potom prezentaci fotek (jak šel život). Chtěla jsem fotobudku, ale čím víc se blíží svatba, tím mi to víc a víc přijde takové laciné, uhozené (nechci se ale nikoho dotknout). Výslužky teda mít budeme taky, bez toho by rodiče měli pocit, že hosty ochuzujeme :-) Nenech se strhnout tím šílenstvím po dokonalosti. Ty holky si potom svatbu ani pořádně neužijí, protože vše nevyšlo podle plánu (což ani nemůže, každá svatba si žije "svým životem").
Odpovědět
Mě se celkem líbilo,když se nevěstě různě po těle,pod šaty,atd připli kolíčky na prádlo,posadila se na židli,ženich se přivedl k ní se zavázanýma očima a rukama a musel ty kolíčky hledat-ústy.Jen pozor-kolíčku tak 10,je to celkem náročné,ať se z toho nestane "teror".
Odpovědět
My jsme měli obyčejnou svatbu bez těhle "životně důležitých" věcí a všem se líbilo, většina názorů se nesla v duchu, že další svatbu jedině takto. Naši hosté na nás počkali na zahradě, narazili si pivko, vytáhli prasátko, koláče atd., takže se při tom půlhodinovém čekání vážně nenudili :-D Dokonce jsme ani nevybírali do střevíce a podobně, přijde mi to hloupé, stejně jako únos nevěsty - ale samozřejmě to respektuji na jiných svatbách. Výslužku jsme hostům dávali, neboť všeho jídla bylo více než dosti - ale kdyby bylo vše zlikvidováno již na párty, tak bych to vůbec neřešila..... Je to jen vaše svatba, udělejte si ji podle sebe a nenechte se od nikoho do ničeho tlačit ;-)
Odpovědět
tuto "chudou" svatbu plánuju taky, radši pozvu hodně lidí (samozřejmě jenom ty, co opravdu chci) a nechám stoly, ať se propadají pod jídlem a pitím, než utrácet za holoubky (stejně pak ty mrchy uletí), ohňostroj, miničokoládky, minivínečka a jiné podobné blbosti; a fotokoutek se mi líbí pouze, pokud je zahájen až v momentě, kdy jsou lidi patřičně přiopilí a rozdovádění, jinak mi ty fotky přijdou celkem nudné a křečovité Jenom výslužky hostům dopřeju, ty mi nijak nevadí.
Odpovědět
My si naopak zakládáme na tom, aby to nebylo přepychové. :-D Chceme hostinu venku ve stylu velké grilovačky, prasátko, sudy piva. Hlavně, abychom mohli pozvat co nejvíce přátel a členů rodiny, abychom to mohli všichni společně patřičně oslavit, a neutrácet za zbytečnosti, jak už tady bylo zmíněno výše. Abych se přiznala, mě ani nikdy nějaký strom či holubičky nebo fotokoutek nenapadl. Viděla jsem to až tady, že někdo na svatbě dělá takových věcí :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Měli, oje*ali jsme to záměrně na minimum a nelitujem 8-) Jo a sranda byla :-)
Odpovědět
Co se tradic a jiných extrabuřtů okolo týče, tak jsme měli megachudou svatbu. Ale chtěli jsme to tak, nelitujeme a nezměnili bysme jedinou minutu z celé akce. Protože na všechno ostatní byla megabohatá :-D
Odpovědět
Profilova fotka
dobrý den. my máme svatbu příští týden a taky to bude obyčejná svatba bez všeho kolem a myslim že litovat nebudu. Měly jsme taky jen 2 měsíce na přípravu svatby a myslim že je to akorát... Alespon jsem neměla čas myslet na kraviny jako je ohnostroj atd:-))
Odpovědět
Já jsem se vdávala minulý rok, také jsme neměli ohńostroj, tombolu, ani žádný strom to jsem se tady dočetla poprvé, že se dělá nějaký strom ani barmanskou shouw, ale zábavu a srandu, kterou nám připravili svědci a přátelé ta byla nenahraditelná a věřím, že by to ani ohnostroj nepřekonal! A ani nevím o tom, že by ohnostroj měla být nějaká tradice, spíš převzatá opičárna od amiku!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my měly obyčejnou svatbu bez jak říkám zbytečností a byla jsem maximálně spokojená, užily jsme si to všichni a nelituju ničeho :-) jediné co bylo navíc a o čem jsem nevěděla, kamarádi nám vypalovaly rány z děla... a to bylo super překvápko ... :-) jinak hostina jen pro rodiče a sourozence a pak v podvečer pařba i s kamarády, bylo nás snad 250 - 300 :-) měly jsme cimbál a kapelu, na jídlo guláš a pečené maso... koláče, zákusky ... dort jsem měla jen jeden a druhý jsem dostala... z tech tradic jsem měla únos nevěsty a dražení podvazku jinak snad nic.. a nelituji... udělaly jsme si to podle svého a užily si to všecí naplno :-) já a manžel jsme nechtěly žádné cukrliky, holubice, šíleně drahé výzdoby a podobné .... ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Zdravím, také budeme mít malou a rodinnou svatbu, hostina o 9ti lidech a opravdu jen rodinné posezení jen se základními tradicemi, které mi sestra neodpusti (rozbití talíře, polévka atd) Jediné co bych opravdu chtěla je při obřadu je kniha hostů, přijde mi to jako krásná památka :)
Odpovědět
Já svatbu chtěla jednoduchou. Obřad byl sice na hrádku, ale tam se konají svatby tradičně,k nám na úřad už snad nikdo nechodí. Není to nic honosného, malý hrádek v malém městě. Hostina a celá sláva pak byla uprostřed hor v teplákách u ohně :) Chtěla jsem se vyhnout takovým těm věcem jako únos nevěsty, házení kyticí (chtěla jsem si jí nechat), vybírání peněz na nevěstu, ohňostroje, lampiony a podobně.. Ale bylo davové šílenství a nešlo tomu zabránit...K večeru (už mírně ovíněná) jsem připravovala ovocné mísy a než jsem mrkla, táhli mě kluci do auta a vezli po horách pryč :D Ale byla to sranda. Ohňostroj nám připravil taťka jako překvápko a jako dárek a všem se to líbilo (sami bychom ohňostroj nekupovali).. I to vybírání peněz najednou bylo.. Svědek popadl na chatě nějakou sněhuli (nebyla ani moje) a začal vybírat.. Nikdo se nebránil a nikomu to nebylo nepříjemné. Vypily se už asi dva sudy, takže všichni vesele přispívali a my ráno jenou koukali na tu hromadu drobných :D Stejně tak rychle jsem se najednou ocitla mezi tancujícími a chlapi dávali do krabice peníze aby si mohli zatancovat s nevěstou.. My nic z toho neorganizovali, to sami hosté, takže nemůžu říct, že by to někomu vadilo nebo bychom nutili nějaké zvyky. Žádné hry jsme nehráli (poznej nevěstu podle nosu, ženicha podle nohy, novomanželský kvíz a podobně). Za tmy mě vytáhly holky do kruhu, že chtějí abych házela kyticí. No co jsem měla dělat, tak jsem jí do toho šílejícího davu prostě hodila :D Jediné, co jsme organizovali, byla tombola a to mělo fakt úspěch, dlouho jsem neviděla rodinu se takhle smát a radovat se z blbostí! Maličkosti dělají svatbu svatbou. Pokud je pro vás něco kravina, tak to nedělejte , to je jasné, ale nevýhýbejte se zábavě, která prostě sama od sebe během večera přijde, bylo to skvělý :) A ještě - ani oběd jsme neměli honosný - seděli jsme v horským bufíku, kde se normálně vydávají akorát tak párky a klobásy. Seděli jsme na dřevěných lavicích a jestli to někomu vadilo, tak at si trhne :) Byla to prostě venkovská neorganizovaná zábava :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, budeme mít rodinnou svatbu o 11ti lidech. Nic přepychového nebude. Dort si budu péct sama i nějaké cukroví. Moje mamka bude péct nějaké řezy a šít mi šaty. Má potencionální tchýně bude vařit oběd, hostina se bude dělat u tchánovců. Moc se těšíme ;-) Na jedné přepychové svatbě jsem byla a moc jsem si to neužila.
Odpovědět
my chystáme taky obyčejnou malou svatbu jen s rodinným obědem a svatebním dortem,na hosině nás bude 16 lidí a nám to tak stačí.....nevymýšlíme nějaké ,,blbosti,,prostě si to chceme udělat po svém.Ale můj názor je takový,že pokud někdo chce velkou svatbu,tak ať si jí udělá,já na velké akce nejsem,tak si to uděláme tak jak nám to vyhovuje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to my sme měli taky obyčejnou svatbu, bez zbytečností.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?