Nocleh pro hosty

Profilova fotka
Nevěsty, jak jste řešily ubytování pro hosty? Platily jste vše a všem? Nebo je část a jen někomu??? Pro nás to je zatím nejdražší položka na seznamu, takže přemýšlím jak to vymyslet. Dávat desítky tisíc jen za ubytování je docela masakr :-D Takže se ptám, jak jste to řešily vy? Oznámily jste přátelům, že ubytko si hradí sami? Jo, a nějaký tipy na ubytování na Mácháči byly by?? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
resim ten sami problem.... ale neznam odpoved tak doufam ze nam nekdo poradi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít svatbu v malém penzionu, kde mají možnost ubytování pro 16 lidí. Jedna noc je za 500/os, což pro těchto 16 lidí - rodiče a starší příbuzné rádi zaplatíme. Část přítelovi rodiny (sourozenci atd) pojedou spát domů, mají to cca 20 km, tak je někdo odveze. Domluveno máme, že kamarádi si mohou postavit na zahradě penzionu libovolné množství stanů bezplatně. Kdo této možnosti nebude chtít využít, zajistíme mu ubytování v druhém penzionu, který ten majitel má cca 3 km od toho, ale to už si uhradí sami :)
Odpovědět
My měli svatbu u nás (manžel má rodinu 150 km daleko) - takže moje část rodiny ubytování nepotřebovala, nocleh pro kamarády moje i manžela jsme domluvili u jednoho mého kamaráda a ubytko v pensionu jsme zaplatili příbuzným manžela (vyšlo to kolem 8000 i s naším noclehem ve svatebním apartmá).
Odpovědět
Ahojky, Řešila jsems tejný problém. Konzultovala jsem to se svatební koord. A ta mi říkala, že nocleh se neplatí. Je slušnost jej zařídit, ale ubytování si platí každý sám!
Odpovědět
My zaplatili ubytování pouze rodičům, sourozencům a svědkům, ostatním jsme dali tipy na ubytování, ale platil si to každý sám. Ani na jiné svatbě jsem nezažila, že by měli všichni hosté placené ubytování.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my ubytování platili všem. Když jsme byli na svatbách my, tak jsme taky měli vždy ubytování hrazeno, popř. v okolí bydliště zajištěn zdarma odvoz zpět.
Odpovědět
Profilova fotka
@monny89 ahoj my mame obrad a hostinu 10km od prahy - cilene jsme hledali aby se nam to predevsim libilo a aby mel kazdy moznost prepat nebo se odvest domu treba taxikem..tim ze kazdy muze jet domu tak ubytovani neplatime je to za 500kc coz pro jednotlivce neni moc ale platit ubytko 70lidi je nesmysl..normalne jsme rekli jak to je a vsichni to pochopili uz tak hostit cely den tolik lidi aby meli opravdu vse vyjde prez 100tis a nikoho ani nenapadloze aby jsme jim oplatili i ubytko a snidani.. @tristizia to jste meli docela kliku na svatby to nam nikdy na svatbach nedali ani obed vzdycky jsme nekde nastvany cumakovali nekolik hodin a pak dostali par chlebicku z rautu a o ubytovani se nikdo nikdy nestaral takze jsem nepila a vezla nas domu..
Odpovědět
@1nelinka uplny souhlas! Pro jednotlivce je to mala castka, pro nas velka polozka, kdyz se to vynasobi poctem hostu. Ani u nas nikdo nenamital :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Platili jsme ubytování všem (v našem případě cca 60 lidí) - ale nejlevnější variantu - v chatičkách. Komu se do chatičky nechtělo, mohl si v areálu objednat hotelový pokoj nebo bungalow. Přišlo mi to takové slušné, přece jen, lidé si na nás udělali čas, přijeli z daleka, přivezli dary. Většina lidí chatičky využilo, dětem se to moc líbilo. Někteří si radši připlatili :). Stejně tak já jsem na svatbě nikdy ubytování neplatila, vždy bylo nějakým způsobem zajištěno (většinou v rodině).
Odpovědět
Profilova fotka
Ja budem riešiť ten istý problém. Svadba bude v Prahe, priateľova rodina teda nemá problém a budú spať doma, ale moja rodina je zo Žiliny a Bratislavy (400 a 300km), tak sa ubytovanie bude vybavovať tu. My im ubytovanie platiť nebudeme, len ich na to upozorníme, aby s tým počítali a skúsim niekde vybaviť nejakú "hromadnú" zľavu alebo niečo podobné. Predsa len, platiť ubytovanie 80 ľuďom by bolo pre nás nepredstaviteľné.
Odpovědět
Profilova fotka
My ubytovani platii, ale jen pro ty kdo to meli daleko, padlo na to asi 15 K... Ale platit jsme to chteli, bylo pro nas dulezitejsi, ze ti lide zdaleka vubec prijedou :-) Sestrenice ale ke svatebnimu oznameni prikladala i program svatebniho dne, kde bylo napsano, ze ubytovani je mozne tam a tam a ze tady je domluveva sleva. kdyby nekdo chtel... Stacilo to a vsem, co byli zdaleka doslo, ze si ho hradi sami a nikdo s tim nemel problem..
Odpovědět
Profilova fotka
Platíme ubytování pouze rodině a svědkům. Ostatní se mohou ubytovat za smluvní cenu v pensionu kde se bude vše konat. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
samozřejmě záleží, kolik máš na svatbě lidí a jaké máš možnosti ubytování. My měli přes 60 hostů a žádné ubytování v chatkách a pod. k dispozici v okolí nebylo, tudíž by to náš svatební rozpočet poněkud zruinovalo. Nicméně myslím si, že placení ubytování prostě není samozřejmostí a že se nikdo neurazí, pokud ho platit nebudete. U rodičů a svědků nám to přišlo jako slušnost, babičky jsme odvezli, ostatní měli zajištěný rozvoz na jimi zajištěná ubytování (kapacita přímo v místě konání hostiny byla dost omezená). Pokud máte svatbu na Mácháči, tak tam se samozřejmě nabízí možnost ubytování v některém z kempů, což nebude zas tak drahé :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme z Prahy a svatba bude na jižní Moravě.Celkem 27 osob.Máme zajištěný penzion,moc krásný nově postavený a bude celý jen pro nás.Chystáme se také všem uhradit ubytování cca 18.000.Teď když čtu vaše příspěvky,tak mě napadá,že bychom to všem dali vědět předem a řekli jim,že ubytování je zajištěné za poplatek 300,-osoba.to není zase tak moc a hned to spadne o 8000,- uvidíme ještě to zvážíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky to resim....ale udelame to podobne jako vetsina: budeme mit asi 40-45 lidi, v penzionu kde bude hostina i raut se vejde tak 30 lidi a zaplatime to asi jen rodine + svedkum, pro ostatni tam bude zvyhodnena cena...a myslim ze tak nejak normalni, ze to kazdej nebude mit problem dat :-) doufam teda :-) a zbytek co se even. nevleze dostane tipy na ubytovani v podstate par metru od toho penzionu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme 50 hostu, vzhledem k tomu ze kazdy to mel min.70km od domova, tak ubytovani bylo potreba zaridit pro vsechny, meli jsme zvyhodnenou cenu 500/osobu, platili jsme to rodine a svedkum, kamarady (tj. u nas vice nez polovina hostu) jsme slusne pozadali o prispevek, nikdo s tim problem nemel, i jim to prislo normalni ze jim prece nebudeme jeste platit i ubytovani.. jediny komu to prislo blbe jsem byla ja, ale manzel si prosadil, ze se vsech zeptame a nastesti to dopadle dobre :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na Mácháč bych šla být vámi do kempu a rodiče do hotelu nebo penzionu. My to budem mít ve Zlíně - celá snoubencova rodina je odtamtud - čili ti budou ubytování u sebe doma; v penzionu, který je součástí restaurace, kde máme raut a oběd jsme ubytovaní my (zdarma) + 3 pokoje pro moji rodinu a jedny kamarády. Zbytek přátel si hradí sami - v penzionech okolo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?