Nevesty v zahranici co se berou v CR-jak platite dodavatelum?

Zdravim vsechny nevesty. Doufala jsem ze nektera mate zkusenost a muzete se podelit o rady :-) . Ja a snoubenec nezijeme v CR ale budemem se brat kousek za Prahou. Nasli jsme agenturu kterou si najmeme na pomoc s pripravami a organizaci ale ted resime jak to nejlepe udelat s platbami. Moje bank v UK mi totiz za kazdy odchod penez uctuje poplatky a banky v CR take uctuji poplatky za obdrzeni penez z ciziho uctu. A ty poplatky by se hodne nahromadili kdyz bych platila vse po kouskach, zalohy, doplatky atd... Agentura mi nabidla ze jim muzeme poslat sumu penez a oni vse poplati jak bude potreba a pak mi daji uctenky. Do niceho mne nenuti, jen to dali jako moznost kdyz jsem se zeptala, jinak rekli ze klidne muzu platit dodavatelum sama primo. Agenture verim jelikoz si ji najimam 8-) ale preci jenom je to hodne penez jen tak nekomu poslat na ucet. Bude to asi nejjednoduzsi a nejlevnejsi (tedy ze jim poslu urcitou castku penez a oni to pak zaplati jak bude potreba) ale stejne moc by mne zajimalo jak to resili jine nevesty? Otevereli jste si na dobu priprav svatby ucet v CR? A nebo jste pouzivali nejake jine platebni transfery ci servisy? A nebo jste platili prez agenturu? Omlouvam ze ze pisu bez hacku a carek, snad se to da cist. ;-) Predem dekuji za odpovedi.
Odpovědět
Ahoj,maminka, ktera zije v CR mi dala dispozicni prava k jejimu bankovnimu uctu v CR. Ja jsem na nej v hotovosti vlozila CZK a pak pres internetove bankovnictvi platila veskere zalohy a doplatky. Nejsem si jista, zda si v CR muzes otevrit u banky ucet, kdyz ti na nej nebude pravidelne chodit xy-penez...asi to jde, ale pak je drazsi vedeni uctu atd.
Odpovědět
Ahoj ,ja mam ucet u MBank (zalozeny pres internet, vedeni zdarma) a platim vse z toho (transakce samozrejme take zdarma). Pokazde, kdyz jedu do Cech, tak s sebou vezu libry na vymenu a pak hotovost ulozim na ucet. Platit z UK uctu se ti opravdu nevyplati, nejen kvuli poplatkum, ale i silenymu kurzu. Chapu, ze agenture veris, ale nikdy nevis, co se muze stat, proto bych jim predem nic neplatila. Ale to samozrejme zalezi na tobe. Doufam, ze najdes to nejlepsi reseni:-)
Odpovědět
@jitka99 Diky, a prosim te MBank jsi dala adresu v CR? Ja jsem uz volala dvema bankam (MBank a EQUA) a ani jedna mi ucet neotevere jelikoz nemam ceskou korespondencni adresu-rikali ze to musi byt. reifeisen banka by mi ucet otevrela ale tam jsou ty poplatky za vedeni uctu tak vysoke (chakka ma pravdu) ze by se mi to vubec nevyplatilo... Do CR do svatby pojedeme minimalne jeste dvakrat takze vozit libry by slo, take jsme o tom premysleli...
Odpovědět
Vyplnovala jsem to online a zadala jsem tam adresu rodicu, kam mi pak prisla platebni karta. Tu jsem si pak asi za 4 mesice vyzvedla a pres internet aktivovala. Na nic ohledne pravidelneho prijmu se neptali. Je pravda, ze to bylo tak pred 4 roky, ale snad se od te doby nic moc nezmenilo...
Odpovědět
@behappybee taky mam mbank a adresu rodicu. Vlozit penize na ucet pak muzes z posty za maly poplatek. Ale take ho mam uz asi 5 let... Vidis to, nad tim jsem zatim ani nepremyslela ;-) Nemuzes zaukolovat rodice, at to plati z jejich uctu, na ktery vlozis nejakou castku, pokud budes mit problemy otevrit novy ucet?
Odpovědět
Profilova fotka
Úpně nejdednodušší je zřídit si pro tyto účely Paypal. Můžete platit komukoliv v jakékoliv měně a bez poplatků. A nebo požádat rodiče aby platby provedli za vás ze svého účtu.
Odpovědět
Profilova fotka
@behappybee Ahoj, ja platim vsechno z UK. Jsem u Lloyds a kdyz poslu 1000 liber strhnou mi jen 5 liber poplatek. To je preci skoro nic. Jinak to poslou v ceskych korunach (prepocitavaji podle aktualniho kurzu), takze prijemce uz zadny poplatek neplati. Nebo aspon jsem se na to ptala dodavatelu, ze jim to kdyztak uhradim, a nikdo si jeste nestezoval. A k Paypalu. Ten sice poplatek nestrhne, ale moje banka (jelikoz musis pouzit kartu) mi nauctuje 2 procenta z poslane castky pres Paypal, takze by me to vyslo jeste draz, nez to posilam primo z banky do banky. Uz jsem to tak jednou udelala a nikdy vic.
Odpovědět
mbank nebo airbank, obě lze založit přes internet, adresu doporučuju rodičů. přeci jen je lepší mít vlastní účet, než s placením "otravovat" rodiče. adresa je jen kvůli platební kartě.. opakovaný příjem se nevyžaduje, mám účtu několik a na některých jsou už roky jen desetikoruny
Odpovědět
Diky vsem, mejzy85-zkusim mrknout na Lloyds, kdyz by to bylo parkrat £1,000 za £5 tak to nic neni ale mela jsem obavu z posilani Kc 500 atd... no proste hodne malych castek. Vypada to ze otevrit v CR ucet neni vubec tezke (mozna az moc snadne!), jen mit tu adresu...navic mam trochu obavy, uz jednou jsem byla objeti zcizeni identity a pak jsem se rok soudila aby mi vratili uspory v CR na ktere mi byla dana (neopravnena) exekuce. Sice jsem to vyhrahala ale vazne bych neco takoveho nechtela znovat resit.. policie, pravnici... Maminku zaukolovat bohuzel nemuzu a nikoho jineho taky ne takze je to vse na mne...
Odpovědět
Profilova fotka
@mejzy85 Nevidím důvod používat kartu, když Paypal funguje na systému převodu z účtu na účet. Karta není potřeba, a to že ji používáte stejně jako u obchodníků je možná důvod proč vám strhávají nějaké poplatky. Je to logické, protože oni nevydělávají a při použití karty by byli v mínusu, protože musí platit vaší bance za transakci kartou. Paypal vždycky byl a je zdarma. Doporučuji přečíst návod.
Odpovědět
Profilova fotka
@video_majek paypal pouziva k prevodu penize (aktualni zustatek) na uctu. A ty tam musim nejak dostat. Za instant bank account money transfer platim poplatek bance, za direct debit tez, za pouziti karty taky. Nevidim jinou cestu jak si penize na paypal pripsat. Takze at zvolim kteroukoliv z techto moznosti, banka mi vzdy neco strhne. Pokud znate jinou moznost prosim napiste ji (muzete i do PM). Dekuji xx
Odpovědět
Profilova fotka
@mejzy85 To vám teda asi neporadím. V ČR to funguje bez poplatků. Převedu peníze na Paypal a stejně tak je můžu i z Paypalu převést zpět na svůj účet. Vše zdarma. U zahraničních plateb se kurz přepočítá podle aktuálního kurzu Uni Credit Bank, se kterou Paypal spolupracuje. Nevěsty ze Slovenska a z Rakouska mi takhle platí zálohy aby se vyhnuli poplatkům.
Odpovědět
Článek se načítá
My vse platime pres cesky ucet, jelikoz jsme v UK teprve kratce, ale jinak nam tatka od snoubence navrhl kdybychom potrebovali neco zaplatit, ze to udela. Dale by mne jeste zajimala jedna otazka jelikoz je tu hodne z Vas z Anglie. Chtela bych se zeptat zda-li si saty pujcujete tady v UK nebo v CR a na kolik to asi tak vyjde. Pokud mate nekdo nejakou zkusenost prosim napiste mi treba do zpravy. Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
@markysek16 ahoj, v UK nejsou pujcovny. Musis si saty v butiku koupit. Hodne nevest je pak prodava na bazaru hned po svatbe, takze muzes sehnat krasny, jednou pouzity saty za cenu pujcovneho co bys dala v CR. A nemusis sebat, ze je uspinis, nebo do nich udelas diru.
Odpovědět
markysek16 s přítelem také přemýšlíme o svatbě a žijeme v Irsku, takže chystání svatby v čr bude trochu náročnější :-) co se týká šatů, tak tady taky nefunguje půjčovna, ale šaty se tu kupují... pro mě to je lepší varianta... kolikrát můžeš koupit nádherné šaty i za lepší cenu než za jakou si je půjčíš v česku :-) jedny mám vyhlídle a stojí +-750 eur.... příští víkend je zrovna svatební veletrh, tak třeba tam budou podobné za lepší cenu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?