Nevěsty bojkotujte firmy, které vám nutí své služby!

Bohužel se poslední dobou setkáváme s podivným jednáním na úřadech a zámcích, kdy jsou snoubenci nuceni využívat služeb stávajících fotografů a kameramanů. Když vynecháme fakt, že organizace které takto vystupují nenabírají fotografy a kameramany podle kvality ale pode známostí (případně kdo více šoupne do kapsy) nemůžeme pominout skutečnost, že jsou jejich služby neskutečně předražené a kvalita vemi nízká. Snoubenci jsou tak postaveni před nelehké rozhodnutí - zaplatit zbytečně více, nebo změnit místo obřadu a využít svého fotografa? Pokud již totiž máte objednaného fotografa nebo kameramana na celý den zbytečně zaplatíte díky takovým organizacím až 8.000,- navíc! Starostovo "upřímné" přání, aby jste byli v životě šťastni a spokojeni (poté co vás hned na počátku okradli) vyzní potom spíše jako výsměch. Mě, jako někomu koho si snoubenci objednali na celý den by to mohlo být jedno, protože o své peníze nepřijdu ale připadá mi takové jednání velmi sprosté a nesolidní. Nejen, že při současných cenách je nucena většina snoubenců donucena šetřit kde se dá ale takto zbytečně "vyhozené" peníze mohli použít mnohem účelněji. Zbývá snad jen dodat, že jsem se s podobnými praktikami nikde v zahraničí nesetkal. Ba naopak, ti kteří takové akce pořádají vám splní vše co si jen budete přát ... je to totiž VÁŠ VELKÝ DEN! Uvítal bych, kdyby jste zde uvedli jména úřadů, hradů a zámků kde jste se s podobným zákazem setkali. Nenechte sebou vláčet a orat! Je to váš den a my všichni máme skákat kolem vás a plnit vaše přání ... Těm nevěstám, které na svůj den čekají nebo jej plánují doporučuji - najděte si důstojné místo pro váš obřad. Takové, kde si vás budou vážit a pochopí, že je pro ně čest mít vás u sebe jako nevěstu a ne "oslíka otřes se ..."
Odpovědět
Já bych dal první příklad - zámek Lešná ... Chování ředitele ZOO Lešná se dá přirovnat chování nádražního opilce a co si myslí o svatebčanech? "To mě vůbec nezajímá co chtějí, tady je to takhle nastavené a basta!" ... následuje prásknutí telefonem ...
Odpovědět
Jo a ještě jsem zapoměl, že natáčení a focení je zakázáno protože po každé svatbě jim tam někdo něco ukradne ... takže nevěsty PROSÍM ... NA ZÁMKU LEŠNÁ NEKRAĎTE! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nám na radnici při domlouvání termínu dali kontakt na kameramana a fotografa, které mají k obřadům nasmlouvané (fotí a natáčí i jiné akce v obřadní síni než svatby - vítání občánků, jubilea...). Nikoho nám nenutili, jenom nám dali papíry s nabídkou jejich služeb s tím, že už vědí jak obřad probíhá a kam se postavit aby zabrali co nejlepší obrázky. Pokud máme o jejich službu zájem, máme je kontaktovat buď sami, nebo přes úřednici až příjdeme domlouvat hudbu k obřadu. Tenhle přístup mi připadá solidní a fajn. S oběma pány už máme zkušenost z vítání občánků a proto plánuju - úřadem nasmlouvaného kameramana ano, a fotografa si zkusím domluvit jiného, a v případě, že neseženu nikoho jiného tak vezmem toho z úřadu, fotky nemá špatné, jenom jim "něco" chybí - ale neumím vyjádřit co.
Odpovědět
Petro to je případ běžného jednání a přeju ti to. Nicméně je velmi zavádějící tvrzení matrikářky, že ví kam se mají postavit apod. To ví každý zkušený fotograf a paní jim jen podle mě dělala reklamu. Není totiž důležité aby věděl kam se má postavit - spíše jak a co má vyfotit ... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám jedině nutili restauraci měli jsme vybranou jednu a rezervlou a pan majitel ji rezervnul pro někoho na závody a nás přehodil do jiné pod ním která se nám nezamlouvá,takže ji rozhodně neberm ,jelikož majitel je nespolehlivý,nedoporučuji restauraci altán ani loděnici na Praze 7
Odpovědět
Profilova fotka
To že vám na radnici doporučí fotografa je normální. Nám také doporučili. Myslím, že nevěsty ale nedají jen na doporučení a určitě si prohlédnou i nějaké fotky jiných fotografů. To samé i video. To co píše Steakman se přesně stalo loni mé sestře na svatbě v zámku v Židlochovicích. Ona měla vlastního fotografa na celý den a až na místě se dozvěděla, že její fotograf v obřadní síni i v zámku fotit nesmí. A to i přesto, že ten obřad na zámku tam stál nemalé peníze. Zámek tam měl fotografa, který jim nejspíš něco šoupnul aby si tak zajistil exklizivitu. Celý obřad probíhal tím stylem, že několikrát řečník přestal mluvit a čekal až se fotograf přesune. Do zámku pak nesměl žádný jiný fotograf jen on. Dokonce došlo i na slovní přestřelku. Bylo to nechutné a trapné! Myslela jsem, že tohle snad není možné nikde jinde než v Židlochovicích, ale co tady čtu tak vidím, že se to děje i jinde. Co je však nejvíce zklamalo byli ty odevzdané fotky. Pan důchodce s vyzáží bezdomovce který se pro tuhle příležitost neuměl ani vhodně obléct natož upravit totiž fotil nějakým starým foťákem a kvalita fotek byla otřesná. Všechno hrozně tmavé a bez nápadu. Proto také radím nevěstám aby se ptali v obřadních síních zda tam může fotit a natáčet kdokoliv.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli svatbu na Hrubém Rohozci s tím, že když si vezmeme jednoho z doporučených fotografů,tak že je to pro nás lepší. Ptala jsem se v čem a ono to bylo jen, že když budeme mít svého a budeme se fotit v interiérech zámku,tak za platíme 200,- korun. Ale v kapli kde byl obřad mohl fotit kdokoliv zadarmo, jednalo se jen o focení potom a ta suma byla směšná,takže jsme si najali svého fotigrafa a neřešili to. Nakonec bylo relativně hezky a v interiérech jsme se ani nefotili,a šli jsme ven do zámeckého parku, tam jsme mohli zadarmo. Takže takové jednání mi přišlo v pohodě. :-D
Odpovědět
Děkuji nevěsty, že přispíváte a sdělujete všem jak dobré tak i špatné zkušenosti. Myslím, že to pomůže těm, kteří se ke svatebnímu kroku teprve chystají ... :-) Hlavně nezapomínejte v obou případech uvést název objektu. Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Scai, a teď si představ, že Ti v den svatby matrikářka řekne "Buď vás vyfotí náš fotograf a nebo nebudete mít žádné fotky, protože nikdo jiný tu fotit prostě nesmí a on jediný má povolení od ředitele zámku." :-. To neuděláš nic a stejně si ho objednáš protože Ti nic jiného nezbyde.
Odpovědět
Profilova fotka
deine, tak tohle by mi přišlo šílený! To bych se s nima asi hodně pohádalo (nevím jestli by to pomohlo), ale hlavně bych asi tuhle informaci o tom místě šířila dál a fakt bych se snažila,aby se to skoro všude lidi dozvěděli a na tom místě bylo pak čím dál míň svateb! :-S protože to je fakt hnusný! Víš říct to v salóně a tam už tY paní kldině pak můžou poslat dále....v kadeřnictví... protože to není normální!
Odpovědět
No jak se znam, tak bych sbalila kytku, zenicha a odjela obvolavat starosty, jestli neni nejaky volny na odpoledni obrad :-D
Odpovědět
scai + deine No doporučoval bych si tohle zjistit předem protože jak jsem v posledních dnech zjistil, v této zemi není nic nemožné. Opravdu je velmi zvláštní, že v zahraničí jsme se s něčím podobným nesetkali. Možná to bude tím, že mají větší úctu ke svým občanům ... nebo voličům? ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Mohu jen potvrdit to, co píše Deine. Vdávejte se kde chcete, ale vyhněte se obloukem zámku v Židlochovicích !
Odpovědět
Profilova fotka
I já se přidám se svojí troškou do mlýna i když můj příspěvek se týká kapel. Kolem Brna se docela rozmáhá, že kapela inzeruje hodinovou sazbu třeba 400 - 500 kč ale na místě se dozvíte, že budete připlácet ještě za stavění/bourání aparatury a třeba i opotřebení. Slušná kapela, která má tohle vše už v ceně, kterou inzeruje pak vypadá předraženě. Nevěsty vyptejte se vždycky a chtějte nejlépe i smlouvu kde je celková cena za akci uvedená. Uvažte, že z hostiny už kapelu domů nepošlete. A hlavně se nenechte okrádat!
Odpovědět
Dobře, že zde napsala katchen i jiný příklad. Napište tedy všechny případy, kde se stává, že jste nebo můžete být okradeni - foto, video, hudba, restaurace apod. Každá vaše zkušenost třeba pomůže některé jiné nevěstě a můžete ji tak ušetřit zklamání.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak přidávám také,ale naštěstí dobré zkušenosti: Svatba - hrad Červený Újezd-paní na hradě se nás rovnou zeptala,zda chceme mít svého fotografa nebo nám ho mají zařídit,to samé na matrice -paní nám nabídla,zda máme svého kameramana nebo že mají na jednoho osvědčeného kontakt :-) Hudba- Duo Alex z Liberce-napsala jsem časové rozmezí kdy by jsme hudbu chtěli a oni hned zaslali kompletní cenu :-) Jinak mám z penzionu kde pracuju i špatnou zkušenost s hudbou,svatebčanéměli zamluvenou svou hudbu a při placení jim pán řek,že zaplatí o 1.000,- víc,že si vzal i zpěvačku a za tu je příplatek,bohužel ale nevím,kdo to byl ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Dík steakman, já se bála, že budeš naštvanej, že si zde přihřívám polívku :-) Ještě mě napadlo že v cukrárnách se docela hustě snaží nevěstám vnutit ohromné množství cukroví a dortů. Já, když se vdávala poprvé, tak se toho třetina vyhodila, to víte holky, je to pro ně kšeft a navíc vědí, že vy nemáte odhad. Prý třeba na osobu 1 Kg - uvažte, že když se vdáváte v létě tak na sladké skoro nikdo nemá chuť a dorty tečou. jasně, výslužky musí být - ale to množství si ověřte z více zdrojů a nevěřte první cukrárně. :-)
Odpovědět
my plánujeme svatbu na zámku Sychrov. Ny výběr máme ze tří možností : obřadní síň (nic moc interiér, fotograf může být vlastní s příplatekm asi 150 kč), dále předkaplí, které vypadá lépe, ale tam už vlastního fofotgrafa nepustí, jen toho se kterým mají smlouvu....vzhledem k tomu, že předkaplí je mnohem dražší se částka zvýší i o fotografa ]-( ...a co jsem koukala na ty fotky tak nic moc. třetí možnost je venku, tam nikdo nikomu do ničeho nekecá. Ovšem ta cena je příšerná. Za to že si postavíte stolek na trávě a někdo tam řeční...... známá mě také varovala před chováním některých oddávajích tam. Mám k tomu zámku vztah, tak se asi budu muset obrnit trpělivostí. Svatba je velký byznys, tak každý rejžuje kde se dá..... Mě osobně velmi zarážení dvojí ceny v půjčovnách. Velmi podobné plesové stojí nepoměrně míň než svatební. Holt "svatební přirážka" :-|
Odpovědět
katchen To je v pořádku, vítám každý příspěvek který zamezí uroněným slzám budoucích nevěst. Já bych ze své praxe mohl o nekalých praktikách fotografů a kameramanů napsat hoooodně dlouhej článek ... třeba o tom jak řeknou snoubencům při prvním jednání 2.500,- a při předávání platí novomanželé i trojnásobně více. Nezaplatíte? Tak máte smůlu a nic nedostanete! Bohužel je to však téma, které nemůžu moc rozebírat abych nebyl obviněn, že si tu dělám reklamu ...
Odpovědět
suik Nikdo se myslím nebrání si něco připlatit pokud to stojí za to aby byly fotky co nejkrásnější a částka kterou jsi uvedla je celkem akceptovatelná. Tvou poznámku o podivném chování některých oddávajících však musím bohužel potvrdit. Některé bych opravdu za jejich chování zašlapal do země ...
Odpovědět
Profilova fotka
radnice Hradec Králové,.. pokud nemáte toho jejich fotografa,.. tak se taky dost cukaj! tak pozor na to!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj, zámek ctěnice pokud je svatba venku neni problem. dovnitr do interierů zámku Vás pusti fotit pouze s jejich fotografem. Me na to nikdo dopredu neupozornoval (dozvedela jsem se to pri dotazu tyden pred svatbu) -a to mela byt svatba puvodne uvnitr (abych jim nekrivdila ve svatebni sini se fotit smelo). Me se interierove fotky moc nelibi takze jsem to neresila :-) Pry maji pouze jimi doporucovani fotografove pojistku primo sjednanou pro tento zamek - doslo k nejakemu incidentu kdy fotograf neco poskodil. Mozna na to ted upozornuji tvrdili mi ze je to nove narizeni. Kazdopadne je treba s tim pocitat.
Odpovědět
hranolko, v Jiráskovejch je to snad v pohodě, ne?
Odpovědět
možná to blbě vyznělo: já si mileráda připlatím jen abych měla fotografa jakýho si vyberu. Na druhou stranu to moc nechápu proč se vůbec musí něco připlácet, jedná se o obřadní síň ne o zámek.... o tom salónku jsem neslyšela, chci se fotit hlavně venku. Pokud bude lejt, budemem ale muset mít i mokrou variantu.....
Odpovědět
sicinka Nejedná se ani tak o to, že by tam fotograf mohl něco poškodit jako spíše o prachobyčejný finanční podtext. Externí fotograf nikomu do kapsy necpe ... Nevím jak je tomu u ostatních ale já sám mám pojistku na způsobené škody takže v tom to nebude ... Úředníci jsou prostě jen hamižní a nestačí jim jejich platy ...
Odpovědět
suik No to proč musíš připlácet nechápu taky ...
Odpovědět
Já se vdávala v Kladrubech na klášteře,měli jsme civilní obřad,zaplatili jsme 3000.- av ceně bylo fotografování v prostoru zámku a vjezd na nádvoří ,jinak se parkuje před klášterem,nikdo mi nic nenutil ,paní jen doporučila Zámeckou restauraci ,která byla pro nás výhodná,na oběd jsme jen přeběhli přes nádvoří a fotografku jsme měli svojí bez problémů ;-) ,jak čtu nahoře tak jsou docela problémy ale my měli tohle na 1 :-)
Odpovědět
Hrad Bouzov - u podpisu obřadu nabízí služby Studio Z (Zatloukalovi), ukazuje svoje práce, pouští video, na požádání pošle domů ukázkové DVD s celým obřadem. 90% obřadů fotí oni, ale není problém si zadarmo přivét vlastního fotografa a kameramana, vedení hradu je to jedno ;-) Pouze v nepřízni počasí není dovoleno fotit v interiérech, to může pouze ten "hradní" fotograf (ale to zas chápu)...takže toť pozitivum A negativum...od 1.1. je nový ceník, který až více než dvojnásobně zdražil obřad. Dříve 5000+1500 za změny, nyní v pátek 6000,-, v sobotu 10.000 a změny 1500-4000,- Obřad jsem si zamlouvali v sprnu, 30.prosince z hradu obvolávali všechny snoubecnce (všichni museli přijet zapltit obřad první týden v lednu), že si mají připravit peníze navíc :-| přitom si myslím, že to museli vědět víc dopředu než jen 2 dny :-(
Odpovědět
blanka.k Bohužel jsem nucen požádat o smazání tvého příspěvku. Toto není reklamní fórum ale diskuze!
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?