Nevěsta těhule :-)

Ahoj holky, prosím Vás, chtěla by jsem se zeptat. Jsem těhotná, 15 týden. Přítel chce letos svatbu, že to bude dobrý pro miminko i pro nás. Přivést dítě do úplné rodiny. Přítele si vezmu ráda, jen mě zajímá, jak jste se cítily Vy, které jsme se taky vdávaly jako těhulky? Užily jste si to? Byly jste spokojený? Nebo mám radši počkat? Jinak svatbu by si představoval koncem listopadu. emoticon Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud se přítel chce ženit a ty se chceš vdávat, tak bych do toho šla :-) Já byla na začátku těhu 6tt, věděla jsem to jen týden, naštěstí mi bylo dobře, takže žádnou únavu ani nevolnosti jsem nepociťovala. Sestřenka se vdávala někdy kolem 30tt a také to v pohodě zvládla. Pokud ti je dobře, nemáš celodenní nevolnosti nebo jiné těhotenské komplikace, tak bych to neodkládala. Spousta těhulek svatbu odloží, protože se nechce vdávat s bříškem, chtějí vypadat nádherně (každá nevěsta podle mě vypadá) a v těhu se necítí tak krásné...ale já myslím, že po porodu to nebude o nic lepší. Spousta starostí o miminko, nový životní rytmus, nikdy nevíš, jaké dítko budeš mít. Na svatbě je to pak hodně lítání kolem prcka, pokud kojíš, tak každé dvě tři hodiny svlékání z šatů, pak také peníze, nikdy jich asi není dost, ale s dítětem to začne lítat (ještě se nenarodilo a ty peníze lítají už teď). Mám kolem sebe několik párů, které svatbu odkládali, odkládali až si řekli, že to nemá cenu se brát, když to funguje i bez toho....svatba je krásné spojení dvou lidí a když je přítel tak krásně tradiční (věř mi spousta chlapů dělá hrozné scény, jen aby se nemusela ženit), tak bych neváhala ani chviličku :-)
Odpovědět
Já jsem se vdávala teď v sobotu v 22tt :-) a bylo to úplně super....rozdíl byl akorát v tom, že mě pak ráno nebolela hlava, jelikož jsem nepila :-D Jen to chce pohodlný šaty abys v nich vydržela a žádný extra vysoký, nepohodlný boty, kdyby ti otekly nohy :-)
Odpovědět
Holky, děkuji za názory. :-) Mně taky nic není, žádná nevolnost. Jen mám strach, kdyby se do té doby nedej bože něco stalo a já byla třeba upoutaná na lůžko.... Ale fuj fuj, škaredý věci pryč. :D No, extra podpatky by jsem neměla ani jako netěhotná, jen ty šaty najít. Je pravda, že jak říká klarkak, mám strach, že budu tlustá, oteklá a nepěkná... A my svatbu buď letos nebo pak až tak za 3 roky, až bude mimčo větší, úplně s mimčem by jsem se vdávat nechtěla. :-) Od přítele mě to potěšilo, že s tím přišel. Já o tom ani neuvažovala. Ale chce, aby jsme se všichni jmenovali stejně, když rodina, tak se vším všudy. Pro mě, malý i jeho. Vím, že jako rodina by jsme fungovali i s mojím jiným příjmením, ale je to takové milé gesto od něj :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, i já jsem se vdávala v sobotu 20.9. 2014 a jsem ve 22 tt. Svatbu jsem dala úplně v pohodě, přizpůsobila tomu šaty i boty. Dala jsem si skleničku vína :-), svatbu jsem si užila a taktéž jak tu bylo již psáno mi druhý den bylo dobře...zatímco manželovi bylo šoufl :-D. Kdyžtak mrkni na album, první fotečky už tam mám... a nikdo by nepoznal že jsem těhotná...sami se všichni dilivi, že to na mě není vůbec vidět :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vdávala jsem se ve 3 měsíci. Naštěstí netrpím nějakýma nevolnostma, nebo něčím podobným. takže vše ok... Pokud si ho chceš vzít, tak do toho jděte. ;-) Já jsem měla vysoké boty a šněrovací šaty, které jsem si nechala hodně utáhnout a vydržela jsem to v pohodě. :) Také jsme teda chvíli čekali, aby si to první syn užil. A pak když jsem 2 měsíce před svatbou zjistila, že jsem těhotná, měla jsem sto chutí to odpískat. Nechtěla jsem se těhotná vdávat... Nakonec jsme to neodpískali a jsem ráda. :-) Sice jsem nemohla moc pít, ale když si dáš skleničku vína, tak se také nic neděje... :-) Takže určitě do toho jděte. A oteklá určitě nebudeš, nebo tlustá... Budeš prostě těhotná, musíš to tak brát. A pokud budeš cca v 5. měsíci, tak to na tobě ještě nemusí být skoro ani vidět... Já když byla prvně, tak to na mě do 6 měsíce nebylo vidět... ;-)
Odpovědět
Já se vdávala letos ve 20 tt. Zjistila jsem, že jsem těhotná měsíc po tom, co jsme začali plánovat. Musím říct, že jsem z toho měla taky strach, jelikož mi tak do konce 3 měsíce bylo opravdu špatně, ale zvládla jsem to a svatbu jsem si užila :). A jak píšou holky výše, alespoň mně druhý den nebolela hlava. Na sobě jsem měla korzetové šaty a kdyby to hosti nevěděli, nikdo by na mně nepoznal, že jsem těhotná. Na mém bazaru prodávám šaty, tak se můžeš mrknout, jak na mně vypadaly :). Když jsem zjistila, že jsem těhotná, už jsem je měla koupený. Kdybych se to ale dozvěděla dříve, asi bych zvolila jiné a pohodlnější. Takže za mě - běžte do toho :)
Odpovědět
Na me uz to jde videt ted. Pupik se vyklubal nejak driv. :-) ale je to pupik z lasky, takze jsem rekla ano a svatba bude :-) aspon budu bez kocoviny. :-D
Odpovědět
to víš že jo, zvládnete to a budeš spokojená:)
Odpovědět
@leeliy Já se vdávala cca v 16. týdnu (otěhotněla jsem v průběhu příprav). Zvládla jsem to úplně bez problému, dokonce jsem si připadala na fotkách hezčí:-) (pocit) Být Tebou, neodkládala bych to. Jednak si to může přítel pak rozmyslet (znám takové) nebo se vám už nebude chtít nebo bude, ale bude to s dítětem komplikovanější na přípravu i samotný průběh.
Odpovědět
@jancip no pokud ma žena pocit, že si to chlap může rozmyslet, tak moc nechapu, proč si ho bere...
Odpovědět
Profilova fotka
Já se budu vdávat 1.listopadu a to budu skoro v 32tt, mám obavy abych to fyzicky zvládla, z toho jestli budu oteklá nebo ošklivá obavy nemám, lepší už to stejně nebude :-) hlavní je předčasně neporodit :-) :-) Podstatné je pohodlné oblečení a obuv :-)
Odpovědět
Moc dekuji. :-) my by jsme svatbu meli tak za 2 mesice. Takze cca nejaky 23 tt. :-) jen se satama asi bude problem. Jak je vybrat, aby mi sedely i pred svatbou. Za 2 mesice budu mit uplne jiny brisko.
Odpovědět
Článek se načítá
Ja sa vydávam v sobotu a som v 21 tt. Je to už na mne vidieť, ale šaty mám šité na mieru a sú cez bruško voľné. Bojím sa iba zvýšenej únavy, ale inak nevidím dovod niečo odkladať :)
Odpovědět
@kacenkakaca No, ona ten pocit nemá, ona si myslí, že to jen odloží....jenže zkušenost z mého okolí je, že když chlap chce a ona z nějakého důvodu ne, tak se to pak otočí. Důvod nevím. Chlap asi zjistí, že mu to tak vyhovuje, že tak mohou žít i jako rodina a tu svatbu pak vytěsní, že to vlastně není nutné. ...Může, nemusí...
Odpovědět
@jancip No mne tahle teorie pripada docela na hlavu. Jakoby se muselo za kazdou cenu vyuzit te poblaznene chvilky, kdy se chce chlap zenit. Jakoby to byla ta nejvyssi meta, ktere chce zena dosahnout, za kazdou cenu. Jakoby bylo normalni, ze jsou muzi takovi, nerozhodni, nestali, ze se nechteji vazat. Nesmysl, je to o jedinci a mnoho z nich, kdyz se rozhodnou, tak na tom trvaji. A kdyby byla svatba na me, urcite bych se neridila podle tvych podivnych znamych.
Odpovědět
Ja verim, ze pritel by si me chtel vzit i treba za 3 roky. Ano, je spoustu paru, kteri to stale odkladaji az svatba nakonec neni. Ja svatbu letos chtela, ale moc jsem na pritele tlacila, do toho rodice jsou na dlouhe dovolene, tak z toho nic nebylo. A jsem rada, ze jsme to zrusili. Ted vim, ze to tak chce i pritel. A neni to kvuli diteti. Vcera jsme se o tom bavili. :-)
Odpovědět
@kacenkakaca Řídit se tím rozhodně nemusíš. Psala jsem o zkušenosti z mého okolí a o naivitě ženy, že si myslí, že když si ji chce vzít teď, že to bude i za pár let. ...a vůbec nejde o nějaké využití a poblázněnost...ale ryze o praktičnost. Pro dítě a matku na MD je vždy po sociálně-právní stránce bezpečnější úplná rodina. Samozřejmě že ji to štěstí nezaručí, ale pořád je to přece jen jakási ochrana.
Odpovědět
@jancip Ja bych to jen nevztahovala na vsechny. Hlupak se najde vsude, ale nastesti nejsou vsichni takovi.
Odpovědět
@kacenkakaca To jsem taky psala, může se to stát a nemusí...ale vůbec nemusí jít o hlupáka......navíc je to i menší komplikace se jménem, s matrikou, apod.....i pocitově je to jiné, když jsem došla k doktorce jako těhotná a pak vdaná...ale to má každý nastaveno jinak.
Odpovědět
Je fakt, ze znam dost chlapu, kteri ''se strasne chteji ozenit'', ale ve skutecnosti to jenom neustale odkladaji do neurcita, protoze si tim nejsou jisti. Takze za me, pokud se dva lide chteji vzit a pokud neni zadny vetsi duvod, proc to odkladat, tak bych do toho sla, protoze prece jenom se tim ten vztah trochu nekam posune a zmeni, a mit na obcance ''svodobna'' nebo ''vdana'' je proste rozdil, kdyz clovek zaklada rodinu. Aspon pro me. Takze chapu, jak to @jancip myslela. :-) Na druhou stranu, pokud ma zena pocit, ze ''kdyz ho neuzenu ted, tak uz si me nevezme nikdy'', tak je samozrejme blbost se vdavat..
Odpovědět
Profilova fotka
@leeliy Vdávala jsem se ve 23 tt a bylo to super, neměnila bych. Bylo mi nádherně, šaty seděly bez úprav a neskutečně jsem si to užila. Nepotřebuju pít ani normálně, takže to mi vůbec nevadilo.
Odpovědět
@karlajasmine Jenže jak jsem právě psala..Ty holky prostě ten pocit neměly. Právě naopak. Chlap se chtěl ženit, ony ne...a pak se to časem otočilo, čemuž já se nedivím. Žena zjistila, že jako rodina by to v mnohém bylo pro ni lepší (o svatbu a šaty vůbec nejde) a chlapovi to začalo vyhovovat tak, jak to je a už nemá potřebu to měnit. ...Jinak samozřejmě souhlasím, je nesmysl chlapa uhánět.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Vdávala jsem se ve 23 tt (bylo to až těhotenství, co nás přimělo svatbu udělat) a bylo to moc hezké, mám štěstí, že nemám žádné problémy ani nevolnosti, měla jsem šité šaty (šily se do poslední chvíle, tak aby seděly na měnící se proporce), ve kterých jsem vydržela až do půl druhé, po obřadu jsem se ze střevíčků přezula do balerínek a svatbu si moc užila. Neumím si představit organizovat svatbu, když má člověk kojence, ono toho běhání a zařizování není málo (a to jsme neměli nijak extra velkou nebo náročnou svatbu). A jsem ráda, že jsme ten svatební plán před porodem dotáhli, teď už se můžeme soustředit na jiné věci, sama mám taky kolem sebe věčně zasnoubené kamarádky s dětmi, je jasné, že v náročném rodinném provozu je plánování svatby jaksi navíc a nikomu se už moc nechce.
Odpovědět
Profilova fotka
Vdávala jsem se s půlročním miminkem a svatbu jsem si užila parádně. Ale pokud hraje roli, že chceš být krásná, jako důvod k odkladu bych to neviděla. Hubnutí po porodu nemusí jít zrovna snadno, půl roku po porodu jsem na předtěhu váze nebyla ani náhodou. Zato bych řekla, že jsem se nikdy necítila krásnější než v těhotenství. Termín bych vybrala tak, aby ses pokud možno vešla ještě do druhého trimestru, v tom třetím už je bříško přeci jenom někdy dost velká zátěž.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?