Nevěsta přijíždějící na obřad na koni. Co vy na to?

Ahoj, nenašla jsem takové téma, snad se tedy nebudu opakovat. Žádná nevěsta tu nejela na koni k oltáři? Nebo to žádná neplánuje? Já si s touto myšlenkou hraju - z domu jet autem a u zámecké zahrady by na mě čekal můj koník, nasedla bych a jela ke slavobráně, tam by na mě čekal táta a odvedl mě už přímo k mému nastávajícímu. Navíc si myslím, že i fotečky potom spolu s koníkem budou stát za to! Nemáte některá s tímto zkušenosti???
Odpovědět
1
2
Jela takhle Krispule. Má fotky v albu. Ale to je asi jediná, co měla stejný nápad jako my :-(
Odpovědět
Tak to bych chtěla taky, a tak nějak doufám, že se to snad podaří.:)
Odpovědět
Selmice. Ty máš vlastního koníka?
Odpovědět
Ja mam vlastniho konika a mam ho uz 10 let od mala takze takova srdcova zalezitost (sice na nej ted nemam vubec cas a staraji se o nej nasi ale porad je to muj velkej smudla ze :-) Podle me kdyz je svatba venku tak je to super napad... ale mit nebojacneho konika...spis se bojim aby se me nebal.... proto prave si chci nechat saty sit (aby si na ne zvykal a abych se nebala nejakeho poskozeni). Ale jak mi jedna slecna psala - abych pak nesmrdela... asi ho budeme muset poradne vykoupat predtim :-) A taky zajistit aby ho nekdo dovedl na misto a cekal tam pak s nim.... povoleni od spravce zahrady (protoze je tam vstup konum zakazan....) bude to asi zajimavy vyrizovani s nejistym vysledkem :-D
Odpovědět
ciratko : diky mrknu to!
Odpovědět
No teda ono fakt dojet na koni vypada jako to neujzasnejsi jak muze nevesta prijet ale sranda to fakt neni..kdyz si vzpomenu na zavody treba... ja mam valacha, co je taky flegmos - muzete ho za vsechno tahat takze se nebojim k nemu poslat deti, ale je to jednou zvire a s tim se musi pocitat... jenze treba vim ze se boji lidi co maji kapuci... proste si musi zvykat - takhle nikoho jeste nevidel.
Odpovědět
a jakyho konika máš a kde ho máš ustájenýho?
Odpovědět
ja mam ČT valacha 10 letýho od mala sem si ho vychovávala. A mam ho ustájeného doma u našich což je tak 10 km od místa obřadu. to dojde :-)
Odpovědět
Teda ty se máš. Já taky přemýšlím, jestli si koupit koníka. Je to strašně lákavý.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj selmice, já s manželem taky jela až k oltáři na našich koníkách. Měla jsem od známého půjčené dámské sedlo a bylo to v pohodě. V dědince kde bydlíme není matrika, tak jsme šli po kopytě asi dva a půl kiláku do vedlejší vsi a fakt moc jsme si to užili. Koníky máme doma, takže jsem ani nad ničím jiným nepřemýšlela. Pokud bys měla nějaký konkrétní dotaz na "svatbu v sedle", klidně písni ;-)
Odpovědět
Ahoj lumpe :-) tak to je krasa...jeste me rekni jestli jste kone nejak umyvali predtim a jestli jsi nemela spinavy nebo smradlavy saty :-)? Meli jste nadherne frizaky v kocaru...to je proste sen :-) Rikam si fakt jestli na nej neprehodit nejakou tu latku sladenou do barvy svatby... To musi byt krasne odjet uz z domu na koni... me by to trvalo.. je to asi vic jak 10 km... bych dojela uplne vyflusla, nestihla bych rano nic... no ale aspon to zkusim tech par desitek metru za svobodna jeste :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Koně jsme den před umyly pod hadicí a nastříkali kondicionérem od Leovetu - odpuzuje prach a dělá krásně lesklou srst. Mého koníka jsem večer zapletla a nastříkala lakem, aby to vydrželo. Se šatama nebyl vůbec problém, dokonce ani při nasedání a to jsem měla spodnici s kruhy, ono to dámské sedlo má něco do sebe. Sukně od šatů byla dostatečně široká, takže jsem ji přehodila až přes záď a vypadalo to dobře. Kupodivu se šaty vůbec neumazaly, jen můj choť měl chlupaté nohavice, ale v salonu to přešli v poho. Šaty mi vlastně až úplně na závěr zamazala naše jezevčice, která mi vyskočila na klín :-D . Co mě ale tak napadlo, tak je dobrý nápad, koníka tak týden-dva zvykat na "tu bílou hrůzu". Na to, že je to už starší pán, tak na mě zíral prvně dost nedůvěřivě. V den svatby to pak bral jako rutinu ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
presne tak - zvykat zvykat zvykat... snad ho pak nekdo nelekne az pojedu po zahrade ... z toho mam nejvesti strach :-)
Odpovědět
Lump: Tak to je fakt nádhera :-) Se mi líbi, jak se tady sešly "ujetý" koňařky :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ciratko, to máš pravdu :-D. Je fakt, že před svatbou jsme s manželem za to oba schytli docela kritiku od tchýně, ale nakonec se to krom ní všem náramně líbilo. Krom nás dvou v sedlech jeli totiž ostatní svatebčané na kočárech a byli z toho nadšení.
Odpovědět
no to jo, kocary to je neco, ale nesmi to byt daleko... hlaven si rikam potom ty fotky..to bude neco na chlubeni a zazitek i pro ostatni... proste zadna nuda
Odpovědět
Profilova fotka
To máš pravdu, to co mám z fotek tady v albu, jsou jen takové momentky, které byly v digi podobě. Ostatní fotky mám vytištěné na "ruční" prohlížení a je to něco jiného, než zámecké klasiky (tím nemyslím, že fotky ostatních by nebyly hezké). Selmice, co máš za koníka pochlub se. Takys psala, že jezdíš po závodech. My parkurujem, co ty?
Odpovědět
Profilova fotka
Pro dnešek se loučím, už mi končí pracovní doba, zítra budu debatit dál ;-) Pá, I.
Odpovědět
limp: uz jsem to psala valacha ČT, 10 let, hnedak, takovej pekne zakulacenej ale muj 8-) mam ho od hribatka. Proste domaci mazel ale taky peknej smejd linej a celej po mamince na ktere sem nekolik let jezdila. No bilej kun je bilej ale asi zas tolik by nevyniknul se svatebnima satama ne?
Odpovědět
Profilova fotka
To je něco jako když v Mamma Mia jela Sofie na oslíkovi :-D Určitě to má svoje kouzlo a je to hezký, ale já radši pojedu autem :-D x-)
Odpovědět
Tak to koukam teda, je to jak z romantickyho filmu a fotky jsou taky uzasne. Ja jsem na konikovi v zivote nesedela a libi se mi taky jen z bezpecne vzdalenosti, takze u me neprichazi v uvahu :-D Preju hodne stesti a zadne nehody ;-)
Odpovědět
No prave....fotky s konikem... to je proste jina klasa...jeste ale kdyz to fotograf umi to je potom fičák :-)
Odpovědět
Ahoj! To je krása! Taky bych si přála dojet na svatbu na koni.Ale bohužel nemám vlastního :-( Takže už vymýšlím kde nějakýho hodnoučkýho vypujčit... x-)
Odpovědět
Taky danca82 jela na koni. I šatky má moc pěkný :-) A fotky s koníkem jsou úžasný.
Odpovědět
ciratko: diky za typ!
Odpovědět
Ahojky, jeden obřad na koni jsem fotila, bylo to pěkné, nevěsta se ženichem přijeli oba na koni, celý obřad tam zůstali - matrikářka se musela k nim natahovat, ale bylo to pěkné, originální, pak se fotili, a na koních odjeli - tedy spíš jen pro kameru. Přátelé koně odvedli k ustájení a novomanželé se vrátili k dofocení skupinky a na hostinu. Je pravda, že obřad a hostina byla v areálu restaurace nedaleko stájí. Pěkné, romantické, originální. Mohu poslat odkaz na pár fotek
Odpovědět
vian: prosim posli aspon do IP. Tak to muselo byt hodne originalni...ale uz vidim tu nasi starou matrikarku...
Odpovědět
tak to je fakt super ,že i tady najdu koňařky.mám radost, že se svým nápadem nejsem sama.škoda, že přítele na koně nedostanu :-( posílám odkaz na jednu koňskou svatbu: http://farmavysoka.rajce.idnes.cz/Sva... s koňma měla svatbu i uživatelka co tu má album pod jménem corty (22.6.2007), ale na koni nejeli ani jeden, jen tam koně měli. a ještě přihodím pár fotek ze svatby kámošky časem až je upravím. taky tvrdím, že ty fotky nádhera.já mám koně skoro 5 let, 8 letej ČT, ale ustájenýho v nájemní stáji, ne doma. lump:taky jezdím parkury.co máte vyskákáno? jinak těch špinavých a smradlavých šatů se taky bojím, to by mi v salonu dali.taky si říkám, že ještě jednoho koně k tomu aspoň.jak pro efekt jak píše evlyn, tak kvůli tomu že valach by mi bez koní vyváděl, a v šatech, dámském sedle nebo se spoustou lidí ,to by nebylo dobrý. 8-) já si taky říkám ,že do zámecký zahrady mě s koněm nikdo nepustí, co?kdyžtak bych dojela aspoň k ní..nebo ke kostelu..nebo to udělat venku ,ale záleží na počasi.. já když bych to dělala daleko od stáje (a poblíž je jen vysvěcený kostel), tak bych asi vezla svého koně a parťáka k němu přepravákem k zámku, co je nejblíž
Odpovědět
my si to musime jen domluvit se spravou majetku mesta. snad nebudou paka a pusti nas tam s konikem. Ten muj konik ma kamarada a moc radi spolu jezdi ale ten kamarad je hroznej plasan a vseho se silene moc boji takze bych ho tam netahala..uvidime co na to bude rikat ten muj valasek...sem rada ze muzu s satama trenovat uz dopredu aby se me pak nebal...spis se bojim tech lidi - aby se proste nelekal a aby tam vubec chtel jit... to by taky mozna nebylo spatny dopredu odzkouset aspon to prostredi aby tam nebyl poprve...
Odpovědět
to jo, ono je to jiný pak v těch šatech, plno lidí, vjemů, teď třeba lidi vypísknou když vidí koně (děti) , tak se i klidnější kůň bojí. naše majitelka stájí teď nově nabízí uspořádat svatbu na farmě, u nich na louce, tak po tom asi sáhnu, až se budu vdávat.extra drahý to snad nebude.a bylo by to nejjednodušší, než koně někam vozit a stresovat a doprovodili by ho zdarma i jiní koníci (já myslím že můj by to sám nedal, nechci ještě sletět :-) nebo ho tam krotit) ;-) svatebčani si za náma dojedou :-) jen to záleží na počasí. i když je i možnost v kostele kus od farmy, tam se po louce dá dojet taky v poho...jen je vysvěcenej, tak bysme museli chodit na nějakou předsvatební přípravu.. jen se bojím, aby podmínkou ke svolení s obřadem u nich na louce nebo s koňským managementem ke kostelu nebyl oběd v jejich restauraci na farmě zároveň.páč my zvažujeme že oběd v restauraci s rodinou vynecháme a pojedem hned s kámoši i rodinou grilovat, než se nám to rozuteče a i z ekonomických důvodů..no ale zase to záleží na počasí, třeba bychom oběd ještě dali, restaurace je jinak fajn..
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?