Netradiční svatební den - Prachaticko a okolí, předběžná kalkulace

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat zda už někdo uskutečnil to, co máme v plánu my.. :-) jelikož si celou svatbu budeme se snoubencem platit samy - nehodlám za ni dát 150.000,- jak tady čtu v různých diskuzích. Za prvé mi to přijde přehnané a za druhé si myslím, že když má člověk na svatbě 200 lidí tak si ten den nestihne ani užít, natož si se všemi popovídat a být v pohodě.. ale co člověk to názor, takže to rozhodně neodsuzuji. Každopádně bychom chtěli obřad někde pod širým nebem - Prachaticko a okolí.. př. Kratochvíle je nádherná, ale nechci být ve frontě - aby se tam střídala nevěsta za nevěstou.. líbil by se nám i Holešovický Stonhenge nebo jakékoli pěkné místo, klidně i obyčejná louka.. zatím nevíme přesně - kdybyste přidali tip budu štastná.. ;-) Obřad by byl někdy až kolem 14:00 - chci mít ten den klid, pohodu, žádný stres, prostě si to chceme užít. Proto svatební hostina jako taková - klasická se třema chodama a dortem tedy nebude.. chtěli bychom udělat až večerní raut - pro cca 45lidí.. Místo pro ,,párty" máme už skoro vybrané. KD kam si budeme moci přivést vše svoje - jídlo i pití a za nájem chtějí méně než 1.000,- Takže počítám: 4.000,- šaty (aukro, nebo nějaký bazoš) 1.000,- snoubenec oblek (šije mu jeho maminka) 1.500,- květiny (nevěsta, 2x maminky, 1x svědkyně) 1.000,- obřad 1.000,- za pronájem sálu pro párty 2.000,- dekorace 1.500,- taxi (mám známého) 7.000,- jídlo - jak říkám bylo by to jen na večerní raut - chtěli bychom prase nebo 2x kýtu, pak pečiva, nějaké chlebíčky, saláty a něco na zobání 5.000,- pití - 1x sud, soudky i vín... (mám lepší ceny přes známý) - ubytování neřeším - hosty odveze taxi domů až dotančí.. :-) - cukroví - nepečeme - tuhle tradici rádi vynecháme - svatební dort - taky nejspíš nechceme Myslíte, že je to finančně reálné? Absolutně nevím jak to finančně odhadnout.. :-/ Děkuji za všechny vaše připomínky.. :-) L.
Odpovědět
Profilova fotka
@luciebar Dobrý den, myslím že to reálné je, ale nepočítáte například fotografa, k svatební kytici bych připočetla korsáž pro ženicha a myrty, to občerstvení bych spíše počítala trochu více....svatební šaty Vám ráda půjčím, sídlím kousek od Prahy 15 min z Černého mostu a mám lidové ceny pokud by jste se chtěla přijet podívat a s dekoracemi a ostatními věcmi Vám ráda pomůžu.
Odpovědět
@luciebar souhlasim s tim, co psala @leontynka1 a pridavam prstynky, teda pokud je chcete a nebudete si je od nekoho pujcovat.
Odpovědět
taky bych řekla jídlo a pití o něco víc, aby se Vám nestalo že v 9 večer došly zásoby :-)
Odpovědět
@luciebar Souhlasím s holkama výše, částky, s kterými počítáte na občerstvení, mi připadají pro 45 osob nedostatečné. Ale já mám raději rezervu, než aby tam pak někdo lidově řečeno "sušil hubu" :-D Jinak moc pěkné obřady bývají pod širým nebem na Račím Dvoře u Horní Vltavice, ale nevím, zda to není podmíněno uspořádáním svatby v jejich prostorech...
Odpovědět
Profilova fotka
a co kadernik (prip. liceni)? boty, sperky, pradlo..? snoubenec bude krom obleku potrebovat take dalsi drobnosti (kosili, opasek, ponozky, kravatu,..) ono se to nezda, ale i zanedbatelne polozky ve vysledku daji peknou sumu, takze bacha na to!
Odpovědět
Zasnoubená jsem necelý týden.. tohle je opravdu hodně hrubý odhad.. :-)))) Říkala jsem si, že částka na jídlo bude asi víc.. začínám a nemám vůbec odhad, proto jsem chtěla poradit a slyšet vaše názory a zkušesnoti.. Ale právě nevím jak s tím jídlem.. když bude jako hlavní jídlo prase.. pro 45 lidí - to snad není málo,ne? Leonýnka - budu s Vámi moc ráda v kontaktu.. :-) Moc děkuji za Vaši ochotu.. :-) Prstýnky - jasně na ty jsem zapomněla.. Fotografa jsem zapomněla napsat, ale toho máme vyřešého - v rodině máme asi 3profesionální fotografy, kteří už se samy nabízejí.. fallingstars - moc děkuji za radu, kouknu na to... ;-)
Odpovědět
@reys Koukám, že zapomínám na hodně věcí... díky bohu za tyhle diskuze... :-))
Odpovědět
@fallingstars Račí dvůr je nádherný.. ted jsem koukala na fotky a přesně něco takového hledám...ale je to 45min od hostiny.. to je asi dlouhá doba.. :-/
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?