Necháváte si přítelovo příjmení bez -ová?

Ahoj holky, necháváte si některá přítelovo přijímení bez -ová? Já si je chci nechat, ale přítel je proti... Spíš mě zajímají ty, které si neberou cizince ;)
Ahoj, já se popravdě na to nechystám, přítel má příjmení, ke kterému - ová ani nejde, ale sestřenice se vdávala před 2 lety a udělala to přesně tak. Má přítelovo jméno bez -ová. Neříkala ani, že by se setkala s nějkými negativními reakcemi nebo tak něco.
Profilova fotka
Ahoj, taky mám přítele s příjmením ke kterému se - ová nedává, a mnoho lidí mi to závidí, mně to trochu vadilo, že nebudu ová. Taky myslim, že negativní reakce nebudou.
My jsme se o tom s přítelem bavili a není proti. Má totiž cizí příjmení a s přídavkem -ová se mi doslova ježí chlupy :-D Líbí se mi jeho příjmení pouze v mužské podobě. Při představě, že bych se tak měla povinně jmenovat s přídavkem -ová, bych do toho nejradši ani nešla :-S K ženské podobě mám vyloženě odpor, ví o tom celou dobu, co jsme spolu. Jinak cizinec není, jen to cizí příjmení. Vůbec mu to nevadí, že bych -ová neměla. Myslím, že vůbec nebudu vypadat jako blázen, když jsou mezi náma takové, které mají typicky české jméno, viz. Smetana, Svoboda, atd.
Já taky budu mít příjmení bez -ová, a přítel není cizinec. Jeho příjmení končí na Y, a na matrice mi řekli, že v tomto případě to nebude vůbec problém, jen budeme muset před občadem podepsat prohlášení, že nebode zachována rodová tradice (protože jeho maminka koncovku -ová má). Můj přítel vůbec neřešil, jaké budu mít příjmení, je to moje věc...
Profilova fotka
Taky nechci být ...ová, přítel říkal že je to divné ale ať si vyberu :-) Takže něco jako Pavla Smetana :-) Ségra ale ..ová bude :-D
Profilova fotka
asi hodně záleží na konkrétním příjmení, já si nedokážu představit, že bych -ová neměla ;-)
Pokud mi to na matrice vyjde, chtěla bych si nechat dát přítelovo jméno v jeho mužském tvaru, takže Kopp.
Ja mam cizi prijmeni a po svatbe si ho nechavam (budeme mit spolecne moje prijmeni), a protoze me cely zivot to ova stvalo (a z dalsich duvodu), tak si ho zmenim do podoby bez ova. Nastavajici to schvaluje, take se mu to s ova nelibi. Ale i kdyby nesouhlasil - jeho prijmeni to neni, tak se nemusi starat. Rekni mu, ze muze byt rad, ze si jeho prijmeni beres!
Profilova fotka
@happylenulka Tato diskuze už tady je (http://www.beremese.cz/diskuse/dokume..., http://www.beremese.cz/diskuse/zivot-...).
Profilova fotka
@happylenulka Ahoj, obraťe se prosím na tuto diskuzi http://www.beremese.cz/diskuse/dokume... , které zůstane jako jediné aktivní. Ostatní diskuze, které jsou na stejné téma, stejně jako toto, zamykám ;-) Děkuji @makovaapanenka za pomoc a přeji hezký den! :)
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?