Nechám se pokřtít. Jak to bude dlouho trvat?

Ahojky jsem tu nová a potřebovala bych poradit od vás zkušenějších. Parter by chtěl svatbu příští rok tak srpen až září. Ale má to pár háčků. Teď za 14 dní jdu na laparoskopii na podezdření na endometriozu. po ní bude stanovena další léčba. Další háček je, že partner chce svatbu v kostele, ale já boužel nejsem pokřtěná. A chci se nechat pokřtít. Ale nevím jak dlouho to může trvat nemáte s tím některá zkušenost? A další věc je, že plno z vás co máte svatbu příští rok už jste začaly s přípravama a máte už aspoň něco. U nás by termín nebyl problém i kostel ne. Ale nemůžme se dohodnout na pevno skrz tu operaci a taky skrz to, že nevím jak dlouho trvá pokřtění. Prosím poraďte :(
Odpovědět
Profilova fotka
příprava na pokřtění trvá rok až rok a půl, nebo můžete absolvovat jen předmanželskou přípravu a až po svatbě se nechat pokřtít - ovšem záleží na toleranci faráře. z mé vlastní zkušenosti, bych nic neuspěchala, a užila svatebních příprav v klidu a ne ve spěchu :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
No, tak pokud chcete ten kostel jen jako kulisu, tak stačí, aby byl pokřtěný jen jeden ze snoubenců. Každopádně bych konaktovala konkrétního faráře (fungují i na iinternetu), protože pravidla ohledně např. té přípravy mají všude trošku jiná. Budete asi taky potřebovat povolení od biskupa.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?