Nebudeme mít na svatbě tvrdý alkohol. Neni to hloupý?

Holky jaké s tím máte zkušenosti. Chtěla bych svatbu bez tvrdého alkoholu, budeme mít jen bečky piva a dostatek vína. Nebudeme slavit v restauraci, ale v pronajatém sále, vařit nám budou 3 kuchařky, takže si svatebčané nebudou moci koupit tvrdý alkohol za svý. není to hloupý?
Odpovědět
Marci, není, byla jsem na pár svatbách, kde to bylo podobně a nikomu to nevadilo... Myslím že pivo víno je dostačující... My jsme měli svatbu na statku - chalupě, koupili jsme asi 6litrů slivovice a calvadosu, a vypila se snad jen polovina, a to jen díky tomu že byla šílená zima...
Odpovědět
Profilova fotka
Marci udělal bych to tak, že bych tam vzala třeba od whisky dvě flašky, od vodky dvě flašky a pak třeba ještě ferneta...My chceme svatbu také bez tvrdého alkoholu, ale budeme to mít v restauraci a tam si na baru bude moct každý koupit panáka pokud bude chtít, ale za vlastní.Kamarádka to také tak měla a nemohla si to vynachválit!
Odpovědět
Consti, to jsem doma navrhla a vsichni na me koukali jak na blazna. Pry bysme byli vsem pro smich :-| i kdyz me by se to moc libilo..... jen pivecko a vinko ;-)
Odpovědět
Já zase uvažuju tak, že než tam mít jen několik málo flašek, které rychle dojdou, tak je lepší nemít nic. Z dřívějších zkušeností vím, že někteří příbuzní by byli asi hodně nepříjemní, kdyby najednou tvrdý alkohol došel :-N
Odpovědět
Pro smích? Já těm lidem, co si neumí představit zábavu bez alkoholu, nějak nemůžu přijít na chuť :-| Vždyť tam budou kvůli vám a ne aby se zadarmo ožrali, ne? A pokud by si to jinak neuměli představit, tak bych je tam ani mít nemusela :-| Že je někdo třeba vegetarián, to už dnes většina lidí považuje za samozřejmost, ale že se nepije tvrdý alkohol, to jim přijde divné??? Já je prostě nechápu :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Marci, hosty bych s tím předem seznámila!Volná konzumace piva a vína a pokud chce někdo něco tvrdšího jsou tu vždy dvě flašky whisky, vodky atd.Rozumní lidi to pochopí! Martek já s tím s našima taky hodně bojovala(jako, že tvrdý bude jen u baru a za vlastní), ale na druhou stranu je to naše svatba, takže to budeme mít tak! 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Len, no PŘESNĚ tohle jsem chtěla taky napsat!!! Bereš mi myšlenky. Takže Marci, můj názor je vyjádřen v posledním příspěvku Len. ;-)
Odpovědět
My budeme mít dostatek pivečka (bečičky) i vína,ale tvrdý alkohol bude omezen,od známého asi koupíme calvados (za dobrou cenu) a pak něco málo vodky a fernet..Já bych tvrdý alkohol oželela úplně,ale rodina ze snoubencovi strany by si ráda připila i něčím jiným ;-) Tak to bude ale jen v přiměřeném množství.
Odpovědět
Profilova fotka
My to tak taky měli - pivo a víno + flašku meruňkovice (tatínkova chlouba), flašku jablíčka a flašku fernetíka. Vyšlo to akorát (v každé flašce zbylo na dně). Ale ono to bylo taky tím, že ani v rodině ani mezi kamarády si nikdo na tvrdý moc nepotrpí (kdyby vůbec nebylo, tak by jim to nevadilo). Nejvíc se vypilo piva - to bylo taky hodně tím, že jsme grilovali prasátko a to je potřeba něčím spláchnout. Prostě záleží na tom, jaký lidi si tam pozveš a co pijí. Ale zas bych to nepřeháněla - je to váš den a oni by měli být rádi za to, že se jim dostalo té pocty, že ho můžou trávit s vámi. ;-)
Odpovědět
Ahoj, my jsme měli trvdý alkohol pro všechny na zvláštním stolečku, ale hafo toho zbylo. Myslím, že pokud se to bude vědět předem, že na svatbě je jen víno a pivo a kdo má zájem, ať si zaplatí u baru to, co chce, tak nebude žádný problém, tak se toho nebojte!
Odpovědět
Profilova fotka
Jasně, že jsme měli i tu možnost, že pokud někomu nebude vyhovovat ten "náš" tvrdý alkohol, že si ho může koupit na baru. Věř mi - nikdo to neměl zapotřebí! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj marci, my měli svatbu v kulturáku, vařily nám 2 kuchařky, na pití jsme měli bečku dvanáctky a bečku desítky (dvanáctka se vypila z půlky, desítka padla celá), pro starší ženské bylo víno (bílé i čevené, ale moc se toho nevypilo)....pak točenou limonádu, která se vypila ze všeho nejdřív a šla opravdu na dračku, vřele doporučuji, pak jsme měli několik džusů a limonád (cola, fanta, tonic)....a pak jsme měli tvrdej alkohol a protože tam bylo hodně mladých lidí, tak pili hlavně jelzina (tmavýho, zlatýho a jabko) a pár jedinců si dalo frťana ferneta nebo becherovky....jinak ale pili chlapi hlavně to pivo, a ženský víno...prostě to, co bylo...mladý si holt ty flašky tvrdýho našli sami, kdyby ale nebyl, tak by se taky nic nestalo )no, asi by bylo míň vožralých mladých)... :-D ale ostudu nedělal nikdo z nich a pokud se k něčemu takovýmu schylovalo,tak to bylo včas uťatý ostatníma příbuznýma.... :-D (ale záleží to na lidech, moje máti říkala, že naše svatba dopadla dobře oproti tý její - na její svatbě se totiž příbuzný porvali...) pokud ale tvrdej nebudete chtít dávat, tak mi to hloupý nepřipadá, já měla na svatbě ale takovej zážitek, že jeden strajde z ženichový strany si přivezl s sebou flašku slivovice, že prej si myslel, že na naší svatbě nebude co k pití (a divil se, že bylo), nicméně mu to nezabránilo v tom, aby tu flašku ještě s jedním strejdou vypili a opravdu padli za vlast..takže slivovici opravdu nebrat, zakázat.... ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj holky, abych pravdu řekla, tak mně se zdá divné, aby na svatbě tvrdý alkohol nebyl. Nevím, jak to funguje u vás, ale u nás se panákama připíjí na zdraví a pivo a víno se pije jen tak. Navíc budu mít na svatbě hlavně příbuzné a přece nebudu chtít po tátovi nebo strejdovi, aby si toho panáka zaplatili, to bych se studem propadla. Možná, kdyby byli na svatbě jen kamarádi, ale i tak mi to přijde divné. Navíc já mám zkušenosti, že nejvíc se v restauraci stejně zaplatí za nealko. Každopádně si to každý udělejte podel svého, tohle je jen můj pohled na věc.
Odpovědět
Aajko, bohužel jak kde :-( Už jsem tu někde psala, že jsem byla na svatbě, kde se kamarádi předbíhali, kdo vypije těch "zadarmo panáků" víc ]-( Takže výsledek byl pro novomanžele dost šílený účet a banda totálně ožralých kamarádů ]-( Ale je to fakt o lidech. Pokud je znáš a víš, že si rádi dají jednoho dva panáky a mají rozum, klidně bych přinesla pár lahví tvrdého. Pokud víš, že se dokážou pěkně zřídit, buď je tam nepozveš nebo je to necháš platit samotné nebo holt budeš platit hodně vysokou útratu nebo prostě tvrdý zrušíš úplně. A pak necháš na nich, jestli je jim přednější dostat panáka nebo strávit večer s vámi :-| Vím, že třeba od nás si z příbuzenstva panáka nedal nikdo (i když bychom jim ho zaplatili), pár kamarádů si na něj zašlo. Vždycky je to o lidech, které člověk zve a zná jejich zvyky. Taky o tom, jestli tě někdo bude pomlouvat a nakolik ti to bude vadit. Můžeš nad tím mávnout rukou nebo v zájmu zachování klidu ustoupit. To už záleží na tvé povaze. Ale pokud se Marci ptala, jestli není blbé nedávat tvrdý vůbec, neznám sice její rodinu, ale za sebe můžu říct, že mi to přijde naprosto OK: :-)
Odpovědět
Ale, jo Len, je to ok, jestli to tak chceš a víš, že to od vás nikdo nepije. Naše rodina panáky pije a já prostě po nich nebudu chtít, aby mi to platili, bylo by mi trapně. A svatba bez panáků by u nás byla prostě "divná". A na svatbu pozvu jen ty kamarády, o nichž vím, že právě to, co jsi popisovala ty, neudělají. Jasně, nemůžu za to dát ruku do ohně, ale už jsem s nima na jiných svatbách byla, tvrdé tam bylo zadarmo a chovali se slušně. Určitě uděláme omezení, že nebudeme platit 100 letou Whisky a tak, ale svatbu úplně bez tvrdého nechci, prostě by se mi to zdálo divné, ale jak říkám, ať si to každý udělá po svém...
Odpovědět
Tak to je jasný, pokud je to u vás takhle, bylo by to asi fakt divný dělat to jinak, vždyť říkám, že je to o konkrétních lidech :-) Ale určitě je dobré trochu omezit výběr, protože jinak začnou v restauraci nalévat od každého jen to nejlepší a je rozdíl mezi panákem za 40 a 240 Kč ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si taky myslím, že by tam nějaký omezení být mělo - pokud teda nemusíte počítat každou korunu. Abyste pak nebyli nepříjemně překvapení z účtu... Pokud je v rodině zvykem pít panáky a navíc i panáky něčeho "lepšího", tak to může hodně zvednout koncovou částku.
Odpovědět
Profilova fotka
no, abych to ještě doplnila, my jsme měli týden před svatvou zpívání a tam jsme pozvali lidi z party, ale protože nám nevyšla chata, tak jsme to měli v místní pivnici...a víte, kolik nás ta sranda stála ????? 8,5 tis Kč!!!!!§ a to jenom proto, že ten můj skoronovomanžel se opil do půlnoci, pak to chtěl jít vytancovat, což znamenalo jít do jinýho lokálu, tak já řekla holkám u baru, ať to sečtou a od tý doby, ať si pije každý za svý...jenže ony mě nepochopily (nebo nechtěly), takže my šli spát dom ve dvě v noci a "kamarádi" pili na naši útratu vesele dál....a prej hned potom, co jsme odešli, si neobjednávali panáky, ale rovnou celý flašky...- takže jsme se hned druhej den se skoromanželem chytli, kdo za to může, že jsem to měla hlídat já!!!....ale že já do něj tloukla na diskotéce, že nikdo z těch lidí se neměl k odchodu a že to určitě bude velká pálka, tak mi řekl,že je to jeho zpívání a že si to zaplatí sám, když se mi to nelíbí.-....no, ale 8,5 tis Kč nečekal a to jsme měli vlastní maso a platili jsme jen za jeho udělání, hranolky atd ....a to jsme je ještě zvali na svatbu a z toho jsem měla největší hrůzu, co nám tam provedou...naštěstí byli nakonec natolik soudní (nebo se asi dozvěděli, jakou hezkou útratu nám tam nechali), že nakonec v den svatby po obřadě nám sdělili, že na svatbu nepřijedou, že jim stačí flašky, který dostali od nás před kostelem....takže spíš bych přemýšlela nad skladbou osazenstva..... ;-)
Odpovědět
Marki, tak to je "hezká" zkušenost, fakt. A můžu se zeptat, co je to to "zpívání" a taky, jaké flašky před kostelem jste jim dávali? Slyším to prvně...
Odpovědět
Profilova fotka
Jo jo, o skladbu osazenstva, jak píšeš, Marki, jde především. Od toho se odvíjí všechno ostatní a podle toho se člověk musí zařídit. :-)
Odpovědět
ahojte. ak si neviete radi co mat ci nemat ja vam poradim. bola som na kamosovej svadbe. teda nie na celej len s darom a poviem vam ze taku svadbu som nezazila. on totiz nemal ani kvapku alkoholu. vobec nic ani pivo ani vino a ani tvrde. ale zabavali sa squelllle. :-D :-D :-D pripijali vineou a pili kofču a vseliake malinovky dzusy a tak. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
aajko, zpívání se u nás dělá týden před svatbou, když je nevěsta a ženich každý z jiný vesnice, tak to má každej zvlášť (ale je pravda, že už dlouho jsem v naší partě nezažila rozdělený zpívání)---ale většinou ty lidi spolu chodí delší dobu, nebo mají svoje kamarády společný a tak to udělají dohromady - sejde se parta pozvaných, pije se alkohol a talchá a tlachá - my jsme to chtěli na chalupě kámoše, takže jsme koupili maso, nechali ho naložit a pak jsme čekali, jaký počasí vyjde na víkend - no a zrovna bylo hnusně, takže jsme věděli, že na chalupu nikdo nepojede...takže jsme zvolili pivnici a věděli jsme, že si tma alkohol vzít nemůžem (resp. obsluha se divila, že žádnej svůj nemáme, ale my jsme si to prostě nedovolili)...takže jsme se aspoň domluvili na tom mase, přílohách, šopáku atd....děcka jsme pozvali na sedmou, přišli v půl osmý, ze začátku se drželi, ale to víš, pak se našli jednici, který se rozšoupli víc...no a pak to dopadlo tak, jak jsem psala..nutno ale podotknout, že se ženich opil víc na zpívání než na svatbě, což bylo pro mě daleko příjemnější... :-D je to aajko taková rozlučka se svobodou, některý chtráci ještě pozvou třeba striptérku, ale naštěstí u nás nic takovýho nehrozilo.... ;-) jo a flašky jsme před kostelem nedávali jen tak, to se nalívali panáky, ale protože ženich dostal kouli na nohu a já ho musela z toho dostat, tak za každej klíč padl buď peníz nebo flaška..zde opět zklamal Jožkův tatík, který má vždy vše pevně pod kontrolou a kupovali jsme mu pro tuhle příležitost menší flašky den před svatbou...no a samozřejmě, že je nakonec nechal doma, takže než pro ně někdo doběhl, stálo nás to asi 2 tisíce a 2 velký flašky jelzinů (každá po litru)---- :-D peníze nám nakonc vrátili a flašky si nechali.... :-D ale třeba je to u vás aajko, jiný, u nás se tohle prostě dělá...i když jsme měli navíc vystřihování srdce na velkým prostěradle a tím mě ženich pronesl... ;-)
Odpovědět
Manželovi rozlučku platitli kamarádi. A že byla velkolepá - velká bojovka se spoustou úkolů pro něj, paintball, no a konec samozřejmě v hospodě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
len, to by se mi taky líbilo, aby rozlučku se svobodou platili ty, co tam toho ve skutečnosti vychlastají nejvíc... ;-) a ani by mi nevadilo, že u toho nejsem.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme měli hostinu v restauraci, kde tvrdé nenabízejí. Měli jsme svoje víno a slivovici a nikomu to nevadilo. Slivovice byla v ledničce u baru, bráška s ní občas všechny obešel, kdo chtěl ten si dal, kdo nechtěl, tak ne. Jinak se pilo víno a pivo. A nikdo neprotestoval, spíš si to chválili, že se nikdo neopil a všechno proběhlo v pohodě
Odpovědět
Kdyby bylo na mně a naší rodině, tvrdé by na svatbě vůbec být nemuselo, souhlasím s leniným názorem, že zábava může být skvělá (nebo i lepší) bez něho. Když měla svatbu sestra, tvrdé si asi neobjednal nikdo a majitel nás chválil, že jsme první svatba, na které nikdo nekouřil. Ale v přítelově rodině je dost zvykem pít tvrdé, skoro všichni z něčeho pálí slivku, tak se pokusíme najít takové zařízení, kde si budemem moct "alko" donést sami.
Odpovědět
Ahojky. My jsme se taky rozhodli pro svatbu bez tvrdého alkoholu. Zatím jsme to "konzultovali" s částí rodiny a všichni to vzali. Za prvé je to drahé (platíme si všechno sami) a za druhé se z tvrdého rychleji dá opít. Pokud někdo budu chtít, dá si panáka za své na baru, ale po zkušenostech z několika svateb, kde to měli vyřešené také tak, moc lidem ani tvdé neschází, pokud je dobré víno a pivo. Ale hodně záleží na rodině, co se tam pije.
Odpovědět
Holky my taky nebude mít na svatbě tvrdý alkohol. Kdo ho bude chtít, bude si ho muset zaplatit sám.
Odpovědět
U nas si kazdy bude moci dat co a jak bude chtit (samozrejme pokud to bude ;-) ), ale naprosto souhlasim s tim, ze svatba bez tvrdeho alkoholu neni problem a ti spravni hoste tam budou stejne z jinych duvodu nez se jen opit ;-) a myslim, ze nakonec jim to ani chybet nebude
Odpovědět
Tak u nas to nakonec taky projde, mame svatbu v cervencia treba bude teplo a to staci par panacku a ses namol, takze bude vinecko a pivenko 8-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?