Ne uplně tradiční svatba

Nejsem na velký oslavy, kde je hluk a plno lidí, nemám ráda opilý lidi, nejsem ráda středem pozornosti a celkově nestojim o některý ty šaškárny kolem svatby.. Neumim vymejšlet zábavu a nemám ráda takovu tu zábavu "na povel"... Navíc našetřený finance potřebujeme investovat jinam než do oslavy na kterou si za chvilku pomalu ani nikdo nevzpomene.. Na druhou stranu od mala jsem se těšila jaký budu mít jednou nádherný svatební šaty, obřad na hradě a alespoň na chvilku budu "princezna" :-) V květnu máme termín a pořád doma řešíme jak to vykoumat... Klasickej obřed na hradě, šaty, prstýnky, fotograf... Jenže co pak, přítel taky o bůhví jaký slavení nestojí, takže jsme přemýšeli, že bychom pozvali jenom pár nejbližších přátel se kterýma jsme byli v poslední době v kontaktu + naše rodiče a sourozence (max 15lidí) a po obřadu jenom zajeli do restaurace na oběd, kde by si dal každej na co by měl chuť, chvilku bychom poseděli, pokecali.. žádný tanečky, žádný načančaný stoly, prostě obyčejný odpoledne s pár přáteli... je to blbý? Svatební šaty budu mít klasický, těch se nevzdám.. je blbý v nich jen tak přijet do restaurace na obyčejnej oběd? Zase když už dám ty peníze za půjčení, tak bych si je chtěla přece jenom trochu užít... Ostatním známým bychom pak jenom poslali oznámení že jsme se vzali.. No a ještě jeden dotaz, když to bude takhle malinká svatba, je vůbec vhodný zdobit auta? Nebude to hloupý? Když jsem se o tom bavila s kamarádkou, tak na mě koukala jak na blázna.. můžete mi říct i vy svůj názor?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
To, co chceš, mi vlastně nepřijde nijak netradiční, prostě malá svatba, zvlášť když chceš být za princeznu na hradě :-) Na oběd si někde rezervujte salonek, ať tě neokukují ostatní hosté restaurace a máte klid, nemusíte najímat žádného DJ nebo kapelu, ani s tancem nemusíte počítat, stačí něco pustit jako kulisu a třeba si s tebou ženich a nebo i táta, bude chtít střihnout aspoň jeden tanec ;-) O dorty, tomboly a podobné věci opravdu nejde :-) Jo a jestli chceš mít auta nazdobená, klidně je nazdob, to je úplně na tobě, jestli nazdobíš jedno nebo 5 aut.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to jen na vás dvou, jak si to vymyslíte a uděláte. My měli taky malou svatbu, jen rodina, i s námi 12 lidi, žádné tanečky, rozbité talíře, zvyky, hry.. a rozhodne to nikomu nechybelo :) co se týče aut, klidně si je ozdobte, pokud jimi pojedete :) není potřeba mít vše jako ostatní :)
Odpovědět
Udělejte si svatbu takovou jakou chcete. Dnes už jsou svatby všeho typu, malé, velké, honosné, úplně jednoduché, v restauraci, ve stodole, doma na zahradě (nebo v bytě). Můžete cokoliv. Auta řešit nemusíš, to je takové nepodstatné. Jak se liší obyčejný oběd v restauraci se slavnostním ? Podle mně snad jen, že se dají na stůl barevné ubrousky a třeba nějaké kytky. :-D :-D Jídlo budete mít stejně dobré jako na "svatebním" obědě, :-D Když si budete rezervovat místo na oběd (asi v každé restauraci jsou rádi, když vědí dopředu, že budou muset najednou obsloužit 15 lidí), tak ti tu drobnou výzdobu běžně sami udělají a tebe to nijak nezatíží. V restauraci můžete posedět, jak dlouho budete chtít ( určitě kdyžtak mají v jídlením lístku ještě nějaký dezert, nebo něco menšího na zub), když vás to už nebude bavit, tak to rozpustíte. :-D Prostě tak podobně, jak by jste slavili třeba narozeniny a určitě není blbé mít i na malém neformálním svatebním obědě krásné svatební šaty. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ne_la ani já nemusím velké oslavy, opilce, hluk, zakouřeno a podobně :) Udělej kompromis, za princeznu budeš, ale jen pro své nejbližší, kteří to s vámi oslaví bez nějaké mega párty ;-) My auta zdobit nebudeme vůbec, protože obřad i hostina bude v jednom místě. Představ si, že i tohle lidi nechápou :) Snažím se jim vysvětlit, že nebudeme pentlit auta, co budou stát na parkovišti celý den :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@wiki85 jooo to byla strašně pohorsena babička, že ani nepojedeme na svatbu autem, že to se musí... ;) ehmm radnici máme 5 minut od domova a restauraci minutu od radnice, tak jakapak auta? ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@ellinkasebudevdavat naše babi o svatbě ještě neví. Tajíme to před ní, protože jakmile se to dozví, začne blbnout s pečením a podobně. Není na tom zdravotně nejlíp, nechceme, aby se přemáhala a zbytečně stresovala. Musíme jí to nějak pomalu naservírovat. Protože je to typická vesnice, tak bude chtít nazdobit barák, auto, roznášet výslužky až nevím kam a podobně :-N
Odpovědět
Profilova fotka
na auta bych se asi vykaslala, ale ani nevim, proc by to melo byt blby...a kdyz si pronajmete nejakej peknej salonek jak uz nekdo psal, tak je to super volba :-)
Odpovědět
@ne_la Nazvat svatbu oslavou, na kterou si za chvíli nikdo ani nevzpomene mi přijde...divný a trochu smutný :D Zajímalo by mě, co bys udělala, kdyby ti tady všichni řekli, že to blbý je - uděláš pak větší svatbu? Řiď se tím, co chceš ty a ON :)
Odpovědět
@ne_la Nebude to blbý. Zamluvte si restauraci, kde bude oddělený salonek pro přibližně stejný počet lidí, domluvte se, aby vám salonek nechali pouze pro vás, popřípadě zajistěte ozvučení, abyste tam neseděli v tichu, auta si klidně nazdobte. Snad jen u šatů bych se přikláněla k nějakým méně pompézním, ale mě osobně ty širokosuknicové nebo s vlečku přijdou vhodné beztak jen na svatby na zámku nebo v katedrále, nejlépe pouze v případě, kdy nevěsta opravdu JE princezna, takže s mým názorem si nemusíš lámat hlavu 😉. Pozornost asi budit budeš, ale to i v případě, že bys měla svatbu o čtyřiceti lidech, takže bych to neřešila 😉. Já měla obdobně velkou svatbu (tj. 15 hostů) a hostinu jsme měli v podvečerních hodinách v salonku velmi navštěvované restaurace, tabuli nám pouze decentně nazdobili sami (nechtěli jsme ani ubrusy, ani zvláštní prostírání, takže nám pouze prostřeli běžným způsobem a přizpůsobily běžný nákup květin na stůl svatební příležitosti), pozornost mezi ostatními návštěvníky jsem během průchodu restaurací samozřejmě budila i v krátkých šatech; po jídle a dortu jsme se z restaurace přesouvali do kavárny - baru, kde jsme pokračovali tancem a zábavou až do rána a bylo to super, ale stejně tak se dá samozřejmě prostě jít domu- ale upřímně, byla by to velká škoda. Malé svatby mají obrovské kouzlo díky tomu, že se opravdu bavíš se všemi, nevytváří se takové ty skupinky lidí,
Odpovědět
... takže přestože jsem původně přemýšlela podobně, tj. najíst se a domu, žádná velká akce, okruhem těch nejbližších to byla nejlepší party, co jsem zažila. Tudíž doporučuji salonek zamluvit i na večer 😉
Odpovědět
@ne_la Tvůj nápad se mi hodně líbí,určitě není blbý jet do restaurace ve svatebním. Jen si šaty pěkně užij;-) A s tím zdobením aut to taky není blbý,pár bílých stužek tě finančně nezruinuje,a dodá to víc svatební atmosféru:-)
Odpovědět
Ahoj jsme na tom skoro stejně, taky nejsem ráda středem pozornosti a nechtěla jsem ostatním lidem dělat "šaška" a bavit je, tak jsme se s přítelem dohodli, že si uděláme svatbu podle svého a jenom se svědky a jejich partnery. Takže nás tam nakonec bude jen 6 :-) Svatbu máme v jeskyni /chtěli jsme něco netradičního a oba jeskyně milujeme/, poté mám zamluvený salonék kde mám domluvené, že nám uvaří co si každý vybere z jídelníčku a pak půjdeme na dvě hodinky hrát bowling, aby byla taky nějaká malá nezapomenutelná zábava :-) Šaty mám též půjčené a chci si je užít takže alespoň na bowlingu bude zábava :-) Opravdu mi přijde smutné, když nevěsta z celého dne řeší pouze a jenom svatební hostinu a co na to budou říkat hostě a sama na sobě "šetří" např. místo zlatých si nechá udělat jen ocelové prstýnky a podobně. Jestli o něčem svatba je tak je to právě o těch dvou co se berou a né o ostatních lidech kolem. Těm pak pošleme jenom posvatební oznámení s fotografií, že jsme se vzali. A jestli si chceš vyzdobit auto tak jen do toho, je to přece jen tvoje svatba a v tento den není nic co by bylo blbé :-).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Moje sestra si udělala tajnou svatbu v pěti lidech na Valentýna, a půlka rodiny z obou stran s ní nemluví, tak nevím jestli není lepší nejbližším říct, že se hodláte vzít tajně+důvod Vašeho rozhodnutí. Ségra to neřekla vůbec nikomu, ani rodičům, sourozencům, tak to udělalo akorát zlou krev :-|
Odpovědět
Profilova fotka
první svatbu jsem mela tajnou jen ve ctyrech a bylo to super, zbytku familie jsme to rekli asi po 3 mesiich.....zloba a urazenost pomine. Udelejte si to po svym, je to VAS den. ted planujeme druhou - oba rozvedeni a vime co chceme a co ne. Proto se vezmeme o den driv nez si vsichni mysli a jen se svedkama a druhy den jakoze pri ty ofiko svatbe uz to bude jen lazo plazo zabavicka :-D uzij si svoje princeznovství co nejvic muzes a nehled na to, co je a neni podle ostatnich blby ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
měli jsme to stejně- svatba jen v šesti lidech, tajná... na víkend zamluvený wellnes hotel. Tenkrát nebyly rodinné vztahy úplně v nejlepším pořádku a tenkrát to pro nás (já a můj muž) bylo nejlepší řešení. Svatba má být o vás dvou. My si užili obřad v zahradě hotelu, měli jsme oběd i s pidisvatebním dortem, nechali jsme se nafotit od Ywonn a odpoledne vyrazili na výlet. Nejlepší možnost, jak to tenkrát udělat... @chantal27 ad ocelové prstýnky:-) máme je. Svatba nás vyšla asi jako svatba pro třicet lidí... a přesto je máme, ne proto, že bychom na sobě šetřili, ale protože manžel je truhlář, často si skřípne ruce a zlatý prstýnek ohne za týden. Ocelovému ještě za pět let nic neudělal. A protože razím teorii, že snubní prsteny mají být stejné, mám ho z oceli i já. rozhodně to nepovažuji za ostudu nebo za šetření sami na sobě:)
Odpovědět
@mr_falko : musím se přiznat, že tomu vůbec nerozumím. Můžu se zeptat, jak mohou mít již oddaní lidé druhý den "ofiko svatbu" ? Ten oddávající to jen sehraje jako divadlo?
Odpovědět
@mr_falko To mě taky zajímá kdo vás ten druhý den bude oddávat jen jako. K tomu se snad žádný pravý oddávající nepropůjčí ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 Na to asi pak není potřeba ofiko oddávající, ne? Takhle může oddat kamarád nebo kdokoliv a nemusí tam cpát ty povinné kecy, naopak může říct cokoliv se dotyčným líbí. To mi přijde jako docela dobrý nápad!
Odpovědět
Profilova fotka
@markarola @88renca88 presne jak rika @amenophus ta svatba druhy den bude proste komedie :-) s hercem, co to odrika atd
Odpovědět
Profilova fotka
@mr_falko teda, že má někdo svatební obřad v cizině, který neplatí, a tak musí mít druhou svatbu v ČR, to už jsem slyšela, ale dělat si dvě svatby jen tak, to jsem ještě neslyšela :-) A co vás k tomu vede, to nejde udělat tak jak chcete na té oficiální svatbě? To nechci nějak rýpat, jen mě to zajímá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nikde přece není psáno, jak má svatba vypadat a probíhat. Takže každému co jeho jest ;-) Klidně bych si vzala nádherné šaty, účes, líčení a i ta auta nazdobila. Že tomu bude přihlížet málo lidí? No a co... Kdo se chce předvádět, ať si to užije po svém. Já to plánuju stejně, obřad, fotky a pak oběd s nejbližšími. Budu mít bílé šaty, opečovávat se před tím taky nechám. Proč se stresovat z něčeho, co mi není příjemné, když to není povinné ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 chceme mit proste klid a hlavne chceme mit ten den sami pro sebe, ne byt ve stresu, ze tamhle dochazi chleba, nehraje hudba, nekdo se opil apod......navic jsme proste magori no :-) jako ta svatba v patek se svedkama je zalezitosti 2h a nazdaaaar, pak se pojedeme fotit atd. A sobotu si uzijeme jeste jednou a bude to bez vetsich komplikaci ;-) teda doufam
Odpovědět
Profilova fotka
No co si budeme povídat, z pohledu zvenčí je prostě divné v mega svatebních princeznovských šatech po obřadu na zámku dorazit den v nějaké hospodě s obědem z lístku a šmytec. Ač nejsem zastánce toho, že každá svatba musí být stejná a bez rozbíjení talíře to není ta pravá jihočeská, je dobré, když spolu forma i obsah ladí. A to ve tvém úvodním návrhu teda neladí. Jistě jde najít vyváženější způsob, jak svatbu ke spokojenosti všech zařídit.
Odpovědět
Já si myslím, že by si měl každý udělat svatbu takovou jakou chce :-) Každý má jiné představy a přání...mimojiné i vkus a finanční stránka věci je také docela rozhodující (bohužel). Každý žijeme jinak a pojem "normální" vnímáme rozdílně. Ničeho bych se nebála a udělala si to podle nás (tak jak si to děláme) a rodina a nejbližší, který nás znají, to příjmou a nebo ať si trhnou :-p ne dělám si srandu, znají nás :-) Ale jak se píše výš, ten salonek, abyste měli soukromí...dobrý nápad :-)
Odpovědět
Ahojky i my budeme mit netradicni svatbu .Bydlime na lodi a tak nase svatba bude taky na lodi a budeme obleceni jako kapitan a kapitanka .Budeme mit asi okolo 20 hostu a vsem jsme to jiz rekli a spousta jich rekla ze prijde take v namornickem .
Odpovědět
Co nechapu je proc se rodina nebo nekdo urazi, kdyz si udelaji dva malou svatbu, nebyzdobi auta, neroznesou vysluzky atd....? Urazili byste se, kdyz by vas nekdo z rodiny nepozval na svatbu?
Odpovědět
Profilova fotka
@matyska1 Já to taky nechápu... Je to přece každého věc, jak velkou svatbu si udělá. Pozvání na něčí svatbu je pro mě sice příjemné gesto, ale i jako host s tím mám starosti - oblečení, čas, finance... Já bych se rozhodně neurazila, kdyby mě někdo z kamarádů nebo rodiny nepozval s vysvětlením, že chce malou svatbu. Mně právě přijde hloupé roznášet výslužky po rodině se slovy, hm tady máte cukroví, můžete se přijít podívat na obřad, ale jinak vás tam nechceme. Říkám to pořád, neexistuje přece žádný vzor, jak má svatba vypadat, co se má při ní dělat a kdo na ní má být.
Odpovědět
Profilova fotka
@matyska1 Mě třeba neurazilo,že jsem nebyla na ségry svatbě ale několikrát ze mně tahala rozumy ohledně mojí svatby a když jsem se zeptala na něco já jí, tak mlčela. Teď už vím samozřejmě proč. :-)
Odpovědět
@ne_la Ja jsem takhle byla kamaradce na svatbe - svatbu tedy meli na radnici, ale pak se jelo normalne do pizzerie na obed. Mela tam zamluveny stul, kazdy si dal co chtel, pak kava, nejaky zakusek a pak se slo domu. Vylozene princeznovske saty nemela, ale svatebni ano. Bylo nas tam kolem 15 a vubec to blbe nebylo! V pohode jsme popovidali, zadne skopceni, takovy jakoze slavnostni obed to byl. Vubec nemam pocit, ze by se na nas nekdo dival blbe. Kamaradka byla spokojena, protoze taky nesnasi oslavy. Vubec bych se toho nebala. Zdobeni aut - pokud chces mit nazdobena auta, tak si je nazdob, blbe to nebude, neni prece pravidlo, jak honosna a obri ma byt oslava novomanzelu, aby na to meli narok.
Odpovědět
@mr_falko : tak kdybych chtěla klid, tak teda rozhodně nebudu pořádat svatby dvě, pravou a komediální. Přijde mi, že z toho právě naopak děláte zbytečně větší tyjátr, než by musel být - ale když si to chcete komplikovat.... Mně i jedna svatba připadá tak složitá, tolik organizačních starostí a hlavně výdajů, že už do ní dneska nemám moc chuť.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?