Moje první svatba, partnerova druhá. Jak velká má být?

Ahoj holky, omlouvám se pokud toto téma už tady někde je, ale přiznám se, že jsem nenašla. Jsem celkem bezradná co se týká mé svatby. Bude to má první svatba, ovšem mého partnera už druhá (nedávno se konečně rozvedl a je to takové bouřlivé s jeho bývalkou a dítětem). Nevím, zda není okázalé vystrojit klasickou veselku se vším všudy, nebo se vzít někde v tichosti. Sice naše by to mrzelo, ale zase na druhou stranu jeho rodiče z nás nejsou zrovna happy. Když vás tady pročítám, docházím k závěru, že je nejvyšší čas to řešit. Máme zamluvený termín na květen 2010. byla jste některá v této situaci? jak jste to řešily? ....
Odpovědět
Profilova fotka
myslela jsem, že tu taková diskuze už je - našla jsem ji, jmenuje se "Být druhou manželkou" - ale mně osobně ta diskuze hází chybu. Pak je tu diskuze pro rozvedené holky, ale to se ti asi taky nehodí. Třeba poradí admini. Já jsem byla také v takové situaci, manžel se rozvedl před dvěma lety a svatba byla necelý rok po rozvodu. Jeho rodiče a sestra se k svatbě stavěli všelijak, nejdříve dost odmítavě, nakonec se všichni umoudřili a na svatbu přijeli. Svatbu jsme měli menší - 20 lidí. Jednak jsme to tak oba chtěli, ale i s ohledem právě na to, že to byla druhá svatba. V přípravách jsem se trochu krotila, brala jsem v úvahu, že je to jeho druhá svatba. Určitě jsme se ale nebrali v tichosti :-) Měli jsme klasickou svatbu, všichni se sjeli u nás doma, kde také manželovi příbuzní pak spali, měli jsme veselou svatbu s následným obědem a večerní posezení zase u nás. Všem se to líbilo. Manželův syn z prvního manželství byl u toho a myslím, že i on si svatbu užil :-) Manželovi rodiče a moje máma si dnes báječně rozumí (řekla bych) a i mé vztahy s nimi jsou lepší.
Odpovědět
Jpm, my jsme byli taky takový pár. Svatbu jsme si udělali podobně jako laala - cca 20 - 25 lidí, žádná velká tancovačka s kapelou, ale pohodová klidná svatba s nejbližšími. Vynechali jsme sice pár věcí, ale ani ne tak proto, že to byla manželova druhá svatba, ale spíš proto, že už nám nebylo 25. Nedělali jsme oznámení (oznámili jsme to až následně), nezvali samo všechny tetičky a sestřenice, nezdobili auto a hlavně netroubili! Ale šaty jsem měla klasické svatební (jen bez závoje), ale dort ano, koláčky atd. atd. Jednak jsem to nechtěla udělat našim, vzít se někde v tichosti, ale ani manželově mamince, protože v tichosti se manžel ženil, když se ženil poprvé. :-D Ale tvoje svatba je to první, tak jestli chceš, klidně si ji užij naplno. ;-)
Odpovědět
U nás byla stejná situace. A nevidím důvod proč se ochuzovat. Pro mě to byla první svatba a chtěla jsem ji se vším co k ní patří. Manželovi děti byly na svatbě taky a v pohodě. Akorát u nás nebyl žádný problém s rodiči, spíš naopak. Manžel se chtěl ženit nejraději -jen my a svědci, ale na to bych v životě nepřistoupila, už kvůli rodičům. ;-)
Odpovědět
Podle mého názoru to taky zbytečně řešíš. Je spousta "druhých" nevěst a vůbec je to ani nenapadne, že jsou právě druhé a rozhodně se ve svatbě nebrzdí. Záleží opravdu na tobě jak to cítíš a hlavně na čem se shodnete. Svatební den je sice pěkný, ale oproti šťastnému celému společnému životu je to naprosto nic.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlas s palvap - i když, pokud je tam problém s jeho rodiči, tak je potřeba to "řešit", protože samo se to nevyřeší. Jedna technická - pokud je svatba v květnu, něco bys už řešit měla - tedy pokud nechceš malinkou domácí svatbu :-) Samozřejmě se dá všechno "spíchnout" za měsíc dva, ale pokud plánuješ alespoň normální přípravy - jako třeba já - tak máš čas začít. Minimálně začít shánět třeba šaty, zamluvit místo pro hostinu, pro obřad... toto jsem já měla pro květen 2009 na konci ledna už dávno hotové.
Odpovědět
Profilova fotka
ještě jedna věc: prober to především s přítelem. Jak to chce on. Překousne velkou svatbu nebo ji dokonce chce? Chtěl by něco menšího? Nebo jen ve dvou? Je mu to jedno? Musíte hledat kompromis. Můj přítel chtěl střední až menší svatbu a organizace mu byla ukradená - tím chci říct, že mi bylo jasné, že nějakou barvu svatby a takové věci se mnou řešit nebude. Snažila jsem se ho přípravami příliš neotravovat a do všeho jsem jej "vtáhla" až v měsíc svatby. Ale to není problém toho, že byl rozvedený, takoví bývají chlapi i nerozvedení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jpm: já se taky vdávala poprvé a manža se ženil podruhý....opravdu záleží na tom, abyste se rozhodli hlavně vy dva, my měli taky menší svatbu, jen nejbližší příbuzný /20 lidí/, ale jinak všechno jako na normální svatbě, oběd, dort, koláčky, večer večeře s jedním muzikantem, dělali jsme i výslužky...ale záleží to na vás,my chtěli menší svatbu...ta se dá zařídit za 2 měsíce v pohodě, mě manžel požádal 31. července a 10.října jsme se brali a všechno jsme zařizovali v klidu a pohodě
Odpovědět
Profilova fotka
jpn, zbytečně to řešíš. My to máme předběžně termín také na květen, také se přítel nedávno rozvedl a s ex to bylo vše jen ne klidné, ale na to se vykašli-je to za vámi ;-) Teď si chce vzít Tebe a strávit zbytek života s Tebou. x-) Já jsem příteli také říkala, že jestli chce, uděláme svatbu menší (i když by to moje rodiče asi mrzelo), ale on, že ani náhodou, že teď si to chce teprve užít. Záleží samo také na přístupu Tvého přítele. A Ty se tím také netrap-jestli měl rozvod nic moc, tak Tě může hřát, že do toho chce "praštit" podruhé ;-) Takže hlavu vzhůru a vrhni se na přípravy.
Odpovědět
Profilova fotka
můj muž se také ženil podruhé a chtěl menší svatbu, já nebyla proti. Netoužila jsem mít velkou veselku. A pokud on s tím souhlasí tak nevidím problém. Můj muž se teda ženil po více než 15 letech znova a rozvedený už byl hodně dlouho. Netrápí tě spíš, co tomu řeknou lidé, když se tak brzo po rozvodu žení? Že proto ti příjde divné dělat velkou svatbu?
Odpovědět
holky díky za názory. Já právě v tom děsně tápu. Pro drahého budu nejkrásnější i v teplákách :D , to je jasné. Šaty a vše co k tomu patří je taky pohádka, ale vše je to jen na jeden den. I když jak někdo trefně poznamenal - chtělo by řešit - jako každá holka mám vyhlídnutý šaty, prstýnky taky víme jaké, přece jen jsme se o tom už nějaký čas bavili, známí mají hospodu, takže i místo není zapotřebí extra dopředu zajišťovat a předběžně s náma počítaj. Nemluvě o tom, že pro mne to bude sice první svatební den, ale pro něho už to bude druhá svatba, druhá nevěsta. Právě si říkám, jestli se neodlišit tím, že ta svatba bude jiná. Ne jako všechny velké svatby.A taky nejsem sobec, co by chtěl majlant nechat za svatbu a to jenom proto, že to bude moje první (co si budeme povídat majetkové vypořádání s bývalkou bude přítele taky něco stát, však to některé znáte). Navíc z jeho rodiny tam bylo minimum lidí a většina od nás, tak i to by bylo trochu divný. Abecedko, není to kvůli lidem, co by na to řekli, to ne, na to kašlu, jinak bych si ho ani nemohla vzít. Lucy222 - ono hřát že chce praštit podruhé není zas tak super. Spíš bych byla radši, kdyby svatbu tolik nechtěl. Přece jen jsme spolu dva roky a s předchozí manželkou byl mnohem déle, tak nevím. Když tak o tom přemýšlím, tak nevím zda můj hlavní problém je velká nebo malá svatba, ale spíš jestli vůbec svatba. No, ale s tím se asi budu muset asi poprat sama. Miluji přítele maximálně, bydlíme spolu, ale zase vím, že nic není černobílé. Omlouvám se, že píšu takhle zřídka, ale v práci nemám net a dostanu se sem málo. Ale díky za názory, pravidelně čtu a čerpám a přemýšlím.
Odpovědět
Profilova fotka
Jpm-já to nemyslela tak, že máš být unešená, že si Tě chce vzít zrovna ON :-D Máme to stejné-já také přemýšlím jestli mi svatba chybí k životu ;-) U nás svatba bude jiná, takže jsem v klidu. Není to jen o lidech, ale třeba i o tom "užití si"-ale to zase musí vědět přítel...
Odpovědět
Lucko, to ne, že bych byla unešená z toho, že právě ON, to ne. Spíš nějak se hlodám pocitem, jestli to od něj není tak nějak nezodpovědné se takhle bezhlavě vrhat do nějaké velké svatby, teda správně spíš jakékoliv další svatby. Nevím jak to vysvětlit, ale prostě aby k tomu samostnému aktu nepřistupoval tak nějak nezodpovědně a za pár let se zase nechtěl rozvádět, když už má tu praxi. A odlišit se, ale jak, jak to zařídit, když už svatba bude, aby to nesrovnával se svojí první svatbou. Přece jen do Vltavy kvůli němu v květnu nepolezu :-D Teď jsem nakukovala do května a teda fakt přípravy jsou v plném proudu. Asi si hodím kostkama, abych se rozhodla a případně pak pokračovala.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
jpm, takže problém není druhá svatba jako taková ale ten fakt, že druhou svatbu chce. I to si myslím, že moc řešíš. Chce si tě vzít, ty jeho, tak kde je problém? Jiná věc je, pokud si nejsi jistá ty. To pak musíš pořešit v sobě. Věř tomu, že chlapi jsou nastavení jinak než my ženské a zásadně nic nesrovnávají, tím spíše ne svatbu. Chlapi na to nemají povahu, chuť a tak nějak ani čas ne. Můj manžel nesrovnával vůbec nic a na moje naléhání po svatbě mi řekl, že naše svatba byla mnohem lepší než ta první. I kdyby nebyla, nic jiného by mi ani neřekl :-) i když tomu věřím. On je spíše na menší akce a na jeho první svatbě bylo prý asi 60 lidí. A pokud ty nechceš mít strach, že bude srovnávat, tak platí to, co už jsem napsala: zjisti, co vlastně chce on - jakou svatbu - a takovou udělejte. Osobně si myslím, že problém je spíš v tobě než v něm, zda vůbec svatbu chceš nebo ne. Budeš se muset rozhodnout :-) To, že se chlap rozvede a hned se žení znovu neznamená, že k tomu přistupuje nezodpovědně. To znamená, že chce být prostě s tebou.
Odpovědět
U nás to byla také moje první svatba a manželova druhá.Ovšem my měly cca 60 lidí. Naše rodina je veliká - takže babičky, dědečci, tety atd.No tak i z jeho strany - aby to bylo fér přišly příbuzní.No a pak naši společní přátelé.Těch ale bylo cca 8.Ale musím říct, že jsme to ztmelili suprovně.Tchýni se to z prvu taky moc nezamlouvalo, pořád má ráda manželovu ex, ale po té svatbě se toho hodně změnilo. Začla mne brát vážněji.Záleží jak se shodnete s manželem a taky samozřejmě na penězích.Takže krásnou svatbu.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?