Migréna

Holky, je tu někdo, kdo trpí migrénami stejně jako já? Většinou mě to chytne na nějaké akci jako narozeniny, svatba atd., což je strašně, ale mnohem horší by bylo, kdybych ji měla na vlastní svatbě? Co vám na to pomáhá? Ať to do svatby vyzkouším! Díky moc
Odpovědět
Mně se osvědčilo nepít ten den kávu, dost tekutin a kdyby došlo na nejhorší tak kolegyněmi vyzkoušené kapky z máty sopečné, které se kápnou za krk a vmažou do ušních lalůčků...pomáhá to prý perfektně. já kvůli ceně zatím nepořídila, ale chystám se...zatím si beru vždy piluli (Ibalgin, Aulin...) http://www.prirodniprodukty.cz/schwei...
Odpovědět
Profilova fotka
Hodně pít, to je základ. Trpěla jsem jima před maturitou a zabrala mi kopretina řimbaba, dělají se kapky i čaj :-)
Odpovědět
Taky na ně trpím, bohužel si vzdy musím vzít zavčasu ibalgin, někdy funguje i paralen, jinak jak se to rozjede, tak pomůže už jen čípek dicloreum- má rychlý účinek.
Odpovědět
Tak přesně nad tímhle jsem už taky přemýšlela.. Mě zabírá "Aulináda" jak tomu říká přítel :-D (aulin v prášku rozpustném ve vodě). Jinak jsem zjistila, že mi bolest způsobuje ztuhnutí šíje, takže se snažím si hlídat ramena, abych je netlačila směrem nahoru (což způsobuje prý stres a napětí).
Odpovědět
Profilova fotka
S migrénou jsem se nakonec léčila na neurologii. Brala jsem dva roky nějaký prášky a od té doby je to dobrý. Mam jí tak maximálně když to dostanu nebo když jsem hodně nevyspalá. Pomáhá mi spolehlivě Nimesil . To je nejspíš obdoba Aulinu, ale ten mi nepomohl. Po Nimesilu nebolí nic :-)
Odpovědět
Tak mne zase káva v počiatočnych štàdiách na bolesť hlavy zaberá. Dôležitá je otázka, či skutočne trpíš migrénou. Ja som si to myslela a na neurológii sa to nepotvrdilo.
Odpovědět
Mne jedine ibalgin.. ten mi zabira naprosto spolehlive. Jinak nezabira vubec nic.. ani paralen, ani zadne ''babske rady''.
Odpovědět
Záleží, jestli tě "jen" bolí hlava nebo jestli máš migrénu. Bez neurologie těžko říct. Mě zabírá jen Sumatriptan a Cinie, volně dostupné léky vůbec, to je jak kdybych jedla bonbony. A pak, když bych si nevzala prášek včas a migréna se mi rozjela, tak jedině čípky nebo na kapačku... na bolest hlavy, kde zabírá ibalgin, prý hodně pomáhá ta kopretina řimbaba, jak tu někdo radil.. a mě pomáhá v náročných dnech pít magnesii. Ale já mám migrény na hormonálním základě, tak to jde dost ovlivnit naplánováním HA.
Odpovědět
Taky jsem se bála, ale člověk na to radši nesmí moc myslet, jinak si to na tu svatbu akorát přivolá :-) Mně se osvědčilo pravidelné protahování krční páteře - nezdá se to, ale asi mám ty migrény z toho... ve finále je to banalita, co může každý - každé dvě hodiny si zacvičit (trvá to tak 2 minuty maximálně) a už měsíc mě hlava nezabolela! (a to nejsem necvičící člověk, jen prostě tu krční páteř jsem vždycky nějak zanedbala...) Takže radím začít zavčasu ať je v květnu pohoda :-) Sumatriptan mi na to nezabírá... takže radši prevence než pak trpět... taky mám magnezium - ale přímo v prášku na předpis, ne vodu Magnezii.
Odpovědět
Bráchovi zkazila migréna mojí svatbu, byla to jediná chybička, která svatbu provázela, protože jsme si s bráchou hodně blízcí a tohle mi opravdu mrzelo :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Bohužel mám s tímto bohaté zkušenosti, účinný jsou i Indometacin čípky - na předpis. Jen trošku oblbnou, ale když je bolest hlavy velká, tak to pomůže, já s tím jsem schopná pracovat, soustředit se i když je to náročnější. Auto bych s tím ale neřídila ;-)
Odpovědět
Zakovený organismus.. Kup si tekuté minerály.. A přestaň pít kafe. Hodně vody s citronem a životospráva :-) Ažmbudte mít náladu- koukněte na tohle! Farmacie je jeden velký bussiness.. Prášky řeší důsledek, ne příčinu! http://m.youtube.com/watch?v=7CU435pnH88
Odpovědět
Článek se načítá
Doporučuju navštívit neurologa. Každý má jiný spouštěč, ale samozřejmě se tomu dá i částečně předejít. Když to na mě jde, vezmu si rozpustné Mg (příp. magnosolv - na předpis), chvíli počkám, jestli to zabere. Pokud nemám po ruce, rozhodně tekutiny, ale to kafe bych úplně nezatracovala - turka nepiju, běžně kafe nesladím, ale v tomto případě si udělám buď rozpustnou nebo preso a trochu posladím. Dobrá je taky cola. Tělu někdy prostě chybí cukr. Jinak mi taky pomáhají čípky už výše zmíněné - indometacin - zabírají rychle a nedráždí žaludek, pokud má někdo i nauzeu.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně s tím zajdi na neurologii..jen z vlatsní zkušenosti, není neurolog jako neurolog...bohužel, ona i migrenozní bolest hlavy, která není migréna, se musí nějak řešit. Já přišla na to, že ot mívám od bloklé krční páteře a nejlíp mi zabírá léčitel..ano zní to vtipně...ale ten pán mi odblokoval ty bloky co tam byly a ulevilo se mi na místě....od té doby si hlídám krk, šátky na krk, at mi nanstydne páteř, snažím se cvičit...hodně pít magnezii, hořčík mít neustále při ruce, jinak horká voda s celým citronek dokonalá věc, ale zabírá pouze zavčas, z volně prodejných migralgin, účinek není 100%, ale z volně prodejných je to to nej, na co sem narazila, aulin tím, jak je rozpustný, tak zabírá taky dobře, pak sem slyšela ještě rady, že zabírají bublinkové energy drinky, ale sama na sobě sem to nezkusila...Ale rozhodně to chce si najít čas a začít řešit za včas, pokud to míváš ze stresu, tak řešit stres...Pokud věříš na přírodní a čínskou medicínu, tak by bylo fjn se zaměřit na dráhy játra a ledviny, hodně často to spolu souvisí...pevné nervy s řešením a at nepřijde!!
Odpovědět
Profilova fotka
Také trpívám na migrény a už se mi též objevila myšlenka a velké doufám, aby mě nepřepadla třeba z nervozity a horšího spánku ve svatební den. Jinak já mám vyzkoušené - pokud chytnu bolest hlavy v začátku před rozjetím migrény, tak mi zabírá volně prodejný migralgin. Jak mi nezabere migralgin tak už pak jedině čípek - indometacin, ale jak už tu někdo psal jsem po něm lehce oblblá... Je to nepříjemné u neurologa jsem byla již několikrát prošla sem několika vyšetřeními, dokonce jsem užívala i několik let různé léky, ale žádné nepředcházely tomu, aby mě migréna nepřepadala. Dříve jsem jí mívala víceméně v den, kdy jsem dostávala menzes, takže mě to doktorka odůvodnila tak, že mám hormonální migrény, ale nyní už jsem ve stádiu, že se mi objeví kdykoliv a vůbec nezvládám vypozororvat co by mi migrénu spouštělo :-(
Odpovědět
Mi pomáhá Algifen Neo.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky jsem na tom stejně, taky mám migrény a bojím se aby mě ta nejhorší nechytla v den svatby... Jinak taky sumatriptan jediné co zabere, cola a silná černá káva jako podpůrný lék... Ale věřím, že páteř, psychika, vše má souvislost
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?