Máte skúsenosti s dvojitou svadbou?

Profilova fotka
ahoj holky, tak nevím, jestli jsme udělali dobře, když jsme si před časem naplánovali společnou svadbu se sestrou mého nastávajícího, ze začátku se to zdalo jako výborný nápad, ale čím víc se nam blíží termín(14.7) tím mám z toho větší strach.je spousta otázek na které neznám odpovědi! Nemáte některá zkušenosti s dvojitou svadbou?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj blondzi,moc Tě nepotěším-moje skorošvagrová(se skorošvagrem ;-) )měli svatbu ještě s její sestřenicí.Řikala,že už by do toho víckrát nešla.Že to bylo dost náročné orgańizačně.Ale co přesně si nevzpomínám-zkusim se jí optat a dám vědět. Ale přeji Ti,ať to zvládnete v poho :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj mandulko,byla by jsi moc hodná,protože tady u nás si s námi nevědí rady ani na matrice :-( ,budu moc vděčná za jakoukoli radu :-)
Odpovědět
No tak naše mamka tohle taky chtěla s mojí ségrou, ale myslela to jenom ze srandy naštěstí, ale já bych do toho teda si nešla! Je fakt, že to má být tvůj den a všichni se mají točit kolem tebe. To bych nechtěla, ale každého věc! x-)
Odpovědět
ahoj holky...ja teda taky tesim na to az se kolem me budou vsichni motat a ja budu ta nejkrasnejsi nevesta na svete...dalsi nevestinku vedle sebe cely den,ktera by mi brala tu pozornost v tak jedinecne okamziky...to bych ji asi zaskrtila :-N :-D :-) pokud uz ted mas nejake pochybnosti blondzi tak mozna radsi rychle vycouvej at nakonec nejsi akorat zklamana :-| ;-)
Odpovědět
kromě toho, co už tady psaly holky (že chci být ten den jediná), tak by mi asi vadilo, že bych musela dělat určité kompromisy, co se týká sladění barev a výzdoby. přítelova sestra se vdává o měsíc později než my a skorotchýně to jednou v legraci nadhodila, že bysme mohli udělat dvojitou svatbu. ale já bych do toho fakt nešla. každopádně blondzi, když už je to u vás hotová věc, tak ti přeju, ať se vám vše vydaří podle vašich představ. ráda si pak prohlédnu svatební album ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
blondzi, i tady ve svatebnicvh albech jedna dvojita svatba je, ale fakt nevim nick, takze nezbyva nez hledat....a pak treba te dotycne napsat do IP, urcite Ti rada napise zkusenosti ;-)
Odpovědět
Ahoj, taky bych do toho nešla, ale na druhou stranu, pokud se někomu ten nápad líbí, proč ne. Zase je to originální ;-) Vím o jedněch, co na svojí svatbě slavili zároveň narozeniny tchýně nevěsty... to by mi teda mohlo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky,mrzí mě že mi to většina z vás rozmlouvá, ikdyž v určitém směru máte určitě pravdu, ale myslím si že to bude originalni a uřčitě nezapomenutelné, jen bude třeba hodně trpělivosti při organizaci ;-) a taky trošku tolerance, ale už to dvojité oznámení stojí zato ;-)
Odpovědět
Já chodím u nás recitovat na svatby a pár dvojitých svateb už jsme taky měli... Často si dokonce navzájem svědčí :-) Jestli se na to cítíš, tak jen do toho - udělejte si to přesně tak, jak chcete ;-) Na u nás na matrice z toho nikdy nedělali vědu, když si navzájem svědčí, tak na projev stojí vedle sebe, pak si jedni stoupnou za druhé, ti první jsou oddáni, pak se vymění a oddají ty druhé. Fakt není problém to zvládnout, stačí jen trochu vůle, trpělivosti a tolerance. Užijte si to :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
cinnamon • Dnes v 17:07 ahojte vsetci, zivot nam pripravil veci tak, ze ja aj moja sestra sa planujeme vydavat. Znami aj rodina nam radia urobit spolocnu svadbu. Nam by sa tento napad pacil, ale este nie sme pavne rozhodnuti. Organizovali ste niekto dvojitu svadbu, boli ste na takej pozvani? Prosim, ak mate akukolvek pripomienku, napad, skusenost s takouto formou svadby velmi ocenim vase prispevky. Stale zvazujeme tento krok a mame niekolko kladnych aj zapornych aspektov takto pripravenej svadby. Dakujem za kazdy prispevok. moudivlacek • Dnes v 17:11 moje kamoska a zaroven svedkyne,mela pred dvema lety svatbu se svou sestrou, bylo to prima, ale ja bych to nechtela, proste tvoje svatba ma byt tvoje (resp vase s manzou), je pravda, ze dost usetris za hostinu,tu jely na polovic, ale ostatni saty, kytky atd. mela samo kazda svoje,tudiz vydaje stejne jako na "jedno"svatbe, zalezi, jak by ses citila, ze nejsi jedina werumka • Dnes v 17:16 My jsme meli s brachou svatbu tri tydny po sobe a mnoho lidi se nas ptalo na to, proc jsme ji nemeli spolecne. Nasim nejvetsim duvodem bylo to, ze ta svatba neni jen moje nebo brachy, ale taky nasich partneru. A neznali jsme duvod, proc by nasi partneri museli mit svatbu jeste s nekym dalsim. Jejich rodice provdavaji dite stejne, jako je to u nasich rodicu a myslim, ze vuci nim by to bylo opravdu nefer.... amimi • Dnes v 17:35 werumka - to je rozumné. ledaže by se všichni navzájem znali janabanana • Dnes v 18:11 no ja si myslim ze je to i dost o kompromisech, aby se styly shodly, barvy, hudba a vubec dost holek ma problem najit kompromis s nastavajicim a tady by byly jeste dva hlavy plny toho co chteji... no vite co myslim... a me by mozna i mrzelo ze ja nejsem ta jedina a ze vsichni neobletujou jen me s moji polovickou stormie • Dnes v 19:00 takze cinnamon odporucam sadnut si so sestrou a vasmi nastavajucimi a do detailov prejst celu svadbu, potom uvidite ci sa zhodnete alebo nie...ale hlavne sa to nezabudnite spytat rodin vasich nastavajucich, co si o tom myslia, ci by im to nevadilo..drzim palce a dufam ze napises viac ako to dopadlo leebo urcite by to mohla byt zaujimava svadba
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně bych určitě dvojitou nechtěla. Je to fakt krásný, když si můžete užít ten svůj den a takhle už by to nebylo ono. Samotnou vás jen tak nikdo nepřehlédne ;-) ;-)
Odpovědět
ja som zas pocula kedysi davno taku poveru, ze by sa surodenci nemali vydavat alebo zenit v jeden den, teda ze by nemali mat spolocnu svadbu, ze vraj to prinasa velku smolu. A dokonca som raz citala pribeh, kde mali sestry spolocnu svadbu, a do roka jedna z nich zomrela. Nahoda...? Ktovie, zalezi len na vas, ako sa rozhodnete. Vela stastia. Ja by som vsak vo svoj svadobny den chcela byt jedina nevesta:-) a ako tu uz bolo povedane, treba sa pozerat aj na rodiny zenichov.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ja bych do toho sla, pokud by to byla dobra kamaradka a pokud bychom si dobre rozumnely. Organisacne bych asi resila dve vizazistky a dva fotografy - kazdy par by mel jednoho, obrad by fotili oba dva. Shodnout se na barve nemusi byt nijak narocne a styl satu bych neresila a hostina by holt byla o trochu vetsi, ale pokud by to bylo v jedne rodine, tak zase ne o tolik. Me by to bavilo, mrzi me, ze jsme se svagrovou tenkrat nevychazely tak dobre, ted bych to asi udelala - vdavala se tri tydny pred nama a bylo to nic moc.
Odpovědět
Já si hlavně nedovedu předtavit, že třeba budu sedět a půl hodiny koukat na svatbu mé sestry a užít si to. Vím jak hrozně jsem byla nervźoní před obřadem, fakt bych si její obřad vůbec neužila.A také by mě mrzelo, že by mě mohl ženich pořád okukovat. A na druhou stranu, kdybych byla v pozici té co se v dává první, tak po obřadu bbych chtěla se jít hned fotit, slavit, už by to ze mě spadlo a zas vnímat druhý obřad... A mít ten proslov atd. společné, aby to bylo kratší, to by se mi asi taky nelíbilo. A taky by mě štvalo, jak píšou holky, že nejsem ten den jediná za princeznu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já chci být jen ta jediná nejkrásnější nevěsta, aby mě všichni obdivovali a byla bych středem pozornosti, aspoň ten jeden den, takže dvojitou svatbu bych nechtěla.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojte, dakujem vsetkym za vase prispeky. aby som Vam trosku priblizila situaciu v akej sa oba pary nachadzame a ako vlasnte doslo k napadu pripravit spolocnu svadbu. Moja sestra sa ozvala prva, ze teda sa idu brat. Ja s mojim partnerom zijem uz 6 rokov, mame 2 deti a spolocny byt a hoci sme svadbu uz niekolkokrat planovali bud sa nam nechcelo, nemali sme cas, bola som tehotna, kojila atd. Svadbu sme velmi neriesili, ani sme ju nepovazovali za nieco extra dolezite. Teraz ked sa sestra vyjadrila, ze chcu svadbu, tak nasi rodicia hned vymysleli tuto verziu s dvojitou svadbou. Nam sa ten napad celkom paci a mame velmi dobry vztah a ani jedna nie sme take "narcistky", zeby nam vadilo, ze nebude len jedna nevesta, ale dve a ze ktora bude mat krajsie saty a ze ten detn si ma ten par fakt uzit len pre seba. Nemam absolutne dovod si neuzit vlastnu svadbu len preto, ze budeme dva pary. Naopak si myslim, ze zabava, radost a laska sa na tej svadbe zdvojnasobi. Samozrejme je tu niekolko detailov, ktore hovoria proti takejto svadbe. Ak mate postrehy k nejakym oragnizacnym veciam, ktore su pocas svadby dolezite, tak sa potesim, ak sa na ne pozriete s pohladu dvojitej svadby. Neviem si predstavit vsetky detaily, ktora je potrebne premysliet. V podstate sme dohodnute na mieste sobasa aj zabavy, takze od toho sa snad bude odvijat dalsia organizacia. Este jedna otazka, preco bola zamknuta nasa diskusia na mojasvadba.sk. Nie kazdy si predsa cita diskusie na oboch portaloch. Vdaka za odpoved.
Odpovědět
Ahoj holky nedávno se vdávala moje bývalá kolegyně z práce,která měla dvojitou svatbu se svojí švagrovou šli jsme se na ní podívat před radnici a můžu říct že bych do toho nikdy nešla,jelikož jsem před radnicí nebyla jediná slyšela jsem názory druhých ta má lepší kytku ta zase to a ta zase ono,prostě bych nesnesla aby mě někdo v můj tak důležitý den srovnával s někým jiným,protože tohle má být výhradně můj den a myslím si že se s ním nehodlám dělit jěště s někým druhým a pokud bych měla dělat dvojitou svatbu z důvodu financí tak jí raději odložím na jiný termín.
Odpovědět
ahoj, taky si myslím, že záleží jaký máte vztah, kolik financí - určitě se dá takto i ušetřit...ale přesně aby se jedna necítila taková maková, srovnávání, ale myslí, že pokud spolu vycházíte super, tak proč ne?
Odpovědět
ahoj chtěla jsem se zeptat a poprosit o radu.Byla jsem už jednou vdaná ale taky rozvedená,a muj nový přítel bysime chtěl vzit v kostele,jenomže nevim jestli to jde.První svedbu jsem měla na rádnici v kostýmku. :-.
Odpovědět
Ak ste ani jeden nemali cirkevný sobáš, môžeš sa vydať v kostole.
Odpovědět
Profilova fotka
Osobne by som tiež nechcela dvojitú svadbu. cinnamon, preto sa uzamkla, lebo taká téma tu už bola ( síce na Beremese), ale dá sa nastaviť, aby sa ukazovala na slov. aj českej verzii, a nevznikali zbytočne duplicitné témy. a takto môžu vyjadriť názor aj slov. aj české užívateľky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
blanulienka22 • Včera o 22:35 Ahojte... mohli by ste mi niekto poradiť ako by sa dala zorganizovať a nejako usporiadať dvojitá svadba...mi so sestrou by sme to chceli mať spolu v jeden deň len si to nevieme príliš živo predstaviť... tak a má niekto s takou svadbou skúsenosť poradte či je to vôbec dobrý nápad... malajana • Včera o 22:47 ahojte, bola som na dvojitej svadbe, tiez sestier pre 4 rokmi a bolo to uzasne. napad mi to pride dobry, samozrejme, ak so sestrou mate podobne nazory ;-). inak budete dost zivo diskutovat. skuste si nacrtnut hlavne body svadby, co by tam malo byt, resp. co by ste chceli, kazda samostatne a potom si to spolu prejdite. Hned uvidite ci spolocna svadba bude dobry napad ;-). rozhodne ked budete na to dve, budete mat menej starosti ;-). a tym ze nebudete musiet pozyval niektorych ludi dvakrat, tak aj usetrite ;-) ;-) ;-). inak zo samotnou realizaciu, uz si myslim ze to pojde hladko ;-). radlinka • Včera o 22:49 jaaj...tu som videla jednu babenku, kt. mala svadbu aj fotenie so sestrickou a jej manzelom, krasne...len uz nepamatam nick :-D blanulienka22 • Včera o 23:12 ďakujem veľmi pekne kočky za tipy no...uvidíme ... určite ak vás ešte niečo napadne tak dajte vedieť... radlinka • Včera o 23:17 blani - ak tu kocku najdem, tak ti hodim link do IP...dobre ? tak pekne planujte ;-) sintea • Včera o 23:40 Ahoj blanulienka22. Aj u nás sa črtá alternatíva dvojitého sobáša aj hostiny- drahého sestra s nastávajúcim to navrhli. Problém zatiaľ nie je v ničom konkrétnom, len my nemáme toľko koruniek ako oni, oni chcú mať absolutly free svadbu bez zvyklostí a my tradície chceme. Zhodneme sa ale na tom, že by sme ušetrili dosť koruniek, bolo by to krásne, chceme všetci svadbu aj obrad vonku a drahého sestru mám veľmi rada. No uvidíme. Oni by to chceli spáchať budúci rok- ona má 34 on 37- navyšší čas sa ovrabčiť. ;-) No a my máme predsa ešte len troška času na šetrenie koruniek- ja mám 25 a drahý 28. Ak sa predsa len rozhodneš, napíš sem ako postupuješ, určite budeme zvedaví. Držím palčeky!!! :-) zmrzlinka • Dnes o 01:19 jeeeej,tak do toho by som ja nikdy nesla :-D nemam sestru ,ale urcite nie.Ja som hrozna povaha a asi by som sa s nikym inym nedohodla. :-D :-D Jeeeej a este do toho tolko svokier pohromade :-p :-D ale podla mna ak spolu dobre vychadzate,tak je to super myslienka.A musi to byt zazitok ako pre Vas ,tak aj pre hosti a tiez rodicov.Drzim palceeeeeeeeeeee!
Odpovědět
tak vám veľmi pekne ďakujem,... babenky...ja stále nie som rozhodnutá ale mojej sestry frajer je z Čiech tak by nemal veľa ľudí a mi pracujeme v zahraničí tak toho voľna je pomenej a mi plánujeme svadbu v júni no a bola by blbosť ich hneď o niekoľko mesiacov zasa na ďalšiu svadbu...tak fakt neviem
Odpovědět
Ahoj nechcem ta odhovarat ale pocula som vraj to prinasa nestastie... nemali by byt dve svadby naraz!!! Tak radšej to zvažte... :)
Odpovědět
bianka18: :-D prosim Te kdybysme v zivote meli hlidat vsechny pranostiky a doporuceni a kletby :-N co takhle svatby moonistu na fotbalovejch stadionech kde se oddava naraz dva tisice paru? blanulienka22: nahodou, to vubec neni spatnej napad! jestli se ovsem z druhym parem znate a vite ze jsou "v pohode"
Odpovědět
Ja by som urcite nerobila taku svadbu ale zelam Vam vela stastia a drzim vam palce nech Vam to vide ...:)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj, manželovo rodiče měli taky dvojitou a doslova rodinnou svatbu. Maminčina sestra si totiž brala tatínkova bratra, takže ze sourozenců se vlastně stali švagrové a švagři. Tam snad ani nemohla být jiná než dvojitá svatba, rodiny by se museli scházet zbytečně nadvakrát. A navíc nevěsty i ženichové měli stejné příjmení už před svatbou (nejsou příbuzní, jen shoda jmen), takže teď když je někde potřeba uvádět příjmení manželovo maminky za svobodna, tak se nás ptají jestli jsme si nespletli kolonky "příjmení" a "rodné příjmení". :-) Oba páry dali dohromady vlastně jejich rodiče, ale brali se z lásky a jsou spolu už přes třicet let a klape jim to. (Takže jim rodiče asi vybrali dobře!)
Odpovědět
Profilova fotka
neni to sice to same ale take se pridam k teto diskuzi - meli jsme svatbu v den, kdy svagrova mela narozeniny. Bylo to super- nikdo nemel pocit ze o neco prichazi, svagrovou jsme naladili na to uz dopredu ze jeji narozeniny letos neslavime atd. a pak pred pulnoci jsme jako zenicha a nevesta ji privezli obrovsky dort jen pro ni zazpivali ji k narozeninam - bylo to moc dojemny a krasny. V techto otazkach zalezi na vztazich v rodine, pokud se mate radi a jake to mezi vami je. A hlavne take jakou ma kadzy predstavu o svatbe. Z manzelem jsme meli i tak hodne sporu o tom jak svatbu udelame - neumim si predstavit delat dalsi kompromi i s dalsim parem, ale jak rikam zalezi hodne na rodinnych vztazich. Hodne stesti vsem preji!!
Odpovědět
Profilova fotka
Ja by som tiež nechcela dvojitú svadbu :-| len keby "museli" byť v rodine dve hneď po sebe, inak by to bola fakt škoda peňazí...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?