Maminka na svatbě v bílém. Ano nebo ne?

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, zda někdo z vás neslyšel o tom, že by matky na svatbe neměly mít bílé oblečení??? Budoucí tchýně chtěla mít bílou sukni a sáčko, ale prý se to nemá...:-(
Odpovědět
krindi: proč by se to nemohlo? Jako kvuli poveram??? Moje tchyňka mela obleceni v barve sampan, stejne jako moje saty a bylo mi to fakt jedno ;-) Ja na povery nedam, prijde mi to ulitle se kvuli nim omezovat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
krindi: já jsem nic o pověrách neslyšela, ale většina v bílém nechodí, protože v bílém by ten den měla být jenom nevěsta - popř. ženich.. Já osobně bych v bílém nikomu na svatbu nešla.. ale pokud by měla tchýně bílou sukni, nějaké výrazně barevné tričko či halenku a bílé sako, tak myslím, že to tolik nevadí.. Někdo z chlapů se mě ptal, jakou košili a kravatu bude mít ženich, aby nebyl ve stejném .. ale záleží opravdu na lidech či domluvě.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
krindi: Nehleď na to, co se má a nemá. Udělej si to podle toho, jak se to líbí tobě a ženichovi ;-) Manželova svědkyně šla v bílém, ale ptala se nás dopředu, jestli nám to nevadí a jestli se nám to oblečení líbí ;-)
Odpovědět
kindi já o téhle pověře taky nic nevím. Moje mamča taky přemýšlí o bílém kostýmu a vůbec by mi to nevadilo. Udělejte si to tak, jak vám to vyhovuje. Kdybys měla dodržet všechno co se má a nemá, tak by ses zbláznila ;-)
Odpovědět
promiň krindi, zkomolila jsem ti jméno |-|
Odpovědět
ja to napisem len cisto z pocitov - mama nevesty kludne v bielom, ale u svokry by som to neprekusla :-N
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Moje maminka bude mít šedobílej komplet (takovej "flekatej") a přes to bílý sáčko. Myslim, že sako je úplně v pohodě - jakýkoliv světlý se na svatbu hodí, lepší než černá podle mě ;-) Celý bílý šaty by mi ale asi vadily, obzvlášť u tchyně (některý ženichové maj maminky fakt mladistvý fešandy - tak takovou bych v bílým fakt nechtěla :-N )
Odpovědět
U nás měla jedna slečna celé bílé šatečky. Byly mini a bez ramínek a mne to vůbec nenapadlo zkoumat . Tedy dopředu jsem se tímto zabývala ve smyslu, že by mi to vadilo. Ale když došlo na lámání chleba, ani mne nenapadlo to řešit ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
krindi tu je tema o robe pre svad. mamu : http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovědět
Profilova fotka
Moje tchýně se mě před svatbou ptala že se jí líbí jeden bílej kostým, jestli by mi to nevadilo kdyby si ho koupila.Tak sem jí hned řekla, že ne proč taky?Ať vezme co je jí pohodlné. Nakonec si ho stejně nekoupila. Proč taky nevzít na svatbu světlé věci, je to svatba ne pohřeb. Jen je blbé když si někdo vezme šaty podobné nevěstě, ta by neměla být zastíněná v její den.
Odpovědět
Profilova fotka
Některé nevěsty nechtějí, aby na jejich svatbě byla jiná žena v bílém, bílá je prý na svatbě pouze pro nevěstu :-| Ono záleží spíš na tom, jaké šaty má nevěsta a zda má závoj, korunku apod. Pokud je nevěsta taková ta klasická princezna, tak je jasné, že si ji nikdo nesplete s jinou ženou v obyčejných bílých šatech nebo kostýmu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
moja maminka bude mat champagne/ivory kostym, vyzera v nom nadherne, tak preco by v nom nesla na moju svadbu? kazdemu vadi nieco ine... svokra zase bude cela v ciernom a ani to mi nevadi, hlavne nech sa oni citia dobre a pohodlne... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
souhlas s darling - já myslím že nevěsta je vždy poznat, né :-) ;-) já bych to teda neřešila, pokud se někomu líbí bílej kostým a cítí se v tom pohodlně, tak proč ne - já prolezla spoustu svateb, na jedné jsem byla v klasickém černoproužkovým kostýmku, na jiné jen v sukni a halence a jindy zas jen v malých černých šatičkách a nikdy to nikomu nevadilo jako pokud lidé dodrží společenské oblečení a nepřídou na obřad v teplákách :-D , tak bych to neřešila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Byla sem se kouknout na svatbu a před tou byla ještě jiná a snad všechny ženské a slečny byly v černo-bílé. Musela jsem se smát. Přišlo mi to takové smutné.
Odpovědět
no ja som sa musela smiat ako bude moja buduca svokra vyzerat na svadbe. Bude mat nejaku suknu s cirnymi pasikmi dole a aj je pofrkana takou istou ciernou farbou cela sukna, vsok este nema a sako ma vo farbe champagne, topanky hnede a kabelku o 3 otiene bledsiu ako topanky. No skoro ma slahlo! Ved nic nepasuje k nicomu... U nas je tradicia, ze len nevesta ma biele saty a to som pozerala vela fotiek z nasej rodiny...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Moc děkuju všem za odpovědi!!! Nakonec se mi ji snad povedlo přemluvit a půjde v bílém :-)
Odpovědět
preco nie ? zavisi od vkusu... mne sa paci aj v bielom aj v kremovej ;-) Moja tiez bola a velmi jej to seklo :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Profilova fotka
Podle tradice pokud některá matka svatby jde v bílém nebo jiné podobné barvě, vyjadřuje tím nesouhlas se sňatkem.
Odpovědět
moje mamča chtěla lehce šaty v barvě světle šampaňové a já jí je teda rozmluvila, bílá (a všechny ty ostatní podobný barvy jako šampaň, ivory apod...) má být jen nevěsta.
Odpovědět
Samozrejme, že je to vec vkusu, ale ak si nájdete zvyky a povery, dočítate sa : Šaty nevesty Každá nevesta by mala mať v deň svadby niečo nové ako symbol nového začiatku, niečo staré ako symbol zachovania rodinnej tradície, niečo požičané ako symbol toho, že si bude brať k srdcu i rady iných a niečo modré. Modrá znamená vernosť, lásku a dlhý život. Požičaná vec by mala pochádzať od šťastne vydanej ženy, pretože tak prenesie kúsok jej šťastia i na nevestu. Požičané môžu byť i svadobné šaty. Modrý môže byť podväzok a modrá sa môže objaviť i v kytici. Starou vecou býva často rodinný šperk, ale pozor na perly. Perly ako šperk nevesty prinášajú slzy. Rovnako ako modré alebo fialové svadobné šaty symbolizujú modriny. Pokiaľ si nevesta sama šije šaty, zašíva si cestu ku šťastiu. Naopak, pokiaľ krajčírka v deň svadby dokončí posledný detail na šatách, prinesie to neveste šťastie. Matka ani sestra nevesty by nemali mať šaty rovnakej farby ako nevesta.
Odpovědět
Spíš ne. I když koukám, že tahle diskuse je 5 let stará. :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?