Malá svatba - jsou vhodné výslužky, kytky pro maminky?

Mile nevesty, rozhodli jsme se s pritelem pro malou svatbu...cca 20 lidi na svatebnim obede - venku na zahrade, pozvanek bude cca 25,vse delame za sve penize, tak resim i drobnosti,jestli je to vhodne ci jestli nekomu nebude tohle vadit v rodine atd. Takze to pojimame skromne ale romanticky, tudiz je potrebne pro maminky nejakou kytku? rozhodujem se mezi par ruzickama sladenych k me kyticce,a je potrebne delat vsem vysluzky? uvzauji ze dam jen do moji a pritelovy prace - preci jen to s nami budou trosku slavit aspon v praci. Moooc mi pomuze jakakoliv zkusenost, rada a jak to budete delat i ostatni se skromnou svatbou.. predem moooc dekuji Bára
Odpovědět
My mame svatbu za 2 mesice cca take 20lidi a za svoje penize. vysluzky delame ale tak miniaturni az je to roztomile. krabicka je cca 8x10x5cm. Davame krabicku vzdy do jedne domacnosti, takze mam cca 10miniaturek Kytku dam obou maminka pouze jednu ruzi do stylu do me kytice. Nevychazi to tak draho.
Odpovědět
Profilova fotka
@barunkapj děláme podobnou svatbu ¨:) 20lidí i teda s dětma, obřad bude venku, takže tam přijdou kamarádi na kukandu, pak oběd s rodinou - tady nechávám výzdobu na restauraci, žádný jmenovky, kanýrky, kytičky, ......) a odpo s rodinou na zahradě pohoda párty. neděláme koláčky, výslužky taky nee, vývazky taky nee, prstýnky budou ocelové, kytku dám jen maminkám, někdo dává i svědkyním,.... jsem na mateřské, ale holkám do práce asi pošlu nějakou roládu nebo lahvinku, uvidím prostě si uděláme svatbičku malou podle sebe a penízky užijeme jinak a pro nás smysluplněji :)
Odpovědět
My budeme mít sice o něco více hostů (asi 40), ale z našeho svatebního rozpočtu jsme jednoznačně už dopředu taky škrtli vývazky, zdobení aut, polštářek pod prstýnky, jakési děkovací dorty, kytky pro maminky budou jen symbolické, výslužky, svatební noviny, svatební knihu, strom hostů, fotobudku, holubice, dárečky pro hosty, potahy a mašle na židle a taky všechny ty korálky, peříčka, krystalky apod. na stolech :-) Podle nás to jsou naprosto zbytečné věci, my si na to nepotrpíme a drtivé většině hostů je to úplně jedno ;-)
Odpovědět
@tlap.ka ano my co mame deti,tak pravda uz premyslime jinak..setkala jsem se s tim uz hodnekrat,mam dost zanmych co se berou tento rok. vymyslela jsem ze svat.pecivo muzu napect tyden predem - teda doufam ze se to nezkazi - mam tyden pred dovolenou, vyvazky si vyrobim sama,to je za hubicku a taky polstarek a pompadurku - chci si to sladit...takze penizky taky vyuzijem na jine ucely ;-)
Odpovědět
@lck79 Joj tak to je tez pravda..ono zalezi na nature toho paru...kdyz je nekdo romantik,tak se bude ocekavt tisic drobnosti a kdyz je nekdo praktik,tak takove jemne vyzdoby...ale premyslim aspon nad šerpu na auta ženicha a nevesty,pak pojedou 3 auta,a ty by mely jen stuzky....vyvazky - v obchode meli jednu za 5kč, potrebuji jich 20 a premyslim ze kdyz koupim dve stuhy- bílou, merunkovou ci lososovou a zaviraci spendliky, tak si uz se sikovnymi ruckami vystacim
Odpovědět
@barunkapj To určitě ano, to by nebylo nic na moje gramlavý ruce :-D Jinak souhlasím s tím, o těch dětech, že přemýšlíme jinak, řekla bych praktičtěji, prostě já ty peníze prostě vidím investované jinam než do dekorací na jeden den.
Odpovědět
Profilova fotka
@barunkapj ale tak my jsme taky romantici i když s praktickou duší, teda obzvlášť moje drahá polovička, ten mě krotí ve spoustě věcí :) no proto jsem si za místo obřadu zvolili třešňový sad, no a já si teda dopřeju šaty (ale jedny z nejlevnějších a podle mě teda taky nejhezších :) ) @barunkapj @lck79 jinak jsem ráda, že je tady víc takových nevěst jako já :)
Odpovědět
Profilova fotka
@barunkapj Nutný je akorát dojít na radnici/do kostela, říct ANO a podepsat papíry ;-) Ostatní se dá vypustit. Nedělali jsme výslužky, nebyly koláče, nedělali jsme vývazky, neměli jsme nazdobený auta, neměli jsme dort, neměli jsme slavnostní oběd... Kytici jsem si umotala z minirůžiček z Alberta a ženich měl oblek po bráchovi a neměl korsáž.... a taky jsme se vzali ;-) 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lck79 koukám, že k tomu máme podobnej postoj, já myslim, že většině hostů je úplně jedno, jestli budou nebo nebudou krystalky na stole a můj podvazek sladěnej s barvou ubrousků ;-) Důležitý jse strávit den ve společnosti blízkejch a milejch lidí a k tomu holubice, bublifuky, svatební čokoládky a podobný volovinky opravdu potřeba nejsou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, přestaňte řešit co BY se MĚlO!! A ujasněte si co CHCETE. Chci dát výslužky, mám na to, dám je. Nemám na to, nepovažuju to za důležité, tak se na to vykašlu!!! Nevím proč bych někomu měla balit snídani na druhý den. Každý považuje za důležité něco jiného. Někdo výzdobu, někdo fotografa, někdo menu o deseti chodech.... Je to vaše svatba. A pokud máte rypáckou tetičku, stejně vás pomliví :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 s rypáckejma tetičkama sem to vyřešila taky po svým-nepozvala sem je :-D :-D :-D takže od nich budu pomluvena až to někam a tu hanbu už nikdy ze své osoby nesmeju a je mi to úúúúplně jedno :-D A to ujasňování kor tady neni tak jednoduchý-romantická dušinka vidí, že jiná měla to či ono....nebo maminka tvrdí, že by se mělo...a české děvče, vedené k poslušnosti, je pak celé nesvé z toho všeho, páč MAMINKA MÁ DYCKY PRAVDU, ne? :-D
Odpovědět
My budem mít taky jen malou svatbu - 16 včetně našich mrňousků. Cukrovíčko jsem napekla doma, aby bylo něco do krabiček a ještě udělám i nějaké rolády a koláčky a dort. To by mi bylo docela líto, kdyby nebyly krabičky, ale to je každýho názor, že :-) Jinak jsem i většinu ostatních věcí dělala doma - vývazky, podvazek, panenku na auto mi půjčila sousedka, panenka má asi 30let a ukousnutou ručičku :-) Dalo to trochu práce, ale vyčistila jsem ji, v sekáči koupila za 19Kč saténový pyžamo a ušila jí šatečky :-D šerpu na auto uděláme ze zbytku záclony, co mám schovanou, je bez vzorku, tak je to ok. Akorát snad to oblečení a prstýnky jsou koupené :-D Jinak, za týden touhle dobou už mě bude kamarádka česat, tak mi držte pěsti!! :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@jirinkad Jo a s kytkou to bude taky ještě zajímavý, pro tu pojedem dva dny dopředu do Rakouska, máme to kousek. Tam prý prodávají třeba 17růží za 6euro, tak si tam chci zajet i pro dva takový pugéty a souseda mi to uváže a budou kytí pro všechny, i pro ty naše broučky. V květinářství bych se z toho osypala - z tý ceny :-D
Odpovědět
Profilova fotka
přesně tak ženský, udělejme si to tak, jak chceme my a nenechme si do toho od nikoho mluvit :)
Odpovědět
Já si myslím,že by si to měl každý udělat podle sebe od přítele rodiče se mě také ptali na výslužku jakou budeme dávat a já nechápu proč bych nějakou měla dývat akorát zase další výdaje.Myslím si ,že stačí když před svatbou jim dám po koláčkách a dobré.S těma kytkama taky nějak nehrotím maminkám nechám udělat pidi a bude.Také mám malou svatbu a zatím se mi zdá,že pěněz letí jak na velkou.Takže každý podle sebe a podle financí. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky,tak já se přidávám do diskuze...No,platíme si vše s přítelem taky sami,a jelikož po svatbě chceme rodinu,tak určitě ty penízky budeme potřebovat jinde..než na velké hostině..Je težká doba,takže spíš nepočítáme s tím, že by nám každý host dal nějaký velký obnos peněz, plně to chápeme a nic po nikom nechceme - je to dobrovolné.Takže budeme mít asi 15 lidí - nejbližší rodina a přátele. Oblečení už máme koupené, prstýnky nám stačí z chirurgické oceli - moc pěkné, ozdobu na moje a ženichovo auto jsem si koupila buď na aukru nebo zde, stužky dokoupím......Svatební kytici mi bude dělat fotografka...tak nějak docela dost věcí už máme...Nějaké to cukroví a dort teda objednám, každému dám trošku do krabičky, pokud bude chtít - ale také o tom hodně přemýšlím zda je to potřeba...a kytky pro maminky a svědkyni?něco malého se najde...:-) Jinak zdobit stůl nějakýma perlička atd?No,to my vůbec nepotřebujeme...Jsme s přítelem oba skromní,takže si na to opravdu nepotrpíme... Navíc po svatbě jedeme k moři,takže to jsou rozhodně líp investované penízky.. Nejsme sobečtí nebo podobně, ale nechceme se rozhodně zadlužovat kvůli jednomu dni, chceme se přece vzít protože se milujeme a chceme být spolu.... ;-) Takže bude odpoledne po obřadu oběd - přípitek, polévka - vývar, svíčková, potom bychom dali první tanec, rozkrojili dort, pak bych to videla na nějakou tu odpolední kávu se zákuskama...a pak bych to rozpustila...ale moji přátelé mi do toho začínají kecat, že nikdo nepujde domů a budou tam chtít sedět...tak nevím,jak toto dořeším, do půlnoci sedět v restauraci rozhodně nechci a potom platit majlant také ne... :-( Říkám,ať se na mě nikdo nezlobí,ale jsou opravdu mnohem důležitější a praktičtější věci, než to přehánět s výzdobou ,hostinou atd...ikdyž je to třeba jednou za život..To necháme do amerických filmů,ne? ;-) Ať si to každý udělá jak chce....je to každého přece věc..... :-) Ještě řeším kadeřnici a kosmetičku...holky budete je mít?neni to také zbytečné?zvládnete to sami? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@atevinka kadeřnice, kosmetička-taky neni nutný vyhazovat za to majlant, mně malovala hubu na xicht zcela grátis svědkyně, která si jako vedlejšák nově udělala masérskej a kosmetickej kurs. Takže myslim, že na líčení nějaká šikovná kamarádka stačí...a i Kačenka Middletonojc si prej mejkap a vlasy dělala sama a to je teďkonc vévodkyně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zajímavá diskuse - vemu to z našeho pohledu. Penízky jsou, takže nemusím přemýšlet, jestli budu mít šaty za 5 nebo za 15, hostů máme 60 a všechny chceme na pozdní oběd pozvat. Ale i my si říkáme, že penízky se dají použít radši na krásné líbánky na Maledivách nebo na cestu po Japonsku, než za věci, na které si nepotrpíme. Chceme dort a koláčky, ale na výslužky nemyslím, žádné další cukroví nebude, bude čokoládová fontána a ovoce (bereme se v červenci). Nebude vyzvedávání u maminky doma, nebude obří slinták u polívky, nebude ošahávání lýtek ani ptačí tanec. Kadeřnici chci, makeup dořeším sama nebo se svědkyní, máme obě kurzy líčení a nevidím v tom problém. Sečteno a podtrženo - je to VÁŠ DEN. Komu se to nelíbí, je to jeho problém, ne váš. Užijte si to hlavně ;-) A ne vždy je to o penězích, že na někom šetříte. Prostě je chcete investovat smysluplněji ;-)
Odpovědět
@atevinka My budem v restauraci taky jen na oběd a nějakej ten taneček. Musíme brzo domů kvůli dětem, protože nám je nikdo nepohlídá a jsou malí, tak musí jít taky spinkat tak, jak jsou zvyklí. Takže to máme naplánované tak, že se pak přesuneme domů, kde si nachystáme nějaké jednohubky a vínko a můžem se pobavit ještě doma, aby ten den neskončil moc brzo :-)
Odpovědět
@mon_88017 No vidíš, na čokoládky a bublifuky bych málem zapomněla :-D Jo a podvazek taky nemám, pod šatama nebude vidět a žadné vtipné hry typu stahování podvazku zubama ženichem taky nechystáme. Zato bude dobrej DJ a barmanská show od kamaráda ;-)
Odpovědět
@jirinkad Haha, tak panenka s ukousnutou ručičkou mě fakt dostala! :-D :-D :-D
Odpovědět
@lck79 :-D :-D :-D ale ona má opravdu ukousnutou ručičku :-D :-D i pár prstíků na nožičce :-D to zamaskuju "ponožečkama" a do ukousnuté ručičky dostala kytičku a protože jsem jí ušila bolerko, tak má přes tu ručenu rukáv + ta kytka, tak to není vůbec vidět ;-)
Odpovědět
My budeme mít také malou svatbu - u stolu nás bude 12 nebo 13 i s námi. U obřadu o něco víc. Každopádně je to náš velký den, proto chceme dodržet tradice... Budeme mít výslužky (koláčky, doma pečené perníčky, rádi bychom i minivína), kytičky pro maminky a svědkyně, svatební noviny. Máme skvělou, ale nikterak předraženou fotografku (protože máme svatbu v květnu a ve čtvrtek, máme to i se slevou :-D) na 6 hodin, kvalitního, ale cenově normálního kameramana, který natočí přípravy a obřad, dort nicméně jednopatrový, žádnou květinovou výzdobu, žádné speciální dekorace. Záleží na tom, jak si to představujete a také, kolik na to máte. My jdeme, myslím, zlatou střední cestou, nerozhazujeme, ale nešetříme za každou cenu.
Odpovědět
@lck79 Tady je pro pobavení fotka. Myslím, že za 19Kč hezká panenka ;-) :-D
Odpovědět
@jirinkad :-D :-D :-D Za 19 dobrý :-D A vyfešákovaná je hezky! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lck79 já podvazek měla a stihla jsem ho ztratit někde mezi radnicí a kašnou, kam sme si šli zapózovat :-D Místo DJ jsme měli super country-kapelu (kolega manžela, hráli za to, co vypili a snědli) a místo barmanský show dva sudy Regenta :-D jo, jak už bylo několikrát řečeno, jaký si to uděláš, takový to máš :-D Hlavně že sme měli grilovaný prase, to byl stejnak nejopěvovanější účastník naší svatby :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jirinkad ta je prostě nyny i s ukousnutou ručičkou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tlap.ka Moje řeč!! @mon_88017 Taky to nepovažuju za důležité. Kamarádka kadeřnice načeše moje hodná kosmetička za 500 namaluje mě i svědkyni. Fotit nás bude taky kamarád amatér - za oběd a kousek dortu budeme mít luxusní fotky :-D Největší položka u nás stejně byla za oblečení, protože dohromady máme čtyři andílky. A všichni chtěli nové botičky, svetříčky a půjčit šatičky!! Ale za to po večerech vystřihují s maminkou motýlky a srdíčka na výzdobu. A malují barvama na sklo po zavařovačkách, aby vypadaly jako romantické lucerničky :-) Jediné na čem "nešetříme" jsou prstýnky ze zlata. Jen podotýkám, že v našem zlatnictví byly třetí nejlevnější :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 ty jsi fakt éro!!
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 andílky bych hnala, se podivej na andělíčky v kostele, většinou sou nahatý a bosý, maximálně maj vokolo prdýlky kus hadru :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?