Levná ale krásná svatba

Ahojky všichni! Náš rozpočet na svatbu bude zřejmě dost bídný, přesto si to chceme pořádně užít 🙂 Povídejte a raďte, na kolik Vás přišla svatba, na čem se dalo šikovně ušetřit, tipy, triky atd. prostě poraďte, jak si ten den D užít tak, aby pak ještě zbylo aspoň na chleba 😁
Odpovědět
Radila bych hlavně nezvat moc lidí, udělat to ve vlastní režii někde jinde než v restauraci, šaty nekupovat vyloženě svatební, nebo nepůjčovat, ale koupit třeba bílé nebo jiné společenské, oblek třeba půjčit, prstýnky žádné brilianty a bílé zlato. Ušetřit se dá na čemkoli, fotgraf jeno na obřad, kameraman žádný. Něco vy stylu garden party doma na zahradě by nemuselo být špatné :) kolik plánujete lidí?
Odpovědět
@marenka_cz co znamená hodně bídný?:) pro někoho je to 20tis. , pro jiného 50 tis. a pro někoho je bídných 200tis;) naše svatba byla drahá, každopádně ušetřit se dá na spoustě věcech, pokud chcete ;) výzdoba, dekorace a kytky jsou nejjednodušší, můžete si vyrobit vše sami, rostlinky můžete použít luční (nevýhoda, že musíte v den D ráno někde sbírat, případně max den přede , aby vydržely...), na jídle se dá taky ušetřit, na pití také - můžete mít vodu a domácí sirupy, co si uděláte doma / udělají babičky, alkohol stačí pivo a zbytek si můžou hosté platit, případně můžete dát nějaký limit, do kterého budete hradit nápoje...myslím že u takových těch venkovských / venkovních typů svateb se dá ušetřit opravdu hodně a může to být moc krásné, když má nevěsta šikovné kamarádky se smyslem pro detail =) ale nespecifikovala jsi co si přejete, kolik chcete lidí, jak si to vlastně představujete...=)
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdřív bych stanovila priority-co je pro vás důležité a bez čeho se klidně obejdete..
Odpovědět
Jak jsme šetřili my: - žádný drahý zámek, žádné zbytečné poplatky matrice (brali jsme se v kostele) - místo restaurace jsme pronajali myslivnu u nás ve vsi a objednali catering (a hledali tak dlouho, až našli takový, který se nám líbil i cenově), pití jsme nakupovali sami. Všichni se najedli, bylo to výborné, všeho byl dostatek, ještě spousta zbyla a za hostinu i s pitím jsme pro 60 lidí dali něco málo přes 30 tisíc. Původně jsme to chtěli i tak, aby byl obřad odpoledne a pak už jen raut, ale nakonec byl i oběd pro všechny, takže tím to trošku vyskočilo. - dort pekla paní v důchodu, co to má jako placený koníček (dort pro 60 lidí stál 1200Kč a byl super), cukroví pekli učni (takže výborné, ale cena skvělá), byly i výslužky (nemusí být a tím se taky ušetří) - Šaty jsem koupila za 2500Kč, kadeřnice mě stála 500 Kč, líčila jsem se sama. - kytky jen nutné (já + maminky) - svatební oznámení jsem dělala sama, kus vyšel na nějakých asi 6 Kč, to samé výzdoba - neutráceli jsme za blbosti :-D Na čem jsme nešetřili: - prstýnky (zlaté za 9000 Kč) - ženichův oblek a boty (pořádný neměl a tenhle příležitostně využívá) - fotograf. A šlo by to všechno ještě levněji, některé věci jsem si ale nedokázala (nebo nechtěla) odpustit, Ale dokázala bych utratit i dvojnásobek :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@marenka_cz po svadbe vam ostanu okrem manzela iba prstene, foto a video. vsetko ostatne sa zje, vypije, na hudbu sa zabudne, vyzdobu si realne nikto zo svadobcanov vsimat nebude. nezabudajte, ze svadba ma byt v prvom rade o vas dvoch, nie o gycovom pozlatku. takze tu niekde je skryta odpoved na to, na com setrit a na com nie...
Odpovědět
😄😄😄 No my se zasnoubili v neděli, takže ještě vůbec netuším, bylo to skutečné překvapení :-) Tak teprve začínám vymýšlet a právě si sumíruju v hlavě, co bych oželet nechtěla a na co bychom se mohli vykašlat. Předpokládám rozpočet těch 20-30 tisíc na všechno :-( @ttm díky moc za skvělý výčet, přesně v něco takového jsem doufala! Přece jenom utratit by se za to dala hromada, ale člověk se v té záplavě krásných věcí nesmí ztratit 🙂 @denisa1511 @alassia Počet lidí zatím fakt jen tipuji kolem třiceti a styl právě ještě vůbec nevím a obhlížím, co bychom si vlastně mohli dovolit a tak. Ještě jsme ani nevymysleli termín, nic :-)
Odpovědět
ahoj, dá se ušetřit víceméně na všem, na šatech, botech, nemusíte do restaurace, ale můžeš připravit občerstvení doma a vykašlat se na všechna možná pozlátka... My měli svatbu jen ve čtyřech a bylo to super, nejvíce jsme utratili za ubytování a jídlo, protože já jsem odmítla cokoliv připravovat a raději jsme se nechali hýčkat.
Odpovědět
Berem se v zahranici a mame na mistni pomery nizkonakladovou svatbu. Obrad na urade, slavime u nas na zahrade. Pozvani jen nejblizsi, zadni bratranci z pateho kolene. Delame si vlastni raut, usetrime hodne za alkohol od znamych. Mam saty z konfekce, nesvatebni. Neporizuju blbustky typu candy bar, fotokoutek, darky pro hosty. Neresim moc vyzdobu, stoly a nadobi mame popujcovane ruzne a naopak se mi libi, ze treba talirky budou sice vsechny bile, ale kazdy trosku jiny. Nemame profi fotografa ani video, nechcem dj ani kapelu, ucesu a nalicim se sama. Nebudu resit zadne populnocni saty. Slo by to samozrejme jeste mnohem levneji, ale trochu jsme se utrhli na mem snubaku, zenichove obleku a letenkach a ubytovani pro hosty :-D
Odpovědět
My mame taky cca tech 30 lidi a cele to vyjde na zhruba 75000, ale to jsme se nesnazili ani nijak usetrit takze spis pro porovnani :)
Odpovědět
@denisa1511 no ty bláho! Tiše závidím :-D Nejlepší je, když člověk šetřit nemusí ;-)
Odpovědět
My měli na oběd 26, pak na raut cca 40 lidí. Brali jsme se na úřadě, v "obřadní den", v méstě mého bydliště = zadarmo Hostina byla v kulturáku na té dědině, odkud pocházím - pronájem za pár kaček (a to byl ještě "dražší", protože to bylo v topnou sezonu) + vařili nám v místní hospodě - a oběd (26lidi) + raut (40lidi)+ pivo (moc moc piva) + nealko vyšlo asi na 23.tis a hodně zbylo :-) Ušetřit se dá na dekoracích, záleží, jak moc krásné to chceš :-) My dělali hodně věci z papíru a ručně :) (srdíčka stříhala i babička :-D ) Jak píšou holky - šaty se dají sehnat za 20.tis ale i za 2tis :-) My nešetřili na obleku a prstýnkách (oblek se využije ještě mockrát a prstýnky jsou navždy) Fotografa jsme měli taky levného - a naprosto úžasného :-) Hodně se Ti vrátí na darech - pokud si řekneš o finanční + ne, že by to mělo být pravidlo, ale většinou Ti rodiče něco přispějí, přece jen vdávají dceru :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?